Pozdrav! Trebam pomoć... čuo sam da se ukida analogna satelitska na satelitu ASTRA, pa bih trebao kupiti DVB-S i lnb digitalni (jer je antena stara). Dali se neko u to razumije pa da mi preporuči neki univerzalni ili digitalni lnb i recmo DVB-S poput ovoga: http://www.kerman.hr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=5067&category_id=36&option=com_virtuemart&Itemid=30
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ovo i mene zanima. Znači kada se ukine analogna satelitska na satelitu ASTRA što mi je potrebno kupiti da bih mogao nastaviti gledati ASTRU?
Za digitalnu satelitsku TV potreban je tzv. univerzalni LNB i digitalni satelitski (DVB-S / odnosno za HD programe DVB-S2) prijemnik.
Ako je postojeći LNB univerzalan (tj. dual-band, l.o. 9,75/10,6 GHz, što je najčešće označeno na njemu), ne treba ga mijenjati.
Primjer mogućeg odabira prijemnika: link (čini se sasvim OK za cijenu, ujedno je i DVB-T i DVB-S/DVB-S2 prijemnik).
kada se ukine analogna satelitska na satelitu ASTRA
bzzzzzt WRONG. analogna satelitska na ASTRI je već ukinuta, prestala je sa emitiranjem 30.04
Za digitalnu satelitsku TV potreban je tzv. univerzalni LNB i digitalni satelitski (DVB-S / odnosno za HD programe DVB-S2) prijemnik.
Ako je postojeći LNB univerzalan (tj. dual-band, l.o. 9,75/10,6 GHz, što je najčešće označeno na njemu), ne treba ga mijenjati.
Primjer mogućeg odabira prijemnika: link (čini se sasvim OK za cijenu, ujedno je i DVB-T i DVB-S/DVB-S2 prijemnik).
Da li je potrebno podešavati tanjur nakon izmjene LNB-a ili je dovoljno samo napraviti izmjenu?