jel bolje vise ili manje dbm
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kako provjeriti zaštitu rutera, ZTE MF286, ima li on wp2 ili ? Kako vidjeti koja je zaštita? Hvala.
Još jedno pitanje, naj program za mjeriti signal wifia i locirati bolje mjesto za postaviti ruter? hvala.
Jeli 0.7 km velika udaljenost od bazne stanice?
Jeli 0.7 km velika udaljenost od bazne stanice?
Ja sam udaljen cca 6 kilometara i imam 35/40 up/dl... pa racunaj
Ja eto 0.7 km. Pa mi mobitel na speed testu pokaze 30/30 mbps i to samo na jedom mistu u stanu. Na ostalim mistima je oko 20/25. I k tome imam opticku vidljivost na baznu stanicu.
1km zracne linije, nema prepreka vidm sa terase odasiljac, dijve male antene, brzina ide i do 90-100
Pa ti razumi puteve lte-a. A koja ti je jačina signala? Najbolje što ja mogu dobiti je -83 dbm.
Bilo bi dobro ako neko može, da izmiri na istom mjestu i s mobitelom brzinu, naravno s podatkovnim netom od mobitela, ne od pokućnog interneta i naravno da je tele2 mreža. Pa da znamo kolika razlika bude između pokućnog i mobitela!!!!
Pa ti razumi puteve lte-a. A koja ti je jačina signala? Najbolje što ja mogu dobiti je -83 dbm.
Bilo bi dobro ako neko može, da izmiri na istom mjestu i s mobitelom brzinu, naravno s podatkovnim netom od mobitela, ne od pokućnog interneta i naravno da je tele2 mreža. Pa da znamo kolika razlika bude između pokućnog i mobitela!!!!
-68dbm al imam dvije antene koje m dosta pojacavaju, inace bez antena imam 80-90dbm
al sam i bez antena uspijevao te brzine dobiti al ne toliko cesto kao sada sa antenama.
-68dbm al imam dvije antene koje m dosta pojacavaju, inace bez antena imam 80-90dbm
al sam i bez antena uspijevao te brzine dobiti al ne toliko cesto kao sada sa antenama.
linkaj mi te antenice ako nije problem 
Danas san posudija u susjeda njegov tele 2 pokućni internet, ali on ima onaj mali alcatel prijamnik. Zaključio sam da se taj alcatel ponaša isto kao i mobitel, mjerio bih jednake brzine na istim mjestima. I našao sam jedno mjesto u stanu gdje bih moga imat 25-35 mbps download i 33 upload. tako mi je varirala brzina u par mjerenja na tom istom mjestu. Ali ko zna šta bi sutra bilo ili u neku drugu uru.
U Varaždinu imaju u planu proširenje kapaciteta mreže u drugoj polovici ove godine prema informacijama koje daju.
zanimljivo što se tiče antene. postavim ju u sobi iznad prozora i nema nikakve promjene, postavim van iznad prozora i malo je bolje, postavim u sobi na luster, skoči mi download na 90, upload 30... :O hahha
i sad moram skidat luster da stavim antenu
U Varaždinu imaju u planu proširenje kapaciteta mreže u drugoj polovici ove godine prema informacijama koje daju.
Na koji način će ju proširiti? Da pokriju još više područja ili da povečaju propusnost novom frekvencijom recimo 800Mhz?
Na koji način će ju proširiti? Da pokriju još više područja ili da povečaju propusnost novom frekvencijom recimo 800Mhz?
nema još te frekvencije, a ono šta ima, to imaju ht i vip.
druga stranica je u grafovima pa je lakše vidjet. eventualno se može napravit agregacija onog signala kojeg imaju za veću propusnost. ali to je manje više to. slobodnog spektra više nema.
Evo i mene od prije sat vremena u klubu 80+ ping
Ev počeo i mene zajebavati Ping 80-120
Jučer, oko podneva najednom se izgubi LTE signal, pa dođe, pa opet nestane. A sve vrijeme brzina pala na mizeriju. Tek naveče, oko 23h, brzine došle na svoje 50/50 Mbps. Evo i jutros sve OK. A valjda nešto čačkaju i popravljaju. Nadam se 
Meni je prije 2 dana otisao na 3G jedno sat vremena i vratio se na 4G. Ping s 21 skocio na 80. Brzina ostala ista 60/15.
nema još te frekvencije, a ono šta ima, to imaju ht i vip.
https://www.hakom.hr/UserDocsImages/2015/radiokomunikacije/baza%20za%20javne%20pokretne%20komunikacijske%20mre%C5%BEe_20151117.pdf
druga stranica je u grafovima pa je lakše vidjet. eventualno se može napravit agregacija onog signala kojeg imaju za veću propusnost. ali to je manje više to. slobodnog spektra više nema.
Ima još mjesta na 800Mhz samo treba kupiti ili 2600 svejedno. T-com i vip idu preko 200Mbps.
Zadnjih 5 dana Vela Luka i Blato na Korčuli, mreža katastrofa. Veza puca, glasovni pozivi trokiraju, internet neupotrebljiv. Kada krenu problemi ne možeš ni helpdesk nazvati, srećom imam dualsim pa Bonbon spašava stvar.
Danas su napokon priznali da se više korisnika žalilo pa rade na otklanjanju problema, što bi valjda značilo: Ako ih se žali manje od n, ignoriraj! Možda im je to samo standardni izgovor da te skinu s vrata. Najtužnije je što odašiljač mogu malo jačom praćkom pogodit.
Ping ne ide ispod 80, ali kad mreža radi ide i po 60/60 (TL-WR1043ND@Openwrt + Huawei E3276 stick).
Sad mi je nestalo interneta na dobrih 10 minuta nakon par resetiranja rutera uspilo se vratit sve ali više 4g ne blica plavo nego zeleno wtf
I kod mene nešto prdnulo, radi mi samo 3G i to sa ovom brzinom
Da izgleda da je svima sada tako evo meni sad u opcijama rutera pise UMTS xD kaos
Evo i kod mene upravo ne radi 4G samo 3G nešto im se jako zmešalo, spoji se na 4G ali nema interneta