sad su mi odgovorili na fb da na ruteru stavim 3G mrezu i da vec imaju zabiljezene poteskoce s pingom. Haha, ne mislim placati za 3G mrezu i max 20mbit
Meni prebacivanje na 3G nije pomoglo.
Meni prebacivanje na 3G nije pomoglo.
Vidim da je taj pokućni nekima pravi "pogodak" 
I sam sam mislio preći na pokućni pa srećom nisam. Sad tu čitam i kad vidim od Vas koji nemate sreće sa pokućnim, sav sam sretan što sam ipak odustao i ostao na starom fiksnom operateru, barem imam konstantnih 13Mb/s i ping 17, nego ovakve pizdarije kad nikad neznaš koju brzinu ćeš imat + ping 100.
1. takav stav je i razlog zašto loša infrastruktura i dalje prolazi kod nas. šuti i trpi.
2. ja radim online i parica sa 1 mbps uploadom jednostavno nije dovoljno dobra. ja NEMAM drugu opciju.
3. plaćam. kraj priče.
na svu sreću nisam potpisao ugovor nego sam platio modem no ni to nije neka utjeha s obzirom da flat opciju ne nudi nitko osim tele2.
Kome ne valja, uvijek može otić u Vip i uzet Hombox. Dobit će 100 GB/mj. preko dana i flat po noći. Postoji i mogućnost da se uzme još 100 GB za 30 kn nakon što se potroši prvih 100 GB. I Homebox radi na 4G mreži.
1. U ovom slučaju si u krivu. Jer ja sam se osobno angažirao za svoje potrebe i uvijek žalio na sve moguće da izvučem maksimalno. Dok nije bilo TELE2 ponude i nije bilo zakona o minimalnoj dostupnosti T-com kao nacionalni operator mi je dao soluciju da ili tako kako radi ili nikako.
Nakon toga je došao zakon o minimalnoj brzini pa su postavili odašiljače na planinu, postavili 4G routere i to je funkcioniralo dok je (al doslovno, ovakvi usmjereni odašiljači im rade 3 dana u tjednu..žališ se reklamiraš..al ne možeš ništa dokazat jer HAKOM mjerenja imaju određena pravila itd..)
2. Onda je doašo TELE2 sa ovom ponudom. Svjestan da nemaju neku vrhunsku infrastrukturu al uzeo sam na test..bez ugovora...i zadovoljan sam, I ja radim online svašta i krpam na različite načine. I nemam drugih opcija. No za to nije kriv TELE2 nego zakon koji propisuje minimalnu brzinu koju treba osigurat netko drugi (Tcom).
3. Plaćaš..imaš se pravo žaliti..naravno..samo nije realno očekivat čuda jer u tehnici baš i ne prolaze..limit 4G je jasan svakome tko jeinformatički pismeniji.
Gradovi i veća mjesta će profitirat dolaskom 5G...no otom potom.
1. U ovom slučaju si u krivu. Jer ja sam se osobno angažirao za svoje potrebe i uvijek žalio na sve moguće da izvučem maksimalno. Dok nije bilo TELE2 ponude i nije bilo zakona o minimalnoj dostupnosti T-com kao nacionalni operator mi je dao soluciju da ili tako kako radi ili nikako.
Nakon toga je došao zakon o minimalnoj brzini pa su postavili odašiljače na planinu, postavili 4G routere i to je funkcioniralo dok je (al doslovno, ovakvi usmjereni odašiljači im rade 3 dana u tjednu..žališ se reklamiraš..al ne možeš ništa dokazat jer HAKOM mjerenja imaju određena pravila itd..)
2. Onda je doašo TELE2 sa ovom ponudom. Svjestan da nemaju neku vrhunsku infrastrukturu al uzeo sam na test..bez ugovora...i zadovoljan sam, I ja radim online svašta i krpam na različite načine. I nemam drugih opcija. No za to nije kriv TELE2 nego zakon koji propisuje minimalnu brzinu koju treba osigurat netko drugi (Tcom).
3. Plaćaš..imaš se pravo žaliti..naravno..samo nije realno očekivat čuda jer u tehnici baš i ne prolaze..limit 4G je jasan svakome tko jeinformatički pismeniji.
Gradovi i veća mjesta će profitirat dolaskom 5G...no otom potom.
1. U tom slučaju ne možeš reći drugima što se žalite kad ste znali zar ne?
2. Lako za propise. Ja od ove države ne očekujem ama baš ništa. Ako nešto može pokrenuti privatne tvrtke to je pritisak korisnika i zato podržavam sve koji ne dobiju "value for money". Na državu sam posebno bijesan jer je isključivi i jedini krivac za T-com hostage situaciju.
3. Ne očekujem čuda. Očekujem da ljudima koji imaju ugovor omoguće raskid jer nisu zadovoljni uslugom ili očekujem da povećaju kapacitete.
Jel mi može ko preporučit router? Imam alcatel link zone al nisam zadovoljan. 3g+ do 10MB je plafon kaj dobijem. Je da je stan u podrumu, još je i dobro, ali zar nebi bio i 4g da imam kvalitetniji router s mogucnosti spajanja eksternih antena ili vec jednom/dve po defaultu na routeru? Router super radi van stana, pa pretpostavljam da mi treba bolji. Molim pomoć. Ak nekom treba, moze zamjena i moja nadoplata. ;)
Jel mi može ko preporučit router? Imam alcatel link zone al nisam zadovoljan. 3g+ do 10MB je plafon kaj dobijem. Je da je stan u podrumu, još je i dobro, ali zar nebi bio i 4g da imam kvalitetniji router s mogucnosti spajanja eksternih antena ili vec jednom/dve po defaultu na routeru? Router super radi van stana, pa pretpostavljam da mi treba bolji. Molim pomoć. Ak nekom treba, moze zamjena i moja nadoplata. ;)
Imam ti ja Huawei 5186s-22a
Ja se s njima koljem mjesecima, trenutno mi je ping 80 ms, down 1,37 Mbps, up 3,17 Mbps. Jedino kad imam nrmalan net je oko tri ujutro pa do sedam. Da ne govorim da sam u Zagrebu. A Kaj je najgore od svega svako malo brzina padne skoro pa na nulu i onda čekaš pola sata da se učita stranica. Slao prigovore, tražio raskid ugovora raspravljao sa tehničkom podrškom, mijenjao kartice sim, kad se prebacim na 3G malo je brže ali je ping katastrofa, a pošto su svi skužili tu foru dobiješ malo na vremenu i opet sve isto. Za raskid ugovora me traže da platim do kraja ugovora sve rate, a kad sam im rekao da mi je brzine ponekad ispod 1 Mbps, samo su me lijepo odkantali da oni ne garantiraju brzinu uvijek, i ako je samo nekad brzina veća od 1 nemam pravo na prigovor ni ništa. Da ne govorim da im jedan mjesec nisam htio platiti račun dok mi ne riješe prigovor, pa su mi nabili ne jednu nego dvije kazne za privremeno isključenje.
A najbolje mi je kako sad nude xbox uz pokučni a prije je išla plejka, da mi je samo znati kako ljudi igraju, meni na LOL ode ping i do 5-6 sekundi, ne možeš ništa... Ne mogu se maknuti sa njih dvije godine, ne mogu plačaqti još jedan net... tako da sranje u svakom pogledu...
Da, i ping bi prema geostacionarnoj orbiti bio 500ms.
Si ziher da je to tako? Da 4g stanica/odašiljač ima propusnost od 150 Mb/s na ostatak mreže?
U biti propusnost stanice ovisi kako je spojena na backbone. Ako je spojena optičkim kabelom onda stanica prema mreži nije ograničena, ali stanica je uvijek ograničena prema korisnicima na 150Mb/s, ali u praksi je to obično ukupno 450Mb/s jer ima tri različite antene jer bi omni antena bila lako preopterećena. Naravno, ti signal primaš samo iz jednog smjera/antene pa pojedini korisnik na T2 mreži ne može postići brzinu veću od 150Mb/s.
Ako se stanica nalazi Bogu iza nogu ili negdje uz autoput obično jer spojena na drugu stanicu zračnom vezom pa su tamo maksimalne brzine manje jer zračna veza nema kapacitet optičkog kabela.
Čisto sumnjam da tvoji frendovi konstantno vrte speedtest ili torrente pa da bi prijetili da brzina padne ispod maksimalne. Vjerojatno pada ali jednostavno ne skidaju svi nešto veliko u isto vrijeme pa se to ne primjeti.
Ma kojih 150 hahahhaha
evo ti trenutne
http://www.speedtest.net/result/7081795413.png
da ne govorim da će za nekih pola sata pasti i ispod 1 Mbps pa sve tako do nekih 1-2 h
ne rade ništa na povečanju propusnosti i baš ih briga...
Ma kojih 150 hahahhaha
....
da ne govorim da će za nekih pola sata pasti i ispod 1 Mbps pa sve tako do nekih 1-2 h
ne rade ništa na povečanju propusnosti i baš ih briga...
150Mb/s se dijeli na sve korisnike koji se nalaze u obuhvatu jedne antene. Propusnost je moguće povećati samo većim brojem baznih stanica ili novim spektrom, a trenutno HAKOM nikako da objavi natječaj za 2.6GHz koji bi značajno povećao propusnost u gradovima.
A da krenu postavljati nove bazne stanice treba prvo odobriti HAKOM, a kao drugo kad bi sve silne babe, starci i NWO evanđelisti saznali da se postavlja nova bazna stanica digli bi opću uzbunu i pobunu jer im to čudo uzrokuje visoki tlak, reumu i sve kosti ih bole, iako nisu imali niti jedan od tih simptoma dok nisu saznali da susjedni haustor dobiva tri soma mjesečno ali tad ih je naglo sve to počelo mučiti.
Da dodam na temu i ja na području Hrvatskog Zagorja imam zadnjih tjedan dana naobjšnjive probleme sa brzinom na Tele2 mreži. Spojen sam na baznu stanicu na Lazu.
Do nedavno sam imao propusnost 50/40Mbps ujutro te cca 20/40Mbps navečer. Ping cijelo vijeme cca 20ms.
Od cirka 10.02.2018 periodički usporenja na 0,1/2Mbps i ping reda veličine 100ms s time da takva usporenja traju par sati, pa je opet pari sati sve po starom, pa 1-2 dana sve OK i tako u krug.
Signal cijelo vrijeme na 100%, cca -70dBi i RRSI >20dB. Pretpostavljam da Tele2 ima problem sa backbone infrastrukturom a ne sa samim baznim stanicama.
Vidim da neki pišu da Tele2 nema optiku do svake bazne stanice. Ako je to istina onda je to možda uzrok problema zbog preopterečenosti tih linkova.
Također možda imaju problem sa preopterečenosti glavnog linka/linkova na izlazu iz mreže, što je isto moguće zbog velikog povečanje prometa u vrlo kratkom vremenu.
Signal cijelo vrijeme na 100%, cca -70dBi i RRSI >20dB. Pretpostavljam da Tele2 ima problem sa backbone infrastrukturom a ne sa samim baznim stanicama.
ne mora se pretpostavljat. imaju problem sa temeljnim dijelom mreže ali ne smiju s tim u javnost dok ne riješe. mislim ja imam RSSI -24 dBm, RSRP -43 dBm, SINR 30.2 dB, RSRQ -2.5 dB, uvijek u svako doba, i točno znam kad netko nešto skida i kada je slobodno. ali unazad od početka 2 mjeseca su porasle latencije i upload ne ide dalje od 15mbita. down ide i dalje bez problema 120 -130 mbita.
evo moje, ping katastrofa bio 15-20 sad oko 70, neki dan nije isao ispod 100
brzina varira od 40-80 ovisi o ljudima kolko ih je spojeno
također imam čudan internet.. upload puno brži od downloada..
što mi je ćiniti? probao restartat router
Upload ti izgleda relativno OK sto znaci da je trenutno baza bila opterecena od samih korisnika i nema ti pomoci osim ako nemas jos neku bazu na koju se mozes spojit pa tamo provjeri brzinu.
Pitanje
Spojim se s tim pokućnim na 3g ht baznu stanicu....brzina 15mbps signal -69dBm (lokalni roaming jel)
I onda se samo od sebe prespoji na tele2 baznu stanicu sa brzinom ispod 1mbps i signalom od 100dBm..
(4g nece spojit na ht baznu stanicu, a na vip ne zeli nit 3g nit 4g)
Zašto se samo prespaja na tele2?
Jel mogu to kak blokirat da se ne vraća na los signal? Ugl ne prespoji se ako nabijem opterecenje (skinuo 30 GB bez problema za 7 sati), no vec mi ide na jetra prespajat to stalno.
Ruter je zte mf286
Router se spaja na mrežu koja ima jači signal, a ne koja ima veću brzinu. Dakle, kod tebe Tele2 očito ima jači signal nego HT.
Na 4G se ne možeš spojiti jer Tele2 ima ugovor s HT-om koji omogućuje korištenje isključivo 2G i 3G mreže. Pošto Tele2 više nema ugovor s Vip-om, više se ne možeš spojiti na njihovu mrežu.
Hvala na odgovoru...
Ja sam gluh,,pa pitam da li je pokucni je bezicni internet ili fiksni..???
Bežićni
Bežićni
-kolokvijalno da, precizno .. ne :)
bežično je sve što je bez žice, miš-radio, bluetooth.. wlan. Ovo je mobilni internet, mobilni operater-linija preko SIMa. Nije fiksna linija, žica s bandere.
+ prisjetiti se reklame, kad ga ostavi žena.. i odnese, psa, pokućni.. :)
pokućni je mobilni, dok router/modem/kutija ima i bežični wlan. Radi preko mobilnih operatera, za razliku od fixnih-zemaljskih.. time nije fixni, ali ga se može fixirati na zid :))
Bežićni
-kolokvijalno da, precizno .. ne :)
bežično je sve što je bez žice, miš-radio, bluetooth.. wlan. Ovo je mobilni internet, mobilni operater-linija preko SIMa. Nije fiksna linija, žica s bandere.
+ prisjetiti se reklame, kad ga ostavi žena.. i odnese, psa, pokućni.. :)
pokućni je mobilni, dok router/modem/kutija ima i bežični wlan. Radi preko mobilnih operatera, za razliku od fixnih-zemaljskih.. time nije fixni, ali ga se može fixirati na zid :))
Daj molin te ne kompliciraj odnosno ne izmišljaj toplu vodu u uključenom bojleru