- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
nisi jedini, i nemaju veze korisnici s time, nešto je drugo problem. ping je po cijeloj hrvatskoj 70. rijetki imaju normalno 18-20 kako je bilo prije drugog mjeseca. meni je čak jedno vrijeme otišlo na 100.
već sam se čuo sa podrškom par puta da vidim šta rade. ugl otklanjaju problem. do kad nisu rekli.
al da ih treba svako malo podsjećivat, treba. da se ne uspavaju. :D
Ja cekam vec tjedana da mi se jave pa nista...svaki put daju isti odgovor..
Kolege ce te kontaktirati u najkracem mogucem roku
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
Nemaš se pravo žaliti, plačaš promet, ne brzinu. Takvu si uslugu potpisao, o tome je trebalo razmišljati ranije.
Nemaš se pravo žaliti, plačaš promet, ne brzinu. Takvu si uslugu potpisao, o tome je trebalo razmišljati ranije.
Pa daj ne kenjaj, šta će ti flat internet sa brzinom 1Mbit/s i pingom 100 - to smo imali prije 10 godina i sa pingom 20.
Pa jel ti sebe slušaš, da ti imaš takvu vezu tu bi prvi galamio i skido Tele 2 sve po spisku. Tu se ne radi o 20kn mjesečno nego o minimalno 169kn.
Kakvi sve likovi na ovom forumu 
Ok, onda ću ja reći ovako, ako Tele 2 nudi proizvod (uslugu) sa kojim ne može garantirati minimalnu brzinu (ali baš nikakovu minimalnu brzinu - niti onu ajmo reći minimalnu od 5 Mbit/s) odakle mu pravo uzimati mjesečno minimalno 169kn, u prijevodu više malte nego bilo koji fiksni operater internet usluga. Naravno da ćete reći, ali ovo je mobilni flat internet, ne nego to je sretni ili nesretni mobilni internet. Ako imaš sreće i nije puno ljudi uzelo u tvom "šoru" pokućni onda ćeš i moći normalno surfati i raditi, ali ako nemaš sreće i pun kufer ljudi je uzelo pokućni onda možeš sjesti i plakati, a pogotovo ako si potpisao na 2. godine ugovor. Da se razumjemo ja nemam pokućni internet, ali mi je izuzetno žao ovih ljudi kojima je u početku net bio dobar jer nije bilo puno ljudi, a sada kada se masa ljudi skupila mogu sjest i plakat pogotovo ovi sa ugovorom. To je bila čista navlakuša jer je Tele 2 znao da nema kapacitete da to mreža izdrži, a pustio je uslugu u pogon i masno ju naplaćuje, a mjesecima ništa ne radi da ju unaprijedi. Sramota za Tele 2. Jednom sam bio njihov korisnik (odradio svoj ugovor) i više nikad me neće vidjeti.
U potpunosti se slažem i s tobom i s kolegom koji je gore napisao da se plaća promet, a ne brzina.
Budimo realni, Tele2 se jedini osudio ponuditi flat mobilni internet s maksimalnom mogućom brzinom do 150 Mb/s. Čak nisu ni ograničavali korisnicima brzinu, te tražili nadoplatu za veće brzine. Minimalne brzine nema jer se ona ni ne može točno odrediti pošto se pokućni može koristiti bilo gdje.
Apsolutno ista stvar s brzinom bi se dogodila i kod drugih operatera kada bi ponudili flat mobilni internet, možda bi čak brzina bila još manja nego ovdje. Takva su ograničenja mobilnog interneta i tu se ne može ništa učiniti, bar dok ne dođe 5G.
Ne mislim da su korisnici koji imaju male brzine prevareni, već su neinformirani i uzeli su uslugu bez da su imalo pogledali kako radi mobilni internet.
ja bas iz toga razloga nisam uzeo ugovor jer sujtra moze crknuti a ti moras placati, kupio ruter za 400kn kojeg uvijek mogu prodati i njih odhebati.
meni od kad sam uzeo 8mj prosle god brzina varira, a vecinom se krece oko 50mbps, kad je steam u pitanju ide i do 90-100mbps
ping je bio ok 15-20 sad je 70 vec 2 tjedna a bio i 100 jedno vrijeme. jos cu malo cekati ako ne lako uzmem zicu jedino sam tamo ogranicen na mizernih 10mbps, radi toga sam i uzeo tele.
sad u 22h testirano
Ok, onda ću ja reći ovako, ako Tele 2 nudi proizvod (uslugu) sa kojim ne može garantirati minimalnu brzinu--
obje strane su u pravu i to treba regulirati, hakom.. ili-ili.. uz opciju, ne isporučuješ-ne naplaćuješ..
ja bas iz toga razloga nisam uzeo ugovor jer sujtra moze crknuti a ti moras placati..
-ne, tad ne moraš, raskineš bez penala, postoji mogućnost da ti njih utužuješ za štetu itd.. i mogao si bez ugovora. Nešto sasvim drugo kad bez opravdanog razloga ili problema s isporukom želiš raskid bilo kojeg ugovora. Svaki ugovor je između dviju strana, obveze.. i treba to malo sankcionirati, tad će nekim čudom raditi.
Ne možeš raskinuti ugovor bez penala ako imaš malu brzinu. Iz Tele2 su lijepo napisali DO 150 Mb/s. I da korisnik ima brzinu od 5 Mb/s, usluga je i dalje isporučena jer korisnik ima neograničen internet i stranice normalno učitavaju.
Mnogi su probali raskinuti ugovor na temelju brzine, ali nisu uspjeli.
Ok, onda ću ja reći ovako, ako Tele 2 nudi proizvod (uslugu) sa kojim ne može garantirati minimalnu brzinu--
obje strane su u pravu i to treba regulirati, hakom.. ili-ili.. uz opciju, ne isporučuješ-ne naplaćuješ..
ja bas iz toga razloga nisam uzeo ugovor jer sujtra moze crknuti a ti moras placati..
-ne, tad ne moraš, raskineš bez penala, postoji mogućnost da ti njih utužuješ za štetu itd.. i mogao si bez ugovora. Nešto sasvim drugo kad bez opravdanog razloga ili problema s isporukom želiš raskid bilo kojeg ugovora. Svaki ugovor je između dviju strana, obveze.. i treba to malo sankcionirati, tad će nekim čudom raditi.
ma sve to znam, al to moze trajati i trajati, iskreno mi se nije dalo zezati ovo mi je na kraju i bojle ispalo, placam 149kn mjesecno i nemam obaveze, kad pozelim adio.
koštaju oko 1000, gore dolje, ovisno koliko si spreman platit. ili pak nešto rabljeno sa njuškala ako ima. ugl gledaj da ima kategoriju 4 brzine(150mbit/50mbit), a ako baš hoćeš uštedit, a na svom mjestu ne možeš više od 100 mbita povuć, onda slobodno možeš kupit i ruter kategorije 3(100mbit/50mbit).
se popravio kome ping? vec jedno mj dana je katastrofa od 70-100
Kad nam brzina padne ispod 1 mbit možemo sjesti i plakati a to se na 4G dešava svaki dan,zato sam ja odavno prebacio na 3G ali izgleda da i drugi znaju za to pa je i tu počelo štucati lagano.
Kad nam brzina padne ispod 1 mbit možemo sjesti i plakati a to se na 4G dešava svaki dan,zato sam ja odavno prebacio na 3G ali izgleda da i drugi znaju za to pa je i tu počelo štucati lagano.
meni je brzina super. al ping samo problem samo radi toga ne bi isao dalje, al ping jebe
Cirkus mreža.
Evo već 2 tjedna testiram u Vela Luka, Korčula. Više radi nego ne radi. Ne samo pokućni, već pucaju i glasovni pozivi. Zovem ja, zove žena. Služba za korisnike svakoga uvjerava da je to prva prijava problema na tom području, s druge strane pouzdano znam da T-com i Vip nemaju problema (dual sim-ovi) i da nismo mi jedini s tim problemima. Ne želim ni pomislit kako je preko ljeta. Srećom nisam pod ugovorom, čekam Vip Homebox i nadam se da nisu i oni isto g....
Cirkus mreža.
Evo već 2 tjedna testiram u Vela Luka, Korčula. Više radi nego ne radi. ...
pa provjeri malo di ti je glavni odašiljač.
imaš i par aplikacija koji ti mjere jačinu signala na mobitelu. https://play.google.com/store/apps/details?id=de.android.telnet&hl=en
nije to isto kao kabel, radi, ne radi, mobilne mreže su jako kompleksne, ali i jako flekisbilne. neki poput mene sa starim centralama, imaju ovakvu opciju, ali ako mi ikad prođe kakva optika blizu kuće, uopće neću dva puta razmišljat.
Isto se prikljucujem raspravi sa informacijom da je i kod mene ping izmedu 90-100, download 7mb a upload 0.2mb :D (inace je oko 30-35mb download, upload nekih 5-8mb, sto je sve u svemu jako dobro s obzirom u kakvoj sam rupi)
I sto reci, traje tako evo 2 dana, sa tim uploadom nemogu se ni stranice otvarat.
Ima ko kakve informacije sta se tu tocno desava? To mora biti nesto kod njih.
Gledajući po UL signal ti je slab. Zna se desiti da je greška ne baznoj stanici tako je bilo kod mene.
Gledajući po UL signal ti je slab. Zna se desiti da je greška ne baznoj stanici tako je bilo kod mene.
A signal zna biti jedna ili max dvije crtice. Ali kako god bilo uvijek je bila dobra brzina.
I sta da napravim, nazovem i kazem da provjere stanicu? Jer evo iskreno brzina uplouda varira izmedu 0.10 - 0.22mb ...
Prije nego ih nazoveš ispitaj sa mobitelom naravno malo protegneš noge bliže baznoj stanici ako je i onda isti UL do njih je. Crtica ili dvije slab ti je to signal. Da imaš bolji signal UL bi ti bio preko 20Mbps. Bilo bi idealno da s nekim tool-om izmjeriš signal. Ne znam koji router imaš pa da ti kažem koji signal tool
Prije nego ih nazoveš ispitaj sa mobitelom naravno malo protegneš noge bliže baznoj stanici ako je i onda isti UL do njih je. Crtica ili dvije slab ti je to signal. Da imaš bolji signal UL bi ti bio preko 20Mbps. Bilo bi idealno da s nekim tool-om izmjeriš signal. Ne znam koji router imaš pa da ti kažem koji signal tool
Imam huawei 315s-22
evo dva linka za tool
http://www.lte-anbieter.info/ltewatch/huawei.php
http://www.mediafire.com/file/1yz26m6u8gfl16n/E5186+Toolbox_latest+v0.9.zip