Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.132
|
čitano: 8.737.462
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
Re: Rast mišića i visina

@Prince-Artas

Whey ima aditiva, a i ne treba mi stimulacija da bih bio veliki dečko.

Tko na umjetni način nekaj, stvori vrlo brzo mu to ode. I, to ekipa ne radi iz nekih plemenitih motiva, nego radi osobnih frustracija(naročito, seksualnih...)

Nažalost, nisam još prešao na čistu organsku hranu, al' ima vremena. Zasada se ograničavam, da biram kaj jedem.

A, pogotovo izbjegavam brzu hranu i ono kaj čujem da mi ekipa iz teretana preporučuje.

Grebe mi se kaj drugi unose u svoje tijelo, samo sam čovjeku, našem kolegi forumašu odgovorio onako kako mislim.

Dal' će on ili netko drugi, to prihvatiti, meni nije bitno. Fokusiram se na sebe. Neda mi se raspravljati o nebitnim stvarima u kontekstu da nešto nekom dokazujem ili branim.

Ne moraš se samnom brinuti, mislim ja se ne brinem kada ekipa počme govoriti o stimulativnim sredstvima za rast mišića.

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.
9 godina
neaktivan
Rekao sam da uzimam whey i hranu tak da ne znam koliko su kreatini potrebni nije to jeftino tak da mislim da su whey i hrana dovoljni
14 godina
PzKpfw kaže...

Tko na umjetni način nekaj, stvori vrlo brzo mu to ode. I, to ekipa ne radi iz nekih plemenitih motiva, nego radi osobnih frustracija(naročito, seksualnih...)

Ili objasni šta je to umjetan način (Operacijom - ugradnjom silikona na mjesto gdje je biceps?) ili dokaži tvrdnju. Također, drugu rečenicu nebi bilo loše potkrijepiti nekakvim konkretnim dokazima (da uzimanje proteina proizlazi iz seksualne frustracije?). 

14 godina
odjavljen

Nek je Cekin koka kljucala po zlatnoj zemlji

12 godina
protjeran

@Ranko Kukumar

Mislio sam na situaciju kada se uzimaju sredstva, da bi ubrzo, skratilo put ka velikim mišićima. Ne, mislim ovdje na sportaše i rekreativce koji idu tim načinom iz plemenitih motiva, nego na ove kaj imaju nekakvu fizičku ili psihološku deformaciju, te misle da ih to priječi ka prilaženju kontra spolu(il' istom, ovisno o orijentaciji) i uspjeha kod njih.

Nema dokaze, al' to je onako moje viđenje ekipe koja nešto radi iz krivih motiva....

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.
14 godina
PzKpfw kaže...

@Ranko Kukumar

Mislio sam na situaciju kada se uzimaju sredstva, da bi ubrzo, skratilo put ka velikim mišićima. Ne, mislim ovdje na sportaše i rekreativce koji idu tim načinom iz plemenitih motiva, nego na ove kaj imaju nekakvu fizičku ili psihološku deformaciju, te misle da ih to priječi ka prilaženju kontra spolu(il' istom, ovisno o orijentaciji) i uspjeha kod njih.

Nema dokaze, al' to je onako moje viđenje ekipe koja nešto radi iz krivih motiva....

Niti jedna hrana na svijetu ne može stvoriti mišiće, a da se ne vježba. To je valjda jasno. Nema tog preparata koji bi dok sjediš izgradio mišiće do te mjere kao netko tko radi dva treninga dnevno. Isto tako, možeš unositi i po 200 g dnevno proteina, ukoliko ne vježbaš - nema rezultata. Prehrana, trening i odmor - tri relativno podjednako važne stvari.

Što se tiče te ekipe koju spominješ stvarno ne vidim kakva ti je argumentacija što svakakve seljačine uzimaju svašta - Bolje gledaj svoje tijelo i kako da ti napreduješ, a ne da promatraš druge. Činjenica da je whey protein potpuno siguran, normalan, poželjan dodatak svakog tko nema dovoljan unos potrebnih proteina u svoj organizam. Pa čak i ne samo ljudi koji vježbaju. Određena razina dnevnih unosa proteina je nužna i zbog imuniteta i općeg zdravlja. Onaj tko trenira, naravno, mora i više uzimati. Whey protein je kako mu samo ime kaže, dodatak prehrani. 

14 godina
Rast mišića i visina

Kako je meni jedan herbalife korisnik rekao na upit zasto ne uzme neke normalne i jeftinije proteine umjesto toga shakea odgovorio da taj shake koji pije nije protein nego je to zamjena za obrok.Ja ga potom pitam, a sta je taj shake nego protein i kaze covjek da ne zna, ali to proteini nisu. 

Nego, ako si pocetnik ne znam cemu ljudi kompliciraju sa izolacijama itd.Drzis se osnovnih vjezbi tipa sklekovi, dipsevi, zgibovi, mrtvo (odradis biceps), cucanj, bench (odradis triceps) i par stvari na klupici.Ubacis ramena jedan dan i sasvim dovoljno za pocetak.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.10.2016 17:20 (monsieur).
15 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Ono je bio sarkazam da zašto uzima proteine. LP

12 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Nisam se dugo vec nacitao ovakvih gluposti, kreatin je drugi suplement poslje wheya koji se najviše koristi i ima svrhu. Pomaže u navlacenju vode u misice, a stime što navlači vodu u mišiće možeš veće težine izgurat i više repova ( Jedino ne pomaze kod ljudi kojima jetra i bubrezi proizvode vise kreatina nego normalno tako da ovo sto unesu u prahu samo ispišaju). Uglavnom radite kako god hoćete i kako vama paše, ali nemojte druge ljude uvjeravat u neke stvari o kojima nemate pojma. lp

If you have nothing to lose, try.
15 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...
Kreatin nastaje u tijelu, kao i protein, dakle nije nikakva kemija. No ne vidim zašto bi se više znojio od kreatina.

Zamolio bi te da mi pojasniš boldano, ne razumijem taj dio.

Kreatin, protein itd unosimo u sebe različitom prehranom a suplementima da povećamo tu dozu koja nam je potrebna. Ne kužim kako nastaje u tijelu ako ga ne uneseš u sebe.

14 godina
odjavljen
Jetra ga proizvodi?
16 godina
Rast mišića i visina

Pozdrav!
Krenuo sam ovaj tjedan u teretanu. Imam 177cm i 91kg, mjerio sam B-fat, iznosi 28-29%.

Prvenstveno bi htio skinuti kilograme, naslage s trbuha, ima malo i na prsima i.. Gluteusa.  

Imate neke preporuke što da radim? Ili za neku stranicu s programima vježbanja ili nečim sličnim?

EDIT: Naravno, ne bi bilo zgoreg da malo ojačam ruke i općenito gornji dio tijela...

Išao sam 3 puta do sad. Prvo orbitrek nekih 10 min, 15 min trčanje, onda išao od sprave do sprave, upoznavao se, tražio koja mi je težina ok za vježbanje.. Na kraju sam još vozio bicikl 10-15 min.
Najbolja mi je sprava (zaboravio sam naziv, piše na svakoj, neke talijanske mislim) gdje sjednem i odgurnujem se nogama. Najviše se znojim i imam osjećaj da tad najviše trošim.

HTC 8X :)
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.10.2016 22:07 (kratos091).
12 godina
neaktivan
ARazer kaže...
Dex.pwn kaže...
Kreatin nastaje u tijelu, kao i protein, dakle nije nikakva kemija. No ne vidim zašto bi se više znojio od kreatina.

Zamolio bi te da mi pojasniš boldano, ne razumijem taj dio.

Kreatin, protein itd unosimo u sebe različitom prehranom a suplementima da povećamo tu dozu koja nam je potrebna. Ne kužim kako nastaje u tijelu ako ga ne uneseš u sebe.

Ja sam pojasnio post iznad, kreatin nastaje iz jetra bubrega i gusterace eto i iz nekih aminokiselina itd itd. lp

If you have nothing to lose, try.
16 godina
Dex.pwn kaže...

Da vas pitam nešto. Ne znam dali ima neka tema za ovakve stvari.

Znači, preko noći se oznojim toliko da mi se potkošulja skupi, i da ju jedna skinem sa sebe. Spavam u potkošulji, boksama, ispod jorgana i deke(nije debela, zimski jorgan). Prozor je zatvoren, spavao sam i s otvorenim, i opet isto.

Jel moguće da kreatin ima neki utjecaj na to? Prije mi se to nije događalo, u zadnje vrijeme(tri tjedna do mjesec dana) svako jutro mi je potkošulja mokra, leđa, i bočni dijelovi najviše, prednji dio i ne toliko.

Možda nisi pio puno vode.

Suplementi su samo jedan dio priče. Kreatin sam po sebi nema nikakvih utjecaja. Moraju biti napravljene sve stavke da bi se napredovalo:

- vježba

- unos vode

- prehrana

- suplementacija

- san

I tako svaki dan, duži vremenski period, da bi se ostvario napredak.

Edit: Suplementacija opcionalno, jel

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.10.2016 23:19 (KIKI3ooo).
9 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Jel postoje neke vježbe za prsa?.. a da nisu sklekovi etc. Imam bolove u desnom laktu pa ne mogu radit sklekove...

Hvala! :)

16 godina
S.Walker kaže...

Jel postoje neke vježbe za prsa?.. a da nisu sklekovi etc. Imam bolove u desnom laktu pa ne mogu radit sklekove...

Hvala! :)

Na ovom linku imaš najvjerovatnije sve dokumentirane vježbe za prsa podjeljene po opremi za vježbanje:

http://www.exrx.net/Lists/ExList/ChestWt.html

Ima i skupina body weight vježbi za koje ti ne treba oprema.

I na tom webu ima i za sve ostale mišićne skupine usput.

14 godina
odjavljen
Također imam neko oštećenje na desnoj ruci. Kad radim biceps, sve iznad lakta me krene bolit(stražnja strana, najviše boli lakat). Od nedavno me boli. Neki savjeti za oporavak?
14 godina
neaktivan

Istezi tricu, bicu, ramena, gornje trapse i prsa redovito. Ubaci i hammer curls ako ih već ne radiš. 

Trava raste tamo gdje je posadiš.
9 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Puno hvala! :)

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

1.obrok: 60g zobenih+2dcl mlijeka+pola banane

2.obrok: 130g riže+120g piletine+50g kiselog vrhnja+povrce neko

3.160g posnog sira+50g zobenih+pola banane+2dcl mlijeka

4,100g tjestenine+100g sardina

5.4 jaja+integralni tost 80g+tartara malo

imam 71kg i 181 cm, što bi mogao izmjenit ili dodat? Dosad mi ovo dobro služi ima oko 3000 kcal pa bi trebalo pomoc da dobijem masu u nogama i leđima ak cu radit pravilno. Možda dodat kikiriki maslac u dorucak?

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.10.2016 16:48 (glikoprotein).
14 godina
PzKpfw kaže...

@Prince-Artas

Whey ima aditiva, a i ne treba mi stimulacija da bih bio veliki dečko.

Nažalost, nisam još prešao na čistu organsku hranu, al' ima vremena. Zasada se ograničavam, da biram kaj jedem.

A, pogotovo izbjegavam brzu hranu i ono kaj čujem da mi ekipa iz teretana preporučuje.

Grebe mi se kaj drugi unose u svoje tijelo, samo sam čovjeku, našem kolegi forumašu odgovorio onako kako mislim.

Dal' će on ili netko drugi, to prihvatiti, meni nije bitno. Fokusiram se na sebe. Neda mi se raspravljati o nebitnim stvarima u kontekstu da nešto nekom dokazujem ili branim.

Ne moraš se samnom brinuti, mislim ja se ne brinem kada ekipa počme govoriti o stimulativnim sredstvima za rast mišića.

Haha... Whey je hrana, filtriran protein mlijecne sirutke.. Tijelo ne zna razliku izmedju whey proteina ili proteina iz nekog drugog izvora. Istina da se ovaj brze apsorbira, sto opet nije bitno.  Zapravo je whey najvece bioloske vrijednosti,tako da sigurno nije bacanje para..

E sad, dal je potreban? nije.. Ako mozes kroz hranu unijeti dovoljnu kolicinu proteina, onda ti whey ne donosi nista...Dakle, konzumiranjem njega neces ucinitii nikakvu razliku.

Ali netko tko kroz hranu ne moze unijeti dovoljno proteina, puno pomaze.. Osobno ako bih birao whey vs hrana, birao bih hranu, ali uvijek imam wheya, jer ima dana kad ti se jednostavno ne da jesti, mrsko ti kuhati, nemas apetit... bla bla

A ovo sto kazes. umjetan nacin? ponavljam, ako mislis na whey,, on ti nece nista donijeti u smislu da ces konzumacijom njega, dobiti 10kg misicne mase, i ako prestanes koristit, da ces to izgubiti.. whey je obican protein... kao i piletina, jaja... sir.. kontas?

to nista nije umjetno... 

14 godina
glikoprotein kaže...

1.obrok: 60g zobenih+2dcl mlijeka+pola banane

2.obrok: 130g riže+120g piletine+50g kiselog vrhnja+povrce neko

3.160g posnog sira+50g zobenih+pola banane+2dcl mlijeka

4,100g tjestenine+100g sardina

5.4 jaja+integralni tost 80g+tartara malo

imam 71kg i 181 cm, što bi mogao izmjenit ili dodat? Dosad mi ovo dobro služi ima oko 3000 kcal pa bi trebalo pomoc da dobijem masu u nogama i leđima ak cu radit pravilno. Možda dodat kikiriki maslac u dorucak?

PA ako ti dobro sluzi, nemas sta mijenjati. iako je po meni jednolicna prehrana, ali ako mozes oke.. A sad dal to ima zaista 3000 kcal, ne znam, cini mi se da si se malo preracunao,ali mozda se varam..

ako imas wheya, ubaci ga malo, jer vidim da ti je unos proteina dosta nizak, ubaci ga u prvi obrok recimo. . . nije bitno sta ubacis, bitnije je da unosis dovoljno kalorija da si u suficitu,da mozes rasti.. da unosis dovoljno proteina.. a omjer masti i uh sam odredi

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.10.2016 3:15 (exer1234).
14 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Jel se i vama događa da neki mišić krene titrat, tj. da dobije tikove? To mi se događalo i prije nego što sam krenuo i teretanu. Najviše na quadru, i fleksiji. Nekad i mali prst na nozi zna dobit tikove.

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Da, to ti mišić plješće jer si ga trenirao

14 godina
odjavljen
glikoprotein kaže...

Da, to ti mišić plješće jer si ga trenirao

To mi se najviše događalo kad nisam trenirao. Pitao sam frenda, i kaže da je u njemu tako. U početku(oko devete godine) mislio sam da imam neku bolest, da umirem

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Meni su desni biceps i quad znali titrati, ali evo vec duze vrijeme ništa 

14 godina
odjavljen
Jabulani kaže...

Meni su desni biceps i quad znali titrati, ali evo vec duze vrijeme ništa 

Mene više zanima zašto titra/trza sam od sebe.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Winstron,iskustva?

Origin ID:Draksides,BF4:Drakula327,Steam ID:Stole :),Xfire-Darksides
12 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Samo da Vam svima skrenem pažnju na reklamu za FORMEXPLODE - za koji garantiraju dobitak od 10kg mišićne mase u roku od 30 dana ili bez dodatnih pitanja vraćaju novac (477 KN). Reklamom bombardiraju net, a zapravo sve je čisti fake pošto sam se u to uvjerio na osobnom iskustvu koristeći ga prema njihovim uputama (uz trening 3 puta tjedno). Kada sam napitak htio reklamirati prvo su dali bezveznu mail adresu za reklamaciju koja automatski generira odgovor u hijeroglifima, a po izvršenom razgovoru s operaterom u njihovom call centru (01/7776 028) dobio sam mailom uputu kako da im vratim prazno pakiranje (uz detaljno pismeno obrazloženje s osobnim podacima, brojem bankovnog računa u IBAN formatu, adresom, čitljivim potpisom i svojim brojem telefona) u Poljsku na nekakvu adresu pa će oni valjda razmisliti u vezi reklamacije i povrata novca. Sve to treba poslati i omogućit im da ti sj... racun ili izvrše razne manipulacije, skeniraju potpis i sl. Uglavnom ne naručujte to govno jer nećete dobiti ni grama na masi i bacit ćete novac u vjetar. Bez prolivenog znoja nema napretka!!

battlelog: BucoKTM
14 godina
odjavljen

Pa ti si stvarno budala onda

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice