Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.699.425
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Rast mišića i visina

overhaul slazem se sa tobom,pitas kako ce endokrini i centralni nervni sustav,kako je Arnoldu i svim bb-erima zlatne ere izdrzao organizam i jos zive ?

Glupo je malo govoriti jer je znanost koja razvija androgeno-anabolicke steroide i sve ostale "nedozvoljene" supstance ( hormone rasta,sinteticki inzulin ) vjerojatno puno vise dotjerala sve te supstance prije nego 50 godina da ima manji efekt na cjelokupni organizam.

Hocu reci,nece mu biti vjerojatno nista. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.4.2014 13:41 (doky01akablava).
18 godina
Re: Rast mišića i visina
doky01akablava kaže...

overhaul slazem se sa tobom,pitas kako ce endokrini i centralni nervni sustav,kako je Arnoldu i svim bb-erima zlatne ere izdrzao organizam i jos zive ?

Glupo je malo govoriti jer je znanost koja razvija androgeno-anabolicke steroide i sve ostale "nedozvoljene" supstance ( hormone rasta,sinteticki inzulin ) vjerojatno puno vise dotjerala sve te supstance prije nego 50 godina da ima manji efekt na cjelokupni organizam.

Nije stara generacija bila na svemu tome što danas rade.
Čitam na fb-u lokalne dečke pred natjecanje gdje razmnjenjuju trenutne vrijednosti šećera u krvi.
Kaže jedan da ima preko 24 (!?!?) Nije tu toliko znanost napredovala, koliko ilegalna trgovina i zloupotreba.
Naime, u doba stare ekipe, steroidi su bili dozvoljeni lijekovi, jednostavno su otišli sportskom liječniku koji
je preporučio i dozirao točno koliko i kako im je trebalo. Danas, osim što kola milijun vrsta ne samo testa,

to zloupotrebljavaju uglavnom bez ikakva nadzora, a pritom miješaju raznu farmaceutiku koju im ni jedan doktor nebi dozvolio.
Evo na brzaka, tip koji objašnjava otprilike ovo što sam spomenuo u prošlom postu.
http://irongangsta.blogspot.com/2013/06/jeff-seid-as-natural-as-ronnie-coleman.html

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
14 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

koje vjezbe radite za široki leđni mišić  i prednji nazubljeni misic, taj dio mi je nekako najmanje razvijen

15 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

sve ovisi...moze bit zdrav u starosti a moze dozivit jedva 40-e.sve zavisi koliko puno koristi steroide i koje steroide..inace aronld i ostali bodybuilderi su imali i faze mase pa je to i bilo zdravije za tijelo a i nisu se toliko dehidrirali kao ovi danasnji..uglavnom ovo sta si on radi je jako lose kad gledamo sa strane zdravlja jer ne samo da ima mal bodyfat nego su i njegovi organi isto takvi,bez masti.lik je stvarno ulozio puno truda i zato ga volim jer zna sta je estetika ali ne volim kod njega sto tvrdi da je natural.

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
18 godina
cod4gamer kaže...
doky01akablava kaže...

sve ovisi...moze bit zdrav u starosti a moze dozivit jedva 40-e.sve zavisi koliko puno koristi steroide i koje steroide..inace aronld i ostali bodybuilderi su imali i faze mase pa je to i bilo zdravije za tijelo a i nisu se toliko dehidrirali kao ovi danasnji..uglavnom ovo sta si on radi je jako lose kad gledamo sa strane zdravlja jer ne samo da ima mal bodyfat nego su i njegovi organi isto takvi,bez masti.lik je stvarno ulozio puno truda i zato ga volim jer zna sta je estetika ali ne volim kod njega sto tvrdi da je natural.

Tako je. Većina profesionalnih natjecatelja je veći dio godine na normalnim vrijednostima tjelesnih masti, mislim,
s obzirom koliko se trpaju kalorijama. Ovi današnji "fitness" klinci so gotovo cijelu godinu na rubu kolapsa koliko
malo masti pa i vode imaju. A zašto tvrdi da je natural, JER MORA. Živi od prodavanja tijela kroz reklame za
suplemente i recepte režima prehrane i treninga za razne časopise. Ne samo da zbog ugovora nesmije lanuti
bilo što mimo eklamiranih proizvoda, nego bi napravio i poslovno samoubojstvo. Svatko tko živi od izgleda
nije lud da priča takve stvari, na svijetu i tako ima dovoljno naivnih da se nemora brinuti :)

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
14 godina
Nitro233 kaže...

koje vjezbe radite za široki leđni mišić  i prednji nazubljeni misic, taj dio mi je nekako najmanje razvijen

bas si strucno objasnio imena misica :D 

15 godina
Rast mišića i visina

Tjedan dana odmora za mene, taman da počne peti mjesec pa opet otkidanje.

Zasitio sam se i stvarno me boks ubija pa ću odmoriti od gyma malo pa se vratiti sa željom i elanom. :)

Guštanje ovaj tjedan, još prvi maj, bit će cheatanja puno :)

NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše.
14 godina
odjavljen
exer1234 kaže...
Nitro233 kaže...

:D na ovo mislim

14 godina
Rast mišića i visina

donji lat?

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

citam ovo i na vise mjesta pise da suplementacija uopce ne pridonosi razvoju misica???

http://irongangsta.blogspot.com/2013/04/bodybuilding-dirty-little-secrets.html

14 godina
cod4gamer kaže...

citam ovo i na vise mjesta pise da suplementacija uopce ne pridonosi razvoju misica???

pa i ne pridonosi. zasto bi? osim ako pod tim mislis na "aas" :D . onda pridonosi. Vecina suplemenata su pranje para 

15 godina
neaktivan
exer1234 kaže...

pa i ne pridonosi. zasto bi? osim ako pod tim mislis na "aas" :D . onda pridonosi. Vecina suplemenata su pranje para 

cekaj oces rec da ovaj moj whey od myproteina je obican prah i nece mi pomoc nista?

15 godina
Rast mišića i visina

Postoji jedna bitna stvar u tome svemu.

Bez obzira na efekt i korisnost istih praškova i prahova, placebo efekt puno nosi svoje u to sve, pogotovo kod mene.

Ja čim sam počeo sa kreatinom, možda i placebo ali trgao sam željezo0 i probio kilaže ubrzo...tako da i možda nije pomogao, ali meni u glavi je, gurnuo me je.

ad ne pričam za ostalo,,...ugl. ne zamarajte se, samo se suplimentirajte i vježbajte i to je to

15 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Bez obzira na efekt i korisnost istih praškova i prahova, placebo efekt puno nosi svoje u to sve, pogotovo kod mene.

Ja čim sam počeo sa kreatinom, možda i placebo ali trgao sam željezo0 i probio kilaže ubrzo...tako da i možda nije pomogao, ali meni u glavi je, gurnuo me je.

ad ne pričam za ostalo,,...ugl. ne zamarajte se, samo se suplimentirajte i vježbajte i to je to

da a kakav placebo efekt ima whey?cinit ce mi se da je misic veci?hebem ti zivot morat cu se malo bolje informirat o ovim wheyovima...pocinjem zderat sto vise jaja nece na meni zaradjivat bagra lopovska suplementacijska

17 godina
Rast mišića i visina

a? kakav crni palcebo sta ste pukli? whey je protein i kraj price, unio ga ti jajima, mesom ili praskom ista je stvar i nema tu nikakvog placeba. protein koristi za rast masica uz trening. nije whey carobni prasak za rast misica, nego protein koji sluzi za to.

za kreatin vrijeda ista stvar.

14 godina
cod4gamer kaže...
exer1234 kaže...

cekaj oces rec da ovaj moj whey od myproteina je obican prah i nece mi pomoc nista?

whey je hrana..  ;) ... barem vecina ljudi tako gleda. zato sto je to jedan od makronutrieanata... 

creatin , whey, omega3, vitamini. to je sve sto ti treba.. i sto radi..... ostalo je sve bacanje para... to ne znaci da ce ti recimo whey kao whey pomoci, tj da ce on ucinit razliku, nece, nego ce ti olaksat unos proteina, onog kojeg ionako moras zadovoljiti za neki napredak... al da ce whey sam po sebi ucinit razliku, NECE..  takodjer i recimo aminokiseline, bcaa,glutamin itd... sve to vec unosis dovoljno kroz whey, i hranu, mislim,ako zadovoljis svoj unos proteina, zadovoljit ces sve sto treba.. dal ce ti dodatan unos toga ucinit razliku? nece... iako ne moze skoditi,ali najbitnije je dal ce ti vidjet neki rezultat od toga, neces.. zato je bacanje para.Creatin radi, kod nekih ljudi vise, nekih manje, ali radi..  multivitamini, dal ces ti osobno vidjet neku razliku s njima ili ne? neces..ali si ipak sigurniji ako unosis, tako i omega3... ti osobno neces vidjeti nista na sebi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.4.2014 15:33 (exer1234).
15 godina
cod4gamer kaže...
fila2208 kaže...

da a kakav placebo efekt ima whey?cinit ce mi se da je misic veci?hebem ti zivot morat cu se malo bolje informirat o ovim wheyovima...pocinjem zderat sto vise jaja nece na meni zaradjivat bagra lopovska suplementacijska

Ne budi blesav.

Ti da daš čovjeku kojeg boli glava obični c vitamin i uvjeriš ga da je to lijek za glavobolju glava će ga prestati boljeti.

Placebo efekt u tom smislu da to piješ i misliš da ti pomaže, a možda ne pomaže koliko misliš.

Placebo je meni bio kad sam krenuo na kreatin i luđački probio kilaže...možda kreatin nije ni počeo djelovati, ali sam se uvjerio da je i potrgao se na treninzima.

Zašto ste tako povodljivi i vjerujete svemu, svatko može to napisati i još si dopisati par titula ispred da članak dobije na težini.

Svatko tko trenira nešto treba dodatke jer prehranom je teško tijelo natrpati traženim količinama proteina itd pa se zato uzimaju suplementi. E sad možeš uzeti neki loš di je 5gr proteina na 30 grama mješavine, a neki jači i skuplji di je proteina više.

Ugl.  tijelu trebaju bjelančevine i lakše ih je unesti na taj način nego jesti sto jaja i šnicli nakon treninga itd.

Ugl. radi kako ti misliš da ti paše, nemoj puštati drugima da ti kroje mišljenja i mjenajju te jer si onda ovca obična.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.4.2014 15:33 (fila2208).
14 godina
Rast mišića i visina

ma nemojte se svadjat bezveze..... placebo postoji uvijek, naravno. ako si zabrijes nesto.. Stvar je tome sto je whey hrana, protein kao i svaki drugi. Samo u drugom obliku,ali to ne igra ulogu na krajnju tjelesnu kompoziciju. PRobao sam. i 100g dnevno proteina iz wheya, i sve iz hrane, kroz duze vrijeme .. Razlike nema. dosta bb natjecatelja ne to dokazalo na svojim formama, Sasa Draskovic, Adoni, itd... 

15 godina
Rast mišića i visina

pa da, ne znam odakle nekom ideja da whey kao whey ne pali ne radi?

netko isfrustiran što nije nabio mase koju je htio pa okrivio whey?

15 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

pa da, ne znam odakle nekom ideja da whey kao whey ne pali ne radi?

netko isfrustiran što nije nabio mase koju je htio pa okrivio whey?

nasao sam to na vise mjesta.u svakom slucaju whey ne radi onako kako predstavljaju suplementacijske firme.

17 godina
Rast mišića i visina

o prijatelju moj otkrio si ameriku. pa ti proizvodaci za svako govno kazu da potice rast misica i nakaleme gore sliku nekon bodibildera, pa si ti pomislio da ces od tog tako izgledat?

18 godina
cod4gamer kaže...

Ma gdje ti je to?
Tu sam samo pročitao da je laž da su profi BB takvi zbog suplemenata koje reklamiraju,
što naravno svatko tko nije jutros izašao iz pećine zna. Pošto mi ovdje nemamo iluziju
da sa malo kreatina i wheya uz redovno vježbanje možemo na 180 cm imati 150 kilograma
mišića i 4% BF, nema mjesta čuđenju:) Hrana, pa i dodaci hrani mogu pomoći samo toliko
koliko je uspio postići prvi profesionalni BB, prije pojave dianabola i ostaloga.
Dakle, ovo na slici je realno dostižno vježbanjem i prehranom/suplementacijom.
Ostalo, +/- BF, genetika i godine malo mogu dignuti i to je to.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.4.2014 15:54 (overhaul).
15 godina
neaktivan
mar123 kaže...

o prijatelju moj otkrio si ameriku. pa ti proizvodaci za svako govno kazu da potice rast misica i nakaleme gore sliku nekon bodibildera, pa si ti pomislio da ces od tog tako izgledat?

lol pa nisam mislio da cu postat arnold od wheya hahahha....mene zanima koliko uopce whey doprinosi razvnoju misicne mase

15 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Ma gdje ti je to?
Tu sam samo pročitao da je laž da su profi BB takvi zbog suplemenata koje reklamiraju,
što naravno svatko tko nije jutros izašao iz pećine zna. Pošto mi ovdje nemamo iluziju
da sa malo kreatina i wheya uz redovno vježbanje možemo na 180 cm imati 150 kilograma
mišića i 4% BF, nema mjesta čuđenju:) Hrana, pa i dodaci hrani mogu pomoći samo toliko
koliko je uspio postići prvi profesionalni BB, prije pojave dianabola i ostaloga.
Dakle, ovo na slici je realno dostižno vježbanjem i prehranom/suplementacijom.
Ostalo, +/- BF, genetika i godine malo mogu dignuti i to je to.

tekst ispod nasserove slike na plazi

18 godina
cod4gamer kaže...
mar123 kaže...

lol pa nisam mislio da cu postat arnold od wheya hahahha....mene zanima koliko uopce whey doprinosi razvnoju misicne mase

Pa osobno iz iskustva mogu reći da pridonosi, jer uravnotežuje unos macrosa.
Ali svatko tko ozbiljnije počne paziti na svoju rpehranu i vježbanje, obično sredi macrose pa
dali je to uz pomoć suplementa ili samo svježe hrane nije toliko bitno.
To je sve hrana, samo je whey dehidrirani pročišćeni koncentrat.
Kao što je npr - šećer. Možeš zaslađivati voćem ili biljkama, ali lakše je šećerom.

cod4gamer kaže...
overhaul kaže...

Ma gdje ti je to?

tekst ispod nasserove slike na plazi

No, pa tamo samo tumači da nema tog dodatka prehrani od kojeg su ljudi od 170 cm dobili 115 kila mišića.
Govori da čovjek nije evoluirao u 100 godina i da dižemo jednako kile željeza i jedemo iste proteine
(samo su onda jeli sir, meso jaja što dođe na isto) kao i vježbači tada i da možemo samo isto ili približno tome biti razvijeni.
The first Mr. Olympia was 200 pounds at about 5'7 height.
Today we have guys competing at 250 pounds/5'7 height.
What changed? The supplement industry developed?
Better training equipment? More knowledge? More food? No.
None of that was the reason for the muscle size increase.
There's nothing new under the sun.

P.S.
Evo dva naturalca na wheyu :P

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.4.2014 16:20 (overhaul).
15 godina
Rast mišića i visina

Whey is the way of life, točka :)

18 godina
Nitro233 kaže...
exer1234 kaže...
Nitro233 kaže...

:D na ovo mislim

Haa... dipsaj, veslaj, a ovi naprijed "nazubljeni" su ti serratusi, njih možeš opterećivati npr. sklekovima sa laktovima bliže tijelu.
...
Nego jeste li lurkali ove prije poslije? Ali obrnuto. Nevjerojatno koji mišićni gubici.

15 godina
Rast mišića i visina

Di isčupaš to sve...što se steroidima stekne nestane kao da ga nikad nije ni bilo...{#}

15 godina
neaktivan
overhaul kaže...

No, pa tamo samo tumači da nema tog dodatka prehrani od kojeg su ljudi od 170 cm dobili 115 kila mišića.
Govori da čovjek nije evoluirao u 100 godina i da dižemo jednako kile željeza i jedemo iste proteine
(samo su onda jeli sir, meso jaja što dođe na isto) kao i vježbači tada i da možemo samo isto ili približno tome biti razvijeni.
The first Mr. Olympia was 200 pounds at about 5'7 height.
Today we have guys competing at 250 pounds/5'7 height.
What changed? The supplement industry developed?
Better training equipment? More knowledge? More food? No.
None of that was the reason for the muscle size increase.
There's nothing new under the sun.

onda sam ja valjda tu izjavu izvukao iz konteksta...vec sam mislio odrec se svog wheya xD

14 godina
cod4gamer kaže...
mar123 kaže...

kao i svaki drugi kompletan protein.eto koliko

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice