Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.703.626
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Rast mišića i visina
fila2208 kaže...
mar123 kaže...

ja ne kuzim tu rijec krto, nikad cuo. skuzio sam lean.

Daj ajde na što si ti spao da se exeru uvlačiš. Ako nikad nisi čuo izraz, krto meso, onda te žalim.

Daj mi molim te prevedi LEAN sa eng i reci mi kako bi on mogao isto značiti kao krto čisto meso?

ontopic:

danas ruke na repertoaru, malo je reći da idemo do puknuća šta bi se reklo, najveći gušta ubit i napuhat ruke do puknuća.

i jedna zanimljiva vijest: PAO SREĆKO MARTINIĆ SRELE (NATURALE) NA DOPING TESTU

{#}{#}

Ma to su samo stimulansiii, netko mu je podmetnuo u shake energy booster koji ima krivu specifikaciju,
ili je popio kavu u kafiću prije testiranja... :)
Ali ovaj Emanuel Kojundžić je bokte hodajuća farmacija...
podsjeti me, jučer je od srca umro
nekad poznati wrestler...http://kotaku.com/the-ultimate-warrior-has-died-1561162797

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
15 godina
overhaul kaže...

Ma to su samo stimulansiii, netko mu je podmetnuo u shake energy booster koji ima krivu specifikaciju,

Zezaš ili ozbać?

Mislim da je moguće da je tako neka glupost i radio toga je pao, da se nije trpao kao i ostali.

NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše.
14 godina
overhaul kaže...

a dobro ajde vjerujem da kaže ovako kao ja:
"dajte mi ovaj komad... ne ne ovaj tu. e, taj. pola mi odrežite, hvala, malo manje masno ako može molim vas"
Eto:)
Iako sigurno exer znaš, da ti nema štete od umjerene masti u mesu, dapače.
Nedovoljan unos masnoće dovodi do nedostatka važnih vitamina
topivih u mastima koje trebamo kao aktivatore skoro svih biokemijskih procesa u tijelu. 
Zasićene masti, koji se nalaze u mesu i jajima od presudne su važnosti za proizvodnju testosterona,
i bilo bi ih za vježbača glupo taj prirodni testosteron booster eliminirati iz prehrane.
10-15% kalorija trebalo dolaziti iz nezasićenih, a 10% iz zasićenih masnih kiselina, barem tako kažu.

Druga je stvar što mi uglavnom neznamo kako je uzgajana životinja, a mast, jer je prirodni skladišni mehanizam, 
sadrži i do 200 puta više kako vitamina topivih u masti,
tako i potencijalnih toksina ako je životinja živjela u lošim uvjetima i bila loše tretirana.

ne, nego sam dobar s likom, pa mi da uvijek nemasni dio. kuzis? posto ga tako trazim. neki ljudi vole masnije, zato sto je "finije" za jesti.. Cek zasto bi ja trebao unosit masti iz mesa ? ne vidim razlog tome.. svejedno mi je dnevni unos masnica ogranicen,  i jako brzo ga unesem, tako da mi masnoce iz mesa nisu prioritet.. njih vecinom unesem kroz jaja i meso.. ako bi jeo jos masnija mesa, bio bi ogranicen s jajima (zumanjcima) a to ne zelim. tj ne zelim bacati zumanjke, jer mi je to retardirano.. lean komad svinje sigurno nema vise od 5g masti na 100g . plus toga ako rostiljam, to se jos smanji, posto dosta masnoce iskaplje... naravno da su masnoce potrebne, to nitko ne kaze, i ljudi koji govore da je svinja smece zbog masnoca, su retardirani. ali ako cu gledati kao sto ti kazes, onda bi s tih 300 400 g mesa dnevno unio skoro cijeli unos masnoca za taj dan,a to nikako ne zelim,m zato gledam sto nemasnije meso. (unos je 60g) ..

fila2208 fila, mar je srao prije,ali ne kao i ti zbog neke gluposti, ti si namjerno nasao "lean" kao razlog za svadju.  ugl nebitno. Dobar si ti kad se ne svadjas, pises ok stvari. ali brate, uvijek moras naci neku sitnicu koja samo tebe smeta, samo da bi se svadjao...

Trenutno si samo ti svadljiv samnom, ostali su se smirili.:D

overhaul stilulansi? Cek ti zaista mislis da je Srele natural , kao sto sam prica? :D ... lik me nervira do jaja, te njegove fore na najjace, i neka umisljenost mi je odvratna. Iako ga imam za fejs frenda, nisam ga prije ni kuzio.ali sad vidim da je totalno u qrcu lik. Previse se hvali, dize u vis... Ne volim takve ljude. Naravno, natural je.. :D haha

I jos mu je myprotein sponzor.. omg

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.4.2014 15:29 (exer1234).
18 godina
exer1234 kaže...
overhaul kaže...

Iako sigurno exer znaš, da ti nema štete od umjerene masti u mesu, dapače.

svejedno mi je dnevni unos masnica ogranicen,  i jako brzo ga unesem, njih vecinom unesem kroz jaja i meso.. ako bi jeo jos masnija mesa, bio bi ogranicen s jajima (zumanjcima) a to ne zelim. tj ne zelim bacati zumanjke, jer mi je to retardirano.. lean komad svinje sigurno nema vise od 5g masti na 100g . plus toga ako rostiljam, to se jos smanji, posto dosta masnoce iskaplje... naravno da su masnoce potrebne, to nitko ne kaze, i ljudi koji govore da je svinja smece zbog masnoca, su retardirani. ali ako cu gledati kao sto ti kazes, onda bi s tih 300 400 g mesa dnevno unio skoro cijeli unos masnoca za taj dan,a to nikako ne zelim,m zato gledam sto nemasnije meso. (unos je 60g) ..

overhaul stilulansi? Cek ti zaista mislis da je Srele natural , kao sto sam prica? :D ... lik me nervira do jaja, te njegove fore na najjace, i neka umisljenost mi je odvratna. Iako ga imam za fejs frenda, nisam ga prije ni kuzio.ali sad vidim da je totalno u qrcu lik. Previse se hvali, dize u vis... Ne volim takve ljude. Naravno, natural je.. :D haha

I jos mu je myprotein sponzor.. omg

A jasna stvar, eto i sam kažeš da dovoljno unosiš kroz meso i žumanjke, mislim, samo
je glupo kad se judi groze masnoće životinjskog porijekla, jer eto ponavljam, one dokazano
sudjeluju u sintezi testosterona, kao i kolesterol u žumanjcima.
No pošto točno znaš koliko dnevno unosiš, ok.

fila2208 kaže...
overhaul kaže...

Zezaš ili ozbać?

Mislim da je moguće da je tako neka glupost i radio toga je pao, da se nije trpao kao i ostali.

A srele, piše na tvojem linku na teretana vijesti zbog kojih je supstanci pao,
nedopuštena sredstva klase S4, i S6. S4 su diuretici, metabolici (valjda za mršavljenje),
S6 su stimulansi (iako ovi ephedrine je isto mislim za mršavljenje, kao i drugi zbog kojeg je pao, oksilofrin).
Nije mi jasno koji vrag se kljukao tom kemijom za mršavljenje, to ne pomaže u benchu? Jel
se spuštao u nižu težinsku kategoriju ili? Ne pratim to baš.
Steroidi su S1, njih je pun onaj Kujundžić.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
15 godina
Rast mišića i visina

Kakvo je vaše cijenjeno mišljenje o mlijeku?

Neki vele da je najgore ikad za bb, neki se ubijaju u njemu...

ja ga obožavam, srećom imam priliku piti domaće mlijeko i jako je fino, pogotovo u shakeu.

znam si smiksat, zobene, kukuruzne, bananu, whey, kreatin i to cugnut, jako fino.

ugl. eto neka ontopic tema, da vidim koliko i kako mlijeko prolazi kod vas?

thy

14 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

ja ga obožavam, srećom imam priliku piti domaće mlijeko i jako je fino, pogotovo u shakeu.

znam si smiksat, zobene, kukuruzne, bananu, whey, kreatin i to cugnut, jako fino.

thy

svaki dan barem popijem 1 litru na dan,  gusim se u njemu :D Pogotvo ono zbregov od 2 litre

eune : Flaeryy
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.4.2014 22:22 (Super flaeryy).
16 godina
Rast mišića i visina

glupost se je gusiti u kupovnom mlijeku,to je mlijeko isprano i nista dobro nema u njemu (znam jer sam radio i mljekari)..domace da.

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
14 godina
neaktivan
tpg kaže...

glupost se je gusiti u kupovnom mlijeku,to je mlijeko isprano i nista dobro nema u njemu (znam jer sam radio i mljekari)..domace da.

kako mislis isprano?

15 godina
Super flaeryy kaže...
tpg kaže...

kako mislis isprano?

To kupovno ti je voda, tj ono što ostane od tih sireva i toga, bar koliko sam čuo.

Nema veze sa pravim mlijekom, tj. kad usporediš sa domaćim.

14 godina
fila2208 kaže...

thy

lose je ako imas problema s laktozom. inace zasto ne. .. mislim, sigurno neces piti litre na dan, ali malo mlijeka svakako... netko ima problema s njim, netko ne... ja osobno nemam, tak da mogu bez problema.. googlaj GOMAD..

dal je isprano ili ne, necu ulaziti, ali ima 30tak g proteina na litru, naravno i secera,ali kao sto rekoh,IIFYM :D ..na masi mozes slobodno..

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.4.2014 22:52 (exer1234).
16 godina
Super flaeryy kaže...
tpg kaže...

kako mislis isprano?

znaci da nema nista dobro u njemu,nija kao domace.to je sve prasak..

sto me neko nervira sa ovim TD te bog dragi kao djeca.

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
15 godina
exer1234 kaže...

lose je ako imas problema s laktozom. inace zasto ne. .. mislim, sigurno neces piti litre na dan, ali malo mlijeka svakako... netko ima problema s njim, netko ne... ja osobno nemam, tak da mogu bez problema.. googlaj GOMAD..

dal je isprano ili ne, necu ulaziti, ali ima 30tak g proteina na litru, naravno i secera,ali kao sto rekoh,IIFYM :D ..na masi mozes slobodno..

Znam za gallon a day, ali nisam nikad prakticirao.

Mlijeko obožavam, ali sam ga se klonio neko vrijeme, mislim da sam negdje čitao da je big no no za ''bildere''

thy za info.

14 godina
Rast mišića i visina

kako je lik pun sebe. hhahahhahaha

ajd jednu stvar je dobro rekao, za frekvenciju.. ali kako se hvali.

15 godina
exer1234 kaže...

kako je lik pun sebe. hhahahhahaha

ajd jednu stvar je dobro rekao, za frekvenciju.. ali kako se hvali.

Upravo radi toga sam ga prestao pratiti, previše pretjeruje i na kraju sebe potencira jako.

Šteta dečko je dobar, ali pretjeruje.

Nikad nisam shvatio šta mu je ovo na bicpesu crveno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.4.2014 23:18 (fila2208).
14 godina
fila2208 kaže...
exer1234 kaže...

Znam za gallon a day, ali nisam nikad prakticirao.

Mlijeko obožavam, ali sam ga se klonio neko vrijeme, mislim da sam negdje čitao da je big no no za ''bildere''

thy za info.

nono je za brosove :D . yes yes je za nas. 

ugl sve racunam u iifym.. jednostavno je.  s pahuljicama vecinom 1 do 2 dl mlijeka, posto bolje mnogo boljeg okusa, vecinom 0.5 mm i to je to.. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.4.2014 23:19 (exer1234).
18 godina
Rast mišića i visina
Ma to negiranje mlijeka od strane bildera je naslijeđe i repovi od bro science zajdenice iz 70tih, kad je i swarzenegger tvrdio "milk is for babies". Mislim, jest za bebe je, ali mi smo ljudi evoluirali da i u kasnijoj dobi zadržimo enzim laktaze potreban za razgradnju šećera iz mlijeka. A kad Ga imamo nešto manje u odrasloj dobi, a bože moj, malo smo vjetroviti, šta sad :) ima laktaze tabletica u dm a i ima ono mlijeko bez laktoze, dobro jutro se zove mislim. E sad, jel kupovno mlijeko nevalja ili ne... Teško je generalizirati, Ali naravno da se nemože mjeriti sa full punomasnim nepasteriziranim domaćim mlijekom, koje Ima i cla i više minerala, ali ako se može, kupovno ali "kratkotrajno" uglavnom nije tako loše. Uht mlijeko (dugotrajno) se može potrefiti dobro, ali znate Već da tu ima svega, uključujući umiješane zalihe u prahu, uvoz itd. Uglavnom, dosta su svi skupa poskupili. Sjećam se kad je kratkotrajno Bilo upola jeftinije od trajnog, sad su isti. Čak ima ovih no name dućanskih trajnih koji su i dvije kune jeftiniji po litri od kratkotrajnog mlijeka. Ajmo malo iskustva, koji ste sir našli za najukusniji? Meni je lidlova milbona najkremastiji, konzumov posni najkiseliji, a negdje u sredini mi je Ok dukatov posni i njegova dućanska blank label inačica u billi. E i da, neznam jesam li spominjao, otkriće mi je bjelanjak jaja u tetrapaku od litre koji sam našao u sparu. Proteinska bomba:)
14 godina
neaktivan
overhaul kaže...
Ma to negiranje mlijeka od strane bildera je naslijeđe i repovi od bro science zajdenice iz 70tih, kad je i swarzenegger tvrdio "milk is for babies". Mislim, jest za bebe je, ali mi smo ljudi evoluirali da i u kasnijoj dobi zadržimo enzim laktaze potreban za razgradnju šećera iz mlijeka. A kad Ga imamo nešto manje u odrasloj dobi, a bože moj, malo smo vjetroviti, šta sad :) ima laktaze tabletica u dm a i ima ono mlijeko bez laktoze, dobro jutro se zove mislim. E sad, jel kupovno mlijeko nevalja ili ne... Teško je generalizirati, Ali naravno da se nemože mjeriti sa full punomasnim nepasteriziranim domaćim mlijekom, koje Ima i cla i više minerala, ali ako se može, kupovno ali "kratkotrajno" uglavnom nije tako loše. Uht mlijeko (dugotrajno) se može potrefiti dobro, ali znate Već da tu ima svega, uključujući umiješane zalihe u prahu, uvoz itd. Uglavnom, dosta su svi skupa poskupili. Sjećam se kad je kratkotrajno Bilo upola jeftinije od trajnog, sad su isti. Čak ima ovih no name dućanskih trajnih koji su i dvije kune jeftiniji po litri od kratkotrajnog mlijeka. Ajmo malo iskustva, koji ste sir našli za najukusniji? Meni je lidlova milbona najkremastiji, konzumov posni najkiseliji, a negdje u sredini mi je Ok dukatov posni i njegova dućanska blank label inačica u billi. E i da, neznam jesam li spominjao, otkriće mi je bjelanjak jaja u tetrapaku od litre koji sam našao u sparu. Proteinska bomba:)

Paški sir  po meni najbolji , valjda se i to ubraja {#}

13 godina

Da i ja sam jedno vrijeme uzimao od milbone iz lidla i jako je kremast i fin. 10kn dođe ja mislim.

Najbolji mi je sa trešnjavačkog placa od kumice svježi kravlji sir subotom ujutro kupiti, nema boljeg sira a fin za prste polizati.

I još mi je super od Vindije u čarapi sir, isto jako fin ali je i skup.

Probao sam i od Dukata taj mr president posni, smeće od sira samo tako, odvratan okus, nikad više Dukat sir.

14 godina
neaktivan
A eto ukusi su razliciti, meni npr milbona koju svi hvale nikako, ocaj, a president od dukata i rijecki, najbolji.
Btw ne javljam se cesto ali sve pratim :)
Mali_Playa
13 godina

Kod milbone ti je jedino to da kada ga otvoriš mora se cijelo pakiranje odmah pojesti inace se nekakve grudice stvaraju od stajanja u frižideru i onda to bas poslije nije fino.

Ali vise ne uzimam mibonu samo domaci kravlji sa placa i od vindije u čarapi. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.4.2014 2:28 (roby27).
14 godina
neaktivan

@overhaul Ti bjelanci u tetrapaku, rok trajanja je jedan dan nakon otvaranja, kak uspiješ to potrošit?

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.4.2014 12:23 (Defa.psd).
18 godina
Defa.psd kaže...

@overhaul Ti bjelanci u tetrapaku, rok trajanja je jedan dan nakon otvaranja, kak uspiješ to potrošit?

Ma trošim tjedan dana, ništa im nije:) Pasterizirano je i u hladnijem dijelu frižidera, nikakav problem.
Mislim piše i na uht mlijeku da se nakon otvaranja mora potrošiti isti dan, pa ja to na njuh osluškujem
također ako je u frižideru izdrži poprilično.
E da, naravno da je svježi sir najbolji, to je divota za jest, klizi niz grlo za razliku od ovih koje se neda
isprati kako se zalijepe, ali ja kupim kilu u subotu na placu, to nemože izdržati dulje od tri dana,
a ne stignem preko tjedna na tržnicu. Onda, ajd, ovi pasterizirani po pakiranjima posluže.

14 godina
overhaul kaže...

Pa u Svarcijevo vrijeme su pili mlijeko. pogledaj slike na netu, na svakoj slici gdje je jeo, bila je i casa mlijeka. Vjerujem da se to zezao " milk is for babies " . 

milbona nije tipican sir. vise je za slatke kombinacije... i to sto se mora pjesti, nije istina.. ja ga drzim par dana otvorenog i nikakvi problemi. cak ni nema neki rok trajanja.  :D

17 godina
Rast mišića i visina

A gle svi mrze mlijeko radi visok inzulinskog indeksa mislim i glikemijskog i losih UH.

A sad mene iskreno briga,pijem ono 1.5 % ili 0.9 % max 2dcl dnevno i sta mi moze biti od toga,sad ce to utjecati na konacan rezultat beznacajno.

Sad gledam onaj Sandi Imerovic pise kako je kruh losa namirnica,ne nalazi se u prirodi stoga nije dobar,a covjek par tjedana objavljuje kako konzumira psenicnu tortilu sa nekom salamom i salatom,pitam se wtf covjece,psenicna tortila je znaci bolja od integralnog kruha ?

Mlijeko se opcenito vodi rasprava na bodybuilding i fitness forumima,tvoj izbor,ja ga konzumiram dnevno i smrsavio sam tako da se bas odreci svega tokom definicije i mrsavljenja necu :)

Jedete li oslic,sto mislite o toj ribi ? 

Mliječni proizvodi, iako imaju mali glikemijski indeks, imaju veoma veliki inzulinski indeks!

Unošenje takve hrane izaziva nisku "glikemiju" i visoku "inzulinemiju".
Do danas nije istraženo kakve dugoročne posljedice ima uzimanje takve hrane. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.4.2014 14:10 (doky01akablava).
13 godina

Meni su se stvarale grudice nakon stajanja i to poslije je bilo muka jesti.

Kazem nakon svjezeg sira sa placa ili od vindije sve ostalo je luk i voda. Ali da milbona i nije tipičan sir to je neki izrod od sira ;-)

Nego da vas pitam kada jedete onako za ručak dosta tešku hranu poslije jela paše popiti nešto muzirajuće, cola ili jamnička?  

Jamnička mi je super jer dolazi u staklenoj flaši a ne u plastici i super razgradi hranu, samo nisam siguran jel ima šečera u sebi? Pretpostavljam da ne.

17 godina
roby27 kaže...

Meni su se stvarale grudice nakon stajanja i to poslije je bilo muka jesti.

Kazem nakon svjezeg sira sa placa ili od vindije sve ostalo je luk i voda. Ali da milbona i nije tipičan sir to je neki izrod od sira ;-)

Nego da vas pitam kada jedete onako za ručak dosta tešku hranu poslije jela paše popiti nešto muzirajuće, cola ili jamnička?  

Jamnička mi je super jer dolazi u staklenoj flaši a ne u plastici i super razgradi hranu, samo nisam siguran jel ima šečera u sebi? Pretpostavljam da ne.

Koliko znam gazirana tj.mineralna voda isto nema nista kalorija niti secera tako da slobodno pij,i ja volim popiti mineralnu i u svaka dva tjedna roknem 2L coca cole zero :D

Neki dan bio u Lidlu i nema Milbone i uzeo neki svjezi polumasni sir samo 1-2gr masti ima vise na 100 gr i iznenadio se koliko je fin :)

Najcesce konzumiram K plus posni sir jer bude na akciji pola kile za 9 kn iako mi se povraca od njega,nije mi zao jer ustedim 10 kn 

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.4.2014 14:21 (doky01akablava).
13 godina

Mali savjet izbjegavaj zero colu jer ima sastojak koji je teška kemija u zamjenu za šečer, imam frendicu koja je biokemičarka i radi u postrojenju proizvodnje pive i rekla mi je da svi ti "light" proizvodi su teška prijevara i da sadrže jako puno kemije. Tako je i sa mlijekom od 0,9 ili 1,5% piješ samo vodu filtriranu kemijom. To ti je moj savjet. 

15 godina
Rast mišića i visina

Baš, rađe popij pravu colu i počasti se. Zero sheme su preloše. 

17 godina
Rast mišića i visina

Ma tako i nesto sam pretpostavio,pio sam obrano mlijeko najvise radi smanjenog udjela masti,ali to je 20-tak kalorija razlike u 100ml tako da budem rokao 2.8 % i puno je ukusnije,ono kao razrijedjeno mlijeko.

E i to znam podsvjesno za zero sheme i potiskujem haha jer zero cola nema kalorija ni UH dok ova obiluje i ako popijem 2 litre mislim da ce mi oduzeti 50 % dnevnih kalorija.

15 godina
Rast mišića i visina

Ma kakvi, ja se jednom tjedno opustim i pojedem i popijem svega što valja i ne valja. Lakše čovjek tako živi kad malo ''otpusti remen''.

Nemrem stalno pazit na ovo na ono samo izludim i živčan sam i gladan :(

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice