grašak i rižu jest npr u ovo doba jel treba izbjegavat il je ok , zbog ugljikohidrata.deblja li ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
grašak i rižu jest npr u ovo doba jel treba izbjegavat il je ok , zbog ugljikohidrata.deblja li ?
Zima je, treba ti više ugljikohidrata, grah je ok, rižu izbjegavaj, naravno, sve ovisi o količini koju konzumiraš.
Jedi ali malo,ako možeš najbolje prije treninga
Zima je
Vani dnevno 13-18°c 
Glutamin bullshit teški, marketniški trik osim ako si vegan
evo dokaz:
post s linkom od janjeta s forum teretane
1. dio: Glutamin
Broj studija, koje povezuju oralnu suplementaciju glutaminom i porast misicne mase, ili povecanu sintezu proteina ravan je nuli, dok je broj studija koje pokazuju da suplementacija glutaminom nema nikakav utjecaj na te dvije pojave dovoljno velik da se mogu izvuci neki zakljucci. U osnovi, dovoljna je slijedeca studija da zabije kolac u srce marketinske prevare zvane glutamin, s obzirom da zadovoljava sve kriterije: double-blind, placebo, odgovarajuca ciljna grupa i metoda:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?Db=pubmed&Cmd=Retrieve&list_uids=11822473&dopt=abstractplus
Evo original link, post je malo duži i nije samo o glutaminu pa bacite oko :
Jel ima negdje kod nas za kupit kokosovo ulje? Koliko košta?
Ima BIO-BIO, bilo nekad u DM i pogledaj dučane s zdravom prehranom u tvojoj okolini
Zima je
Vani dnevno 13-18°c 
Dalmatinac san. :D
Glutamin bullshit teški, marketniški trik osim ako si vegan
evo dokaz:
post s linkom od janjeta s forum teretane
1. dio: Glutamin
Broj studija, koje povezuju oralnu suplementaciju glutaminom i porast misicne mase, ili povecanu sintezu proteina ravan je nuli, dok je broj studija koje pokazuju da suplementacija glutaminom nema nikakav utjecaj na te dvije pojave dovoljno velik da se mogu izvuci neki zakljucci. U osnovi, dovoljna je slijedeca studija da zabije kolac u srce marketinske prevare zvane glutamin, s obzirom da zadovoljava sve kriterije: double-blind, placebo, odgovarajuca ciljna grupa i metoda:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?Db=pubmed&Cmd=Retrieve&list_uids=11822473&dopt=abstractplus
Evo original link, post je malo duži i nije samo o glutaminu pa bacite oko :
Pa čuj, ljudi ga inače ne uzimaju zbog "porasta mišićne mase" nego zbog oporavka, jačanja imuniteta,
spriječavanja ili ublažavanja upale mišića nakon intenzivnog/dugotrajnog treninga/natjecanja.
Jedna trećina dušika koji zacijeljuje potrgana mišićna vlakna dolazi od glutamina, kojeg inače proizvode sami mišići.
To što prodajni brandovi redom na sve, valjda i flaširanu vodu pišu "izaziva brutalni rast mišića,
uzrokuje porast muskulaturne mase i povećanje snage, ljepote i nestanak bora"
već odavno svatko iole iskusan ignorira kao i boju naljepnice ili nakljukanog bildera manekena na prospektu.
Naravno, povrh toga, ponavljam, glutamin je neesencijalna aminokiselina koju sami proizvodimo,
a unosi se i normalnom hranom poput mesa, sira, špinata, kupusa...
Dakle, evo i pokoji moj "relevantni" link.
http://umm.edu/health/medical/altmed/supplement/glutamine
Dakle, nije nužan, al nije ni neki otrov... ako se ne ubijate u treningu, imate vremena za odmor,
i imunitet vam je dobar, vjerujem da suplement nije potreban.
Pa čuj, ljudi ga inače ne uzimaju zbog "porasta mišićne mase" nego zbog oporavka, jačanja imuniteta,
spriječavanja ili ublažavanja upale mišića nakon intenzivnog/dugotrajnog treninga/natjecanja.
Jedna trećina dušika koji zacijeljuje potrgana mišićna vlakna dolazi od glutamina, kojeg inače proizvode sami mišići.
To što prodajni brandovi redom na sve, valjda i flaširanu vodu pišu "izaziva brutalni rast mišića,
uzrokuje porast muskulaturne mase i povećanje snage, ljepote i nestanak bora"
već odavno svatko iole iskusan ignorira kao i boju naljepnice ili nakljukanog bildera manekena na prospektu.
Naravno, povrh toga, ponavljam, glutamin je neesencijalna aminokiselina koju sami proizvodimo,
a unosi se i normalnom hranom poput mesa, sira, špinata, kupusa...
Dakle, evo i pokoji moj "relevantni" link.
http://umm.edu/health/medical/altmed/supplement/glutamine
Dakle, nije nužan, al nije ni neki otrov... ako se ne ubijate u treningu, imate vremena za odmor,
i imunitet vam je dobar, vjerujem da suplement nije potreban.
Ma ja uzeo za probu, ali i zato što sam u zadnje vrijeme na granici stalno. Rano ustajanje, poslić, popodne mali odmor, teški treninzi pa nogometni trenizi pa ovo pa ono. Ujutro se budim potrgan, užasne upale, na poslu klonem, na kavi sa frendovima se eventualno budim.
Ako mi pomogne i placebo, da se lakše dobijem, u manjim bolovima i upalama se budim, super.
250gr je 90kn, skupo je, ali eto za probu :)
I da, niti jedan supliment ti nije potreban ako si običan čovjek koji samo preživljava i bgk, ali ako si divljak kao ja, koji se trga u teretani, na nogometu i di god stigne, treba ti sva moguća pomoć :)
može preporuka, neke kombinacije vitamina,eventualno još nekih sitnih dodataka uz whey, bilo je prije u temi napisano al nemogu naći.
može preporuka, neke kombinacije vitamina,eventualno još nekih sitnih dodataka uz whey, bilo je prije u temi napisano al nemogu naći.
Probao sam hrpu tih vitaminskih dodataka prehrani, i mogu ti reći da sam s OVIM najzadovoljniji, najbolji omjer vitamina i minerala. Pijem ih 3-4 puta tjedno, ovisno o fizičkoj aktivnosti. Ostale ne bih preporučio zbog premalo ili previše vitamina/minerala. Ako treniraš baš intenzivno i to svaki dan, čak i 2 puta dnevno, preporučio bih OVE. U svim ostalim slučajevima, My Favorite Multiple Energizer je po meni broj 1.
Ko što je kolega gore dao link, potpisujem za twinlabove dualtabs.
Sam ih koristim i prezadovoljan sam, vrijede para.
i btw, vani su puno jeftinije, a likovi ih na njušci prodaju za cca 300kn 200komada, predobra cijena.
inače je i sam vidiš 100komada 250kn.
jednu dnevno rokam i prezadovoljan sam.
eov natrag petera u temu i noobisha :)
to rokate onako jednom dnevno, tipa nakon ručka ili tako nešto kao ''sok''?
zanimljivo, nebi bilo loše upiknuti jedne.
Mene malo stisnule obaveze oko faksa i to, pa sam slabije aktivan na forumu u zadnje vrijeme, ali često pratim ovu temu, znaju me razljutit likovi kao "exer", ali ne želim opet zapalit vatru :)
Ja sam odustao od Twinlabovih jer mi je pišalina bila žuta žuta pretjerano, neovisno da li sam pio i 3L vode dnevno. Po meni malo prejaka doza, i zato sam prešao na Natrolove i pijem ih samo u dane treninga, ujutro odmah nakon doručka.
Mene malo stisnule obaveze oko faksa i to, pa sam slabije aktivan na forumu u zadnje vrijeme, ali često pratim ovu temu, znaju me razljutit likovi kao "exer", ali ne želim opet zapalit vatru :)
Ja sam odustao od Twinlabovih jer mi je pišalina bila žuta žuta pretjerano, neovisno da li sam pio i 3L vode dnevno. Po meni malo prejaka doza, i zato sam prešao na Natrolove i pijem ih samo u dane treninga, ujutro odmah nakon doručka.
Lol, pišat ću zeleno bmk 
Ja danas odradio prsa i biceps, jučer sam preskočio nažalost, ali danas nadoknadio :)
Šta kažete na prehranu moju?
7h - 100g zobenih, 0,3l mlijeka, 25g wheya
10h- sendvic, salama, sir, salata/čokoladno mlijeko 0,5l
14h- 200g riže/krumpira/tjestenine + piletina (pileća prsa), svinjetina (odrezak) + 110g Serious Mass gainera
17h- 150g ribe (tuna, list), voće kao prilog
17,40h- Preworkout, banana, kreatin monohidrat + 0,3l vode
19,30h- Postworkout, 110g Serious Mass, 25g Impact Wheya
21h- 3 jaja kuhana + 0,5l mlijeka
ponoć (pred spavanje)- 250g posnog sira+110g Serious Mass ili 0,5l mlijeka sa 25g wheya + 110g Serious Mass
Imam 192cm, 87kg, 17god, po vašem mišljenju, kakva mi je prehrana?
Ovo mi se više čini kao nekakav jelovnik za defku, jesi brojao kalorije ikako?
Ovo mi se više čini kao nekakav jelovnik za defku, jesi brojao kalorije ikako?
Nisam, al unesem 1200kcal samo sa Serious Mass-om
https://www.facebook.com/photo.php?v=509034005870797
ponasa se ko dijete, ima dosta kretenskih djecjih izjava, u mozgu je ko zaostao, ali definitivno jedan od najjacih ljudi koje ja znam na internetu. pa on ima 108 kg i radi ovakve zgibove.
ponasa se ko dijete, ima dosta kretenskih djecjih izjava, u mozgu je ko zaostao, ali definitivno jedan od najjacih ljudi koje ja znam na internetu. pa on ima 108 kg i radi ovakve zgibove.
Impresivno, ali šteta da ne radi klasične zgibove.
Ali svjedno, jako dobro.
Ali svjedno, jako dobro.
trebas vidit sto sve moze radit na sipci, sve one street workout akrobacije moze napravit, stavio je video davno, radi front lever, zastavu, zgibove svih vrsta, bas je impresivno to sto moze sve napravit sa svojim tijelom. samo se bojim da nece to sve imat posljedice kad ostari, jer cini mi se kao da je to preveliki napor za ljudsko tijelo.
Ali svjedno, jako dobro.
trebas vidit sto sve moze radit na sipci, sve one street workout akrobacije moze napravit, stavio je video davno, radi front lever, zastavu, zgibove svih vrsta, bas je impresivno to sto moze sve napravit sa svojim tijelom. samo se bojim da nece to sve imat posljedice kad ostari, jer cini mi se kao da je to preveliki napor za ljudsko tijelo.
Bilo bi jadno da se tako reklamira, živi taj sport i onda je loš.
Defitivno je dečko strašan za svoju kilažu i visinu, nema šta.
Stvarno se bolje osjecam otkad uzimam(sve vjezbe lakse rokam i nema bolova nakon).
Pisalina je zuta zuta uvijek,ali pio sam i solgarove vm75 il tak nes,ugl,puno skuplje su kod nas a isti rac.
Cak su dost skuplje pa nema smisla a po sastavu su bile jace jer su za profi sportase(ali brutalne doze)
Dualtabs se da za dobru cijenu nac na njusci a naspram drugih ima jake doze i superkvalitetan proizvod je.
Mislim da je u usa to najjaci brand uz solgar-to dost govori.
uBlowMeBro?
Ha? u ovo doba? koje doba? mislis godisnje doba, ili doba dana? :D .... zasto bi grasak i riza debljali?
thuglife a zasto po zimi treba vise uh? mislis,ako si na masi? onda ok. ali zasto bi bilo pravilo da je zimi masa, a ljeti defka? mozes se defkat zimi,,a isto tako i preko ljeta ici na masu...
Ako si na masi, jediiiii ..ako si na defki, racunaj koliko jedes, nije bitno kad ... iako bi ja isao poslije treninga, tj kad sam na defki,sve uh unesem poslije treninga, ne zato sto tako mora,,, nego zato sto tada budem jako gladan, i pojedem velik obrok..a prije treninga ili ne jedem nista, ili p+m bez uh, jer me uspavaju.. ugl nebitno.. masa - jedi... defka- jedi ali ograniceno (zavisi koliko uh trebas)
hulio glutamin je bullshit, istina
MARKOZD15 jel ti cilj masa?
a gle, izracunaj koliko tu kalorija ima. generalno, nije bitno sta jedes, bitno je koliko si unio na kraju dana, i omjer makrosa, da uneses dovoljno proteina... ako si u suficitu, onda super..ako nisi, onda pojacaj i to je to
Btw pratim tog Drcica vec 2 tj, i ne vidim da je djetinjast kao sto fila kaze. skroz ok lik, ima dobre savjete, nije bros kao vecina, i to cijenim...
Malo je previsok pa je tesko upakirati mesa na tu visinu.ali je on uradio odlicno.. po meni je neka optimalna visina oko 185 .. ne volim ni niske bb, a ni previsoke... recimo 180-190 .. iako sam sam 178.. i volio bi imati 3-5 cm vise.
Btw pratim tog Drcica vec 2 tj, i ne vidim da je djetinjast kao sto fila kaze. skroz ok lik, ima dobre savjete, nije bros kao vecina, i to cijenim...
Prati ga malo dulje pa ćeš vidjeti...a možda i nećeš, vjerovatno ste pogodili valnu duljinu pa ti paše.
Guštaj i dobrodošao natrag, baš me zanima koliko će ti trebati do nove suspenzije.
Hehe dobro!!
Ali ovo je meni najjači clip ikada: na 5.18 počinje
Gold gym, kad Arnold dolazi pa ih pozdravlja. Sve životnije, sve napucane mrcine...to je bilo to. Stari moj, čak su i čistačice napucane :)
Prati ga malo dulje pa ćeš vidjeti...a možda i nećeš, vjerovatno ste pogodili valnu duljinu pa ti paše.
Guštaj i dobrodošao natrag, baš me zanima koliko će ti trebati do nove suspenzije.
Dok me opet ne isprovociras :D
kako sam ljud,, morao bacit 300g piletine :( steta 70g proteina
S čim mješate posni?Ja ga ne mogu jest samog..
Probao sam hrpu tih vitaminskih dodataka prehrani, i mogu ti reći da sam s OVIM najzadovoljniji, najbolji omjer vitamina i minerala. Pijem ih 3-4 puta tjedno, ovisno o fizičkoj aktivnosti. Ostale ne bih preporučio zbog premalo ili previše vitamina/minerala. Ako treniraš baš intenzivno i to svaki dan, čak i 2 puta dnevno, preporučio bih OVE. U svim ostalim slučajevima, My Favorite Multiple Energizer je po meni broj 1.
Hvala na odgovoru, naručit ću si ove prve. U zadnje vrijeme razmišljam, pošto na poslu nemogu pojest normalan neki gablec uglavnom su tu sendvići i neko voće. Sam sam protiv gainera,ali što mislite da si uzmem neki gainer pa ga popijem uz te snedviće i to, čisto da mi nabije još nekih 500 kalorija.