Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.132
|
čitano: 8.737.376
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Rast mišića i visina
cecenac kaže...
mar123 kaže...

opterecujete se prehranom kao da ste profesionalni sportasi ili bb koji se spremaju za natjecanje, mislim raspored po satima kad ces sto jest, mozemo mi pricat da je prehrana vazna, i je, ali ovo je cisto pretjerivanje. dovoljno je samo jest kako se spada, znaci imat vise obroka na dan, unjet dovoljno proteina, i to je to. i ovo mjerenje kolko grama cega pojest, isto pretjerivanje. znam ljude koji uopce ne paze toliko na prehranu a postizu vrhunske rezultate.

Najpametnije što sam pročitao od tebe dosad na forumu.

Ako vam je do mršavljenja i snižavanja body fat-a, smanjite količinu obroka i povećajte njihov broj da ubrzate metabolizam. Izbacite junk food, sokove bilo gazirane ili negazirane (zamijenite ih vodom), mliječne proizvode i povećajte cardio i prebacite se po mogućnosti na full body workout sa bržim i eksplozivnijim treninzima. Jedite više zdravih obroka, voća, povrća, jaja, mesa i često hidratizirajte svoje tijelo. Uspjeh zagarantiran.

Da slažem se, Mar je dobro primjetio, pa se i ja suzdržavam ovih recepata, jer stvarno neznam što da kažem,
nikad u životu nisam mjerio kalorije, grame i minute u danu kad je vrijeme za koji obrok.

Kramerdida kaže...
fila2208 kaže...

Potpis na ovo.

Ubio bih se da na svaku brojčicu pazim, jedem i vježbam, rezultati su očiti.

Ontopic:

http://shop.teretanavijesti.com/dnevni-clanci/shop-mix/239-treniranje-ispod-18-godine-starosti

Malo za vas mlađe, ok članak za baciit oko

Ja sam se nasmijao na dio o prehrani. Autor očito nije čuo za flexible dieting/If it fits your macros. Jedino bih transmasne kiseline izbjegavao, ali i one tek razaraju u velikim količinama + kada si u suficitu.

Ma dobar je članak. Sigurno je čuo, ali što bi sad trebao dodatno zbunjivati teenagere što da kažu njihovim roditeljima?
Ovo je oprobana klasika, ništa krivo nisu savjetovali, a da može drugačije, a uvijek može, ali to su pokrili
sa izjavom
Ako želiš trenirati, tada je prva i najvažnija stvar saznati osnovne informacije. Čitaj pažljivo i budi temeljit.
Bodibilding je sport, u kojem svaki mali detalj ti sam moraš naučiti, iskusiti, i prije nego kreneš sa vježbanjem,
samo čitaj i uči nekoliko mjeseci. To je neophodno za početak. Naučiti puno možeš i nakon godina iskustva.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
13 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Ma dobar je članak. Sigurno je čuo, ali što bi sad trebao dodatno zbunjivati teenagere što da kažu njihovim roditeljima?
Ovo je oprobana klasika, ništa krivo nisu savjetovali, a da može drugačije, a uvijek može, ali to su pokrili
sa izjavom
Ako želiš trenirati, tada je prva i najvažnija stvar saznati osnovne informacije. Čitaj pažljivo i budi temeljit.
Bodibilding je sport, u kojem svaki mali detalj ti sam moraš naučiti, iskusiti, i prije nego kreneš sa vježbanjem,
samo čitaj i uči nekoliko mjeseci. To je neophodno za početak. Naučiti puno možeš i nakon godina iskustva.

A to je. Da mi je bilo ovakvih članka, ne bi potrošio blizu godinu dana na nefektivne rutine i prehranu.

Ja vagam svaki obrok, volim biti precizan jer dobivanje/gubljenje težine je stvar termodinamike (kalorije unutra i vani) pa volim da budem 100 % siguran.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.8.2013 18:18 (Kramerdida).
15 godina
Rast mišića i visina

A gle, netko voli to i uživa u tome, pazi na te kalorije i to...meni je to gubljenje vremena iskreno. Znam da se kaže da se tijelo gradi u kuhinji, gradi se u kuhinji da, ali ako samo paziš pta jedeš, dakle nemoraš računati, možeš izgledati odlično.

Znam frenda koji sve što jedemo pijemo skupa komentira, fila to ti je toliko kalorija, to ti je toliko šećera. On to voli i šta ću mu, nekad se i čudim koliko ima šećera u nekim napitcima, ali opet se ubijem u njima :)

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Gdje bi stigo kad bi mjerio s vagom, ja sam to ovako obavio jednom za stalno, u standradnim šalicama, znam točno kolko tjestenine, zobenih ide u šalicu. pa samo ulijem i to je ne da mi se vagu vadit, a sto se mesa tiče znam već napamet koliko čega trebam. Hvala bogu na standardiziranim veličinama šalica.
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
13 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

A gle, netko voli to i uživa u tome, pazi na te kalorije i to...meni je to gubljenje vremena iskreno. Znam da se kaže da se tijelo gradi u kuhinji, gradi se u kuhinji da, ali ako samo paziš pta jedeš, dakle nemoraš računati, možeš izgledati odlično.

Znam frenda koji sve što jedemo pijemo skupa komentira, fila to ti je toliko kalorija, to ti je toliko šećera. On to voli i šta ću mu, nekad se i čudim koliko ima šećera u nekim napitcima, ali opet se ubijem u njima :)

A ja volim vagati i unositi te brojeve u Cron o meter (online program za praćenje prehrane), treba mi 2-5 sekunde da izmjernim obrok, znači ne potrošim ni pola minute dnevno na vaganje. Ma uživaj u šećeru, nije babaroga, a i osim toga aktivan si pa te briga.

15 godina
Kramerdida kaže...
fila2208 kaže...

A ja volim vagati i unositi te brojeve u Cron o meter (online program za praćenje prehrane), treba mi 2-5 sekunde da izmjernim obrok, znači ne potrošim ni pola minute dnevno na vaganje. Ma uživaj u šećeru, nije babaroga, a i osim toga aktivan si pa te briga.

Ma uživam u životu prijatelju. Sad preko ljeta, popodne par sati odbojke na pijesku, guštanje na kupanju, navečer treninzi pumpanje.

Guštanje na najjače. 90kg čistih sad imam i dalje padam :)

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Lol
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
13 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
Kramerdida kaže...
fila2208 kaže...

Ma uživam u životu prijatelju. Sad preko ljeta, popodne par sati odbojke na pijesku, guštanje na kupanju, navečer treninzi pumpanje.

Guštanje na najjače. 90kg čistih sad imam i dalje padam :)

Slično kao moje. Nego bi li znao procjeniti koliko jedeš, 2.5-4 tisuće kalorija, neku otprilike brojku? Puka znatiželja.

15 godina
Kramerdida kaže...

Slično kao moje. Nego bi li znao procjeniti koliko jedeš, 2.5-4 tisuće kalorija, neku otprilike brojku? Puka znatiželja.

Ma cirka negdje oko 3, 3 i pol možda. Ne bi rekao da idem preko 4, uopće ne jedem toliko. Nego me sad puca toliko mi fali ti slatkiša i to da već polako popuštam tako da jedem čokoladu po mraku da me nitko ne vidi :)

13 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
Kramerdida kaže...

Ma cirka negdje oko 3, 3 i pol možda. Ne bi rekao da idem preko 4, uopće ne jedem toliko. Nego me sad puca toliko mi fali ti slatkiša i to da već polako popuštam tako da jedem čokoladu po mraku da me nitko ne vidi :)

Ja 2.3-3000 pri 82 kg. Ja nemam potrebu za slatkim (jedino možda sladoled, ali ni to ne jedem često), jedino mesom. Ovih dana samo trošim džeparac na trpanje što više proteina u sebe. Moram skupiti para za 5 kg wheya pa da osjetim proteinske čari.

18 godina
Kramerdida kaže...
fila2208 kaže...
Kramerdida kaže...

Ja 2.3-3000 pri 82 kg. Ja nemam potrebu za slatkim (jedino možda sladoled, ali ni to ne jedem često), jedino mesom. Ovih dana samo trošim džeparac na trpanje što više proteina u sebe. Moram skupiti para za 5 kg wheya pa da osjetim proteinske čari.

Hehe pa nisi valjda i ti pao pod utjecaj potrebe za wheyom:)
Zezam, svakako si traži mliječni bez okusa, pa bi mogao i jeftinije proći.
I s obzirom na tvoju prehranu, nebi ga trebao osobito trošiti.
Za početak si mogao i sa 2,5kg, možda i 1 kg.
Meni je po ovoj vrućini teško jesti puno mesa, jer se ulijenim.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
13 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Hehe pa nisi valjda i ti pao pod utjecaj potrebe za wheyom:)
Zezam, svakako si traži mliječni bez okusa, pa bi mogao i jeftinije proći.
I s obzirom na tvoju prehranu, nebi ga trebao osobito trošiti.
Za početak si mogao i sa 2,5kg, možda i 1 kg.
Meni je po ovoj vrućini teško jesti puno mesa, jer se ulijenim.

Praktičan mi je + nema potrebe za kuhanjem i time + izvor proteina bez masti i ugljikohidrata je dobar na defci (ne da mi se stalno Oslić jesti). Lakše je unijeti 150-180 g proteina kada imaš whey umjesto da spremam svu hranu.

Ma ja i frend kupujemo zajedno 5 kg za što jeftinije kada pođemo na fakultet, inače bi manje, a imam u planu bezokusni pošto je jeftiniji i imaš veću fleksbilnost što se tiče okusa.

Meni nije problem kuhati ni pri kojoj temperaturi, osim ako nije metar snijega.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.8.2013 18:35 (Kramerdida).
14 godina
Rast mišića i visina

Imam jedno pitanje: Jeste li ikada osjetili onako oštru bol u ramenu kada se rade neki pokreti, boli me desno rame kao da ga je netko sa čekićem slomio. Ramena sam radio u ponedjeljak i nisam dobio upalu sljedeći dan, ali jučer sam radio veslanje u pretklonu, mislim da nije od toga jer to je vježba ponajprije za leđa.

29.11.2010= Barcelona-Real Madrid 5:0
15 godina
Rast mišića i visina

Jesam, ali odmah prestanem sa tom vježbom i testiram dalje dal me pri drukčijoj vježbi boli, ako da, prekidam te vježbe i idem raditi nešto što manje opterećuje rame.

Sa ramenom se nije za zayebavati.

14 godina
Rast mišića i visina

Jučer sve normalno, danas se probudim i skoro počnem plakat od bolova.

29.11.2010= Barcelona-Real Madrid 5:0
15 godina
KiX777 kaže...

Jučer sve normalno, danas se probudim i skoro počnem plakat od bolova.

Odmori i iskuliraj. Mene je jučer počelo rezati po tricepsu. Reko neću forsirat idem benč, možda ga neće tako, ma kakvi već na 90kg reže ubija. Reko ništa od prsa danas, odradio biceps, podalkticu i noge, da izvučem trening.

Vjerovatno me boli od smečiranja i servisa na odbojci, jednostvano tetiva ili nešto, neka upalica pa zeza.

Najbolje se ne zayebavat jer može svašta biti, samo ga odmori i ne naprezat.

15 godina
neaktivan
KiX777 kaže...

Imam jedno pitanje: Jeste li ikada osjetili onako oštru bol u ramenu kada se rade neki pokreti, boli me desno rame kao da ga je netko sa čekićem slomio. Ramena sam radio u ponedjeljak i nisam dobio upalu sljedeći dan, ali jučer sam radio veslanje u pretklonu, mislim da nije od toga jer to je vježba ponajprije za leđa.

probaj ga masirat lopticom(teniskom ili nesto slicno),meni je pomoglo,ali trebalo je nekih 2-3 tjedna da se oporavi totalno,inace sam radio 60 bench,a kad mi se oporavilo malo nisam ni sipku jos taknut mogao,tako sam si 2 puta sjeb*o ramena radi krive forme ..dosta su me unazadovale ozlijede(2 puta leda,2 puta ramena,1 slomio lakat,sve to u 8 mjeseci)

l<l<l<l<l<l
13 godina
neaktivan
KiX777 kaže...

Jesam, dosta puta to zna biti pitanje tehnike, ispitaj kako radiš pokrete pa nam javi. Možeš i uzeti deload tjedan gdje radiš sa 50 % manje težine kao oporavak. Možda bolje zagrij ramena prije rutine.

15 godina
Rast mišića i visina

Ja volim ramena zagrijati sa vijačom, skačeš je sa što ravnijim rukama da zagrije ramena, onako se upale lijepo, e onda je red da se na njih trpa kilaža.

Pazite na ramena, ona su jako komplicirana. Vidio sam iščašenje ramena uslijed prevelike kilaže i manjka zagrijavanja, jako ružno a sudeći i po krikovima vježbača i bolno.

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

jel ovo meni u psihi ili ima neke znanstvene podloge...uglavno puno bolje osjetim svaki mišić kad odradim trening praktički na prazan želudac,cca 2 h 30 min prije treninga jedem,a kad jedem 1 h 30 min prije onda ne osjetim toliko izraženo kao u prvom slučaju.

18 godina
intexuz kaže...
KiX777 kaže...

probaj ga masirat lopticom(teniskom ili nesto slicno),meni je pomoglo,ali trebalo je nekih 2-3 tjedna da se oporavi totalno,inace sam radio 60 bench,a kad mi se oporavilo malo nisam ni sipku jos taknut mogao,tako sam si 2 puta sjeb*o ramena radi krive forme ..dosta su me unazadovale ozlijede(2 puta leda,2 puta ramena,1 slomio lakat,sve to u 8 mjeseci)

Jest puno puta sam ovdje ponovio upozorenja ovakvog tipa. Najpoznatija je ona izreka da se ponos i usporedbe s drugima ostave izvan teretane. Nije slučajnost, da nikad nećete na popisima setova vježbi dobiti podatke o kilaži koju se diže. Jer je to individualno. Ali ljudski je zaokruživati i uspoređivati, pa sam i ja dosta ligamenata i tetiva upalio i ozljedio. Oporavak je nažalost dosta spor. Sad prvo hladni oblozi, ne forsiranje pokreta, kreme tipa voltaren mast, masaža, i osteo bi flex, ili labrada http://www.labrada.com/moreinfo_elastijoint.shtml a kasnije nakon koji tjedan vježbe rehabilitacije.
15 godina
Rast mišića i visina

Labrada, super kvalitetni proizvodi, ali i koštaju.

{#}

Probao njihov protein, predobar. A i diler moj koji mi je nabavljao uvijek je hvalio labradu.

14 godina
neaktivan
Kramerdida kaže...

Praktičan mi je + nema potrebe za kuhanjem i time + izvor proteina bez masti i ugljikohidrata je dobar na defci (ne da mi se stalno Oslić jesti). Lakše je unijeti 150-180 g proteina kada imaš whey umjesto da spremam svu hranu.

Ma ja i frend kupujemo zajedno 5 kg za što jeftinije kada pođemo na fakultet, inače bi manje, a imam u planu bezokusni pošto je jeftiniji i imaš veću fleksbilnost što se tiče okusa.

Meni nije problem kuhati ni pri kojoj temperaturi, osim ako nije metar snijega.

Ako je metar snijega kuham grah obavezno. Pa nemreš tolki unos proteina zamjenit praškovima, još ti piše na uputstvima " ovaj proizvod ne zamjenjuje pravilnu i ujednačenu prehranu.

fila2208 kaže...

{#}

Probao njihov protein, predobar. A i diler moj koji mi je nabavljao uvijek je hvalio labradu.

Meni su baš svi popljuvali labradu. Ali ovo tko što prodaje uglavnom sve je isto sr*nje osim weidera koji se pokvario.

15 godina
Trustek kaže...
fila2208 kaže...

{#}

Meni su baš svi popljuvali labradu. Ali ovo tko što prodaje uglavnom sve je isto sr*nje osim weidera koji se pokvario.

Eto sto ljudi sto ćudi, velim, ja sam čuo sam pozitvne kritike. Weider je samo ime ostao, za to se slažem.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Bio sam na moru  pa nisam bas pratio temu , ali jucer sam vidio nekoga lika koji je nabildan kao nixazizu , mislim tako izgleda preko majice   (mozda malo slabiji)  i bas sam ga  pitao kako je postigao te rezultate , mislim tijelo , i lik  kaze da   nikad nije  isao u teretanu , nista , kaze  da samo trci tu i tamo nekad i pliva kada bude na ljetovanju , a takvo tijelo ida ima , bas sam se iznenadio ;) , od cega to  moze biti?

eune : Flaeryy
16 godina

@fila i ostali koji su imali pitanja - svaki uteg 14 kg, to mi je premalo za bench itd. , za to imam sipku... Ovi utezi mi sluze za biceps i triceps, te za cucnjeve. Za to mi je trenutno taman tezina.

Vec sam rekao da mi nije cilj izgledat ogromno ili kao neki BB, vec mrsavo-sportsko/nogometasko tijelo. Plocice, prsa i noge. Ruke i ovo sve sta radim je vise-manje radi zilavosti koja mi pomaze za duele.

Pustimo to sada, recite mi vi radije, poceo sam piti kreatin prije tocno 2 tj - dobio sam stvarno na snazi (nekih 15-20%) i 2-3 kg (pretpostavljam da je od toga). Posto sam sada svaki dan bio u treninzima, pripreme i to, pio sam samo 5g kreatina po danu (nisam htio vise jer sam smatrao da mi ne treba), sada cu otici na more za 2 dana. Tamo ce biti opustanje od svega nekih 6 dana i vracam se ponovo treninzima i time. PItanje dal da uzmem kreatin i pijem ga tamo mada nemislim vjezbat ili nesto (eventualno plivanje) ili da ga ne pijem dok opet ne pocnem trenirat?!

17 godina
crack kaže...

jel ovo meni u psihi ili ima neke znanstvene podloge...uglavno puno bolje osjetim svaki mišić kad odradim trening praktički na prazan želudac,cca 2 h 30 min prije treninga jedem,a kad jedem 1 h 30 min prije onda ne osjetim toliko izraženo kao u prvom slučaju.

Mozda ti smeta nesto od hrane sto pojedes, pa ti krade energiju dok ne zakuha? ;) nemoj se prejedati, nastoj jesti nesto lako probavljivo. Proteinsku bombu ostavi za nakon treninga ;)

http://www.erepublik.com/en/referrer/teXew
13 godina
neaktivan
Trustek kaže...

Ako je metar snijega kuham grah obavezno. Pa nemreš tolki unos proteina zamjenit praškovima, još ti piše na uputstvima " ovaj proizvod ne zamjenjuje pravilnu i ujednačenu prehranu.

Kada je metar snijega bio prošle godine ja sam očistio ljuljačku u susjede u krugu od 5 metara samo da bi mogao vježbati. To je predanost.

Trebao sam precizirati, lakše mi je unijeti dio od tih 150-180 g proteina kada pijem whey. Tko će piti to cijeli dan. Savršeno znam da je whey samo nadomjestak, ne proizvod namjenjen da ti bude centar prehrane.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.8.2013 0:56 (Kramerdida).
17 godina
neaktivan
KiX777 kaže...

Bilo mi je prije 2 tjedna tako samo na ljevoj strani. Nisam puno naprezao rame,samo sam ga istezao i masirao i proslo je za dan-2..

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
18 godina
Super flaeryy kaže...

Bio sam na moru  pa nisam bas pratio temu , ali jucer sam vidio nekoga lika koji je nabildan kao nixazizu , mislim tako izgleda preko majice   (mozda malo slabiji)  i bas sam ga  pitao kako je postigao te rezultate , mislim tijelo , i lik  kaze da   nikad nije  isao u teretanu , nista , kaze  da samo trci tu i tamo nekad i pliva kada bude na ljetovanju , a takvo tijelo ida ima , bas sam se iznenadio ;) , od cega to  moze biti?

Nemože neradom dobiti bicepse i tricepse, to je sigurno.
A ni noge, ako ne trči sprint za koji se isto onda treba u teretani ili sa saonicama spremati.
Intenzivno profesionalno plivanje onima genetski nadarenima može povećati prsne, ramena, trapove,
latissimuse, ali opet tko zna kako čovjek tebi izgledao, a kakav je objektivno.
Ako je fizički radnik na istovaru i utovaru, možda je to :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice