Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.132
|
čitano: 8.735.946
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Rast mišića i visina

Imam jedno pitanje.. zanima me dali je ok da npr zobene pojedem ujutro i odmah nakon oko 40min - sat vremena jaja? ili npr poslje teretane kad popijem shake dali se isplati jesti negdje 30-45min poslje ili pricekat sat i pol dva?

01010101 00100000 01001101 01100001 01100100 00111111
14 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
Encyanix kaže...

Imam jedno pitanje.. zanima me dali je ok da npr zobene pojedem ujutro i odmah nakon oko 40min - sat vremena jaja? ili npr poslje teretane kad popijem shake dali se isplati jesti negdje 30-45min poslje ili pricekat sat i pol dva?

Ali svatko treba zant za sebe, ja bez problema dobivam mišiće bez obzira kad jeo ali zato salo teško gubim.

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
18 godina
fila2208 kaže...
overhaul kaže...
fila2208 kaže...

Fora ali izgledaju glomazno, kad radiš potisak bučicama za prsa, jel ti utezi zapinju po podlakticama?

Meni to zna bit problem kad radim tu vježbu pa rađe natrpam manjih utega na obe strane nego jedna veći da mi smeta.

Nebi trebali zapinjati, u tome upravo i jest prednost bučica u odnosu na prečku s utezima što
možeš micati šakama kako ti paše pri izvođenju vježbe, a i veći pokret i teže održavanje ravnoteže
onda više aktiviraju mišiće. Samo, 14 kila po ruci za potisak...to je onako za totalnog početnika ili ugrijavanje,
pa to je otprilike minimum duplo manje od potiska u skleku. 
No okej su za potisak iznad glave, solo ili u kombinaciji iz recimo curla za koji su vjerojatno i betonirani.

Ja recimo prvu seriju radim sa 40kg bučica, i onda ako stavim dvadesetke one veliike utege dotiču mi podlaktice kad ih spustim u donji položaj pa me to žuivcira, onda stavim 2x10 kg na svaku stranu bučice pa je desetka nešto manja pa mi ne smeta, na to sam mislio, meni oosbno ne paše ako je prevelik uteg jer me zapinje.

Ali slažem se 14kg je dječja igra, ali dobro, dečko možda tek počinje i to mu je dosta.

Aaa da, 20tke jesu tanjuri, to imaš pravo. Ja ni ne diram nikad te sa prečke/"barbella" pa mi nije palo na pamet.
Njegovi betonci su mislim ipak bitno manjeg promjera.

Encyanix kaže...

A jedi, ništa ti se neće dogoditi:) A poslije teretane je okej jesti pola sata nakon PWM-a,
no ni to nema nekakvih strašnih posljedica ako umjesto pola sata edeš nakon 2 sata.
Najosnovnije si nadoknadio (pretpostavljam vodu sigurno).

Trustek kaže...
EZY-E kaže...

Pa ofc da si gladan nakon njega, nisam ga ni mislio samog piti ujutro, mene zanimaju rezultati nakon kojih 2-3 tjedna najmanje, a ne kakvog je okusa.

Kad ti dođeš kod prodavača on će ti napričati bajke o herbalifeu ali ti izradi i plan prehrane, ako se ti pridržavaš plana prehrane naravno da ćeš mršaviti. Ako hoćeš bolje rezultate pri mršavljenu i nabijanju mišića istovremeno/ što je moguće probaj intermittent fasting. Nikakvi ti shakovi ne mogu zamjeniti obroke više dana zaredom, jednom možda ako ne stigneš ali svaki dan baš i ne. Ustvari oni te drže na postu sa herbalifeom ali intermittent fasting ti je post ali nisi gladan.

E da. Ja nisam nikad kupovao taj herbalife, samo sam na bb forumima pročitao od iskusnjara da to za nas vježbače ne predstavlja ništa specijalnog, posebno ne za te novce.
Evo ezy, radije pročitaj od autoriteta što i kako s proteinima.
http://www.schwarzenegger.com/fitness/post/the-protein-bible-part-1-introduction

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.8.2013 16:30 (overhaul).
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

I moja je to pila umjesto jednog obroka i dobro je smršala... uz ona vlakna i to. Ali mi se čini prepreskupo, i po deklaraciji iza to je praktički nešto kao moj whey + grozdani secer? (vidim samo ugljikohidrate i proteine, u slicnom omjeru kao sto ih i ja mjesam post workout)

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them. In the Land of Mordor where the Shadows lie.
18 godina
PLASMAorLCD kaže...

I moja je to pila umjesto jednog obroka i dobro je smršala... uz ona vlakna i to. Ali mi se čini prepreskupo, i po deklaraciji iza to je praktički nešto kao moj whey + grozdani secer? (vidim samo ugljikohidrate i proteine, u slicnom omjeru kao sto ih i ja mjesam post workout)

Da, ali za proteine ne koriste samo Whey, nego dosta koriste sojin. On je (valjda) ok za žene, ali za muške ih baš ne preporučaju.
evo jedan citat citat bb foruma:
The point in using a protein shake is to supplement your eating and it should be used when food is either not available or impractical.
 I would not consume Herbalife’s protein powders.
While the ingredients seem modest – the product is NOT worth the money.
Herbalife protein powder (HPP) has 8 amino acids – which they boast about. 8?! My CHEAPEST protein supplement powder has 18 (half the price of HPP from any nutrition shop). They remark that amino acids cannot be made by the body – which is true. Meat is perhaps the best source of essential amino acids. In bodybuilding – 8 isn’t enough. It’s that simple. When you lift weights, you are absolutely overloading your system to gain muscle growth. Frankly I could get more from a 100 gram piece of steak than from HPP.
While HPP has added vitamins – such as vitamin C, E etc – once again there is not enough. How much vitamin C is in HPP? The nutritional information says 50% of your daily requirements. What it fails to say is that when you are lifting weights that 50% suddenly turns to 15-20%. They’re referring to “50% being the minimal to survive”– not lift weights.
If you are lifting weights and taking HPP – you will not make gains. Period.
HPP is made from mostly soy protein, with whey protein too. Whey protein is by FAR THE BEST. Yet it’s made from soy? No wonder there’s only as much protein in a shake as in a 100g bit of steak (which is 30grams – and apparently that’s all your body can absorb in a sitting. WRONG! 40-50 grams is a better figure, especially after lifting weights! You want ALL the protein you can GET!! Absorption doesn’t happen in half a second, food takes 2.5 hours to digest – have 50grams of protein in a sitting is fine after a workout). Soya protein clashes with testosterone – a vital chemical in the growth of muscle. In other words, if you’ve been taking HPP you’ll need a testosterone booster too.
Evo još neki linkić, kome se da preletjeti pogledom:
http://muffin-topless.com/2013/04/10/how-to-find-a-good-protein-powder/

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.8.2013 20:47 (overhaul).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Prerađena soja u ovakom obliku ne, normalna za jelo da. Postoje više vrsta estrogena, a taj iz soje nije onaj zenski, nego biljni fitoestrogen, ista besmislica kao sto ćelavi muškarci su veći muškarci jer im je kosa otpala od viška testosterona-istina je ali od dihidotestosterona. Isto tako meso je dobro ali salama nije jer ko zna sto su u nju trpali, isto je sa sojom. I sa kavom, rađe popijem kavu s mlijekom nego neki expresso ili nescafe ili kak se to vec sve zove.

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.8.2013 21:10 (Trustek).
15 godina
Rast mišića i visina

Ma ionako i whey danas rade od soje ili tko već zna što ne trpaju unutra. Nije to ista kvaliteta ko prije da je baš od čiste sirutke.

Ima tu svega, a oni štede na tome i tako dižu čistu paru zato svi ti bilderi svaki danas ima svoju firmu i prodaje proteine itd...

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
14 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Ma ionako i whey danas rade od soje ili tko već zna što ne trpaju unutra. Nije to ista kvaliteta ko prije da je baš od čiste sirutke.

Ima tu svega, a oni štede na tome i tako dižu čistu paru zato svi ti bilderi svaki danas ima svoju firmu i prodaje proteine itd...

pa i ako su proteini iz SAD-a znaci da su njihove krave šopane antibioticima, steroidima i ko zna čime.

13 godina
neaktivan
Trustek kaže...
fila2208 kaže...

pa i ako su proteini iz SAD-a znaci da su njihove krave šopane antibioticima, steroidima i ko zna čime.

Nevažno pošto ti hormoni (rBGH i IGF) su uništeni u probavi, morao bi direktno, intravenski unjeti mlijeko da bi imalo učinka.

15 godina
Rast mišića i visina

Ma daleko smo otišli, samo sam želio konstatirati da je kvaliteta suplementacije puno niža sada, nego prije. :)

I da često puta plaćaš ime i marku, više nego kvalitetu.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
16 godina
Rast mišića i visina

Evo zanima me jos jedna stvar.. sto jesti izmedju treninga i vecere (tokom dana). Posto idem ujutro u teretanu oko 13:00 zavrsavam..  znaci oko 13:00 popijem whey+glukozu i onda oko 14:30 i 15:00 pojedem rize+ neko meso ili jaja al evo mene zanima sta jest poslje svega toga sve do vecere.. obicno sam ubacio zobene sa grođicama i tu i tamo jednu bananu.. 

17 godina
neaktivan
Encyanix kaže...

Evo zanima me jos jedna stvar.. sto jesti izmedju treninga i vecere (tokom dana). Posto idem ujutro u teretanu oko 13:00 zavrsavam..  znaci oko 13:00 popijem whey+glukozu i onda oko 14:30 i 15:00 pojedem rize+ neko meso ili jaja al evo mene zanima sta jest poslje svega toga sve do vecere.. obicno sam ubacio zobene sa grođicama i tu i tamo jednu bananu.. 

Bademe ili orahe?

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ja jedem bademe, bobičasto voće (moj fav), banane, mozda jaje ili peanut butter... Povrce rijetko jer ga stvarno ne volim :d

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them. In the Land of Mordor where the Shadows lie.
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.8.2013 22:46 (PLASMAorLCD).
16 godina
zerocool12 kaže...
Encyanix kaže...

Bademe ili orahe?

Pazi predug period a malo hrane.. posto oko 15h zavrsava moje jelo poslje treninga a tek oko ponoc pojedem posni sir prije spavanja.. 

Zamislio sam ovako... sto bi ste vi promjenili:

15:00 : Piletina ili riba ili jaja, riza 80-100g.

17:30 : 100-150g zobenih.

18:00 : 1 banana.

20:30 : 80g riza

00:00 : Posni sir 150-200g 

15 godina
Encyanix kaže...

Pazi predug period a malo hrane.. posto oko 15h zavrsava moje jelo poslje treninga a tek oko ponoc pojedem posni sir prije spavanja.. 

U ponoć posni? Kad ideš spavati u 4 ujutro?

16 godina
fila2208 kaže...
Encyanix kaže...

U ponoć posni? Kad ideš spavati u 4 ujutro?

A pazi iskreno posni sir derem oko ponoc - 1h  a odem spavat oko 2h, ujutro u 10h se probudim

16 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Meni baka uvijek govori da je najvažniji san prije ponoći.

HALA MADRID!
16 godina
Rast mišića i visina

Ja pokusavam da svaki dan spavam 8h ili vise

17 godina
Rast mišića i visina

pa ja recimo idem spavat u 3 ujutro, ali spavam 8 sati na dan.

15 godina
Rast mišića i visina

A nebi se smjelo ništa jesti prije spavanja, ono, kaže se da nakon 20h nemaš šta tražit u frižideru :)

A spavati minimalno 8 sati da bi normala funkcionirao.

17 godina
fila2208 kaže...

A nebi se smjelo ništa jesti prije spavanja, ono, kaže se da nakon 20h nemaš šta tražit u frižideru :)

al opet ja ako odem spavat u 3 ujutro, i ako zadnji put idem jest u 20h, to je do jutra 15 sati bez hrane, po meni previse.

15 godina
mar123 kaže...
fila2208 kaže...

al opet ja ako odem spavat u 3 ujutro, i ako zadnji put idem jest u 20h, to je do jutra 15 sati bez hrane, po meni previse.

Pa naravno, ovo 20h vrijedi za radne ljude koji do 10-11 već legnu.

Onda jesti u ponoć kao ovaj lik gore, lol.

14 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Ma daleko smo otišli, samo sam želio konstatirati da je kvaliteta suplementacije puno niža sada, nego prije. :)

I da često puta plaćaš ime i marku, više nego kvalitetu.

weider

Encyanix kaže...
zerocool12 kaže...
Encyanix kaže...

Bademe ili orahe?

povečao unos proteina i smanjio zobene na oko 70g+ 2 kuhana jaja

16 godina

povečao unos proteina i smanjio zobene na oko 70g+ 2 kuhana jaja

Hvala ti, ovako sam si sad rasporedio.. 

Jutro prije treninga 10:30 : 100g Zobenih, Whey.

11:00 : 1 Banana.

poslje treninga 13:00 : Proteini: 25g + 60g ugljikohidrata

15:00 : Piletina ili riba ili  3 jaja, riza 80g.

17:30 : 70g zobenih + 2 jaja.

18:00 : 1 banana+ 60-80g grožđica.

17 godina
Rast mišića i visina

opterecujete se prehranom kao da ste profesionalni sportasi ili bb koji se spremaju za natjecanje, mislim raspored po satima kad ces sto jest, mozemo mi pricat da je prehrana vazna, i je, ali ovo je cisto pretjerivanje. dovoljno je samo jest kako se spada, znaci imat vise obroka na dan, unjet dovoljno proteina, i to je to. i ovo mjerenje kolko grama cega pojest, isto pretjerivanje. znam ljude koji uopce ne paze toliko na prehranu a postizu vrhunske rezultate.

16 godina
Rast mišića i visina

Pazi prvih 6mjeseci mozda malo vise.. sve je lagano.. sve leti a da ni nejedes kako treba.. kasnije sto vise treniras vise treba pazit na prehranu nemozes dobiti "savrsene" rezultate ak nejedes kako treba jedino ako imas neku ludu genetiku..
Ja sam sad na 82-83 kile i tako vec 2-3 mjeseca i sad sigurno necu samo sjedit i gledat kako nema rezultata.. tj sto se tice snage dobio sam dosta ali sto se tice izgleda.. jako malo tako da moram neke promjene napravit ako zelim dobiti neke rezultate.. tako to ide..  

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.8.2013 14:21 (Encyanix).
15 godina
mar123 kaže...

opterecujete se prehranom kao da ste profesionalni sportasi ili bb koji se spremaju za natjecanje, mislim raspored po satima kad ces sto jest, mozemo mi pricat da je prehrana vazna, i je, ali ovo je cisto pretjerivanje. dovoljno je samo jest kako se spada, znaci imat vise obroka na dan, unjet dovoljno proteina, i to je to. i ovo mjerenje kolko grama cega pojest, isto pretjerivanje. znam ljude koji uopce ne paze toliko na prehranu a postizu vrhunske rezultate.

Potpis na ovo.

Ubio bih se da na svaku brojčicu pazim, jedem i vježbam, rezultati su očiti.

Ontopic:

http://shop.teretanavijesti.com/dnevni-clanci/shop-mix/239-treniranje-ispod-18-godine-starosti

Malo za vas mlađe, ok članak za baciit oko

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Vaterpolisti kad trebaju smrsvait prije natjecanja zbog kondicije si za 30% smanje obroke. I to po tome sto veličina tanjura igra ulogu.
13 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Potpis na ovo.

Ubio bih se da na svaku brojčicu pazim, jedem i vježbam, rezultati su očiti.

Ontopic:

http://shop.teretanavijesti.com/dnevni-clanci/shop-mix/239-treniranje-ispod-18-godine-starosti

Malo za vas mlađe, ok članak za baciit oko

Ja sam se nasmijao na dio o prehrani. Autor očito nije čuo za flexible dieting/If it fits your macros. Jedino bih transmasne kiseline izbjegavao, ali i one tek razaraju u velikim količinama + kada si u suficitu.

14 godina
neaktivan
mar123 kaže...

Najpametnije što sam pročitao od tebe dosad na forumu.

Ako vam je do mršavljenja i snižavanja body fat-a, smanjite količinu obroka i povećajte njihov broj da ubrzate metabolizam. Izbacite junk food, sokove bilo gazirane ili negazirane (zamijenite ih vodom), mliječne proizvode i povećajte cardio i prebacite se po mogućnosti na full body workout sa bržim i eksplozivnijim treninzima. Jedite više zdravih obroka, voća, povrća, jaja, mesa i često hidratizirajte svoje tijelo. Uspjeh zagarantiran.

Live and let live.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice