Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.706.463
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Meni sam nije jasno kad te sve boli zašto uopće vježbaš s utezima? Bolje odi na bazene i plivaj...

Samo su dva tipa ljudi na ovom svijetu – dobri i loši. Dobri bolje spavaju, ali čini se da loši više uživaju u satima kad su budni. Woody Allen
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.4.2013 17:23 (cuspajz).
14 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
TRBUHozborac kaže...
xR4Z3R kaže...
mar123 kaže...
xR4Z3R kaže...

Sto kazete na ovakav program?

PON - gornji dio

UTO - noge

SRI - /

CET -gornji dio

PET - noge

SUB - /

NED - /

Vecinom bi radio slozene vjezbe (bench,military,zgibovi...)  tu i tamo neke izolacije,trening bi trajao manje od 45min.

Odmor između serija 30sek,između vjezbi 50sek

covjece pa kako ces stic to u 45 minuta. gornji dio imas biceps, triceps, ramena, leda(gornji i donji dio), podlaktica, trbusni. s odmorima izmedu serije 30-40 sek i izmedu vjezbi 50 sek je ovo po meni nemoguce. dok npr za noge mi netreba ni 45 minuta, tako da si trebo malo bolje to uskladit.

Dobro ne bas tocno 45 min. ali svejedno se to stigne u sat vremena odradit.Prsa radim kosi i ravni bench,triceps skullcrushers,leđa zgibovi i veslanje (moze i deadlift),bicepsu je dovoljna jedna izolacija,ramena radim military press,trbusne dizanje nogu,a podlaktica se ne treba radit direktno jer ionako funkcionira skoro u svakoj vjezbi.Kaj si ti mislio da cu 3 vjezbe radit za svaki misic?

A šta za noge radiš? Podlakticu moraš radit, jer to malo kaj sudjeluje nije dovoljno pošto ostalo radiš intenzivno i kad ti narastu biceps i triceps podlaktica će izgledat retardirano u usporedbi s njima. Svi bi radili samo ove show-off vježbe da se vidi bica, da se vide pločice, a zanemariš da ćeš izgledat čudno ak sve ne radiš jednako. Gledam slike nekih na forumu i imam osjećaj da je moja jedna noga šira nego trup drugih, al to ne znači da imam "mišiće ko aute" ko onaj genijalac, nego jednostavno radim sve mišiće. Podlaktice moraš radit iako sam imaš osjećaj da to ne treba vjeruj da treba, treba radit i vrat ko šta je neko već prije napomeno, treba radit i squatove, treba i shrugse, JER AKO HOĆETE VJEŽBAT RADITE TO KAK TREBA. Vježbaj i mišiće koje misliš da ti se ni neće vidit, al ih radi i nek ti mrziš te vježbe natjeraj se da ih odradiš. Pa tako dok nećeš moć zakopčat košulju na vratu koju si do sad mogo, dok nećeš moć obuć traperice koje su ti do sad bile malo šire al sad ne mogu proć prek kvada i dok nećeš moć navuć rukav majice već zbog podlaktice, a ne bice. I dok to uspiješ onda si dobro vježbo.

Za noge radim squatove,leg press,lunges,ekstenzije,donju lozu i za listove radim dizanje na prste s tezinom u tri varijacije.Tko je rekao da su mi trbusni i bica najvazniji? Procitaj jos jedamput sta sam napisao-za biceps radim samo jednu izolaciju isto tako i trbusne.

Ljubomorne duše mogu da mi puše
13 godina
neaktivan
dv14 kaže...
Kramerdida kaže...
dv14 kaže...

Zanima me jel pametno raditi te shoulder pressove? Imam kifozu tj. malo iskrivljenu kralježnicu i kada sam pitao na forumu, dobio sam odgovor da nije pametno raditi vježbe u kojima se dižu težine iznad glave. Koliko ima istine u tom?

Ima istine. Mislim da bi se trebao fokusirati na puno veslanja, osobito horizontalnog, trebaš ojačati donje trapove i dobiti snagu u retrakciji lopatica. Kada budeš imao dovoljno mobilnosti kreni na potiske iznad glave.

http://www.t-nation.com/readArticle.do?id=4735969

Pročitaj članak. Mislim da bi ti trebao pomoći.

Hvala.

Dosad sam za ramena najviše radio okomito veslanje.

Za leđa sam malo gledao vježbe i mislim da su ove dobre:

Deadlift i Good Morning za donji dio leđa.

Za srednji i gornji dio leđa sam planirao Bent Over Row i T-Bar Row(ovo mi se čini kao zanimljiva vježba)

Dosta ti je jedan row, nema mi smisla trenirati istu funkciju s dvije vježbe. Nadodaj još setova samo na BORU ili T-Bar Rowu. Probaj Inverted ili Dumbbel Rowove ako te muče donja leđa.

18 godina
Rast mišića i visina
Većina ljudi ima bolove, no okej eto zato pravilno odabrano i izvođeno vježbanje pomaže U poboljšanju općeg stanjaorganizma i podosta smanjuje raznu bol i poboljšava raspoloženje, Pažnju, i relaksira nakon. Osobno mi je super osjećaj nakon vježbanja, spokoj i ugoda :) ... Nego, može li mi netko objasniti zašto ste nametali td-ova Na fotku markozd15 i pohvalu marku od mara? Može prosvijetljenje?
17 godina
neaktivan
mar123 kaže...
Evo sto ja radim od vjezbi, bench, deadlift, sklekovi, zgibovi, stojece veslanje sipkom, pregib sipkom za biceps, pregib bucicama za biceps, pregib bucicama za triceps u pretklonu, dipsevi, dizanje nogu za trbusnjake i dizanje trupa za gornje. Ovo traje oko 55 minuta, ali posto radim full body jos su tu cucnjevi i dizanje na prste, za kvadriceps i listove.

Full body u 55 minuta nije full body (po meni).

Ja radim 3 puta tjedno, s tim da tjedno imam 6 puta plivanje po 2h (4-5km)

radim isto sto i ti, samo sto prvo imam cardio (trcanje 5km ili bicikl 8km), onda tvoje vjezbe, ali jos radim i ramena, triceps, cucnjevi s utezima, zadnja loza, leđnjaci, prednja i bocna stabilizacija (definitivno najbolje vjezbe za abdominalne misice), leptir za prsa i sklopke

edit - pokusavam sve ugurat u 2h + vrijeme potrebno za cardio

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.4.2013 19:03 (Mitch).
18 godina
Tomy Lee kaže...

Pozdrav!

Imam par pitanja u vezi prehrane.Prosle godine poceo sam se baviti malo vjezbanjem ali demotiviralo me sto nemam dovoljno para za hranu.

Ok radim,placa mi je 2200 kn sto je malo (zivim sa starim i starom i red je nesto i u kucu dati jer od place 1500 do 2000 kn koliko stari dobije tesko se zivi) ako hocu svaki dan pileca prsa,posne sireve itd.

Pitanje,sto se tice sada moje situacije sto bi mogao jesti ali da nije nesto skupo? osim jaja jer ih imam u ovom trenutku ohoho

Cuo sam prije da valja i neke tjestenine jesti,ako da koje?

I sto kazete za ovaj protein Myprotein impact whey? jedan forumas mi je rekao da je dobar a 5kg 500 kn nije puno,ali kako se kaze "kolko para tolko muzike"

Hvala na odgovorima i nadam se da ce me motivirati da krenem ponovno vjezbati.

Nemaš frke, myprotein bez okusa ti je u biti bolji od aromatiziranih jer oni sa aromama u volumenu na taj način oduzmu postotak wheyu. Jest malo veći izdatak odjednom, ali dugo će ti trajati kao dodatak prehrani. Inače, od prehrane, zob ti nije skupa, a odlična je. Sir potraži Ako imaš gdje, na selu, ili na tržnici - uzmeš tipa kilu tjedno i osjetno je jeftiniji, oko 15-16 kuna kilogram. Meso slobodno jedeš kakvo te zapadne za ručak, kao i svaku drugu hranu, izbjegavaš alkohol, cigarete, slatkiše, čips, kole i slično, i naravno Redovito vježbaš i nema frke.
13 godina
protjeran
overhaul kaže...
Tomy Lee kaže...

Pozdrav!

Imam par pitanja u vezi prehrane.Prosle godine poceo sam se baviti malo vjezbanjem ali demotiviralo me sto nemam dovoljno para za hranu.

Ok radim,placa mi je 2200 kn sto je malo (zivim sa starim i starom i red je nesto i u kucu dati jer od place 1500 do 2000 kn koliko stari dobije tesko se zivi) ako hocu svaki dan pileca prsa,posne sireve itd.

Pitanje,sto se tice sada moje situacije sto bi mogao jesti ali da nije nesto skupo? osim jaja jer ih imam u ovom trenutku ohoho

I sto kazete za ovaj protein Myprotein impact whey? jedan forumas mi je rekao da je dobar a 5kg 500 kn nije puno,ali kako se kaze "kolko para tolko muzike"

Nemaš frke, myprotein bez okusa ti je u biti bolji od aromatiziranih jer oni sa aromama u volumenu na taj način oduzmu postotak wheyu. Jest malo veći izdatak odjednom, ali dugo će ti trajati kao dodatak prehrani. Inače, od prehrane, zob ti nije skupa, a odlična je. Sir potraži Ako imaš gdje, na selu, ili na tržnici - uzmeš tipa kilu tjedno i osjetno je jeftiniji, oko 15-16 kuna kilogram. Meso slobodno jedeš kakvo te zapadne za ručak, kao i svaku drugu hranu, izbjegavaš alkohol, cigarete, slatkiše, čips, kole i slično, i naravno Redovito vježbaš i nema frke.

jel bi iko mogao napisati koej zitarice marka? koje meso najvise proteina ima? volim jako jesti slatko ali sam prirodno nagraden da ne dobivam nimalo sala samo misice ako vjezbam naravo, ne volim sendvice uopce jel mi mozete preporuciti sto da jedem u skoli odnosno sto da kupim i gdje

18 godina
Prelose kaže...
overhaul kaže...
Tomy Lee kaže...

Pozdrav!

jel bi iko mogao napisati koej zitarice marka? koje meso najvise proteina ima? volim jako jesti slatko ali sam prirodno nagraden da ne dobivam nimalo sala samo misice ako vjezbam naravo, ne volim sendvice uopce jel mi mozete preporuciti sto da jedem u skoli odnosno sto da kupim i gdje

To ti je zato jer si mlad i aktivan. Ja sam u tim godinama tamanio šećer kao kukac, i nikom ništa(osim možda karijesa;).
Od zobi, ja jedem meku, hafferflocken tzv. Mislim da ti je u svakom dućanu, uglavnom uvoz iz njemačke, npr. oko 6kn pakiranje pola kile. Evo ti neki uobičajeni popis hrane bogatije proteinima http://www.healthaliciousness.com/articles/foods-highest-in-protein.php
(sorry, zblesao mi ipad post)

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.4.2013 21:03 (overhaul).
17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Kakvo je vase misljenje o najboljem whey-u?

Po meni su najbolji Inkospor 95% Whey i Dymatize Elite Whey http://www.polleosport.hr/proizvodi/proteini/elite-whey-protein920-g-dymatize

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.4.2013 21:36 (Mitch).
16 godina
Rast mišića i visina

meni je najbolji onaj koji je najjeftiniji.

16 godina
Mitch kaže...

Kakvo je vase misljenje o najboljem whey-u?

Po meni su najbolji Inkospor 95% Whey i Dynamize Elite Whey http://www.polleosport.hr/proizvodi/proteini/elite-whey-protein920-g-dymatize

Pa ajmo rec da su najvise razlike u tome dali imaju dodatnih aminokiselina i takvih stvari.. obicni cisti ok wheyevi su do 300kn 1kila cirka.

Ako sam ti pomogao pretisni gumb HVALA!
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Najbolji whey je od ON-a Gold. i najprodavaniji

16 godina
DuMe kaže...

Kod slovenaca je on i onaj od olimpa complex 100%

Ako sam ti pomogao pretisni gumb HVALA!
15 godina
neaktivan
Encyanix kaže...
DuMe kaže...

Kod slovenaca je on i onaj od olimpa complex 100%

i olimp ima izvrsne proizvode,malo preskupi ali super su..odlično topivi

17 godina
Rast mišića i visina
Mitch reko sam da mi treba 55 minuta za gornji dio samo.
17 godina
neaktivan
Aha, onda sasvim u redu
17 godina
neaktivan
Vas koje zanima prehrana, poslusajte Z. Mavrovica u nu2 danas
13 godina
neaktivan
Mitch kaže...
Vas koje zanima prehrana, poslusajte Z. Mavrovica u nu2 danas

Šta je sra* danas?

EDIT: Je vas lako isprovocirati! {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.4.2013 23:36 (Kramerdida).
18 godina
Rast mišića i visina

Da ne zamre tema, evo 65 godišnji Swartzenegger pomalo vraća mišićnu masu.
Za one koji neznaju, on ima transplantiran organski srčani zalistak.

Oni imaju "rok trajanja", i nesmije preopterećivati srce, tako da je, osim u godinama, i 
na političkoj funkciji i zabrani opterećivanja nakon operacije bio masivno katabolizirao.
To je inače naslijedna srčana mana (njegov zalistak je imao samo dva lista,
normalni imaju tri), koju mnogi zagovornici
demonizacije steroida stvaljaju kao primjer posljedice dopinga.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Pdh351Y7wxQ

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Da li netko od vas uzima Omega 3 kapsule?
Tony Soprano
17 godina

Eto da napisem samo za one sipke prije nekih 10ak strana je neko stavio da imaju 20kg a meni se to cinilo turbo prelagano pa sam pito ovog tipa kaj drzi teretanu i veli da imaju 10kg a 7kg one manje tipa ez ona ravna za biceps pregib.

You got to lose to know how to win
17 godina
R4zOR229 kaže...

Eto da napisem samo za one sipke prije nekih 10ak strana je neko stavio da imaju 20kg a meni se to cinilo turbo prelagano pa sam pito ovog tipa kaj drzi teretanu i veli da imaju 10kg a 7kg one manje tipa ez ona ravna za biceps pregib.

olimpijska sipka ima 20 kg, to je tocno. ona obicna ravna ima 10, ez oko 7.5.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Olimpijske su 20kg

14 godina
neaktivan
Tony.Soprano kaže...
Da li netko od vas uzima Omega 3 kapsule?

Da one iz Dm-a

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Ja sam si danas uzeo od Twinlaba, pa ću početi uzimati, do sada nisam nikako.
Tony Soprano
17 godina
Rast mišića i visina

za sto to sluzi?

14 godina
Rast mišića i visina

Zanima me dal da ostanem na ovom split programu ili da se prebacim na 5x5 (+ zgibovi i propadanja). Trenutno stavljam tezinu svaki put po malo vise i radim 3-4 seta sa 8-12 ponavljanja. Pa ako ima netko kakav dobar savjet samo naprid :)

18 godina
mar123 kaže...

za sto to sluzi?

Riblje ulje. http://www.muscleandstrength.com/supplements/ingredients/omega-3.html

Za vježbanje je bitan podatak da sa omega 3 kiselinama krvožilni sustav sadrži manje masti i time veću efikasnost
prokrvljenosti mišićja, prirodno pojačava razinu testosterona, da djeluje protuupalno na zglobove,
a nije zanemarivo ni da DHA pomaže u učenju i pamćenju. Citat:
Unos omega 3 posebno dobiva na važnosti u doba školovanja kada se djeca susreću sa mnoštvom novih informacija koje trebaju usvojiti.
Uzevši u obzir znanstvene studije koje su utvrdile da djeca školske dobi koja unose dovoljno omega-3 masnih kiselina osobito DHA
postižu bolje akademske rezultate u usporedbi sa onima čiji unos nije dovoljan postaje jasno koliko je važno organizmu osigurati ove masne kiseline.
(omega 3 je skup masnih kiselina poput osnovne alfa-linolenske kiseline (ALA), i derivata - eikozapentaenoične kiseline (EPA) i dokosaheksaenoične kiseline (DHA)).
Ja uzimam, mislim da sam spominjao, i omega 6, ali samo konjugiranu linolsku kiselinu iz ulja šafranike, odnosno CLA.
http://www.bodybuilding.com/fun/mike8.htm

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
17 godina
Rast mišića i visina

zanimljivo, pogotovo ovaj dio s ucenjem, mogo bi to i nabavit.

15 godina
shadowlapy kaže...

Zanima me dal da ostanem na ovom split programu ili da se prebacim na 5x5 (+ zgibovi i propadanja). Trenutno stavljam tezinu svaki put po malo vise i radim 3-4 seta sa 8-12 ponavljanja. Pa ako ima netko kakav dobar savjet samo naprid :)

Čitao sam i ja o tome 5X5 na istoj stranici i ne mogu vjerovati da to RADI tako kako piše.

Dosta je činjenica iznešeno koje drže vodu.

Ali opet nešto u meni - sumnja.

Keep flashing! || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice