Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.140
|
čitano: 8.759.303
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
Top Bugovac kaže...

Prva 2 puta kada sam radio vidio sam rezultate(Oba puta radio do 5. tjedna), a sada ih baš i ne vidim.. :S

Možda kod leap upsa ne skačem dovoljno visoko(To ću riješiti sada..), a step upse sam počeo raditi s utezima i poslije AA radim trbušnjake, leđne i sklekove da me baš ništa ne boli poslije..(Ali poslije AA to radim upola manje nego što radim inače..)

Vjerojatno ne radis pravilno a i nije tvoja greška jer ti nema tko pokazati a skinuo si samo one papire sa slikicama pa si to proučio... Imaš video (imam ga ja ali od AAIII mislim) gdje ti je detaljno prikazano kako treba raditi i najčešće greške pri izvođenju - to si skini..

He who is brave is free.
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.7.2012 21:42 (Dwyane Wade).
16 godina
Rast mišića i visina

Ovako zanima me kakav bi mi jelovnik preporucili za masu.. s tim da imam proteine za masu i da idem ujutro 4 puta tjedno u teretanu?

Malo sam citao po forumima pa sam si nesto sastavio:

Dan kad je trening:

9:00: Jaja ili zobene pahuljice sa mlijekom

Proteini prije treninga (s vodom)

11:00: Trening

Proteini poslje treninga (s vodom)

15:00: što mi bude za rucak

Jabuka ili banana između obroka

21:00: posni sir

21:30: Proteini

Dan bez treninga:

9:30: Proteini (s vodom)

Što mislite o ovom? ipak sam pocetnik :/

[www.tpbg.co.cc] Games Download [www.vertex-hosting.com] Website And Game Hosting
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.7.2012 8:12 (Encyanix).
16 godina
Dwyane Wade kaže...
Top Bugovac kaže...

Prva 2 puta kada sam radio vidio sam rezultate(Oba puta radio do 5. tjedna), a sada ih baš i ne vidim.. :S

Možda kod leap upsa ne skačem dovoljno visoko(To ću riješiti sada..), a step upse sam počeo raditi s utezima i poslije AA radim trbušnjake, leđne i sklekove da me baš ništa ne boli poslije..(Ali poslije AA to radim upola manje nego što radim inače..)

Vjerojatno ne radis pravilno a i nije tvoja greška jer ti nema tko pokazati a skinuo si samo one papire sa slikicama pa si to proučio... Imaš video (imam ga ja ali od AAIII mislim) gdje ti je detaljno prikazano kako treba raditi i najčešće greške pri izvođenju - to si skini..

Možeš li reći koliko traje taj tvoj video?

Skinio sam i ja jedan, pa da vidimo imamo li isti..

@1.Lovac

-Pošalji mi privatnu poruku i pošaljem ti video(Evo poslat ću ja tebi PP prvi, samo se javi..)

"Impossible is nothing.." "It's on me: To be lighter, fly higher, go further.."
14 godina
neaktivan

Bok,imam 17 godina,visok sam oko 175 i imam oko 68 kg.Odlučio sam malo ići u teretanu preko ljeta sad pa me zanima ako mi možete preporučiti nekakve vježbe i prehranu.Mislio sam ići svako jutro malo trčati ili voziti bicikl da izgubim na masi,a onda bi u teretani pokušao ojačati mišiće.

17 godina
neaktivan
Encyanix kaže...

Ovako zanima me kakav bi mi jelovnik preporucili za masu.. s tim da imam proteine za masu i da idem ujutro 4 puta tjedno u teretanu?

Malo sam citao po forumima pa sam si nesto sastavio:

Dan kad je trening:

Proteini prije treninga (s vodom)

11:00: Trening

Proteini poslje treninga (s vodom)

Dan bez treninga:

9:30: Proteini (s vodom)

Što mislite o ovom? ipak sam pocetnik :/

dodaj si još jedan obrok u 18:00,

2/3 proteina, 1/3 UH

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
16 godina
neaktivan
Ivan_99C++ kaže...

Bok,imam 17 godina,visok sam oko 175 i imam oko 68 kg.Odlučio sam malo ići u teretanu preko ljeta sad pa me zanima ako mi možete preporučiti nekakve vježbe i prehranu.Mislio sam ići svako jutro malo trčati ili voziti bicikl da izgubim na masi,a onda bi u teretani pokušao ojačati mišiće.

Molim te prolistaj poslijednjih 5 stranica, imaš par sastavljenih programa tu, pa vidi šta ti odgovara, a perhranu jedi sve šta ti dođe pod ruku, nemoj se u tim godinama sa hranom previše  zamarat.

17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Svaka mu čast

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
18 godina
big_guy kaže...

Svaka mu čast

Preprofesionalno snimljeno i montirano da bi bilo spontano napredovanje.
U 90 dana može se izgubiti kile, dobiti na formi, ali hm... oke nije ni na kraju

"kursa" neki snagator, no ovo vrišti "reklama" iz svake sekunde.

18 godina
neaktivan
Top Bugovac kaže...

Našao sam ga, jbt skinuo sam ga 2008 {#}. Ugl traje ti 33min.

He who is brave is free.
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Jel se isplati trosit pare za one razne whey-eve?
Ljubomorne duše mogu da mi puše
17 godina

Normalno da da ali samo ako ozbiljno vjezbas

You got to lose to know how to win
18 godina
xR4Z3R kaže...
Jel se isplati trosit pare za one razne whey-eve?

Pa nisu wheyevi razni, to je jedan te isti - za whey se smatra dehidrat bjelančevine sirutke.
Sad, čistoća (jel koncentrat ili izolat) mislim nije toliko bitna, 80 +/- 10%... plus kojekakve arome i bojila i sladila.

Najbolje je po mom iskustvu čist nearomatiziran i nezaslađivan protein, pa si onda sam dodaješ šećer,

kakao, vaniliju, voće ili štogod. Dobro je i samo u mlijeku ili i vodi - ima okus po razrijeđenom mlijeku,
što donekle i jest: ostatak od prerađivanja mlijeka u sir.

Ostalo samo gledaš po forumima koja firma, koja ih pakira, najmanje laže o sastavu, najpovoljnija je i

najdostupnija lokalno. Bombastične natpise ognoriraj.
Slično kao kad se dvoumi čovjek bi li kupio mlijeko od dukata, vindije, KIMa,
ljubljanskih mlekarni, megglea ili ono "no name" pod markama šoping centara.
Mlijeko ko mlijeko (barem to dućansko:) )

E da:

Mala crtica: domaća sirutka, dakle sirovina za whey, se kod nas smatra nusproizvodom

- ako se ne prerađuje u stočnu hranu(krmivo), baca se u kanalizaciju, a evo vidimo koliko košta 
kila uvozne prerađene i lijepo upakirane: oko 240 kuna u fancy fitness dućanu:)

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.7.2012 4:33 (overhaul).
14 godina
neaktivan

Naravno, ali ne u dučanima već uzmeš u preprodaji ja sam uzo nekidan 2kg Impact Wheya za 200kn decko mi je dovezo praktički ispred kuče...

Ako ti financije nisu problem uzmeš od Optimum Nutritiona 100% Whey, daju se nabavit po 350kn. Po dučanima se vecinom prodaju puno lošiji suplementi po istim ili višim cijenama...

Bf3 id: Ask_Taylor
15 godina
overhaul kaže...

Mala crtica: domaća sirutka, dakle sirovina za whey, se kod nas smatra nusproizvodom

- ako se ne prerađuje u stočnu hranu(krmivo), baca se u kanalizaciju, a evo vidimo koliko košta 

Ovo je i mene zanimalo. Znam da su stariji ljudi koji su živjeli na selu tj. koji su pravili sir, također konzumirali tu sirutku. i svi hvale da je jako zdravo.

http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
16 godina
Rast mišića i visina

Na koji nacin kuhanja/pecenja je najbolja uncikovitost jajeta?

[www.tpbg.co.cc] Games Download [www.vertex-hosting.com] Website And Game Hosting
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Jaja je najbolje jesti bez žumanjka jer on prakticki ima nesto malo proteina , ali puno kalorija oko 300-350 i činjenica je da je kancerogen  dok bjelanjak ima oko 65 kalorija i podosta proteina.

Jaja su najbolja sirova i kuhana po mojem mišljenju

MONKey
16 godina
Dwyane Wade kaže...
Top Bugovac kaže...

Našao sam ga, jbt skinuo sam ga 2008 {#}. Ugl traje ti 33min.

I moj, znači imamo isti! :)
Dobro da si se sjetio da ga imaš!

"Impossible is nothing.." "It's on me: To be lighter, fly higher, go further.."
16 godina
protjeran
Munk kaže...

Jaja je najbolje jesti bez žumanjka jer on prakticki ima nesto malo proteina , ali puno kalorija oko 300-350 i činjenica je da je kancerogen  dok bjelanjak ima oko 65 kalorija i podosta proteina.

wtf?

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet {http://megayoutubeviews.com/register-form.php?r=15961}
14 godina
protjeran
Rast mišića i visina

Zumanjac ti inace ima vise proteina, ali i puno vise loseg kolesterola.

daniel
16 godina
protjeran
daniel.hajdinjak666 kaže...

Zumanjac ti inace ima vise proteina, ali i puno vise loseg kolesterola.

Ja sam baš pročitao, čini mi se na bodybuilding.com stranici, da žumanjak ima manje proteina i više dobrih kolesterola.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet {http://megayoutubeviews.com/register-form.php?r=15961}
17 godina

Zumanjak ima vise proteina nego bjelanjak ali za razliku od bjelanjka ima jako puno masti(kolko mi se cini bjelanjak ih uopce nema)

You got to lose to know how to win
18 godina
dv14 kaže...
overhaul kaže...

Ovo je i mene zanimalo. Znam da su stariji ljudi koji su živjeli na selu tj. koji su pravili sir, također konzumirali tu sirutku. i svi hvale da je jako zdravo.

Da, samo naravno, neprerađena sirutka ima 90% vode, pa bi se čovjek trebao poprilično napiti dosta bljutave tekućine da
se opskrbi količinom "wheya" u jednoj mjerici:) Plus, jasno, sirutka ima laktoze, masnoća itd.. pa je ipak bolje naći prerađenu.
Iako neka količina za napitak je sigurno dobra, jer sadrži i sve esencijalne BCAA (aminokiseline) i vitamine B kompleksa.

Munk kaže...

Jaja je najbolje jesti bez žumanjka jer on prakticki ima nesto malo proteina , ali puno kalorija oko 300-350 i činjenica je da je kancerogen dok bjelanjak ima oko 65 kalorija i podosta proteina.

Ma koja činjenica, daj molim te, nemoj širiti DEZINFORMACIJE. Prema tome bi svi pilići pomrli od raka, s obzirom da im je to jedina hrana dok se ne izlegu.
da ne kažem koliko bih ja do sada imao rakova po sebi...
Žumanjak ima nešto masti (ali DOBRE nezasićene masne kiseline) i kolesterola, to je jedino čega su se do kraja 90tih bojali,
jer su ameri kolesterol u hrani poistovjetili sa kolesterolom

u krvi, što je naravno poslije demantirano, ali negativne (dez)informacije dulje ostaju ljudima u glavi.
Na
http://www.building-body.com/Jaja-upravo-ono-sto-vam-treba-za-izgradnju-misica.html
http://dalje.com/hr-zivot/jaje---obrok-zdravlja-od-ljuske-do-zumanjka/182572
http://www.vitamini.hr/9663.aspx
citat:
Najnovije istraživanje na tu temu pokazalo je da jaja zapravo imaju minimalan utjecaj na razinu kolesterola u krvi,
ali i to da je riječ o supernamirnici kojom unosimo gotovo sve minerale, vitamine i masne kiseline koje trebaju našem tijelu.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ROFL, žumanjak je kancerogen kakva provala...{#}

Ove price da su jaja štetna su idiotarije dnevno se može pojest 3 jaja bez ikakvih štetnih posljedica na zdravlje a pogotovo ako je rječ o pojedincu koji se bavi bildanjem...

Bf3 id: Ask_Taylor
16 godina
protjeran
Rast mišića i visina

Imam pitanje: jesu li jeftinija jaja na placu ili u trgovini?
Ja u konzumu uzimam k-plus za 11 kn. 

16 godina
Rast mišića i visina

Necu se puno petljat. Samo par preporuka mladim "bilderima". Nemojte se ubijat u teretani sa 17 godina. Jedino sta ce te dobit je iskrivljena kicma ili nesto slicno. Radije jos godinu dvi ili tri plivajte, trcite, igrajte tenis. Sta god. Ako vec idete u teretanu pod strog nadzor nekog ko se dobro kuzi ( ne susid koji ima izlivene utege iz betona i divlja 2 sata svako popodne) vec profesionalni trener ili se u losijem slucaju uputite na stranicama kojih ima na lopate da ne reklamiram sada.

Sta se tice prehrane vidim da ljudi tu udaraju proteine 6 puta dnevno u ludim kolicinama i 3 banane :). Salim se ali skoro je tako. pogledajte malo kvalitetne prehrane ( osim ako zivite od body buildinga onda je to druga prica ) i jedite zdravo, dakle puno raznovrsnog voca, povrca, orasastih plodova i tako dalje. Sve to pise na svim ovim stranicama o body buildingu. Tijelo osim proteina, masti i ugljikohidrata treba i minerale, vitamine te jos neke spojeve koji su ili katalizatori ili koriste nekim drugim procesima u tijelu. Sve to vase tijelo treba.

Ne zelim se upustat u rasprave pa necem vise pisat tu. A strucnjake koji jedu 2 puta dnevno piletinu, 2 put dnevno jaja i jos malo whey da  zasladi molim da pripaze na ove mlade ljude koji ce nazalost poslusat ovakve genijalne savjete i potencijalno si dovest zdravlje u pitanje.

Sportski pozdrav :).

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

da jaja su štetna i kancerogena.iluminati preko njih uništavaju svijet i žele populaciju spustit na 3 milijarde ljudi.nemojte se više zavaravati nego izbacite jaja iz svoje prehrane xD

PRODAJEM AJVAR
17 godina
neaktivan
cod4gamer kaže...

da jaja su štetna i kancerogena.iluminati preko njih uništavaju svijet i žele populaciju spustit na 3 milijarde ljudi.nemojte se više zavaravati nego izbacite jaja iz svoje prehrane xD

A osobito žumanjke,da vam ne bi počela otpadati kosa {#}

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
18 godina
Antonic kaže...

Necu se puno petljat. Samo par preporuka mladim "bilderima". Nemojte se ubijat u teretani sa 17 godina. Jedino sta ce te dobit je iskrivljena kicma ili nesto slicno. Radije jos godinu dvi ili tri plivajte, trcite, igrajte tenis. Sta god. Ako vec idete u teretanu pod strog nadzor nekog ko se dobro kuzi ( ne susid koji ima izlivene utege iz betona i divlja 2 sata svako popodne) vec profesionalni trener ili se u losijem slucaju uputite na stranicama kojih ima na lopate da ne reklamiram sada.

Sta se tice prehrane vidim da ljudi tu udaraju proteine 6 puta dnevno u ludim kolicinama i 3 banane :). Salim se ali skoro je tako. pogledajte malo kvalitetne prehrane ( osim ako zivite od body buildinga onda je to druga prica ) i jedite zdravo, dakle puno raznovrsnog voca, povrca, orasastih plodova i tako dalje. Sve to pise na svim ovim stranicama o body buildingu. Tijelo osim proteina, masti i ugljikohidrata treba i minerale, vitamine te jos neke spojeve koji su ili katalizatori ili koriste nekim drugim procesima u tijelu. Sve to vase tijelo treba.

Ne zelim se upustat u rasprave pa necem vise pisat tu. A strucnjake koji jedu 2 puta dnevno piletinu, 2 put dnevno jaja i jos malo whey da  zasladi molim da pripaze na ove mlade ljude koji ce nazalost poslusat ovakve genijalne savjete i potencijalno si dovest zdravlje u pitanje.

Sportski pozdrav :).

To za vježbanje govoriš iz osobnog iskustva?
Evo ti u slikama sinonim za bildanje, Arnold sa 16 godina.
Iz teretane inače nije izlazio od svoje 13. godine.
Ozljede je imao mnogo kasnije, i svakako nisu imale veze sa iskrivljenom kičmom.
naravno, jedno (vježbanje) ne isključuje drugo: plivanje, trčanje, tenis i sl.
No samo napomena: osobno znam (jer mi je prijatelj iz djetinjstva prof. trener tenisa)
tenis (a i popularan nogomet) su češći uzroci ozljeda nego plansko vježbanje u kontroliranim uvjetima.
Nije u pitanju bildanje, nego vježbanje. I tako ovdje 99.99% ljudi samo iz znatiželje čita,
i povremeno malo razgiba tijelo. Ostali sigurno ne kopiraju savjete iz Buga.
Za prehranu imaš pravo, no i ovdje ti nitko nema takvu prehranu kakvu karikiraš.
Većina ih nema novca ni za whey.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.7.2012 19:00 (overhaul).
15 godina
Rast mišića i visina

Kako vi podnosite one tune iz konzervi? Mene svaki put uhvati mučnina nakon što je pojedem. Ne odgovara mi baš za želudac.

http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
15 godina
Rast mišića i visina

nemoj je jest onda...ja je dobro podnosim...nekad mi cak i pase al je osjecam 3 sata dok ne pojedem nesto drugo...jel mozes jes one sardine iz konzerve?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice