Sardine podnosim bez problema. Jedino mi tuna smeta. I to najviše ona iz Konzuma.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kupujte tune u salamuri, ne u jeftinom industrijskom "prehrambrnom" ulju iz nekakvog tajvana.
Na žalost, skup je to sport, a domaću tunu nemoguće naći (npr. Eva otkako je
pod podravkom, ima razne uvozne muljaže) pa treba pažljivo čitati sitne i manjkave
deklaracije, da nam nekakvi teški metali ili radijacija ne naprave više zla nego koristi.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/kako-je-uopce-zdravstveno-neispravna-konzumova-k-plus-tunjevina-uvezena-u-hrvatsku/547279.aspx
http://danas.net.hr/hrvatska/tuna-iz-konzuma-povucena-jer-moze-uzrokovati-gusenje
Sardine barem nisu tako atraktivne talijanima i japancima, pa ih se falabogu da naći domaće.
Stoga, sardine dobro ocijediti iz ulja i u tek:)
mogu li mišići rasti(da se primjete) ako se radi samo s BW i katkad DB?
jel zna neko neki dobar video program za vjezbanje, tocnije za plocice i to, nesto kao "trbusni misici u 3 mjeseca" ili slicno. u teretanu ne zelim ic, radije bi doma neke vjezbe ovako bez sprava radio.
jel zna neko neki dobar video program za vjezbanje, tocnije za plocice i to, nesto kao "trbusni misici u 3 mjeseca" ili slicno. u teretanu ne zelim ic, radije bi doma neke vjezbe ovako bez sprava radio.
E, koliko si puta ovo pitao? Ako ne ti, a ono u zadnjih 10 stranica barem trojca.
Sad ti je kasno za pokazat pločice na plaži. Spremi se za slijedeću sezonu.
u međuvremenu, evo jedno 50 puta ponavljan - http://www.beachbody.com/product/fitness_programs/p90x.do
mogu li mišići rasti(da se primjete) ako se radi samo s BW i katkad DB?
Da.
Nećeš postati bilder za natjecanja, ali mišiće možeš povećati - no uz par uvjeta:
redovito vježbanje, uz postepeno povećanje intenziteta.
redoviti odmor
redovita i kvalitetna prehrana
-gore ti je prijedlog programa za vježbe sa primjerima nekih ljudi i njihovog mišićnog razvoja.
nisam ni mislio za sad, a nije mi bitno nesto dal cu ih imat za ljeto, jesen, zimu ili proljece.
EDIT: i da na toj stranici treba kupit te programe, jel ih ima za skinut negdi?
nisam ni mislio za sad, a nije mi bitno nesto dal cu ih imat za ljeto, jesen, zimu ili proljece.
- ima za skinut negdi. Navodno ;)
Baš dok sam pisao onaj prošli post, pojeo sam neku tunu iz konzerve u ulju. Već nakon 1h počela mučnina, bol u trbuhu itd. Kasnije mi se "pojačala" želučana kiselina.
Sad mi se zbog ovog stvarno tuna zgadila. Bila u salamuri ili ulju. Neću je sigurno više jesti neko vrijeme.
Skup je ovo sport. Svaka čast vama koji potpunu pazite na prehranu ,ali ja to nebi mogao. Definitivno prevelik trošak.
Gledao sam malo po netu planove prehrane i stvarno izgleda preskupo, pogotovo u Hrvatskoj.
Negdje piše da se dnevno uzima 500 grama pilećih prsa. To je bar 30kn.
Neki umjesto piletine, ubacuju tunu. To je pola kg 50kn.
Još uz to idu jaja, riža, mlijeko,posni, pa ako se uzima Whey, možda i kreatin.. Ode podosta para na prehranu.
Ja ću pokušati trenirati bez tolikog paženja prehrane, pa dokud ide, ide. Znam da to nema baš nekog učinka, ali eto.
Trenirao sam i ovih par mjeseci nešto kod kuće, bez paženja prehrane, pa se rezultati opet vide.
A i važnije mi je masa,snaga, izdržljivost od definicije.
Izgleda da ipak nemam skoliozu nego kifozu. Imam točno sve simptome (ramena pomaknuta naprijed i pojačana pogrbljenost, uvučen prsni koš, lopatice istaknute). Sad ne znam što da radim i koliko je pametno dizati utege. Mislim da bi trebao ojačati trbuh i gornji dio leđa tj. ramena tako da se tijelo više ispravi. Našao sam i jedne sklekove s kojima se ne spušta skroz do kraja.
- ima za skinut negdi. Navodno ;)
taj p90x...on koristi BW i na ovim višim paketima ove tu neke njihove stvari?
dal se još može kombinirati taj program s DB(2-6-10 kg po ruci)?
Prije par strana sam napisa:
Evo za sve one koji imaju problema sa skidanjem sala i naravno žele ojačati svoje trbušne, izdržljivost itd. pokušajte sa Shaun T - Insanity workout!
Imate ga na torrentu, ukoliko ne znate pronaći, javite mi se u PM :D
Čovjek je ludilo, pomogao stotinama ljudi, inače ja sam probao, al zbog bolova koje imam, ne smijem pola vježbi izvodit, al ako mi se popravi stanje, odma počimam ovo radit. Definitivno se isplati i da napomenem, ovo su video snimke vježbanja i radi se paralelno uz video, čovjek objasni kako se izvodi vježba i ti je radiš paralelno s njim. Jednostavno sve, ali vježbe su brutalne i zahtjevaju 110% predanosti :D
Skup je ovo sport. Svaka čast vama koji potpunu pazite na prehranu ,ali ja to nebi mogao. Definitivno prevelik trošak.
Ode podosta para na prehranu.
Ja ću pokušati trenirati bez tolikog paženja prehrane, pa dokud ide, ide. Znam da to nema baš nekog učinka, ali eto.
Trenirao sam i ovih par mjeseci nešto kod kuće, bez paženja prehrane, pa se rezultati opet vide.
A i važnije mi je masa,snaga, izdržljivost od definicije.
Izgleda da ipak nemam skoliozu nego kifozu. Imam točno sve simptome (ramena pomaknuta naprijed i pojačana pogrbljenost, uvučen prsni koš, lopatice istaknute). Sad ne znam što da radim i koliko je pametno dizati utege. Mislim da bi trebao ojačati trbuh i gornji dio leđa tj. ramena tako da se tijelo više ispravi. Našao sam i jedne sklekove s kojima se ne spušta skroz do kraja.
Pa nije paženje na prehranu skup sport. Poanta je samo da gledaš dok jedeš da se ne
trpaš slatkim, kolačima, bijelim kruhom, čipsom, mekdonalds menijem, pizzama,
pa to zalijevaš gaziranim sokovima. Dakle
ako to ne jedeš(redovito), nego malo pripaziš da si na "high protein-low carb" prehrani
u biti nemaš nikakav trošak. Sir, mlijeko, jaja ili meso jedeš i inače, ne?
.....
Za ovo o konstituciji što si naveo, mislim da nema opasnosti da ćeš se
ozlijediti vježbanjem bilo kojeg tipa, samo moraš slušati tijelo - opterećivati
onoliko koliko osjetiš da ide, pa polako ali redovito. Inače mislim da trebaš
dobro ojačati leđa za ovo što si nabrojao. Veslanje, plivanje, istezanje one elastike za fitness...ima gro vježbi.
taj p90x...on koristi BW i na ovim višim paketima ove tu neke njihove stvari?
dal se još može kombinirati taj program s DB(2-6-10 kg po ruci)?
p90x koristi i elastike i bučice i zgibove dakle ne isključuje, nego su one dio programa.
njihove stvari (glavna zarada jer se to neda skinuti sa torrenta)
su da ti pokušaju uvaliti rekvizite i svoje suplemente(vitamine, proteine).
Rekviziti nisu ništa specijalno: ako se dobro sjećam;
prečka za vrata za zgibove, tapison za jogu, utezi i elastika.
Sve to možeš sam naći ili iskombinirati/složiti.
Pa nije paženje na prehranu skup sport. Poanta je samo da gledaš dok jedeš da se ne
trpaš slatkim, kolačima, bijelim kruhom, čipsom, mekdonalds menijem, pizzama,
pa to zalijevaš gaziranim sokovima. Dakle
ako to ne jedeš(redovito), nego malo pripaziš da si na "high protein-low carb" prehrani
u biti nemaš nikakav trošak. Sir, mlijeko, jaja ili meso jedeš i inače, ne?
.....
Za ovo o konstituciji što si naveo, mislim da nema opasnosti da ćeš se
ozlijediti vježbanjem bilo kojeg tipa, samo moraš slušati tijelo - opterećivati
onoliko koliko osjetiš da ide, pa polako ali redovito. Inače mislim da trebaš
dobro ojačati leđa za ovo što si nabrojao. Veslanje, plivanje, istezanje one elastike za fitness...ima gro vježbi.
Jedem to inače ,ali obično jedem druga mesa (npr. svinjetinu) više nego piletinu. Slatko ne jedem baš svaki dan niti se nešto extra prežderavam tim. McDonalds ne konzumiram. Zobene jedem, posni baš ne podnosim pa obično dnevno popijem 1-1.5l mlijeka.
Ali sada mi je glavni cilj dobiti na kilaži. Trenutno sam na nekih 180cm i 68-70kg.
Išao sam par mjeseci na fizikalnu terapiju zbog kifoze. Uglavnom se rade vježbe istezanja ,ali učinka gotovo da nije bilo.
Ramena sam ojačao ,ali donji dio leđa još nisam počeo raditi. Valjda smijem raditi mrtvo dizanje, ali sa naravno manjim težinama.
Mislim da jedino treba u pubertetu i kod problema sa kralježnivom izbjegavati dizanje velikih težina iznad glave (znači izbaciti vježbe tipa shoulder press)
Ma okej ti je to prehrana. Pretpostavljam da si mlad, tako da su za te kile i visinu odgovorni hormoni,
stariji bi sve dali da imaju te hormone i metabolizam ;) Inače, dakle nije poanta da nabiješ kila,
to napraviš u roku odmah sa UH, ali radije si povećaj broj malo proteinskijih obroka preko dana.
Nije svinjsko meso (barem mišićno tkivo) uopće loša prehrana, posebno za mlad organizam.
Općenito, svinjsko meso sadrži nešto manje proteina i vode, a više masti(što tebi nije nikakav problem),
pa upravo zbog toga ima veću kalorijsku vrijednost od goveđeg/pilećeg mesa.
Svinjsko meso u svojim proteinima sadrži više nekih esencijalnih aminokiselina
nego goveđe i ovčje meso, kao i nekih vitamina iz B skupine.
Ali to je i dalje vrlo proteinska hrana,
posebno mišićno tkivo (tzv. vratina, kremenadli itd) imaju preko 18% visokovrijednog proteina, dakle bez brige.
Ljudi ga se boje zbog načina pripreme(gdje pliva u mastima i jede se sa pommes fritesom) i zbog masti.
Ali za mlad organizam, samo navali. Bitno je samo aktivno kretanje.
.....
koliko znam, za kifozu jesu bitna istezanja, i to moraš raditi i pri vježbanju.
Mrtvo dizanje jest jača i leđne mišiće, ali osobno nebih išao sa teretima dok ne ojačaš
"core" dakle razrađuj ponavljam i ovo
a i ako ikako možeš, plivanje - apsolutno vrhunska aktivnost.
Svinjsko meso uglavnom jedem sa roštilja. Znači sa malo maslinovog ulja. Na tavi ne volim jer pliva u ulju ,a i okus sa roštilja je puno bolji..
U zadnje vrijeme sa malo počeo dobijati na kilaži ,ali treba tu još. Ali mislim da će to polako doći sa godinama. Sada imam 16, za par mjeseci 17.
Otkad sam počeo sa vježbanjem, znači prije par mjeseci, trbušnjake i vježbe za core sam radio možda 6 -7 puta ,ali čudno mi je to, što sam unatoč ne redovitom vježbanju core-a, počeo primječivati six pack. Valjda sam se malo riješio BF-a ili čega već. Nije ono da se skroz razvio six pack, ali se primjeti.
Živim blizu mora tako da odem svaki - svaki drugi na more.
Pošto sam relativan n00b oko vježbanja koje bi mi vježbe preporučili za trbuh?
Nemam neke prevelike masne naslage ali lagano sam se zapustia, pa mislim da i ne moram mijenjat prehranu. Inače sam 180cm, 70-73kg.
Trbušnjaci?
Pošto sam relativan n00b oko vježbanja koje bi mi vježbe preporučili za trbuh?
Nemam neke prevelike masne naslage ali lagano sam se zapustia, pa mislim da i ne moram mijenjat prehranu. Inače sam 180cm, 70-73kg.
Trbušnjaci?
Pogledaj 5 postova poviše šta sam napisao...
evo ja cu sad pocet sa onim p90x programom, poslikat cu se kako izgledam sad, i onda svaki mjesec da se vide promjene. biljezit cu i u tablicu napredak u sklekovima, zgibovima i ostalim vjezbama. pa cemo vidjet dal djeluje program ili ne.
moze, pokusni kunicu 
evo ja cu sad pocet sa onim p90x programom, poslikat cu se kako izgledam sad, i onda svaki mjesec da se vide promjene. biljezit cu i u tablicu napredak u sklekovima, zgibovima i ostalim vjezbama. pa cemo vidjet dal djeluje program ili ne.
Daj nekome da te fotka u svim onim zadanim pozama, da si vidiš i napredak onih mišića na leđima i bokovima, ne samo bicepse, pločice i prsa ;)
Inače, djeluje program, nema dileme, samo obrati pažnju da moraš osim redovitog vježbanja po programu
-i jesti po preporukama
-i dati tijelu dovoljno odmora.
Najbolje od svega je da kad se aktivnost pokrene i nakor tri-4 tjedna počinje se vidjeti napredak, bude sve lakše i zabavnije:)
A realno, što je to tri mjeseca ?
-nije zatvorska kazna, nego samo par desetaka minuta dnevne zanimacije koje inače ulupa čovjek na takvu glupost da je se sutra nemože ni sjetiti.
A posljedica vježbanja se sjetiš i osjetiš:)
da naravno, poslikat cu sve misice, trbusne, leđa, bicepse, noge(nadam se da cu dobit misice na nogama). sto se tice prehrane malo sam cito na onoj nasoj fitness stranici i odlucio se toga drzat, znaci radi se o 5 obroka, dorucak jaja ili nesto mljecno, rucak sa proteinima i neki kuhani prilog, vecera isto kao i rucak a međuobroci sladoled, banane ili neki kompot. to je prehrana za dizanje mase sto je moj cilj jer imam premalo kila a i po slikama cete vidjet da nisam debel ili da imam sala.
Mislim da pravilna tehnika bencha ispravlja kifozu, iki tako nesto sam procitao negdje
također. krećem u ponedjeljak.
Mislim da pravilna tehnika bencha ispravlja kifozu, iki tako nesto sam procitao negdje
Nebih rekao, treba prvo dobro formirati i istegnuti mišiće da bi se išlo na terete.
Problem je samo što su obično tekstovi o tome prilično zastarjeli temeljeni na
kineziološkim priručnicima/udžbenicima iz sredine prošlog stoljeća...
U svakom slučaju, za ulazak u formu i učvršćenje mišića stabilizatora kičme
- bodyweight i plivalačke vježbe sigurno pomažu.
Nebih rekao, treba prvo dobro formirati i istegnuti mišiće da bi se išlo na terete.
Problem je samo što su obično tekstovi o tome prilično zastarjeli temeljeni na
kineziološkim priručnicima/udžbenicima iz sredine prošlog stoljeća...
U svakom slučaju, za ulazak u formu i učvršćenje mišića stabilizatora kičme
- bodyweight i plivalačke vježbe sigurno pomažu.
vježbe istezanja najviše. meni je poza dosta popravljena nakon njih. gledao sam na internetu još za vježbe i naišao na jednu koju sam radio.
ta vježba ispravlja ramena, da ti ne budu onako prema naprijed nego da su lijepo ravna.
evo te vježbe:
ovako, ovo mi je prvi post pa prije svega pozdrav svima! :D
imam 16 godina "visok" sam 170-171 i imam 72 kg, nemam gotovo nista sala. treniram nekih 9 mjeseci, u teretanu idem 5-6 mjeseci, treninzi su mi sve po malo, prvenstveno mi je bitna snaga i izdrzljivost, pored toga imam lagane bodybuilding treninge tek tolko da nabijem malo vise misicne mase nego sto bi to napravio ovim gore.
mislim da za svoje godine i velicinu imam ok rezultate (100kg bench, 140kg deadlift (vise od toga nisam probao), 80 sklekova, 35 propadanja, 30 zgibova) i oko toga nemam problema.
ali me brine nesto drugo, visina, stojim na jednoj te istoj vec skoro dvije godine (pomak je mozda centimetar-dva), uz to sam imao jako rani pubertet (2 godine prije vrsnjaka, i tad sam se protegno nekih 10 cm u kratkom roku), kazu da to dosta utjece na rast. znam da je genetika presudna, a tata mi je visok 180, dakle po tome bi trebao jos rast, ali me sve ovo nekako brine jer stojim na mrtvoj tocki. sto vi mislite, jel imam sanse da jos narastem, ili je netko imao slicnih iskustava? ako nista, da mi bar ulijete malo hrabrosti i nade :D
imam 16 godina "visok" sam 170-171 i imam 72 kg, nemam gotovo nista sala. treniram nekih 9 mjeseci, u teretanu idem 5-6 mjeseci, treninzi su mi sve po malo, prvenstveno mi je bitna snaga i izdrzljivost, pored toga imam lagane bodybuilding treninge tek tolko da nabijem malo vise misicne mase nego sto bi to napravio ovim gore.
mislim da za svoje godine i velicinu imam ok rezultate (100kg bench, 140kg deadlift (vise od toga nisam probao), 80 sklekova, 35 propadanja, 30 zgibova) i oko toga nemam problema.
ali me brine nesto drugo, visina, stojim na jednoj te istoj vec skoro dvije godine (pomak je mozda centimetar-dva), uz to sam imao jako rani pubertet (2 godine prije vrsnjaka, i tad sam se protegno nekih 10 cm u kratkom roku), kazu da to dosta utjece na rast. znam da je genetika presudna, a tata mi je visok 180, dakle po tome bi trebao jos rast, ali me sve ovo nekako brine jer stojim na mrtvoj tocki. sto vi mislite, jel imam sanse da jos narastem, ili je netko imao slicnih iskustava? ako nista, da mi bar ulijete malo hrabrosti i nade :D
100kg bench?
Ja imam prijatelja koji duže vrijeme ide u teretanu, uzima kreatin i sl. i diže 90kg..
znam da je genetika presudna, a tata mi je visok 180, dakle po tome bi trebao jos rast, ali me sve ovo nekako brine jer stojim na mrtvoj tocki. sto vi mislite, jel imam sanse da jos narastem, ili je netko imao slicnih iskustava? ako nista, da mi bar ulijete malo hrabrosti i nade :D
Genetika je jako presudna. Nije nužno da moraš prerast oca jer ti je majka sigurno niža, a možda si više genetski na nju otišao, iako ni to nije sigurno. Čuj za svoje godine si više nego dobro građen, možda za koju godinu porasteš još, ja sam do 18. godine rastao u visinu. Nemoj da te to obeshrabri mlad si još.
to se i meni dogodilo...dobio sam strije po ledima i nogama
Evo ako te zanima..
Rodman, Jordan i Anthony Davis(Košarkaši, prva dva su Hall Of Famer-i, a treći je tek došao u NBA) su ti na fakultetu narasli oko 20ak cm iako su još prije rasli dosta..
Eto da ti ulijem nade..
evo treniran nekoliko dana , pa me zanima , zadnjih dana me dosta bole ramena i misici na rukam , pa moze li se to namazati nekom kremom da brze prode i da mogu nastaviti , i ako moze koju mi kremu preporucujete :)