Ma okej, početnicima je vlastita masa i prevelika, pa im treba
malo olakšanja, npr sklekovi iz koljena a ne stopala... a veteranima
...a oni odavno znaju što rade;)
Uglavnom, ja svaki dan mrvu aktivan.
Bez obzira na vrijeme i obaveze.
Ma okej, početnicima je vlastita masa i prevelika, pa im treba
malo olakšanja, npr sklekovi iz koljena a ne stopala... a veteranima
...a oni odavno znaju što rade;)
Uglavnom, ja svaki dan mrvu aktivan.
Bez obzira na vrijeme i obaveze.
Tu mogućnost nisam uzeo u obzir,ali ajde ti meni reci koliko ljudi moze napravit 100 sklekova? Uostalom radiš po serijama!
Dečki s kojima se pripremam u teretanu uključujući mene bez problema roknemo 100 sklekova.
Zamisli onda da radim 10 po seriji.Puls mi ostane koda ležim na krevetu i jedem kekse :D
Tu mogućnost nisam uzeo u obzir,ali ajde ti meni reci koliko ljudi moze napravit 100 sklekova? Uostalom radiš po serijama!
Dečki s kojima se pripremam u teretanu uključujući mene bez problema roknemo 100 sklekova.
Zamisli onda da radim 10 po seriji.Puls mi ostane koda ležim na krevetu i jedem kekse :D
Što je uopće magično sa 100 sklekova, koliko znam to je samo izdržljivost.
Meni je više impresivno kad netko zakači 50 kg kad radi dipseve i to radi za ponavljanja ili sklek u stoju na rukama.
Istina,mislim ja još trebam radit za 100 sklekova,al ih 60 mogu napravit.Imam 16 godina,2 mjeseca u teretani prije toga nogomet 6 godina
Pitanje: Jel bolje napravit 10x5 ili 5x10 ili možda miksano?
Za masu ti je bolje manje ponavljanja a veća težina
A šta je onda s 10x5 ili mješano recimo 3x6 + 4x8
Za masu je najbolje više jesti.
Trening je jednak i na masi i na definiciji
točan za jelo, netočan što se tiče treninga...
kada želiš velike mišiće uzmeš veći uteg koji ne možeš puno puta dignit i dižeš ga, mišićna vlakna pucaju- mišić se povečava
definicija- mali uteg, puno ponavljanja, mišićna vlakna baš i ne pucaju, mišić ne raste nego se salo oko njega topi te se tako dobiva oblik i izgled :)
točan za jelo, netočan što se tiče treninga...
kada želiš velike mišiće uzmeš veći uteg koji ne možeš puno puta dignit i dižeš ga, mišićna vlakna pucaju- mišić se povečava
definicija- mali uteg, puno ponavljanja, mišićna vlakna baš i ne pucaju, mišić ne raste nego se salo oko njega topi te se tako dobiva oblik i izgled :)
ovo za definiciju si totalno u krivu, kad se ide na definiciju, vježba se jednako kao i za masu s velikim težinama, samo je razlika u prehrani, unosiš manje kalorija tako da budeš u deficitu, pa kubiš potkožno salo i kože postaje prividno tanja i nategnuta i time misic dolazi do izražaja odnosno vidi se definicija. s malom težinom i velikim brojem ponavljanja dovest ces svoje misice u atrofiju, odnosno propadanje, smanjit će ti se mišićna masa.
ovo za definiciju si totalno u krivu, kad se ide na definiciju, vježba se jednako kao i za masu s velikim težinama, samo je razlika u prehrani, unosiš manje kalorija tako da budeš u deficitu, pa kubiš potkožno salo i kože postaje prividno tanja i nategnuta i time misic dolazi do izražaja odnosno vidi se definicija. s malom težinom i velikim brojem ponavljanja dovest ces svoje misice u atrofiju, odnosno propadanje, smanjit će ti se mišićna masa.
ne kužim iz kojeg razloga bi mišić počeo propadat?!
Slušaj mtopola dobro zbori čovjek :)
S malim težinama nećeš ništa postići..mišić će propadati jer ga nemožeš uopće aktivirati.bio ti na masi ili na definiciji ti mišić moraš uništiti.
Jedina razlika treninga na definiciji i masi je ta što na definiciji možeš imati kraće pauze između serija.Da puls cijelo vrijeme bude visoko i da ne pada.
Na masi malo duži odmori i to je to .
moguče je da mišić propadne od pre forsiranja :kava:
moguče je da mišić propadne od pre forsiranja :kava:
U principu je moguće.Ali ga naravno poslije treninga nahraniš bjelančevinama i brzim šećerima i odmoriš preko noći .
On zadovoljan i sretan :P
ne kužim iz kojeg razloga bi mišić počeo propadat?!
zbog velikog broja ponavljanja i malog misicnog napora napora, takvim vježbanjem trošiš energiju iz mišića, a mišić se nenapreže dovoljno, nedolazi do pucanja vlakna i samim time se samo smanjuje, evo objasnit cu ti to primjerom.... recimo kad trcis laganim tempom dugo vremena, samo gubis na misicnoj masi, dok recimo kod kratkih sprintova dobivas na masi, jer se misic jako napreze u kratkom vremenu. Zato su svi sprinteri mrcine ,a trkaci na duge staze cackalice...
zbog velikog broja ponavljanja i malog misicnog napora napora, takvim vježbanjem trošiš energiju iz mišića, a mišić se nenapreže dovoljno, nedolazi do pucanja vlakna i samim time se samo smanjuje, evo objasnit cu ti to primjerom.... recimo kad trcis laganim tempom dugo vremena, samo gubis na misicnoj masi, dok recimo kod kratkih sprintova dobivas na masi, jer se misic jako napreze u kratkom vremenu. Zato su svi sprinteri mrcine ,a trkaci na duge staze cackalice...
trošiš energiju iz mišića u svakom slučaju haha, krv tu služi za opskrbljivanje hranjivim tvarima/energijom... ako ne dolazi do pucanja mišićnih vlakana mišić se ne smanjuje, ostaje jednak? nešto se mora potrošit, a to su masne zalihe, zar ne?!
hmmm primjer ti je dobar, ali šta kažeš na profesionalne body buildere koji se prije pokazivanja sucima "zagrijavaju" utegom od 10 kila (umjesto onim od 22 ili možda i više s kojim inače vježbaju) da bi se mišići istakli?
trošiš energiju iz mišića u svakom slučaju haha, krv tu služi za opskrbljivanje hranjivim tvarima/energijom... ako ne dolazi do pucanja mišićnih vlakana mišić se ne smanjuje, ostaje jednak? nešto se mora potrošit, a to su masne zalihe, zar ne?!
hmmm primjer ti je dobar, ali šta kažeš na profesionalne body buildere koji se prije pokazivanja sucima "zagrijavaju" utegom od 10 kila (umjesto onim od 22 ili možda i više s kojim inače vježbaju) da bi se mišići istakli?
da , što se čudiš, ako nisi znao u mišičima se skladišti energija u obliku glikogena ATP, to je najednostavnija energija koju tjelo koristi za kontrakciju mišičnih vlakana....
A koriste uteg od 10 kg, da bi misic mogli zagrijat, i dobro ga prokrvit, a ne da dobiju definiciju, ona je od prije dobivena... ;)
da , što se čudiš, ako nisi znao u mišičima se skladišti energija u obliku glikogena ATP, to je najednostavnija energija koju tjelo koristi za kontrakciju mišičnih vlakana....
A koriste uteg od 10 kg, da bi misic mogli zagrijat, i dobro ga prokrvit, a ne da dobiju definiciju, ona je od prije dobivena... ;)
haha vidi se da zašto sam iz biologije imao samo 3 :D ovome nisam razmišljao xd
uglavnom hvala ti na strpljenju da neke stvari objasniš :)
Dajte vi stručniji savjet,planirao sam ić na masu još do jedno polovice petog mjeseca i onda na definiciju za ljeto.Jel se moguće u 2 mjeseca izdefinirat uz pravilnu prehranu.Najvažnije su mi pločice,trenutno mi se vide one gornje.
Dajte vi stručniji savjet,planirao sam ić na masu još do jedno polovice petog mjeseca i onda na definiciju za ljeto.Jel se moguće u 2 mjeseca izdefinirat uz pravilnu prehranu.Najvažnije su mi pločice,trenutno mi se vide one gornje.
pa jel radiš vježbe za trbuh za donji dio? Recimo legneš na pod ispružiš se i podižes ispružene noge, tako redi 5 serija po 20 ponavljanja. uz to radi neke cartio vježbe, trcanje ili voznja bicikla da istopis podkozno salo, i pazi kod prehrane da neunosis previše kalorija ;)
Za sve one koji imaju nejasnoće vezano uz vježbe tipa koje su njabolje za gordnji,donji dio leđa,trbušne i sl. Izaberete dio tijela i lik vam u kratkom videu pokaže 10-ak vježbi za određeni dio..
Za sve one koji imaju nejasnoće vezano uz vježbe tipa koje su njabolje za gordnji,donji dio leđa,trbušne i sl. Izaberete dio tijela i lik vam u kratkom videu pokaže 10-ak vježbi za određeni dio..
Bolje bi ti bilo da kupiš Starting Strength 3rd edition ako želiš savladati čučanj, mrtvo dizanje i bench. To jest ako ćeš ih raditi. Cooperguns nije loša stranica, ali za ove koje sam naveo treba naučiti sve sitnice o izvedbi.
pa jel radiš vježbe za trbuh za donji dio? Recimo legneš na pod ispružiš se i podižes ispružene noge, tako redi 5 serija po 20 ponavljanja. uz to radi neke cartio vježbe, trcanje ili voznja bicikla da istopis podkozno salo, i pazi kod prehrane da neunosis previše kalorija ;)
Normalno da radim,dižem noge samo na onoj spravi di visim u zraku.Moram si spustit još body fat.Mene samo zanima jel se u 2 mjeseca stignem izdefinirat jer trenutno još želim na masi dobit
Ajde kad si već tako tvrdoglav!!
Što kada dođem do brojke od 100-tinjak sklekova a puls mi uopće ne poraste,isto je s zgibovima,trbušnjacima.Normalno da ne napravim 100 zgibova ali opet ;)
Laički rečeno kako mišić ojačava tako traži dodatno opterečenje jer se on priviknuo na tvoju težinu.Da bi rastao moraš ga uništiti a to nemožeš raditi dovijeka BW viježbama ;))
Kakve veze 100 obicnih, laganih sklekova ima sa anaerobnim treningom?
Nije istina da mišić propada sa velikim brojem ponavljanja sa malom kilažom, čak dapače. Jedino mišić nije isto definiran kao i kod bodybuildinga.
Ovaj tvoj primjer sa trkačima - sprinteri imaju nabijene noge zato jer ima je potrebna eksplozivnost, moment sile. Veći obujam će jamčiti veću trenutnu moć. S druge strane, na duge staze trebaju atletsku izdržljivost i čistu izdržljivost, i njima su mišići tako građeni, a pored toga takvi mišići su daleko bolje energetski efikasniji.
Najbolji primjer ovoga su ti surferi koji se među sobom dijele na "beach boyse", što je zapravo pogrdni naziv, a odnosni se na ekipu kojoj je bitno upravo to - nabiti mišićnu masu, mali broj ponavljanja sa velikom kilažom i onda doći na plažu i pokazivati pločice. S druge strane imaš "pro surfere" koji su, kada ih gledaš, sitniji od ove prve skupine, međutim, kada se uhvate daske, onda ovi prvi krepaju u roku keks, a ovi drugi jedva da su se oznojili.
Poanta - s malim brojem ponavljanja mišić ne propada. Dapače, on se vježba za što je namjenjen. Samo, jbg, vizualni nije toliko istaknut.
Upravo tako, problem je sto je bodybuilding takav sport gdje ti nije tocno jasna namjena sto zelis postic jer zelis postici izgled a ne funkciju pa se covjek lako izgubi...
Upravo tako, problem je sto je bodybuilding takav sport gdje ti nije tocno jasna namjena sto zelis postic jer zelis postici izgled a ne funkciju pa se covjek lako izgubi...
Ma body building se cesto krivo predocava. Svatko tko vjezba ili radi, "builda svoj body". Malotko ovdje ce ici na izbor miss bb. Svi ostali tu su da poprave svoje fizicko stanje i zdravlje.
Kako kokice(te masnoće -štete li ili ne.. itd), a kako alkohol, djeluju na rast i razvoj tijela i mišića?
Večina i psihičko