Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.697.345
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Što mislite o Jamnica pro sportu?

? ?
Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

hrvojestr daj sliku, baš i mene zanima!
što se tiče niskog tlaka čuo sam da ljudi znaju pit redbull ili tako neki napitak i da je to dobro... vaše mišljenje o tome? 

17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

u mad ? 

EDIT:

Tko je trebao vidio je.Ipak je ovo javni forum {#}

Fitness osobni trener - Više informacija na PM
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2012 23:56 (Hrvojestr).
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ako si ovo ti, onda ti svaka čast! Lijepo izgrađeno tijelo...
Reci mi kad si ti počeo trenirat?

16 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
Hrvojestr kaže...

u mad ? 

dobar dobar, tome ja težim i nadam se da ću to ostvarit :)
ja jedino ne shvaćam ljude koji se tolko pale na masu ono da trbušnjake ni ne rade... i ono stvarno imaju ljepe ruke, prsa, leđa, ramena... pa u čemu je problem vježbanju si ubacit i trbušnjake? (svi znamo da se koke pale na pločice ^^) 

17 godina
neaktivan

Počeo sam trenirati prije nepune tri godine.

Trbušnjaci su više stvar prehrane,jer da bi se vidjeli trbušnjaci nesmije biti masnih naslaga na trbušćiću :P Naravno i trbušnjake se treba vježbati.Ja ih ubacim dva puta tjedno.Uz prsa ponedjeljkom i ramenima srijedom :) 

16 godina
neaktivan
Hrvojestr kaže...

Počeo sam trenirati prije nepune tri godine.

Trbušnjaci su više stvar prehrane,jer da bi se vidjeli trbušnjaci nesmije biti masnih naslaga na trbušćiću :P Naravno i trbušnjake se treba vježbati.Ja ih ubacim dva puta tjedno.Uz prsa ponedjeljkom i ramenima srijedom :) 

istina da.. izgleda nekim ljudima teško izbacit iz prehrane ono malo špek i tak to xd

ja više manje svaki dan ih tučem jer mi uopče nije problem, znam nekad kad mi je dosadno legnit i 100 komada napravit bez da osjetim ali svejedno mi se ne ističu ko tebi haha :D
radiš ih sa utegom ili bez? :) 

17 godina
neaktivan
uber_low kaže...
istina da.. izgleda nekim ljudima teško izbacit iz prehrane ono malo špek i tak to xd

ja više manje svaki dan ih tučem jer mi uopče nije problem, znam nekad kad mi je dosadno legnit i 100 komada napravit bez da osjetim ali svejedno mi se ne ističu ko tebi haha :D
radiš ih sa utegom ili bez? :) 

Da :) 

E da u tome je problem.Pretreniraš ih.Odradi ih 5 serija po 20 ponavljanja.S time da u najgornjem položaju zadržiš par sekundi.Imaš puno vrsti trbušnjaka pa probaj :) 

Nije bitno napraviti 100 trbušnjaka ,bitno ih je dobro pogoditi :) 

16 godina
neaktivan
Hrvojestr kaže...

Da :) 

E da u tome je problem.Pretreniraš ih.Odradi ih 5 serija po 20 ponavljanja.S time da u najgornjem položaju zadržiš par sekundi.Imaš puno vrsti trbušnjaka pa probaj :) 

Nije bitno napraviti 100 trbušnjaka ,bitno ih je dobro pogoditi :) 

ja u doljnjem položaju zadržim s tim da ne dodirujem dolje pod več ostanem nekoliko centimetara iznad, otkrio sam da mi se tako najviše naprežu mišići... al probat ću ovo što si reko...

baš me zanima kak će stvari samnom stajat za 3 god... dal budem bio ko ti ili lagano pivski trbuščić haha :D

17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Zadrži gore,ali nemoj se spuštati do kraja dolje :) Da vidiš onda :P 

Samo nemoj odustajati.Jedno vrijeme ćeš brzo napredovati.Jedno vrijeme sporo ali nema odustajanja.

Neznam je li teže bilo doći do trenutne forme ili je održavati.Čim prestaneš s teretanom i pravilnom prehranom rezultati propadaju nažalost.

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ja imam bačvu, a ne trbuščić, mislim da ako počmem trenirat trbušne kako treba da se možda nešto sala i otopi pa to na nešto bude i izgledalo, ali sigurno neće bit kao i kod Hrvoja :P

Nego da vas pitam... Šta jedete za doručak, koje žitarice/pahuljice... Ja jedem čokolino, valja li to šta? Gledao sam na kutiji i piše da ima masu ugljikohidrata, a 3 puta manje proteina...

16 godina
neaktivan
Hrvojestr kaže...

Zadrži gore,ali nemoj se spuštati do kraja dolje :) Da vidiš onda :P 

Samo nemoj odustajati.Jedno vrijeme ćeš brzo napredovati.Jedno vrijeme sporo ali nema odustajanja.

Neznam je li teže bilo doći do trenutne forme ili je održavati.Čim prestaneš s teretanom i pravilnom prehranom rezultati propadaju nažalost.

može... probat ću

gle volja me za sad drži, ono dok se pogledaš u ogledalo i vidiš da si nešt napravio od sebe... jedan od najboljih osjećaja

primjetio sam haha, pošto ne živim u gradu sad preko praznika ne idem u teretanu iako se trudim vježbat doma i sve, osjetim da sam oslabio otkad ne idem u teretanu :/ 

17 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...

Ja imam bačvu, a ne trbuščić, mislim da ako počmem trenirat trbušne kako treba da se možda nešto sala i otopi pa to na nešto bude i izgledalo, ali sigurno neće bit kao i kod Hrvoja :P

Nego da vas pitam... Šta jedete za doručak, koje žitarice/pahuljice... Ja jedem čokolino, valja li to šta? Gledao sam na kutiji i piše da ima masu ugljikohidrata, a 3 puta manje proteina...

Polako.Sve u svoje vrijeme.Prvo sredite prehranu.To je 70% posla.Mžda se sada čini puno ali stvarno je.

Evo jedan moj dan :) 

1.obrok

100g zobenih pahuljica

0.5l mlijeka 0.9%mm

mjerica wheya

2.obrok

5 jaja

150g integralnog kruha

3.obrok

200g dimceka

250g kukuruznog peciva

4.obrok(PWM-post workout meal)

mjerica wheya

mjerica glukoze

0.7l vode

5.obrok

180g tune 

100g integralnog kruha

6.obrok

250g posnog sira

šaka badema 

Čokolino je smeće izbjegavajte to!

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

A ja nisam vidio Schwarzeneggera-BUG edition :D

Ja sam na 63 kila,aal izgledam super za svoju kilazu na svoju visinu (175) bar po svojem misljenju i misljenju 2 frenda xD

Za tu nadogradnju pričekat ćemo ožujak, a ova nadogradnja će nam to omogućiti nadogradnjom sustava nadogradnji. - - - - - - - - - - - - Mosin-Nagant: When out of ammo, it makes a great pike, war club,
16 godina
neaktivan
insomniac kaže...

Ja sam na 63 kila,aal izgledam super za svoju kilazu na svoju visinu (175) bar po svojem misljenju i misljenju 2 frenda xD

ti si približno ko ja :)

i meni svi govore kao da sam super i sve... al ovoj ludoj glavi to izgleda nije dost haha očem višeee :D

17 godina
tnakir kaže...

1. Moram priznat da sam "dobio" nesto misica. Mogu dizat 20% vece terete isti broj ponavljanja nego kad sam krenuo u teretanu. Takodjer moram priznat da mi je kondicija nesto bolja jer prvi put kad sam sjeo na bicikl nisam mogao 10 minuta izdrzat ;(.

Jbg, dugo godina rada za racunalom, malo aktivnosti i lose prehrane su uzeli svoje.

2. Da, pokusat cu ne jest iza 18h, uzeo sam Gold Whey kao zamjenu za obrok za kasno popodne

3.  Nazalost ujutro ne mogu trenirati iz razloga sto u 6:15 krecem na posao, u firmi sam vec oko 7:25, radim do 16h i nakon toga idem ravno u teretanu (pon, sri, pet).

4. U teretanu idem sa sefom (on me zapravo nagovorio na to) i da nemam drustvo vjerovatno bih odustao ili zabusavao. Ovako jedan drugog guramo. Da doma uzmem te bucice vjerovatno bi mi stale i skupljale prasinu kao i orbitrek od 3000 kn kojeg sam kupio prosle godine :(((

5. Kad odem u gym 6 sati se i nije jelo jer u 6 popijem caj, u 8 jogurt i u 16 sam u teretani. Problem ovakve prehrane je sto mi zna past tlak pri kraju treninga tako da se i ne osjecam bas najbolje... :(((

1. I to ti je najbitnije. Tvoj najveći problem ovdje je, po meni, što imaš krivi cilj. Nemoj zadati si cilj - 20 kg, nego (bzvz lupam) 4 broja manje hlače. Mišići su ti koji tope salo. Što imaš više mišića to će se salo brže topiti. Što su ti mišići kvalitetniji, to će se salo brže topiti. Ti nećeš mršaviti u teretani, već (vjerovo ili ne) na poslu za kompom. Zašto? Zato jer mišići će razbijati mast kad su u mirovanju i tebi treba biti cilj tu najviše istopiti salo. 

Čisto ovako malo statistike. Prosječan couch potato istopi 0,1g masti / satu. Utrenirati sportaš istopi 10g / satu. Prosječan čovjek unese ~140g masti u danu. Drugim rječima, jednom kada se izgradiš, ti ćeš morati samo odspavati 14 sati da bi istopio ono što pojedeš. I to ti treba biti cilj. Da dođeš na tu razinu. I možeš doslovno žderati što hoćeš i kad hoćeš, neće ti se apsoluno ništa primiti na tebe (sve dokle održavaš taj stroj za topljenje masti). Da bi aktivirao taj stroj, ti moraš dobiti na kilaži, jer su mišići puno teži od sala.

2. Osobno, nemoj se zafrkavati sa zilijun kojekakvih proizvoda. To je bacanje novaca. Ti nisi vrhunski sportaš. Da i jesi, takvi proizvodi bi u najboljem slučaju možda (možda!!!) napravili razliku od kojih 5-6-7%. Kupi konzervu tune i pojedi ju. Napravi grah salatu i ubi se u njoj. Grčka salata. Posni sir. Suhomesnati (bezmasni) proizvodi. Soja. Šteta novaca. A treba ti pravi obrok. Proteini mogu zamjeniti međuobroke, ne glavne obroke. Ako već imaš Whey, kupi šejker, napravi proteinski napitak sa mlijekom 1% m.m., i cuclaj na poslu. Od 9 do 16 je ogromno vrijeme. Da bi mršavio ti bi trebao jesti male obroke svaka (idealno) 2 sata. Ono što ti hoćeš je održavati razinu inzulina u krvi na jednakoj razini. Ako pregladnih i onda se napapaš, inzulin će ti skočiti sky high, a to pogoduje salu. Uzmi jabuku, jogurt, orahe, lješnjake, bademe, banane. Bilo što, samo nemoj ne jesti 7 sati.

3. Dobro. Bolje išta nego ništa. Idealno bi bilo ujutro. Međutim, kako rekoh, fora je da ti mršaviš dok se odmaraš. Bitno je da daš organizmu metabolički stimulans (vježbe snage). Smanji onih 10-15 ponavljanja na 4-6, odnosno povećaj težinu tako da ćeš moći max max napraviti 6 ponavljanja. Ako napraviš 7, nije dobro, prelagano. Napravi takve 3 serije i onda se prebaci na 10-15 ponavljanja. Za tri tjedna ćeš se gledati u ogledalu ko Spidermen nakon ugriza pauka. Prebaci se od 10 min bicikla na 30 sekundi polaganog tempa, pa 60 na 80-90% do max i dokle možeš (max, jel 10 min za sada).

Prije svega zagrijavanje, nagon svega istezanje/yoga (imaš jubitubi, pogledaj kako, traži pomoć od trenera u teretani). Istezanje je najvažniji dio trenažnog procesa, a najviše ga se zanemaruje. I dio gdje se radi najviše pogrešaka (zato traži stručnu pomoć, da ti pokažu kako i da te isprave kada ti radiš).

4. Uzmi bućice u teretani i napravi Spartacus. Ne vidim problem :] Ne sviđa ti se Spartacus? Vidi

pa pokušaj što i ona (pogledaj njen channel). Ne sviđa ti se ta teta? Evo ove.

5. Zvijezdice, jel? To je zato što nemaš dovoljno šećera u krvi (ugljikohidrati). Idealno bi bilo pojesti nešto sat vremena prije teretane (po nekima 30 min prije, iako, osobno, meni je 30 min premalo vremena i ako krenem udarno, hrana mi se "digne u grlo"). Bolje pojedi i nešto "nezdravo" pa da si kolko-tolko sit, nego da kreneš gladan. Nećeš ići na put s autom kojem rezerva svijetli, nemoj ići ni ti u teretanu kad tebi rezerva blica. Obavezno pojedi nešto, makar to bila i pizza iz pekare.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
neaktivan
insomniac kaže...

Ko ti je kriv. {#}

Ma šta je 63kg na tu visinu.Jedite po mom jelovniku gore da vidite kako će kile rasti :)  Masa je mama 

15 godina
neaktivan
uber_low kaže...
insomniac kaže...

ti si približno ko ja :)

i meni svi govore kao da sam super i sve... al ovoj ludoj glavi to izgleda nije dost haha očem višeee :D

Mda,ali meni obliques (pored trbusnih) Izgledaju ko naslage masti,al zapravo nisu,na meni 0% masti haha jer ja od latova,tj rebara pa do kukova tj obliquesa nemam sirinu,ja se suzavam najuzi dio mi je malo iznad struka a to mi nevalja....

Meni ovo nije dosta xD ja 75kg ocu i nista vise

Za tu nadogradnju pričekat ćemo ožujak, a ova nadogradnja će nam to omogućiti nadogradnjom sustava nadogradnji. - - - - - - - - - - - - Mosin-Nagant: When out of ammo, it makes a great pike, war club,
16 godina
neaktivan
Hrvojestr kaže...

Ko ti je kriv. {#}

Ma šta je 63kg na tu visinu.Jedite po mom jelovniku gore da vidite kako će kile rasti :)  Masa je mama 

definirana masa* :P

i da je, malo je haha

ja sam si postavio cilj, do uskrsa da šišnem preko 70 :) 

17 godina
neaktivan
uber_low kaže...
Hrvojestr kaže...

Ko ti je kriv. {#}

definirana masa* :P

i da je, malo je haha

ja sam si postavio cilj, do uskrsa da šišnem preko 70 :) 

Samo neka te kile budu kvalitetne.A ne salo :D 

15 godina
neaktivan
Hrvojestr kaže...
insomniac kaže...

Ko ti je kriv. {#}

CURSE YOU ŠVARCENIGER XD

Znam malo je,nakon 3 mjeseca treninga i dovodenja prehrane u red,tkilaza se dize polako,sa 60 na 63

17 godina
neaktivan
Dorian123 kaže...

NEMOJ RAST MISICE JER ONDA NECES RAST U VISINU!!!!!!!

Ovo je istina i zato nije preporučljivo vježbat intenzivno prije otprilike 17 godina. Provjereno od lječnika.

17 godina
neaktivan
insomniac kaže...

CURSE YOU ŠVARCENIGER XD

Znam malo je,nakon 3 mjeseca treninga i dovodenja prehrane u red,tkilaza se dize polako,sa 60 na 63

hahaa :) Kažu dečki da sam dobar,al ja ipak mislim da moram popraviti par stvarčica.

Dobro je to.Samo rokaj . !!! 

16 godina
neaktivan
PoToKTM kaže...
Dorian123 kaže...

Ovo je istina i zato nije preporučljivo vježbat intenzivno prije otprilike 17 godina. Provjereno od lječnika.

da, zato se ne forsiraju vježbe za kralježnicu... ostalo se može normalno... kolko ja znam

17 godina
neaktivan
PoToKTM kaže...
Dorian123 kaže...

Daj molim te o čemu pričaš ti? 

Znaš li s koliko je Arnold počeo trenirati i koliko je narastao? 

A što s košarkašima,nogometašima? NI oni nebi trebali vježbati prije 17 ? 

17 godina
neaktivan
Hrvojestr kaže...
PoToKTM kaže...
Dorian123 kaže...

Daj molim te o čemu pričaš ti? 

Znaš li s koliko je Arnold počeo trenirati i koliko je narastao? 

A što s košarkašima,nogometašima? NI oni nebi trebali vježbati prije 17 ? 

Ne nego ako vježbaš mišiće INTENZIVNO (velike kilaže), oni rastu. Kako rastu nedaju kostima da se šire i tako usporavaju rast u visinu kužiš? Nemoj pričat o nečem o čemu neznaš molim te...

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.1.2012 0:51 (PoToKTM).
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ja sam 170 cm i imam 67kg...taman imam na svoju visinu (ali te su kile salo, kako hrvojestr kaze nekvalitetne kile) prvo to treba istopiti pa onda na misice ili paralelno vjezbati misice i raditi kardio trening...btw imam 15 godina..zelim do ljeta neki lagani beach body

Sve me zene oko kuce jure kaze majka to je zbog frizure
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.1.2012 0:55 (strbi).
17 godina
neaktivan
PoToKTM kaže...

Ne nego ako vježbaš mišiće INTENZIVNO (velike kilaže), oni rastu. Kako rastu nedaju kostima da se šire i tako usporavaju rast u visinu kužiš? Nemoj pričat o nečem o čemu neznaš molim te...

Vidim ni ti baš neznaš o tome.Pao si tu ko s kruške i pričaš glupsoti.Ako imaš kakav konstruktivan prijedlog za dečke reci,ako nemaš nemoj soliti pamet.

16 godina
neaktivan

PoToKTM je djelomično u pravu. Bilo kakva teža vježba (posebno se tu ističe bench na koji se svi pale) nije preporučljiv prije 18 godine. Zašto? Jer se tijelo razvija a nepravilnim vježbanjem Se itekako mogu zasrati stvari. Vidim da vas puno stavlja vježbe sa youtube-a. Zanemarite to odma. Od toga nemate ništa jer nemožete naučiti vježbati gledajući video. Tko bi onda išao u teretanu? Nitko. Prvi ja nebi. Pogledao bi video i vježbao. To tako neide. Nije to ko pogledat neki video kako se stavljaju rami u matičnu pa ću ja sad otvorit kučište i stavit kao on. Ovo je potpuno drukčije. Kako je rekao Hrvojestr bitno je pogodit mišić. Zato vam to mora pokazat netko uživo tko zna.

Moj savjet za one koji hoće nešto napraviti od svog tijela za ove do 18 GODINA. Zaboravite TERETANU. Radite aerobne vježbe.Odi trčat, vozit bicikl, sklekove radi, trbušnjake... kupi 2 bučice do 10 kg komplet je negdje 200kn pa možeš povečavat i smanjivat kilažu. Pitaj nekoga da ti objasni i pokaže ako imaš kako češ ojačat ruke ramena leđa prsa noge šta več hočeš. Osnove vježbe se mogu raditi doma. I naravno prehrana je važan dio svega toga (nekih 70 % ak posto je prehrana).

Za ove koji hoće dovest tijelo u red. Odi u teretanu ukoliko želiš to (ima još milion drugih načina vježbanja). Nemojte da vas sad bude sram e nemogu ja dignut 50 60 kg u benču neću ić. Odi upiši se uvijek ima ljudi koji su voljni pokazat i educirat kako se određena vježba radi pa za par mjeseci kontinuiranog vježbanja će se postiči rezultati. Pod rezultati mislim da se ide minimalno 3-4 puta tjedno u teretanu sve ispod toga teško će se išta postič. 

I vidim da pišete neću ići u teret predebel sam idem prvo smršavit. Pa ako sad kreneš u teretanu i ako budeš pravilno vježbao i sredio prehranu kile će samo otić dolje. 

A onda poslije još i proteine uzeti pa će se vidjet rezultati. Bitna je volja jer bez volje ništa neide

Tu vam je stranica po meni najbolja o teretani pa pročitajte malo. Smanjite sjedenje pred kompjuterom i igranje igrica odi se bavit tjelesnom aktivnošču bit češ privlačniji i sebi i drugima ( to mislim na ženski spol). Svaka cura će prije pogledat nekog urednog ispravljenog muškarca dečka kako već hoćete nego mršavog ili debljeg koji cijeli dan sjedi pred kompjuterom i igra igrice i cijeli se iskrivio od sjedenja. To je samo primjer ne vrijeđam nit želim vrijeđat ikoga ovdje.

KLIK

EDIT: ako imate bilokakvih pitanja o teretani ili tome slobodno se javite na PM.

...train hard, feel good, never give up...
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.1.2012 2:36 (deelight).
18 godina
Rast mišića i visina

Ljudi odakle vam ti podaci? Postoji samo podatak da uporaba anaboličkih steroida može poremetiti

razvoj maloljetnika, već sam pisao gore o tome, ali izgleda previše, jer mnogi lijeni, pa samo banu i prosipaju

birtijaške mudrosti. Ja sam najintenzivnije trenirao kao klinac, gimnastiku.

Drobio sam tetive, opterećivao kičmu i mišiće po spravama i nije bilo problema sa rastom.

Dapače, bio sam malo prebrzo narastao za konkurentne rezultate. Valja samo trenirati pod stručnim vodstvom,

da se lošim pokretima, neadekvatnim teretima ili nezagrijanošću ne izazove ozljeda.

Ja sam sjećam se (pričam o dobu od oko 10-13 godina starosti) bio uglavnom pod kontrolom za ligamente i tetive,

to se opterećivalo postepeno i vrlo se brzo očvrsnulo i prilagodilo jačim režimima. Znam da sam se više ozljeđivao

(iskretanja noge, ozljede mišića)prije nego sam aktivno trenirao nego kad sam bio u formi.

NAravno, jedino je problem što tako mlad nisam imao puno pameti, pa je bilo ozljeda tipa porezotine, padovi s drva,

s bicikla, kamen u glavu i slične dogodovštine:)

Inače da potvrdim i da najviše vježbam navečer, jer tada jedino imam vremena da se posvetim tome, ovisno koliko imam energije.

Metabolizam i bioritam mi evo radi sada kao nekima u 5 popodne i što sad. Nemamo svi isti biološki sat.

Hvala i na par videa, ima zgodnih ideja za promjenu rutine, da ispreplašim ostarjele mišiće :)

edit.:

deelight, naglasak je na NEPRAVILNIM vježbanjem. Nepravilan režim, krivo izvođenje i odabir vježbi bez nadzora i usmjerenja i nezagrijanost

su u stanju napraviti trajniju štetu odraslima, a kamo li ne djeci. Kakav bench. Ima milijun vježbi, sklekovi, čučnjevi

i zgibovi neće ubiti rast nijednom mladiću. 
sorry, tek sad sam pročitao ti cijeli post(pisao si kad i ja) pa vidim da se ponavljamo:)

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.1.2012 2:30 (overhaul).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice