Nod32 vs. AVG free vs. Avira free

poruka: 96
|
čitano: 41.567
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Koristim NOD32 (trenutno ESET Smart Security) godinama, prošle godine sam isprobavao puno anti virusnih programa, no idalje ostajem na NOD32 pokazao mi se najbolji.

16 godina
neaktivan

i ja preporučam aviru, u potpunosti besplatni i u potpunosti pouzdan antivirus... nod32 ak nije original ti može itekak propustit raznu gamad, a prekjučer sam susjedima otišao s passportom instalirat photoshop, kad se vratio doma, a na paspportu po trojan i worm koje je avira odma prepoznala pa sam ih maknul... (na susjedovom susjedovom laptopu od firme je bio - pogađaj- original nod32). pa si ti misli... neznam sad da li susjed update-a stalno svoj av, ali ne vrijedi tih novaca, kad istu stvar možeš dobit i besplatno...

Gateway P-7807u 17" WXGA+ / Intel Core 2 Duo P8600 2.4GHz / 4GB DDR3 RAM / 320GB 7200RPM HD / GeForce 9800M GTS
Poruka je uređivana zadnji put sub 31.1.2009 13:32 (markbodin).
17 godina
neaktivan
RE: Nod32 vs. AVG free vs. Avira free
Private kaže...
Fowix kaže...

Taj fix za nod da traje do 2050 je virus... pa sad odluči oćeš li i dalje koristit taj nod...

Nije istina..samo toliko.
Ne vjeruj Grcima kad ti darove nose.
ASUS P5Q DELUXE, NVIDIA 9800 GX2, INTEL CORE 2 DUO E8500 @ 3,5GHz, CORSAIR DOMINATOR 2X2GB, CORSAIR HX620 W, SEAGATE BARRACUDA 320GB, WINDOWS VISTA ULTIMATE SP1.
Poruka je uređivana zadnji put sub 31.1.2009 13:43 (Razer_Copperhead).
16 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...
Private kaže...
Fowix kaže...

Taj fix za nod da traje do 2050 je virus... pa sad odluči oćeš li i dalje koristit taj nod...

Nije istina..samo toliko.
Ne vjeruj Grcima kad ti darove nose.
 lol  Namigiva
Zašto američke krafne ne lete dobro kao naše??? Zato šta imaju rupu u srednini! :D
16 godina
neaktivan

evo sad instalirao AVG free sa BUG-ovog CD-a i našao mi trojanca kojeg mi ESET nije otkrio.sada oba skeniraju sve

amd duron 800 mhz,320 mb RAM,nvidia mx/mx 400-vrti crysis i GTA 4 max grafika sa 30-35 fps-naravno na YOUTUBE
17 godina

Nod32 koristim godinama i donekle pazim gdje klikam i prezadovoljan sam.

O drugim programima nemam misljenje jer ih nikada nisam ni koristio osim Nortona kratko sto je zavrsilo reinstalacijom Win jer ga se nisam uspio rijesiti u potpunosti.

Uglavnom mene u potpunosti Nod zadovoljava,nikada se nije srusio ili zablokirao sistem i dok je tako ne mijenjam ga ma sto drugi govorili.

16 godina
protjeran
pod009 kaže...

evo sad instalirao AVG free sa BUG-ovog CD-a i našao mi trojanca kojeg mi ESET nije otkrio.sada oba skeniraju sve

to ti je tako i sada ako budes koristio neko vrijeme avg onda si instaliraj nod32 onda ce ti nod naci bar virusa niti jedan antivirus nije savresen ako oces potpuno zastitu instaliraj orginalni 98, iskljuci se s interneta u usb naguraj tablete, dvd i sl. opce nemoj stavljati u kuciste!!
sva tri su ok s time da su avira i avg free!!!
Intel e5200 3.0 GHz, ati 4850, Hitachi 160GB, MB ECS P43T-A2, 4GB Buffalo, fortron 400W ,Xp sp3
16 godina
neaktivan

ma znam sad imam eset,avg i malwarebytes

amd duron 800 mhz,320 mb RAM,nvidia mx/mx 400-vrti crysis i GTA 4 max grafika sa 30-35 fps-naravno na YOUTUBE
17 godina

Ko se boji Virusa nek ne koristi internet, ni jedan Antivirus nije siguran ak za kompom sijedi bedak kojem fali daska u glavi i taj ce najvjerojatnije ignorirat upozorenje antivirusa da je to kaj skida virus jer on bas mora to skinut sad i gotovo. Kad se na internetu koristi zdrav razum pri surfanju i ak koristis posteni antivirus te firewall i jos ponesto nema problema nikakvih i to je to a poznata je stvar da je Avira Free najbolji besplatni antivirus a od ovih koji nisu besplatni na vrhu su Avira Premium 8 i Kaspersky Internet Security ili Kaspersky Antivirus a NOD je dobar ali vise nije najbolji presisali ga prije spomenuti decki i to je cinjenica!!!Cool

Athlon 64 LE-1620 (3.0ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 800 (960mhz) - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
16 godina
neaktivan
pod009 kaže...

ma znam sad imam eset,avg i malwarebytes

nije ti dobro imat više od jednog AV-a na kompu! npr. meni je frend ima avg,norton,zone alarm security suite,adaware,spybot i komp mu se nakrca virusa i usto mu je cpu usage stalno bija priko 40% i memory usge također i mora je reinstallat windows! ostavi samo eset,instaliraj neki firewall tipa comodo ako nemas firewall na esetu i 2 antispywarea tipa spybot i adaware.
Zašto američke krafne ne lete dobro kao naše??? Zato šta imaju rupu u srednini! :D
Poruka je uređivana zadnji put sub 31.1.2009 14:23 (Fowix).
16 godina
neaktivan

Ako instaliraš jedan antivirus ,pa ga deinstaliraš i instaliraš drugi ...uvijek će jedan naći ono što drugi nije

tako da to postaje petlja koja nema kraja ..stoga nema ti savršene sigurnosti osim ako još dodatno sam paziš

tad se postotak penje na 90 posto.......

Private
16 godina
neaktivan

Koristim Aviru Free našla je trojana kojeg Nod 32 Trial verzija(bez fix,patcheva...)

Da su svi bogati, nitko nebi krao!!!!!!! ______________ Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Sloboda mišljenja na ovom Forumu.
16 godina
neaktivan

Koristim avg par godina i ikakvog nisam imao os tad srxxxx na računalu i sve radi savrseno nebih ga mijenao niti za koji drugi

A kako imam vise kompova na glavni sam stavio cal plačenu verziju orginal i posve sa zadovoljanj s njom i nije mi zao dati tristotinjak kn za dvogodišnju lincencu.

Tko se odluci na avg evo linka za free verziju i uzivajte

http://rapidshare.com/files/215679650/avg_free_stf_en_85_285a1462.exe

Napomena bilo koj antivirus imali uvjek smeće može uletjeti, hakeri ne spavaju.

16 godina
neaktivan

Lično koristim i ostaje do daljnjeg NOD32 i ništa više. Do sada nisam imao problema sa virusima, i ostalim smećem s neta. Doduše, mallo sam vodio računa šta skidam i od koga šta uzimam. I onda tu nema frke.

www.DOWNLOAD.ba | www.wallpapers.ba | www.info.co.ba | www.games.co.ba | www.MOBILNI.co.ba
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.3.2009 13:28 (b0sAnChE).
16 godina
protjeran

momci ovo mi je 300-ta poruka, he he

uglavnom, svaki antivirusni je dobar ako se redovito osvježava sa novim definicijama, ali koliko vidim iz vašeg pisanja da večina koristi par alata za anti virus, što nije nikako dobro,samo jedan anti virus na kompu smije biti i još jedna stvar, za potpuniju zaštitu obavezno trreba koristiti neki firewall, inaće sam anti virus je nemočan u borbi protiv svakojake gamadi i smeća

LP

16 godina
neaktivan

Samo da cestitam! Naastavi tako dalje! Trenutno si mi uzor: :)))

www.DOWNLOAD.ba | www.wallpapers.ba | www.info.co.ba | www.games.co.ba | www.MOBILNI.co.ba
16 godina
neaktivan

Ja imam ESET NOD32,CCleaner,Ad-Aware 2007 i zadovoljan sam sa zaštitom,al mi se NOD32 najviše sviđa i preporučio bih ga svima koji više surfaju internetom za zaštitu od neželjenih virusa.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.3.2009 19:49 (Intel Core i7).
16 godina
neaktivan
Miha LA kaže...

Koristim NOD32 (trenutno ESET Smart Security) godinama, prošle godine sam isprobavao puno anti virusnih programa, no idalje ostajem na NOD32 pokazao mi se najbolji.

Nod je dobar na detekciji virusa i proactive defence, ali kad uleti neki j... virus nod ima problema sa cupanjem i tu ces morati odraditi poso  sa Kasperskim.
Don't be surprise when a crack in the ice appears under your feet
16 godina
neaktivan

Na kraju krajeva nijedan antivrus program ne moze biti savrsen, svaki je mogo imati propusta kad tad.

Na kraju cega se bojati? trojanaca, crva i adwara? ili neceg drugog?

Iskreno svaki dan komputer izlazem  raznim virusima i drugim malwarima u svrhu eksperimenata sa av programima i nikad konkretno nisam imo problema, brzo se rijesi sve sto stvori problem. Ako se poznaje sustinski problem, virusi, av programi, kopjuter i njegove registri specifikacije, nema straha.

Svako ko se voli ovim baviti, za godinu moze savladati sav security pravilnik i drzati pod kotrolom stvar.

najvaznija stvar je dobar firewall.

pozdrav

Don't be surprise when a crack in the ice appears under your feet
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.4.2009 14:42 (RUNNER).
15 godina
protjeran

Koristio sam i nod i avg i aviru.........Nisam zadovaljan sa nodom a pogotovo sa avgom.......Avira je najbolja sve detektuje  i obrise  super je...............

15 godina
protjeran

Iako sam korisnik Nod 32 Antivirus v 4 preporučam ti Aviru u bio kojoj verziji. Nod prema sadašnjim testiranjima prolazi i vrlo zahtjevne testove, jedan je od AV software s najmanje False positivea i ne opterećuje praviše memoriju računala. Detektiranje zaraze je u redu ( modul AV and anti spyware ), heuresstika je O.K., ali ono što me muči je to da zaražene filove ne može ili ima nedovoljno  kvalitetno rješenje za uklanjanje.  Naročito me čudi što kroz njegovu antimalware detekciju i stealth tehnologiju  prođu neke zloćudne stvari kao kroz švicarski sir, a nakon toga njegovim automatskim ili na zahtjev korisnika pronađe zlomamjerne kodova. Donekle je to opravdano, ali se bojim da mu O -zero nije baš najbolja strana,. Previše toga ako on otrkrije zlonamjerno trpa u karantenu, a da ne ponudi kvalitetno rješenje brisanja zlonamjernih kodova.  

Pozdrav.  

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.5.2010 20:05 (BlackFoot).
15 godina

Evo detaljne analize opterećenja računala AV-om,te zauzeće memorije prilikom pojedinih operacija:http://www.av-comparatives.org/images/stories/test/performance/performance_dec09.pdf

15 godina

e ljudi evo da ne stvaram novu temu što mislite o programu avast 5 internet secuity (imam full ) pa me zanima dal ko ima kakvog iskustva s njim?? 

15 godina
neaktivan

Ja  osobno koristim Kaspersky PURE jer je stvarno odličan,ako ga kupiš nisi pogriješio jer je jedan od najboljih (najbolja detekcija(99%))(sad će me mnogi napadati...). Od besplatnih to se zna: Avira Free - Personal. Avira Free nadmašuje detekciju AVG-a,avast!-a,Pande i drugih poznatih besplatnih AV-a. Avira Free je za home usera i više nego odlična. Uopće ne smeta pri radu,lako ju je podesit ako želiš,ali nije ni potrebno. GUI je strašno dobar. Sve same riječi pohvale. Avira Free je čak nadmašila i NOD32 (i ESS) a kamoli da priam o Aviri Premium Security Suite......sve što detektira obriše....a ne ko NOD32 jedva nešto nađe a kad nađe nemože obrisati....prije je NOD32 bio jako dobar antivirus...(verzija 2.7) ali sa verezijom 3 i verzijom 4 su sve s*ebali....jedino je GUI dobar,ali detekcija i brisanje sucks....više ga se ne isplati ni kupit....eto ako neko želi neka testira...neka ima "nod32" 30 dana i da fino updejta i skenira i nakon 30 dana nek ga makne i nek instalira aviru free i nek updejtuje i skenira i nek vidi šta će nać...

15 godina
neaktivan
Kristyans kaže...

Nod32 koristim godinama i donekle pazim gdje klikam i prezadovoljan sam.

O drugim programima nemam misljenje jer ih nikada nisam ni koristio osim Nortona kratko sto je zavrsilo reinstalacijom Win jer ga se nisam uspio rijesiti u potpunosti.

Uglavnom mene u potpunosti Nod zadovoljava,nikada se nije srusio ili zablokirao sistem i dok je tako ne mijenjam ga ma sto drugi govorili.

Stojim uz ovu izjavu. Potpuna podrška

15 godina
protjeran

Znaci novi avast..........Dobar je ali je Avira Premuim Security Suit bolja..........Uzmi ovu aviru i neces zazaliti........:)))))))))

15 godina
protjeran
filipvk1000 kaže...

Ja  osobno koristim Kaspersky PURE jer je stvarno odličan,ako ga kupiš nisi pogriješio jer je jedan od najboljih (najbolja detekcija(99%))(sad će me mnogi napadati...). Od besplatnih to se zna: Avira Free - Personal. Avira Free nadmašuje detekciju AVG-a,avast!-a,Pande i drugih poznatih besplatnih AV-a. Avira Free je za home usera i više nego odlična. Uopće ne smeta pri radu,lako ju je podesit ako želiš,ali nije ni potrebno. GUI je strašno dobar. Sve same riječi pohvale. Avira Free je čak nadmašila i NOD32 (i ESS) a kamoli da priam o Aviri Premium Security Suite......sve što detektira obriše....a ne ko NOD32 jedva nešto nađe a kad nađe nemože obrisati....prije je NOD32 bio jako dobar antivirus...(verzija 2.7) ali sa verezijom 3 i verzijom 4 su sve s*ebali....jedino je GUI dobar,ali detekcija i brisanje sucks....više ga se ne isplati ni kupit....eto ako neko želi neka testira...neka ima "nod32" 30 dana i da fino updejta i skenira i nakon 30 dana nek ga makne i nek instalira aviru free i nek updejtuje i skenira i nek vidi šta će nać...

Eto vidišfilipvk 1000 kako i Tvoji postovi mogu biti dobri u onim slučajevima kada "ne reklamiraš" ( puno puta s tvoje strane i nesvjesno ) patchave ili neke druge nelegitimnne stvari. Ne vjerujem da će te netko napadati zbog toga što koristiš najnovije Kaspersky antimalware rješenje. Dapače, barem što se mene tiče, očekujem tvoje postove u svezi tog programa ( bilo loše ili dobre dojmove ).

Pozdrav!  

17 godina
protjeran

ima toliko trial antivirusnih dakle pro programa da možete fino svaki mjesec instalirati drugi.

nakon jedno 12 mjeseci svejedno je vrijeme za reinstal windowsa, pa jopet ispočetka udri po trialima.

što se zezat s free verzijama Namigiva

Najbolja hrana je afrička; jedeš malo, a imaš veliki stomak !
17 godina
neaktivan

Osobno koristim NOD32, Malwarebites i Superantispyware i za sada sam zadovoljan razinom zaštite. Probao sam nakon full scana sa ova 3 programa Kaspersky sa rescue cd-a i nije našao ništa

15 godina
ČERNOBIL kaže...
Fowix kaže...

Samo da znate nod32 necu kupit nego mi je frend dao neki "fix" koji instaliras poslje instalacije noda i traje ti do 2050 g. :D uvjek pise 31 dan dok ne istekne ,lol, taj fix nije virus, skenira san ga pa sta mislite jeli bolje instalirat neki free AV ili upotrijebit taj "fix" ?? njemu nod radi normalno pa sad neznam sta cu...

Ja  koristim nod 32 koji traje do 2050  i zadovoljan sam sa tim programom.Do sad sam sa njim otkrio pet trojanaca koje sam bez problema izbacio iz kompa.Kad istekne remaining trial period 31 day treba izbrisati nod 32 pa ga ponovo instalirati  i opet radi bez problema.Meni je par puta pisalo remaining trial period 28 day i ja napravim update i opet se vrati na 31 day.

ja imam fix za eset sa kojim ne treba ama baš ništa radit. i ima update do 2050Cool

u kombinaciji sa ad- aware i malwarebyte's, najbolja zaštita IKAD!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice