Youtube i sinkronizacija ?

poruka: 18
|
čitano: 5.933
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Da li itko zna zbog čega dolazi do loše sinkronizacije pri stavljanju AVI snimaka/videa na youtube?

Hoću reći: kada preko prijemnika snimim nešto na TV, te konvertiram (uglavnom u AVI), te stavim na Youtube, gubi se sinkronizacija slike i zvuka? zbog čega točno???

...hvala unaprijed na odg...

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.7.2011 0:08 (Bart).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

koji je format snimanja TV-a ? (iz čega konvertiras)

karamba!
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.7.2011 0:38 (Omega_vu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Format, piše samo skračenica: .TS

...evo jučer sam učitao na youtube isto tako kako je i snimljeno, bez ikakvih konvertiranja, i opet se gubi...

...a znam da toga nije bilo do prije koji mjesec...zašto sad tako!?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Da ne otvaram novu temu,ovo sam nasao kad sam trazio slicne teme.

Ja imam problem takodjer,naime,uploadam gameplay u .avi formatu i na početku se dobro čuje zvuk možda 2-3 sekunde i onda kao da se pauzira zvuk na 2 sekunde pa nastavi onda ,nesinkronizovan . Video je sniman sa Fraps, na kompjuteru radi perfektno a kad uploadam tako.

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.4.2013 15:03 (Deep).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Youtube i sinkronizacija ?

Nemam apsolutno nikakvog iskustva sa uploadanjem videa na jubito, ali jesi li probao sa drugim containerom ili codecom?

0xBADC0DE
13 godina
neaktivan

Ne znam ,video je 1gb treba mi 5h da ga uploadam ,nije mi jednostavno isprobavati

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Ubaciš u razne formate npr 2 formata, i staviš ih uplodati kad odeš spavati, ujutro samo vidi koji je bolji i zapamti koje si postavke uradio.

www.mmo-balkan.com/forum
13 godina
neaktivan
DeathBringer12 kaže...

Ubaciš u razne formate npr 2 formata, i staviš ih uplodati kad odeš spavati, ujutro samo vidi koji je bolji i zapamti koje si postavke uradio.

Neko mi rece da prebacim u mp4 format,jer je .avi nestabilan,probat cu to veceras pa javim

15 godina
neaktivan
Deep kaže...

Ne znam ,video je 1gb treba mi 5h da ga uploadam ,nije mi jednostavno isprobavati

A nije ti palo na pamet, u svrhe isprobavanja, napraviti kraći video kojeg možeš brže uploadati? {#}

http://support.google.com/youtube/bin/answer.py?hl=en&answer=58134

Čitam malo, i ne bi bilo zgorega uvjeriti se da je audio dug točno koliko i video, te pogledati neke druge smjernice iz gornjeg linka.

0xBADC0DE
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.4.2013 21:56 (rustweaver).
13 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
Deep kaže...

A nije ti palo na pamet, u svrhe isprobavanja, napraviti kraći video kojeg možeš brže uploadati? {#}

http://support.google.com/youtube/bin/answer.py?hl=en&answer=58134

Čitam malo, i ne bi bilo zgorega uvjeriti se da je audio dug točno koliko i video, te pogledati neke druge smjernice iz gornjeg linka.

Palo mi je na pamet :D 

Dug je audio koliko i video,ali je problem što ga svaki put pauzira(audio) na jednu sekundu i onda ga nastavi tako ne vrati se kako treba

13 godina
neaktivan

Mislim da sam našao rješenje, stavio sam da se snima na 30fps,a prije je bilo 60fps, negdje sam vidio da bi to mogao biti uzrok,napravio sam video na 30fps i radilo je dobro

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Znači nisi pročitao stvari sa onog linka što sam ga ovdje stavio?

Frame Rate: 30 is preferred. 23.98, 24, 25, 29.97 are also acceptable.

0xBADC0DE
13 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Znači nisi pročitao stvari sa onog linka što sam ga ovdje stavio?

Frame Rate: 30 is preferred. 23.98, 24, 25, 29.97 are also acceptable.

To sam i pročitao,al sam tek kasnije to probao :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.4.2013 21:39 (Deep).
16 godina
neaktivan

Moj savjet je da videe uploadaš u mp4 formatu, odnosno h264 codecu, zato jer je to youtube nativni codec. Video zadržava dobru kvalitetu (ako nije prevelik bitrate) a file je sigurno dva ili tri puta manji od avi fajla. 

Ako je velik bitrate youtube će ga komprimirati pa dobiješ zapravo kontra učinak. 

Tempus fugit
13 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...

Moj savjet je da videe uploadaš u mp4 formatu, odnosno h264 codecu, zato jer je to youtube nativni codec. Video zadržava dobru kvalitetu (ako nije prevelik bitrate) a file je sigurno dva ili tri puta manji od avi fajla. 

Ako je velik bitrate youtube će ga komprimirati pa dobiješ zapravo kontra učinak. 

Sa čime da pretvorim u mp4 ,camtasia studio neće da mi otvori avi fajlove 

16 godina
neaktivan

Nisam baš upućen na koji način camstasia radi pa ti tu ne mogu raći ništa pametno, ali za konverziju video fajlova postoji valjda milijun konvertera. 

Ako trebam nešto brzinski konvertirati koristim besplatni any video converter, ne kažem da je najbolji ali služi svrsi http://www.any-video-converter.com/products/for_video_free/ 

Naravno, kad znam da nešto što radim ide na yt, nekakav video, odmah ga eksportam u mp4. 

Poigraj se malo s postavkama tog konvertera, pogotov s bitrateom i vidjet ćeš što ti najbolje odgovara. Konverter ima i "trim" opciju, tako možeš iz videa odrezati samo jedan manji segment, konvertirati ga i uplodati za probu, da vidiš koje ti postavke odgovaraju. 

Što je veći bitrate bolja je kvaliteta videa ali je i veći fajl.  

Tempus fugit
15 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...

Video zadržava dobru kvalitetu (ako nije prevelik bitrate) a file je sigurno dva ili tri puta manji od avi fajla. 

AVI je container i nema veliki utjecaj na konačnu veličinu videa.

Ono na što ti vjerojatno misliš je Xvid u AVI containeru, ali jednako tako možeš strpati i H264 u AVI.

0xBADC0DE
16 godina
neaktivan

Da naravno, ali laiku je najjednostavnije objasniti konvertiraj u mp4 i to je to. Pojam kontjener i slično, bi ga tek zbunilo. 

Tempus fugit
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice