Windows Vista update

poruka: 19
|
čitano: 8.529
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Windows Vista update

Hoću napraviti update windowsa da instaliram nove zakrpe i to, ali jednostavno više neće. Nekad sam to mogel bez problema, ali sad nejde.

Javlja mi:

"Windows Update cannot currently check for updates, because the service is not running. You may need to restart your computer."

I restartal sam kompjuter, tražil odgovore na to po forumima, microsoftovoj stranici... Skinul sam i nekakav update agent koji bi trebal to popraviti, ali ne radi.

Ako hoću s microsoftove stranice instalirati zadnje zakrpe, upućuje me na taj "Windows update" ikonu na kompjuteru.

Windowsi su Vista Home Premium 32-bit SP2.

Jel ima tko isti problem možda ili još bolje, rješenje za taj problem?

0 0 hvala 0
16 godina
Windows Vista update

A da li si otvoril sve potrebne servise?

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Windows Vista update

Nemam pojma. Nekaj sam moral ići dirati, ali iskreno se ne sjećam više kaj i gde. Ako znaš nekaj reci.

I to ovak izgleda:

17 godina
odjavljen

win + r -> services.msc

Nađi Windows Update, klikni na start i u propeties stavi na automatic startup.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina
neaktivan
Windows Vista update

Gornja slika je vezana za ovaj savjet RUN->services.msc

Donja slika je vezana uz pokušaj popravka u control panelu

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Ti onda očito nisi admin. Aj u safe mod pa probaj od onuda.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina
neaktivan

To je moj laptop, jedini acc. je moj i pod piše naravno da sam admin (pogledano u user acc. iz control p.)

I isključil sam sad onaj "User Account control" i neće.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.4.2011 14:39 (cnys).
14 godina
protjeran
Windows Vista update

MS vodi svoju zamaskiranu politiku, koja kad se odmaskira kaze: ne apdejtati windows ako je nova verzija vani

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A kad se odmaskira tvoj odgovor dolazimo do zaključka da nemaš pojma kolko taj problem kod mene traje, jer kad bi znal da postoji od početka 2009. nebi tak komentiral. To je drugo kaj sam se ja svakih 6mjeseci angažiral oko rješavanja tog problema i odustal nakon kaj sam nekolko sati bezuspješno tragal za odgovorom.

Dok vidim da NOD instalira dnevno 2 gluposti, onda sigurno da windowsi isto imaju nekaj za update u zadnjih 2 godine, zato me potaklo da rješim to konačo uz nekoga ko se kuži jer ovo traženje po forumima nema smisla kad postoji 1000 različitih problema vezanih uz taj update.

14 godina
protjeran
Windows Vista update

rekao sam za tvoje dobro, apdejti za vistu svejedno odavno ne izlaze...

a ako je budeš apdejtao, ne tvrdim, ali moguče da češ imati još večih problema. jednostavnije ti je staviti sedmicu pa je apdejtati ko čovjek

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.4.2011 15:01 (nick_01).

0 5 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da hvala, ali nedam pare za OS, a prek licence koji mogu dobiti bi moral svake godine obnavljati i ko zna kak je to (i ako je to uopće moguće više)

Nego, kak startati u safe modu? Koji F treba stiskati? Stiskal sam F8, ali ništa. {#}

17 godina
neaktivan
nick_01 kaže...

rekao sam za tvoje dobro, apdejti za vistu svejedno odavno ne izlaze...

a ako je budeš apdejtao, ne tvrdim, ali moguče da češ imati još večih problema. jednostavnije ti je staviti sedmicu pa je apdejtati ko čovjek

Kak mislis da updateovi za Vistu odavno ne izlaze? Ako izlaze za XP, izlaze i za Vistu. To sto Vista bez SP-a nije vise u MS supportu, ne znaci da nije Vista SP2 recimo...

Time is what happens between mistakes
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.4.2011 22:41 (D4RKL1NG).
16 godina
neaktivan
cnys kaže...

A kad se odmaskira tvoj odgovor dolazimo do zaključka da nemaš pojma kolko taj problem kod mene traje, jer kad bi znal da postoji od početka 2009. nebi tak komentiral. To je drugo kaj sam se ja svakih 6mjeseci angažiral oko rješavanja tog problema i odustal nakon kaj sam nekolko sati bezuspješno tragal za odgovorom.

Dok vidim da NOD instalira dnevno 2 gluposti, onda sigurno da windowsi isto imaju nekaj za update u zadnjih 2 godine, zato me potaklo da rješim to konačo uz nekoga ko se kuži jer ovo traženje po forumima nema smisla kad postoji 1000 različitih problema vezanih uz taj update.

Ako tvoj problem postoji od 2009. ,i ništa živo ne pomaže ,nisi li se ikad zapital dali bi možda pomogel Repair ,ili clean install?!

Jel nemogućnost system updatea je jaako veliki problem!

Probaj napraviti ovo - u Windows folderu nađi folder SoftwareDistribution i preimenuj ga u SoftwareDistribution.old.

Ako ti ne dopušta da ga preimenuješ ,skini i instaliraj Take Ownership i probaj ponovno.

Restartaj PC i pokreni Windows Update. Ako ne radi ni sada ,definitivno je problem u samom sistemu i najbolja (i jedina sigurna) opcija je clean install Windowsa!

nick_01 kaže...
.....

Po običaju ,lupetaš gluposti koje nemaju blage veze sa stvarnošću!!

cnys kaže...

Da hvala, ali nedam pare za OS, a prek licence koji mogu dobiti bi moral svake godine obnavljati i ko zna kak je to (i ako je to uopće moguće više)

Nego, kak startati u safe modu? Koji F treba stiskati? Stiskal sam F8, ali ništa. {#}

Ne slušaj svašta! Vista s SP2 je sasvim dobar OS i imat će podršku još godinama!

F8 je jedini koji te vodi u izbor naprednih opcija ,gdje je i Safe Mode!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.4.2011 19:31 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
Windows Vista update

jel imas zadnji service pack od viste?

Teško je danas biti glup,prevelika je konkurencija !!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Čisto sumnjam ,ako mu WU ne radi od 2009. godine.

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
14 godina
protjeran
kizo2703 kaže...
nick_01 kaže...
.....

Po običaju ,lupetaš gluposti koje nemaju blage veze sa stvarnošću!!

Po običaju čitaš previše internet i previše slušaš tatu MSa, baš me interesira što je to tako "important" bilo za vistu 2011, ubiti ne zanima me jer za razliku od nekih znam što je bilo, mada iskreno sumnjam da je ovo slika sa viste. ne trudi se toliko MS oko nje
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.4.2011 17:07 (nick_01).
16 godina
Windows Vista update

Tebi su servisi očito onemogućeni. Pokušaj pokrenuti command prompt "as administartor" i upiši services.msc. Onda idi na servis Windows Update i postavi ga na Automatic delayed start. Isto tako treba ti biti omogućen Background Intelligent Transfer service.

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
geek_boy1 kaže...

jel imas zadnji service pack od viste?

Imam instaliran SP2, sad ako je to najnoviji onda imam, ili ako ima neki noviji (SP3) onda nemam.

BlackMoon kaže...

Tebi su servisi očito onemogućeni. Pokušaj pokrenuti command prompt "as administartor" i upiši services.msc. Onda idi na servis Windows Update i postavi ga na Automatic delayed start. Isto tako treba ti biti omogućen Background Intelligent Transfer service.

Pogledaj ove postove, to sam već dobil sugestiju, samo trebam ići u Safe mod to probati.

cnys kaže...

Gornja slika je vezana za ovaj savjet RUN->services.msc

Donja slika je vezana uz pokušaj popravka u control panelu

cnys kaže...

To je moj laptop, jedini acc. je moj i pod piše naravno da sam admin (pogledano u user acc. iz control p.)

I isključil sam sad onaj "User Account control" i neće.

Pem korak po korak sutra, danas nemam više ni snage ni volje ni vremena. Hval svima koji su se angažirali {#}

@Kizo2703

Prvo nisam tome daval preveliko značenje, onda sam nekolko put to probal složiti, ali znal sam sate gubiti na traženje nečeg kaj bi mogel upotrijebiti. Najčešće sam nalazil odgovor za neki win-agent kaj sam skidal s micr. stranice, ali nije pomoglo. Onda sam nekaj negde moral staviti kao "activate" itd. Ništ nije pomoglo. I onda nebi tražil odgovore na to nekolko mjeseci. Danas kad sam pročital na tportalu da micr. izbacuje zakrpe za rupe i to me opet potaklo da potražim odgovor, ali ovaj put konkretno od ekipe koja se kuži.

Hval svima još jednom!

16 godina
Windows Vista update

Ma što će ti safe mode za services.msc? Ako ne možeš otvoriti konzolu preko command prompta ili run retka onda ti je sistem oštećen ili nisi administrator. Pokušaj sfc /scannow,ako ne ide ni to,reinstall sustava i gotovo.

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice