Utor za grafu pokidan, Riser kao zamjena

poruka: 16
|
čitano: 2.725
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Utor za grafu pokidan, Riser kao zamjena ?

Pozz.

Strgan mi utor na MSI H110M PRO-VD (ostali samo pinovi bez plastičnog utora) , evo izgled ispravne matične: https://www.youtube.com/watch?v=e1aWc1QvSiw 

Je li ovo dobro rješenje? https://www.youtube.com/watch?v=JH44wyBG6m4  Ono, da AMD R7 250 1 GB može vrtiti WoT a ne samo davati sliku...

Hvala.

Nisam ja ništa prčko.
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.5.2019 13:34 (Spiridon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Utor za grafu pokidan, Riser kao zamjena ?

-jeftinije ti je kupiti mbo.. to je za laptope, tj kad nemaš druge mogućnosti, nespretno + žice/rizik/kvarovi koje tad možeš izazavati.

-spojiti vga koja ide na x16 na x4 pciex .. radit će, možda bez uskog grla, problem je neisplativost tj da je vanjski adapter jeftiniji tad bi mogao probati, ovako nije baš izbor. (cca 70-150$.. trebaš i napajanje i sl.).

+++ važno, to se radi za laptope, pazi na izbor kabla za spajanje, pcmicia-pciex-itd.. to nije isti utor kao na mbo. Drugi problem su minig kitovi koji izgedaju slično ali nisu za gaming nego kroz usb.. minig-usb nije za ovo što želiš a često su jeftiniji pa pripazi..

++ raiser, kao naziv-termin, se koristi za npr pizzabox kućišta, okreneš 90o vga.. ali tad ti treba ispravan utor. Ovo što tražiš-pitaš je pod EGPU..

-plastika? ako nije puknuto-raspadnuto.. vrati nazad, natakneš-radi.. ili ne radi.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.5.2019 14:00 (ihush).
14 godina
ihush kaže...

-jeftinije ti je kupiti mbo.. to je za laptope, tj kad nemaš druge mogućnosti, nespretno + žice/rizik/kvarovi koje tad možeš izazavati.

-spojiti vga koja ide na x16 na x4 pciex .. radit će, možda bez uskog grla, problem je neisplativost tj da je vanjski adapter jeftiniji tad bi mogao probati, ovako nije baš izbor. (cca 70-150$.. trebaš i napajanje i sl.).

+++ važno, to se radi za laptope, pazi na izbor kabla za spajanje, pcmicia-pciex-itd.. to nije isti utor kao na mbo. Drugi problem su minig kitovi koji izgedaju slično ali nisu za gaming nego kroz usb.. minig-usb nije za ovo što želiš a često su jeftiniji pa pripazi..

++ raiser, kao naziv-termin, se koristi za npr pizzabox kućišta, okreneš 90o vga.. ali tad ti treba ispravan utor. Ovo što tražiš-pitaš je pod EGPU..

-plastika? ako nije puknuto-raspadnuto.. vrati nazad, natakneš-radi.. ili ne radi.

Probao sam nataknuti, 6-7 pinova je malo iskrivljeno a na plastici su sićušne rupice tako da je jako teško ( nemoguće ? ) nataknuti...

Ovo sam našao na njuškalu https://www.njuskalo.hr/pc-kartice/pci-e-1x-16x-riser-oglas-26435736

Nisam ja ništa prčko.
16 godina
Spiridon kaže...
..

Probao sam nataknuti, 6-7 pinova je malo iskrivljeno a na plastici su sićušne rupice tako da je jako teško ( nemoguće ? ) nataknuti...

Ovo sam našao na njuškalu ..

-teško ili nemoguće? .. :) ok, baci u smeće ... ili potrudi se (što drugo mogu reći? čarobna kugla??) .. :)) NHF.

-a što ćeš kupiti.. ne zanima me, ne želim ništa preporučiti, to moraš sam.. (ali, čitaj prošla poruka, pazi.. vidš li na slici ''problem''?)

.. ne vidiš? USB? -zato čitaj poruku, s razumijevanjem, bez tog ti ne mogu pomoći.

edit: :) ipak, usb .. to je za minig, mining-rudarenje nema veze s gamingom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.5.2019 14:54 (ihush).
9 godina
neaktivan

Pa kaj nije to samo usb kabel za spojiti dio koji ide na pci express sa karticom?

A usb kabel su stavili samo zato kaj je usb 3.0 kabel s 9 žica, pa uz dodatni 6-pinski za napajanje imaju dovoljno za sve pinove pci express utora?

Tak da ne znam kakav bi trebao biti problem osim kaj bude imao samo 1x brzinu.

Ili se varam...

Edit: dobro sam pogodio

Na slici fali ovaj dolje dio koji se ušteka u pci express i u njega ide drugi kraj usb kabela.

@Ako kupuješ pazi da ti ne uvali bez tog dijela.

A kak to radi en znam, ali moralo bi, ima sve kaj treba, valjda je pinout ispravan, ali vidim općenito dobre ocjene za takve uređaje.

(pogledaj neke testove na YT)

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.5.2019 16:28 (fer-de-lance).
14 godina
fer-de-lance kaže...

Pa kaj nije to samo usb kabel za spojiti dio koji ide na pci express sa karticom?

A usb kabel su stavili samo zato kaj je usb 3.0 kabel s 9 žica, pa uz dodatni 6-pinski za napajanje imaju dovoljno za sve pinove pci express utora?

Tak da ne znam kakav bi trebao biti problem osim kaj bude imao samo 1x brzinu.

Ili se varam...

Edit: dobro sam pogodio

Na slici fali ovaj dolje dio koji se ušteka u pci express i u njega ide drugi kraj usb kabela.

@Ako kupuješ pazi da ti ne uvali bez tog dijela.

A kak to radi en znam, ali moralo bi, ima sve kaj treba, valjda je pinout ispravan, ali vidim općenito dobre ocjene za takve uređaje.

(pogledaj neke testove na YT)

Pogledaj drugi link u mom prvom postu... Tamo je opisano...

Iako, ljudi tvrde da ti molex spojevi se znaju topiti a jedan je rekao da mu je to uništilo grafu... Evo link... https://www.amazon.com/Electop-Express-Riser-Extender-Supply/dp/B014ZTVZB4?ie=UTF8&psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o00_s00&_encoding=UTF8&tag=shawtec-20&linkCode=ur2&linkId=51dd72c110614cab6c6de2879f9f48b6&camp=1789&creative=9325%22%3E 

Pogledaj recenzije kupaca...

Nisam ja ništa prčko.
10 godina

Nova matična. To je jedino riješenje.

Moj PC  
0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Spiridon kaže...

Iako, ljudi tvrde da ti molex spojevi se znaju topiti a jedan je rekao da mu je to uništilo grafu... Evo link... https://www.amazon.com/Electop-Express-Riser-Extender-Supply/dp/B014ZTVZB4?ie=UTF8&psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o00_s00&_encoding=UTF8&tag=shawtec-20&linkCode=ur2&linkId=51dd72c110614cab6c6de2879f9f48b6&camp=1789&creative=9325%22%3E 

Aha, sorry, nisam uopće vidio link.

Da, istina, bolje potraži neki model s normalnim molex konektorom, ovi mali nisu dobri za te snage, a pogotovo onaj drugi kraj gdje ide konektor od sata napajanja (to i na hard diskovima zna izgorit na spoju).

Problem je tu naći kod nas, jedino ako možeš čekat s aliexpressa ili ebaya.

Edit: aha, ova su njuškala ima bolji konektor.

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.5.2019 18:02 (fer-de-lance).
14 godina
fer-de-lance kaže...
Spiridon kaže...

Aha, sorry, nisam uopće vidio link.

Da, istina, bolje potraži neki model s normalnim molex konektorom, ovi mali nisu dobri za te snage, a pogotovo onaj drugi kraj gdje ide konektor od sata napajanja (to i na hard diskovima zna izgorit na spoju).

Problem je tu naći kod nas, jedino ako možeš čekat s aliexpressa ili ebaya.

Edit: aha, ova su njuškala ima bolji konektor.

Nije bed pričekati..

Po čemu znaš da je taj sa njuškala dobar konektor? I jel bi mogao drito sa napajanja uštekat molex u Riser?

EDIT: Kažu na netu da je bolji Riser sa kontrolorom voltaže i da PCI 1x može podnijeti samo 25 Wata...

Nisam ja ništa prčko.
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.5.2019 18:14 (Spiridon).
9 godina
neaktivan

Izgleda da ima deblje pinove, i dobro je zalemljen na pločicu, i ima ojačani spoj na lemu.

S te strane je dobar, a drugi kraj se ne vidi baš dobro, tak da ne mogu reći, izgleda da bi mogao biti onaj neki između (mislim da su takvi bili prije za floppy, ne sjećam se više kak se zovu).

Naravno, možeš direktno uštekati ovaj s napajanja, ako imaš slobodan, i, naravno ako je pinout isti.

Ali obično su oba takva na modernim pločama upotrebljena, jedan za cpu, drugi na onom širokom konektoru na matičnoj, tak da...

Sve ovisi kakav je onaj drugi konektor, na drugoj strani.

Alternativa je odrezat i stavit stopice gore pa uštekat drito u dva ona 4-pinska, ili kupiš neki takav adapter u dućanu.

Edit na tvoj edit: za kontrolu voltaže, ne znam kaj misle pod time, imaš link?

A za ograničenje od 25W, to vrijedi, ali u ovom slučaju ne ide struja preko pci slota, nego preko molexa, preko pci samo nekaj sitno za niže naponske razine (premda i to vjerovatno ne sve, jer vidim da ima konvertere na niži napon na pločici).

Edit 2: sad sam tek skužio da je to 6-pinski na slici, taj vjerovatno imaš slobodan.

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.5.2019 18:20 (fer-de-lance).
14 godina

Imam Fortron Hyper 700 W i ima dupli konektor za CPU ali je upotrebljen samo jedan, drugi je slobodan. Jedino što su si jako blizu, u jednom su kablu većim dijelom račvaju se možda 10 cm... Moram pogledati...

Za kontrolu voltaže ni ja ne znam, netko je to napisao u komentaru ovog videa ->

EDIT: 6 Pinski imam slobodan...

Nisam ja ništa prčko.
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.5.2019 18:28 (Spiridon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Utor za grafu pokidan, Riser kao zamjena

Da, vidio sam sad komentar, ne znam na kaj lik misli.

Uglavnom, ima regulatore napona na pločici, koji onda spuštaju napon s 12 na 1,5 i 3,3V koji trebaju za pci, a 12V ide direktno grafičkoj kartici.

E sad, jedino ako misli na neke pločice kojima su ti regulatori napona neispravni, a za to provjeriti pogledaj pod komentare tamo gdje kupuješ jel se tko žalio.

Ja bih na tvom mjestu upisao npr. na aliexpresu pci riser i složio po broju ordera i gledao koji je takav i onda pročitao sve komentare da vidim kaj likovi kažu jel valja.

Obično ono kaj ima jako puno ordera i valja.

Kruha i igala...
10 godina
neaktivan

Nebu to ferceralo sa riserom ...

Negdje je bio video na youtubu,kad frajer odreže sve konektore koji su više od malod pci utora,i dobije samo sliku,ali ništa više ...

To je i princip kartica da pokaže sliku,dok nisu instalirani driveri ....

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Spojio grafu R7 250 1 GB preko Risera i radi!!  Vrti WoT na srednjim postavkama i FullHD...

Jedino što je temp. skočila na 84° C ali treba i pastu promijeniti na grafi pa će, valjda, biti bolje...

Nisam ja ništa prčko.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

..super (happyend) .. no mogao si nešto i napisati o raiseru koji si uzeo, slika i sl. za opis/spec., ako netko drugi zatreba..

14 godina
ihush kaže...

..super (happyend) .. no mogao si nešto i napisati o raiseru koji si uzeo, slika i sl. za opis/spec., ako netko drugi zatreba..

Ovaj sam kupio za 25 kuna. https://www.njuskalo.hr/pc-kartice/pci-e-1x-16x-riser-oglas-26435736

Lik ima još jedan.

Iskreno, nisam gledao šta piše na riseru...

EDIT: Nisam koristio onaj mali kabel Molex - Sata već sam drito spojio molex od napajanja. Kažu po netu da se taj kabelčić hoće i rastaliti (konektori, valjda).

Nisam ja ništa prčko.
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.6.2019 23:16 (Spiridon).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice