Plavi ekran smrti VISTA

poruka: 23
|
čitano: 6.075
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Plavi ekran smrti VISTA

Dakle od nedavno mi se javlja ovaj ekran i nakon toga se računalo sruši... Nikakav novi hardware nisam ubacival od kad je računalo kupljeno, neki dan napravil reinstal OS-a... i opet isto..

Zna li netko kaj znači ova poruka???

Nema bombe do napalm bombe
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Plavi ekran smrti VISTA
nema slike :S
http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
16 godina
protjeran
Plavi ekran smrti VISTA

Može biti sto razloga...Driveri, neispravna memorija, pregrjavanje...

Pokušaj prvo nanovo instalirat windows sa zadnjim Service Packom i zadnjim driverima, te onda provjeri dali će se rušit.

Pa isto tako provjeri temperaturu procesora, i grfaičke, pošto su sada vrući dani moguce je da je i ovo razlog..

Ako imas 2 ili vise memorijska modula, probaj izvadit jedan ili ih re-insertat pa onda provjeri.

Otac u duši, majka sinu puši. Otac voli, majka ljubi druge.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Plavi ekran smrti VISTA

Pa pogledaj koji je uzrok rušenju windowsa,kaj ti na tom BSDO-u piše,pa se može saznati koji su uzroci.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Uslikaj mobitelom ekran i onda pročitaj i odgonetni o čemu je riječ

fotoforum.forumotion.net
16 godina
neaktivan
Plavi ekran smrti VISTA

Jel ti se to desi usred igranja, surfanja...?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Plavi ekran smrti VISTA

3 puta sam imao Vistu na svom računalu i od toga 2 puta mi se sama rušila upravo zbog plavog ekrana smrti. Jednom mi je bio problem driver koji je instalirao Alcohol a drugi puta tko to može znati! Na mom računalu je bilo jako puno različitih operativnih sustava od 95-tice preko 2000, xp-a sve do 7-ice i različitih distribucija Linuxa i ni s jednim operativnim sustavom nisam imao problema kao sa Vistom. Moj ti je savjet da se vratiš na xp ili pređeš na Win7 ukoliko preferiraš Windowse.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Plavi ekran smrti VISTA

Baš sam nedavno imao problema s plavim ekranom. Išao sam u servis jer mi je garancija bila važeća. Prije odlaska sam analizirao računalo programom Hot CPU tester (pogledaj više ovdje: http://www.freedownloadscenter.com/Utilities/Misc__Utilities/Hot_CPU_Tester_Pro.html ) koji mi je ukazao na problem sa Hard Diskom. Napomenuo sam serviseru taj moj pronalazak no on je uvjereno rekao da imaju svoje testove koje provode i time riješavaju problem učinkovito, te da se ne moram brinuti. Nakon tjedan dana sam dobio računalo kojem je napravljen update BIOSA i rečeno mi je da bi to trebalo riješiti problem. Plavi ekran mi se pojavio ponovno pa sam otišao još jednom na servis gdje su mi nakon 2 dana zamijenili matičnu ploču i 4gb memorije zbog sumnje na oksidaciju memorijskih slotova. Vrativši se doma plavi ekran me čekao veselo iskakujući dok su meni vlasi na glavi sijedile. Reinstalirao sam Windows Vistu Ultimate da isključim softwerski problem ali bez uspjeha. Po treći put sam otišao u servis i ovoga puta sam im rekao da se opamete i promijene Hard Disk. Nakon što su ga promijenili problem je se riješio i sada je sve uredu.

Zato tebi preporučam da proanaliziraš svoje računalo ovim odličnim softwerom (pogledaj i druge softwere tog tipa radi kvalitetnije analize). Također nije na odmet niti da napraviš update BIOSA kao što su to meni u servisu napravili (valjda to zna riješiti neke tipove plavog ekrana). Nadam se da će ti moje iskustvo pomoći.

Posjetite moju web stranicu: www.djchof.com

0 0 hvala 0
16 godina
Plavi ekran smrti VISTA

Creative jesu te izvozali. Tako ti je to kad u servisima rade invalidi. Ja sam svoje računalo nosio 6 puta u 3mjeseca na servis zato što HDD nije bio dobro pricvrsten. Stalno plavi ekran smrti (Već sam napamet znao šta će pisati kad nanovo iskoći) čim je istekla garancija uzeo sam stvar u svoje ruke i sredio si računalo onako kako radi i dan danas.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Dodi NAPALMIKUS kaže...

Dakle od nedavno mi se javlja ovaj ekran i nakon toga se računalo sruši... Nikakav novi hardware nisam ubacival od kad je računalo kupljeno, neki dan napravil reinstal OS-a... i opet isto..

Zna li netko kaj znači ova poruka???

Nemoj se ljutiti ali zbog cega je to ekran smrti?
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.6.2009 19:27 (SUPER :)).
16 godina
protjeran

Zbog skracenice BSOD Blue Screen of Death - prevedi pa ce ti bit jasno

16 godina
protjeran
neki_lik kaže...

Zbog skracenice BSOD Blue Screen of Death - prevedi pa ce ti bit jasno

Koliko ja vidim nigdje nisi napisao prije BSOD Blue Screen of Death
16 godina
protjeran
Plavi ekran smrti VISTA

De živ bio nauči neke osnove o operativnim sustavima, i nemoj me zajebavat

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Plavi ekran smrti VISTA

koliko se sječam postoji na bug forumu tema o BSOD-u i kako ga "odgonetnut", pa potraži malo možda ti to pomogne. A može stvarno biti milijun razloga, puno srece

A.D.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Plavi ekran smrti VISTA

vjerovatno je neki hardver s "bugom"

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Plavi ekran smrti VISTA

Problem može biti u tome što ti BSOD zna se pojaviti niti sekundu i ne možeš točno vidjeti što točno piše. Mislim da se i to može nekako riješiti (nažalost ja ne znam) i kad budeš zna što točno piše možda i lakše riješiš dotični problem.

We need a patch for human stupidity.

0 0 hvala 0
16 godina
username kaže...

Problem može biti u tome što ti BSOD zna se pojaviti niti sekundu i ne možeš točno vidjeti što točno piše. Mislim da se i to može nekako riješiti (nažalost ja ne znam) i kad budeš zna što točno piše možda i lakše riješiš dotični problem.

Po defultnim postavkama xp-a trebao bi ostati do resertacije a uslučaju da su neki programi, skripte... mijenjali postavke onda win resertira računalo odmah po pojavi BSOD-a. Tako nekako
17 godina
neaktivan
Zale kaže...
username kaže...

Po defultnim postavkama xp-a trebao bi ostati do resertacije a uslučaju da su neki programi, skripte... mijenjali postavke onda win resertira računalo odmah po pojavi BSOD-a. Tako nekako
 U naslovu teme je naveden operativni sustav, odnosno Windows Vista. Kada se na visti dogodi plavi ekran računalo se restarta pa se na ponovnom podizanju Windowsa pojavi izvješće sa opisom tipa plavog ekrana. Jedini je problem što to samo iz Microsofta ljudi znaju pročitati (opis problema se dobije u nekoliko kombinacija brojeva i slova) ili netko tko stvarno zna mnogo o Visti. Naravno treba te brojeve upisati i u google jer uvijek ima šanse da postoji još netko sa baš istim problemom pa je lakše doći do riješenja.
Posjetite moju web stranicu: www.djchof.com
17 godina
neaktivan
Plavi ekran smrti VISTA

Ovdje je pojašnjeno što je BSOD, te kako ga pokušati riješiti...

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/bsod-sto-zasto-kako/21360.aspx

I find your lack of faith disturbing!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
username kaže...

Najbolje je da vidi koji je tocno to BSOD.
Idi ovako My Computer->Desni klik->Propeties->Advanced->Start up And Recovery->I dolje imas Automaticly Restart. Makni kvačicu i stisni ok. Sljedeči put kada ti nastane BSOD on će ti stajati dok sam ne restartas. Zapiši koji error ti pise i onda nam tu javi.
16 godina
neaktivan
Plavi ekran smrti VISTA

Evo napokon uspio stavit sliku...

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.6.2009 22:27 (Dodi NAPALMIKUS).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
0v3r10rd kaže...

Ovdje je pojašnjeno što je BSOD, te kako ga pokušati riješiti...

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/bsod-sto-zasto-kako/21360.aspx

Ovo je odličan post.. Hvala
17 godina

Problem caused by Realtek 8101/8168/8169 PCI/PCIe Adapter Driver (RTLH86.SYS), which was created by Realtek Semiconductor Corp.. Currently, there is no solution for the problem that you reported.  For support information and product updates, Realtek Semiconductor Corp. recommends that you go online to the following website:

Dakle, trk na Realtek site i skini novi driver.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice