Znaci frend mi je dao svoju staru graficku koju je imao 2-3 tjedna rekao je da su mu se neke crte pocele pokazivati. Ja sam stavio u stari komp napajanje 450W i kad sam upalio vidio sam da su se po ekranu kad se palio pokazivale sive crte sa upitnicima 7-8 vodoravno. Kad je doslo do load screena (windows zastavica) pocele su okomito 3 na ekranu i to debljine oko 2 cm i razmak izmedu svake 10 cm jel to neka greska na driverima (ja ih nisam ni imao instalirane) ili je to nesto sa memorijom graficke kartice ili cipom?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Vjerojatno grafa crkava , a mozda samo treba ocistiti hladnjak i promjeniti termalnu pastu ( mozda ju zezaju visoke temp. )
Ako ne pomogne , probaj jos metodu s pecenjem !
a mogu kupit neku jeftinu pastu za kakvih 10-20 kn samo da to isprobam, a i onak sam ju mislio pec dao mi ju je frend bespotrebna mu je ima novu
Samo nemoj kupovat Spire pastu , uzmi bilo koju drugu !
Dobro sutra cu kupit pa probat javim kak je proslo, a ovo za pecenje jel to sigurno ?
Joj sad sam vidio da sam tu spire pastu stavio na cpu moram i tam zamjenit haha :D
Pecenje je zadnji nacin da se proba spasit grafa ! Nitko nemoze znati hoce li ona dati pozitivne rezultate !
Ja sam jednu 9800 GT, sa sličnim simptomima, uspješno ispekao. Samo pazi da u rerni čip okreneš gore da prilikom pečenja ne ispadne sa PCB-a.
dao sam frendu koji ima iskustva sa time i kupio sam coolermaster pastu za 20kn
a onaj 6 pin utor to se nece otopit?
Nece , prekratko je to vrijeme pecenja da bi se nesto pocelo topiti !
evo rijeseno frend ju je speko ali su 3 kondenzatora pregorjela stavio je nove i sad graficka odlicno radi hvala svima :)