Nvidia gforce 9800 gt sive crte

poruka: 11
|
čitano: 939
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Znaci frend mi je dao svoju staru graficku koju je imao 2-3 tjedna rekao je da su mu se neke crte pocele pokazivati. Ja sam stavio u stari komp napajanje 450W i kad sam upalio vidio sam da su se po ekranu kad se palio pokazivale sive crte sa upitnicima 7-8 vodoravno. Kad je doslo do load screena (windows zastavica) pocele su okomito 3 na ekranu i to debljine oko 2 cm i razmak izmedu svake 10 cm jel to neka greska na driverima (ja ih nisam ni imao instalirane) ili je to nesto sa memorijom graficke kartice ili cipom?

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Nvidia gforce 9800 gt sive crte

Vjerojatno grafa crkava , a mozda samo treba ocistiti hladnjak i promjeniti termalnu pastu ( mozda ju zezaju visoke temp. )

Ako ne pomogne , probaj jos metodu s pecenjem !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan

a mogu kupit neku jeftinu pastu za kakvih 10-20 kn samo da to isprobam, a i onak sam ju mislio pec dao mi ju je frend bespotrebna mu je ima novu

0 0 hvala 0
16 godina

Samo nemoj kupovat Spire pastu , uzmi bilo koju drugu !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Dobro sutra cu kupit pa probat javim kak je proslo, a ovo za pecenje jel to sigurno ?

Joj sad sam vidio da sam tu spire pastu stavio na cpu moram i tam zamjenit haha :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2014 18:15 (wizzardox).

0 0 hvala 0
16 godina

Pecenje je zadnji nacin da se proba spasit grafa ! Nitko nemoze znati hoce li ona dati pozitivne rezultate !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Ja sam jednu 9800 GT, sa sličnim simptomima, uspješno ispekao. Samo pazi da u rerni čip okreneš gore da prilikom pečenja ne ispadne sa PCB-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

dao sam frendu koji ima iskustva sa time i kupio sam coolermaster pastu za 20kn 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

a onaj 6 pin utor to se nece otopit?

0 0 hvala 0
16 godina

Nece , prekratko je to vrijeme pecenja da bi se nesto pocelo topiti !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

evo rijeseno frend ju je speko ali su 3 kondenzatora pregorjela stavio je nove i sad graficka odlicno radi hvala svima :)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice