kupio WD od 3TB novi, kliknio na mbr , odabrao letter , fromatirao i disk neće nikako da pokaže cijelih 3TB-a prostora već samo 750gb-a ,zašto?
da ne zaboravim disk je trenutno eksterni u kutiji sve radim preko kabela ako to imam ikakve veze
kupio WD od 3TB novi, kliknio na mbr , odabrao letter , fromatirao i disk neće nikako da pokaže cijelih 3TB-a prostora već samo 750gb-a ,zašto?
da ne zaboravim disk je trenutno eksterni u kutiji sve radim preko kabela ako to imam ikakve veze
Koja je matična? Neke traže update biosa ili pak posebne drivere za očitavanje većih diskova.
U koji format si formatirao disk? Koji Windowsi su u pitanju? Ni Disk Management alat od Windowsa ne vidi puni kapacitet?
Ako koristiš windows XP, nikakvo čudo. Imaš Asus-ov software Asus disk unlocker pa pokušaj sa njim.
-ext. Kontroler ne podržava veći kapacitet (granica na 750), btw to piše na specifikacijama... btw-2, kontroleri koji podržavaju više od 2TB u komadu (3->) također to navode, kao i potreban OS-FS ...
-spoji disk direktno na mbo-kontroler, (stari trik) kreiraj particije do 700GB, nakon toga će možda raditi i na ext... ili kupnja nove kutije.
Jucer sam radio komp sa Hdd-om od 1 T,potpuno novi hdd je u pitanju.
Kreiranjem particije sam primjetio da disk ima samo 931 GB slobodnog prostora,e sada to tome covjeku nije bitno,ali mene zanima:
Ima li on pravo na reklamaciju hhd-a ili je to tako "tvornički" kako jedan moj kolega veli?
Nisam imao vremena ga skenirati da vidim jel ima bad sectora!
-ext. Kontroler ne podržava veći kapacitet (granica na 750), btw to piše na specifikacijama... btw-2, kontroleri koji podržavaju više od 2TB u komadu (3->) također to navode, kao i potreban OS-FS ...
-spoji disk direktno na mbo-kontroler, (stari trik) kreiraj particije do 700GB, nakon toga će možda raditi i na ext... ili kupnja nove kutije.
radio sam tako uvijek imam kući 10etak velikih diskova preko 2TB-a pa mi je odmah bilo sumnjivo da nije do kutije, sad ću prebaciti u komp pa probati
Jucer sam radio komp sa Hdd-om od 1 T,potpuno novi hdd je u pitanju.
Kreiranjem particije sam primjetio da disk ima samo 931 GB slobodnog prostora,e sada to tome covjeku nije bitno,ali mene zanima:
Ima li on pravo na reklamaciju hhd-a ili je to tako "tvornički" kako jedan moj kolega veli?
Nisam imao vremena ga skenirati da vidim jel ima bad sectora!
To je u redu. Windowsi krivo pokazuju (računaju s bazom 1024 umjesto 1000), disk ima 1 TB i 0,931 TiB.