- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Preporuka coolera za i7 2600k,clock do 4.3ghz tako nesto.
Noctua NHU12P. Koristim je od 2009. i drži odlične temperature na 4,4 GHz. Nije išlo preko 75 na najtežim testovima. Za redovnu upotrebu load je od 66 do 70. Ako se odlučiš za ovaj cooler, za i7 2600k će ti trebati tzv. i3 mounting kit koji Noctua šalje besplatno ako im putem e-mail.a pošalješ računa za 1155 matičnu ploču ili procesor. http://www.noctua.at/main.php?show=nm_i3_upgrade_order&setlng=de
http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/noctua-dva-palca-gore/151323.aspx
jednostavno, pwm hladnjaci "sami" reguliraju brzinu okretaja ovisno o potrebi! sto je cpu vreliji, cooler postaje sve brzi da bi to ohladio...lp
jednostavno, pwm hladnjaci "sami" reguliraju brzinu okretaja ovisno o potrebi! sto je cpu vreliji, cooler postaje sve brzi da bi to ohladio...lp
Moje pitanje se odnosilo na ventilatore kućišta, ali odgovor je isti. U svakom slučaju hvala!
Moje pitanje se odnosilo na ventilatore kućišta, ali odgovor je isti. U svakom slučaju hvala!
da svejedno, jel cijelokupna temperatura unutar kucista utjece na regulaciju pwm! vruce unutar kucista, jos vruci cpu/gpu itd(na kraju krajeva spojeni su na plocu koja to ocitava i regulira rpm-ove)...zz
da svejedno, jel cijelokupna temperatura unutar kucista utjece na regulaciju pwm! vruce unutar kucista, jos vruci cpu/gpu itd(na kraju krajeva spojeni su na plocu koja to ocitava i regulira rpm-ove)...zz
nije baš točno, to što stjepko kaže bi se odnosilo na tc ventove koji su kontrolirani temperaturom u kućištu, a pwm su kontrolirani preko matične i na njih utječe ono što sam odrediš (cpu, matična...)
s tim da neke matične poput novih asusovih mogu kontrolirati i 3-pin ventove kao da su pwm
Noctua NHU12P. Koristim je od 2009. i drži odlične temperature na 4,4 GHz. Nije išlo preko 75 na najtežim testovima. Za redovnu upotrebu load je od 66 do 70. Ako se odlučiš za ovaj cooler, za i7 2600k će ti trebati tzv. i3 mounting kit koji Noctua šalje besplatno ako im putem e-mail.a pošalješ računa za 1155 matičnu ploču ili procesor. http://www.noctua.at/main.php?show=nm_i3_upgrade_order&setlng=de
http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/noctua-dva-palca-gore/151323.aspx
Ovo nije potrebno već dugo vremena. Naime taj kit dolazi sa tim hladnjakom u kompletu. U vrijeme dok nije bilo 115x socketa nije dolazio, ali kad je izašao 115x socket tada je i taj mounting počeo dolaziti za Noctua hladnjacima.
To nisam znao. Uglavnom hladnjak je vrh!
Pozz.. pitanje, dali se isplati uzeti Corsair H90, novi zapakiran s jamstvom, kupljen u telebitu, za 400kn?
I još nešto, stane li to čudo u Zalman z9? (ako je netko slučajno probao)
EDIT: čovjek prodao.. sad mi preostaje samo Seidon 120V za te novce..
Koji kuler za core2quad q9300 da je tisi od stock i ako moze da bar malo bolje hladi.
neka bude u linksu i neka je raspolozivo u zd.
do nekih 100-150kn bi bilo najbolje.
Koji kuler za core2quad q9300 da je tisi od stock i ako moze da bar malo bolje hladi.
Izaberi sa liste na linku. Obrati pozornost na podržani socket 775 koji tebi treba.
http://www.links.hr/?option=katList&id_kategorija=050903&naziv=cpu-aktivni-hladnjaci
Za tu cijenu i za tebe u Linksu/Zadar zapravo nema ništa, osim jednog hladnjaka za 50kn ali to je nula bodova isti jarac kao stock cpu hladnjak.Točnije ima par modela jel, ali nije dostupno u Zadru dakle kao da nema ništa fučkaj ga sad.Kontaktiraj Links pa nek u poslovnicu Zadar doguraju jedan od ova dva hladnjaka, i onda če bit ok buke nema i dobro če hladit procesor.
http://www.links.hr/artikl-050.903.231
http://www.links.hr/artikl-050.903.308
Moja preporuka je Zalman CNP5X kojeg sam osobno koristio i držao je moj Q8200 na 17 stupnjeva sa 2 dodatna ventilatora u kućištu i pastom Arctic Cooling MX-4.
Jedina je mana šta ima one plastične čepiće koji su meni nakon 4 godine popucali zbog čestog vađenja. I nečujan je, nije baš za overclockanje, na stock radi odlično.
Ovaj Lc-cc 95 mi se ne cini los,100kn i dostava to mi je taman.
Hvala Svima!
Moja preporuka je Zalman CNP5X kojeg sam osobno koristio i držao je moj Q8200 na 17 stupnjeva sa 2 dodatna ventilatora u kućištu i pastom Arctic Cooling MX-4.
Jedina je mana šta ima one plastične čepiće koji su meni nakon 4 godine popucali zbog čestog vađenja. I nečujan je, nije baš za overclockanje, na stock radi odlično.
Na 17C ??!!??
Na 17C ??!!??
Da, možda previše paste ili nemam pojma :). Probao sam i bez dodatnih ventilatora, temperatura je bila oko 21-23 stupnjeva u idlu. Ne mogu staviti screenshot jer je otišao drugom vlasniku.
Edit: mjereno je Everestom ako to ima kakve veze.
Na 17C ??!!??
Temperature nikad nemogu bit ispod sobne, a sumnjam da ti je u sobu 17C....
Ne bavim se raznim mjerenjima, koliko puše, koja snaga i decibeli... Kažem na koliko je radio a sad ako će mi netko vjerovat, neće, to je njegova stvar.
Ne bavim se raznim mjerenjima, koliko puše, koja snaga i decibeli... Kažem na koliko je radio a sad ako će mi netko vjerovat, neće, to je njegova stvar.
NEmoj to objavljivat da jos zelembasi nebi popusili da im cpu moze radit ispod sobne temp, te mi dolazit i govorit, ha! Ti imas slab komp jer je moja temp 17C, a tvoja 32C. A ono sto negledaju jest da njima za 60C skoci temp, a meni 15ak i tjt...
Kao što kaže kolega, ne može bit 17C osim ako ti je u sobi najmanje 17C a ni tad. A vjerujem ja da si ti vidio broj 17 i oznaku za celzijeve stupnjeve pored ali to ne znači da ti CPU bude na 17C .
Je li se pod cpu gleda temperature od proca? U ovom slučaju je 33?
Tu temperaturu od 33C prijavljuje senzor na matičnoj ploči. Realne temperature su ove prikazane zasebno po svakoj jezgri.
Ja samo gledam taj senzor, što manje to bolje :). Onda moje isprike...
evo 212 je odličan. OC'a san cpu sa 8*4000 na 4400 i cpu temp mi je 30 stupnjeva prosjek u igrici, izvan igrice oko 18
evo 212 je odličan. OC'a san cpu sa 8*4000 na 4400 i cpu temp mi je 30 stupnjeva prosjek u igrici, izvan igrice oko 18
ma je,i ja sam supermen onda...
http://i.imgur.com/cJYyTv4.jpg
edit:
Ne vidim problem, zašto je to nemoguće? Nek mi neko objasni jer se ne razumin u kompjutere toliko. Pratin temperaturu otkad san uzea dijelove zadnjih misec dana i uvijek je od 20-40. :/ Objasni.... nemoj samo napisat glupost
Ne vidim problem, zašto je to nemoguće? Nek mi neko objasni jer se ne razumin u kompjutere toliko. Pratin temperaturu otkad san uzea dijelove zadnjih misec dana i uvijek je od 20-40. :/ Objasni.... nemoj samo napisat glupost
Kolega, naravno da su super temp kad cpu nije pod opterečenjem ili kad u igri ( neznam kojoj ) ne prelazi 50% load-a. Stavi ga na test pod Prime95 ili OCCT pa češ vidit kad se cooler znoji da ohladi tu beštiju od cpu-a LP
Kolega, naravno da su super temp kad cpu nije pod opterečenjem ili kad u igri ( neznam kojoj ) ne prelazi 50% load-a. Stavi ga na test pod Prime95 ili OCCT pa češ vidit kad se cooler znoji da ohladi tu beštiju od cpu-a LP
Pa govorim u igricama koje sam naveo ili tek kad uđe u windowse da je 18 stupnjeva, a u igri 30, tip kaže da je superman ako je istina. Evo u instanci 5 ljudi igram već 2 ure 30 stupnjeva je. Nisan ja napravia hladnjak, ali govorim kako je.
Vidis mu nick, sve ti je jasno