Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.732.674
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
12 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?
Unimatrix 007 kaže...
itomic009 kaže...

Za oba ta coolera je koliko vidim visina oko 156 mm a ne preko 160 mm tako da trebaju stati.

Mugen Max 161, e sad me zanima dal je toliko bitan taj 1 milimetar?

Ako ti kuciste ima dubinu od 160 cm tad je bitan taj 1 mm al tvoje kuciste nema takvih problema i stace bez problema
nista mi se neda
17 godina
nicky.sl kaže...
Unimatrix 007 kaže...
itomic009 kaže...

Za oba ta coolera je koliko vidim visina oko 156 mm a ne preko 160 mm tako da trebaju stati.

Mugen Max 161, e sad me zanima dal je toliko bitan taj 1 milimetar?

Ako ti kuciste ima dubinu od 160 cm tad je bitan taj 1 mm al tvoje kuciste nema takvih problema i stace bez problema

Znači ne kućište pod Moj PC nego novo koje sam kupio, Zalman R1, na njihovoj stranici piše da je max 160mm za coolere, e sad ne znam da li je tko uspio to "ugurat" kako ako je bila tako mala razlika od 1 mm.

12 godina
Koji CPU cooler kupiti?
Nebi se štel mešat osjetljivo je to pitanje da ne kažem zaj ebano. Najbolje odaberi neko mrvicu niže hlađenje.
nista mi se neda
Moj PC  
1 0 hvala 3
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Temperatura cpua mi je prosjeku od 72-3 pa nadalje. Nisam nikad paznju posvecivao coolerima za cpu sve dok procesor sada nije poceo slabije raditi. Koja mi je solucija po mogucnosti do nekih 200-300 kn. Procesor je pod moj pc

lnova65

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
NHF, ali takva konfiguracija, i nisi mogao odvojiti 200-300 kn za hladnjak ranije, nego si ga držao da se grije do 70c?

Ugl, moja preporuka na CM Hyper 412S.
Optimizam je nedostatak iskustva.
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

vala na preporuci. Kolko bi se temperature smanjile sa tim coolerom u prosijeku?

lnova65

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dosta toga ovisi i o samom kućištu. Ali vjerujem da bi pale barem na 30-40 dok surfaš. A glasnoća... Neopisivo.
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

To bi bilo odlicno jer sada mi je bilo 74 dok sam ga tek upalio i usao u bios

lnova65

0 0 hvala 0
16 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Mugen 4  PCGH Edition 45 €

Enermax ETS-T40-W na akciji je 35 €

XIGMATEK Dark Knight SD-1283 46 €

Zalman cnps9900-max-red 43 €

Scythe Ashura Shadow 47 €

Ograničen sam samo na alzashop i njihovu ponudu, procesor je FX 8320, namjera max dopusteni clock , kučište Zalman Z9 plus max do 165 mm visine.

Ploča je M5A97 EVO R2.0 

Ili ima nešto bolje? Što mislite?

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.11.2014 18:14 (milanji).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ima naravno bolje ali košta više. Ja bih od toga ponuđenog uzeo Mugen 4 PCGH Edition. Ploča ti je ionako limitirajući faktor za neke velike clockove.
12 godina
Treba mi preporuka za cpu vent na cm vortex plus, tražim bijeli vent zbog usklađivanja s fractalovim ventovima
Kolega mi je preporučio arctic, no zabrinjava me niži broj okretaja i time niži airflow od cm blademastera koji je sad na cooleru
Jel ima koji 92mm vent, bijeli i da je dovoljno jak poput ovog blademastera
14 godina
Ako treba hladiti ovaj CPU što imaš pod Moj PC onda te ne treba brinuti što je nešto slabiji Arctic ali je i ziher tiši.
15 godina
neaktivan
Krajnje vrijeme za novi hladnjak. Uz CM dobiješ i termalnu pastu.

Milanji - Osobno bih uzeo Mugen od te ponude.
12 godina
itomic009 kaže...
Ako treba hladiti ovaj CPU što imaš pod Moj PC onda te ne treba brinuti što je nešto slabiji Arctic ali je i ziher tiši.

hm, pa nije taj vent niti toliko skup da ne bi mogao bar probati, pa ako mi se ne svide temperature vratim blademastera

ionako planiram klincima složiti jedan komp gdje će taj arctic naći mjesto

16 godina
turbojc kaže...
Milanji - Osobno bih uzeo Mugen od te ponude.

A što kažete na Zalman CNPS10X Extreme naveden je među top coolerima   http://www.frostytech.com/top5heatsinks.cfm 

Može li on na M5A97 EVO R2.0 za FX 8320. Vidim da nije navedeno da je za AM3+.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2014 10:12 (milanji).
15 godina
neaktivan
Ako je za AM2,AM3, onda je i za AM3+. Na isti način se povezuju.
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Pozdrav,

Trebam novi CPU cooler za staru masinu, tocnije Q6600 (Socket 775). Naime trenutacno sa stock coolerom su temperature na idle oko 50-60 stupnjeva, a vec na 40% loada doseze 80-90, dakle uzas, da ne govorimo o zvuku.

Tako da bih neki best-buy cooler u niskoj cjenovnoj kategoriji, negdje do 200 kn max, pozeljno manje :P 

preferiram futura-it ducan, al ak ima i drugdje (u Zg) povoljnije, dolazi u obzir

thx

EDIT:   Scythe Katana 3 175 kn u Linksu, sto kazete na taj?

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2014 15:58 (Minneyar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Minneyar kaže...

Pozdrav,

Trebam novi CPU cooler za staru masinu, tocnije Q6600 (Socket 775). Naime trenutacno sa stock coolerom su temperature na idle oko 50-60 stupnjeva, a vec na 40% loada doseze 80-90, dakle uzas, da ne govorimo o zvuku.

Tako da bih neki best-buy cooler u niskoj cjenovnoj kategoriji, negdje do 200 kn max, pozeljno manje :P 

preferiram futura-it ducan, al ak ima i drugdje (u Zg) povoljnije, dolazi u obzir

thx

EDIT:   Scythe Katana 3 175 kn u Linksu, sto kazete na taj?

Ja ispod ovog uzima nebi http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/hladnjaciventilatori/hladnjaci-za-procesor/zal-cnps10x-optima/
nista mi se neda
16 godina
neaktivan

evo danas stigao ovaj  LC POWER LC-CC-97 stvarno super temperatura pala,necujan,kao da ga nema :) stvarno super preporucam

EUNE LOL: frenkySTYLE
17 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Preporuka coolera za i7 2600k,clock do 4.3ghz tako nesto.

Intel i5 3350p 3.1ghz,12gb ddr3 1600mhz,ssd intel 330 120gb,2x 640gb WD,msi gtx 650 ti boost oc 2gb,asrock b75 pro3,corsair cx 430w
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

LC CC 120. Koje kuciste imas?

Ne obaziri se na TD - redovni trollovi :).Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;) https://www.facebook.com/pages/Ilumina-It/1704233699801781?fref=ts
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.11.2014 14:22 (zober).
17 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Sharkoon rebel 9 

Intel i5 3350p 3.1ghz,12gb ddr3 1600mhz,ssd intel 330 120gb,2x 640gb WD,msi gtx 650 ti boost oc 2gb,asrock b75 pro3,corsair cx 430w
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
chingy-os kaže...

I za tebe vridi onaj moj post koji se nalazi samo par postova ranije. Za ovog zoberovog lc-a neznam kakav je al za onog zalmana znam da ce i7 2600k uspjesno hladit.
nista mi se neda
13 godina
Koji CPU cooler kupiti?

chingy-os

Koja tocno izvedba: Value, Economy, Aluminium - nisu svi istih dimenzija o cemu ti ovisi odabir hladnjaka.

nicky.sl

Osim sto je jeftiniji za skoro 100 kn je i bolji, odnosno u rangu sa CM 212 i sl.

Ne obaziri se na TD - redovni trollovi :).Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;) https://www.facebook.com/pages/Ilumina-It/1704233699801781?fref=ts

1 0 hvala 0
14 godina
zober kaže...

chingy-os

Koja tocno izvedba: Value, Economy, Aluminium - nisu svi istih dimenzija o cemu ti ovisi odabir hladnjaka.

nicky.sl

Osim sto je jeftiniji za skoro 100 kn je i bolji, odnosno u rangu sa CM 212 i sl.

http://www.links.hr/?option=katList&id_kategorija=050903&naziv=cpu-aktivni-hladnjaci

Moze preporuka hladnjaka do 200 kn za Q6600 koji bi se clockao na 3.0 GHz? Koji je od ovih najbolji bang for buck... Katana 3, Raijintek Aidos, Hyper TX3 Evo ili nesto cetvrto?

Gledam sad i ovaj LC CC 120 međutim nema ga u Linksu u Zg trenutno, a hitna mi je stvar.

thx

14 godina
chingy-os kaže...

Di si bio lega prije dva tjedna kad sam ja taman prodao Venomus X Black za 250 kn sa ventom. Šamara sve coolere koje možeš kupit kod nas do 500 kn ladno {#}. Za clock Sandy procesora do tih nekih 4.3Ghz ti je dobar praktički bilo kakav aftermarket hladnjak.

14 godina
neaktivan
Minneyar kaže...

http://www.links.hr/?option=katList&id_kategorija=050903&naziv=cpu-aktivni-hladnjaci

Moze preporuka hladnjaka do 200 kn za Q6600 koji bi se clockao na 3.0 GHz? Koji je od ovih najbolji bang for buck... Katana 3, Raijintek Aidos, Hyper TX3 Evo ili nesto cetvrto?

Preporuka za Q6600 / 775 socket:

1. LC POWER LC-CC-95 - 99kn

2. LC POWER LC-CC-97   - 89 kn

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.11.2014 23:23 (Stux).
14 godina
Stux kaže...
Minneyar kaže...

Preporuka za Q6600 / 775 socket:

1. LC POWER LC-CC-95 - 99kn

2. LC POWER LC-CC-97   - 89 kn

Hvala, uzeo sam na kraju Raijintek Aidos jer sam citao po netu da performa na razini CM Hyper 212 EVO koji kosta dvostruko vise. I proc Q6600 cu zamijeniti za E7500 koji ima puno manji TDP, mislim da ce ga taj cooler jako dobro hladiti.

12 godina
Minneyar kaže...

Hvala, uzeo sam na kraju Raijintek Aidos jer sam citao po netu da performa na razini CM Hyper 212 EVO koji kosta dvostruko vise. I proc Q6600 cu zamijeniti za E7500 koji ima puno manji TDP, mislim da ce ga taj cooler jako dobro hladiti.

sa 4-jezgrenog ideš na 2-jezgreni procesor {#}, to je doslovno s konja na magarca, tim više što si već uzeo hladnjak koji je više nego sposoban ohladiti tog q6600 

14 godina
picajzla0707 kaže...
Minneyar kaže...

sa 4-jezgrenog ideš na 2-jezgreni procesor {#}, to je doslovno s konja na magarca, tim više što si već uzeo hladnjak koji je više nego sposoban ohladiti tog q6600 

Ma ide oboje u prastaru konfu sa 8800 GTS koji ce ionako biti bottleneck u odnosu na bilo koji od ta dva proca, a konfa ce se koristit 99% za igranje WoWa na Low detaljima :) tako da mi je apsolutno svejedno. Napravio sam to kao uslugu prijatelju

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice