Thor is here :D
Kažu da će ovaj viral marketing trajati do izlaska igre - uključit će i neke nagradne igre, pa ko voli možda nešto osvoji :)
Kažu da će ovaj viral marketing trajati do izlaska igre - uključit će i neke nagradne igre, pa ko voli možda nešto osvoji :)
You Have Been Chosen To Become a Thor Pilot.
I am Heavy Metal :)
Što se tiče nagradne igre, ovo su nagrade(link):
Prizes.
a. One (1) qualified entrant will be chosen by Sponsor as “Grand Prize Winner,” and will receive a prize package consisting of the following: one (1) Alienware M11x Laptop with an approximate retail value of $999.00 USD, one (1) Alienware OptX 2310 3D 120Hz LCD monitor with an approximate retail value of $499.00, one (1) NVIDIA® 3D Vision™ Kit, with an approximate retail value of $199.00, one (1) Razer Mamba™ gaming mouse with an approximate retail value of $129.99; and one (1) Razer Sphex™ gaming grade desktop skin with an approximate retail value of $14.99.
b. One (1) qualified entrant will be chosen by Sponsor as the “Second Place Winner,” and will receive a prize package consisting of the following: one (1) Alienware M11x Laptop with an approximate retail value of $999.00 USD, one (1) Razer Mamba™ gaming mouse with an approximate retail value of $129.99; and one (1) Razer Sphex™ gaming grade desktop skin with an approximate retail value of $14.99.
c. One (1) qualified entrant will be chosen by Sponsor as the “Third Place Winner,” and will receive a prize package consisting of the following: one (1) Alienware OptX 2310 3D 120Hz LCD monitor with an approximate retail value of $499.00, one (1) NVIDIA® 3D Vision™ Kit, with an approximate retail value of $199.00, one (1) Razer Mamba™ gaming mouse with an approximate retail value of $129.99; and one (1) Razer Sphex™ gaming grade desktop skin with an approximate retail value of $14.99.
d. Eight (8) qualified entrants will be chosen by Sponsor as the “Runner Up Winners,” and each will receive a prize package consisting of the following: One (1) Razer Mamba™ gaming mouse with an approximate retail value of $129.99; and one (1) Razer Sphex™ gaming grade desktop skin with an approximate retail value of $14.99.
You Have Been Chosen To Become a Thor Pilot.
I am Heavy Metal :)
You Have Been Chosen To Become a Marine
Pack your bags, citizen! We are ready to save you from your bleak and irrelevant existence.
You've proven that you have a tough-as-neosteel attitude, possess the guts to complete an assignment no matter the cost, and are about as smart as the creep I scraped off my boot this morning.
A package from Augustgrad will be arriving shortly with your first set of stimpacks.
Give 'em a try. But go easy, they've got a kick. We're shipping you off to the barracks for brain-panning at 0600 tomorrow morning.
It's mostly harmless, and you will… well… we will prevail. Prepare for the infantry, maggot! You are hereby recruited to become a marine, the ballistic alloy shield of the emperor's expansive colonies!
ROFL
Kad ide drugi dio bete?
Kad ide drugi dio bete?
Nije službeno ništa, ali navodno bi već 1.7. trebao početi, a ako ne tad onda prilično sigurno 5.7. (ponedjeljak) ^^
Kad ide drugi dio bete?
Nije službeno ništa, ali navodno bi već 1.7. trebao početi, a ako ne tad onda prilično sigurno 5.7. (ponedjeljak) ^^
Već mi fali... odviknuo sam se i bojim se da više nemam pojma, LOL. A dobro mi je išlo.
Jedva čekam. Više nikad neću igrat FPS igre zbog cheatera i nervoze oko toga i veselim se kompetitivnoj online igri u kojoj nema varanja.
Ocito si novi u svijetu sca :) U brood waru je uvijek bilo svakakvih map hackova, mineral hackova i sl... to je jedan od glavnih razloga zasto su serveri tipa iCCup pokrenuti koji koriste svoje antihack launchere.
U beti je vec bilo dosta slucajeva u kojem su uhvatili ljude s maphackom. Samo se nadam nekom njihovom antihack launcheru ili necem u patchevima sta bi to moglo srediti.
Ocito si novi u svijetu sca :) U brood waru je uvijek bilo svakakvih map hackova, mineral hackova i sl... to je jedan od glavnih razloga zasto su serveri tipa iCCup pokrenuti koji koriste svoje antihack launchere.
U beti je vec bilo dosta slucajeva u kojem su uhvatili ljude s maphackom. Samo se nadam nekom njihovom antihack launcheru ili necem u patchevima sta bi to moglo srediti.
Zapravo, nema tog RTS-a koji nisam igrao unatrag 20-tak godina, pa tako ni SC, i zaista nikada nisam naletio na partiju toliko sumnjivu da mislim da je hack. Nekoć nije bilo ni u FPS-ovima, čak tamo neke dvije tisućite nisam ni znao da je to moguće (do tada sam ozbiljno igrao Q3), ali se namnožilo...
Ti map hackovi nude što? - Vjerujem Blizzardu da će SC2 anti-hack biti barem onoliko dobar koliko Warden za WoW.
U BWu je maphack unazad 7-8 godina najveci problem i uvijek su se radili posebni serveri ili launcheri bas zbog tog razloga i ako si igrao na klasicnom b.netu tesko je naci partiju a da neko ne hacka. tak da ako si igro nemoguce da si to izbjego.
Sto nude... nude otkrivenu cijelu mapu :) U pocetku su ljude hvatali jer su se zajebali i kliknuli na nesto na sto nisu imali vision, postoji program bwchart koji analizira partiju, s njim se najvise pohvatalo. Na visim lvlima igre se isto hvatalo ljude ali ne sa bwchartom nego jednostavno njegovom igrom... kroz previse partija je previse "sretan" da tako kazem.
A sto se vjerovanja tice... eh, nadam se i ja al dosad je bio ogroman fail. Cak se i u beti naveliko hackalo, samo je sad puno lakse otkriti... samo pustiti rep i gledat iz 1st person protivnika perspektive... ako mu je kamera iznad tvoje baze, vojske i slicno a nema sta viditi ocito je sta se dogadja.
Ma čekaj, kako se to u beti naveliko hackalo? Zar je moguće da te "ne" uhvate? Što Blizzard radi po tom pitanju? - Ja sam možda imao par situacija gdje je igrač neobično precizno znao gdje sam, ali realno, nije mu puno pomoglo.
Mislim da taj visibility jest koristan, ali ako i sam scoutaš dođete na isto, jer to što vidi mapu samo ukida potrebu da te nadzire, što može i legalno.
Ono što bi bio problem je, mogućnost da dobije neku drugu prednost u igri, poput neuništivih jedinica, veće štete, bržeg razvoja i sl. stvari koje su nemoguće normalnim igranjem.
Ono što je u FPS-ovima problem s poznavanjem gdje se netko nalazi, ima bitnu stavku, jer nema zasjeda. Također, postoje i cheatovi za ciljanje koji ti sami miču nišan, a to je nešto protiv čega nema rješenja, za razliku od dobrog nadzora tijekom igre.
Za one koji imaju dosta mali APM mislim da je dosta korisno. Sad dok je beta dolje igram protiv kompa (Green Tea AI), da ne zaboravim kratice , kolko sam uspio primjetiti on vidi cijelu mapu non stop. Ako ideš na malo više Tech jedinice i ne napraviš niti jednu početnu (ili jednu, dvije), on odmah na početku partije šalje trupe da ti harassaju minerale ili zgrade. Vidi svaku "tajnu" eskpanziju koju si napraviš, tako da je skoro pa nemoguće ušuljati neku ekspanziju na drugu stranu mape (odmah njegove trupe dojure).Proxy pylon/gateway ili proxy barake skoro pa nemoguće. I skoro uvijek kontra moje jedinice...I što je najsmješnije još nisam vidio da je napravio neku scouting jedinicu.
Iako AI nije tako napredan da je nepobijediv (možeš ga dobiti na dvije taktike skoro uvijek), zna biti iritantno jer ne možeš isprobavati druge taktike osim tih par (za koje znam da funkcioniraju). Tak isto može biti i iritantno dok igraš na b.net-u.
Ja se toplo nadam da će Blizzard naći rješenje i da nije tako čest slučaj više. :) Iako, kažem, čini mi se da, ako dobro scoutam, nema neku prednost.
Da, a sad si zamisli da ne igraš kao terran (koji ima orbital command pa može scoutati bez jedinica) i šalješ svoje jedinice u scouting, on vidi sve tvoje jedinice (koje idu u scout) i uništi ih prije nego ti vidiš bilo što... Istina je da dobar scouting donosi pobjede, ali što ako ga ne možeš kvalitetno provesti....
Ja igram Zerga :) - Pa, ako šaljem jedinice, očekujem da iste mogu biti napadnute. Bitno mi je da znam što on može, tj. da znam, da ne može imati dva Battlecruisera, ako ja šaljem 10 zerglinga.
Ja inače igram tako da se pripremim na najgore, tj. da će me dočekati bolja vojska i pobiti mi scout/napad.
Ja igram Zerga :) - Pa, ako šaljem jedinice, očekujem da iste mogu biti napadnute. Bitno mi je da znam što on može, tj. da znam, da ne može imati dva Battlecruisera, ako ja šaljem 10 zerglinga.
Ja inače igram tako da se pripremim na najgore, tj. da će me dočekati bolja vojska i pobiti mi scout/napad.
Mislim da nije toliko bitno "što on može", već da znaš "što će on moći". Npr. ak igram protiv Zerga i vidim da je odma lupio dva Extractora, znam da će odma ić na Mutaliske i hitno se prebacujem na anti-air.
Mene više brinu ove tzv. cheese taktike. Ima nekih intervjua sa Platinum i Pro plejerima gdje oni kažu da se 95% pobjeda postiže u prve dvije minute ponavljanjem istih jeftinih trikova (protoss/terran koji gradi gateway/bunker u tvojoj bazi, rush sa 6 zerglinga/2 reapera itd.). Nisam igrao online betu pa ne znam, ali ako fakat za dobar plasman moram ponavljat jednu te istu jeftinu foru umjesto da svaku igru isprobavam nešto novo, onda hebeš Starcraft. Mislim, nije mi ni bitno da se penjem u toj nekakoj njihovoj ligi jer ionako ne mislim igrati SC po cijeli dan i noć, ali bilo bi lijepo da kad mi se malo ubija vrijeme na multiplayer da ne moram neprestano gutati jedne te iste rush fore od ljudi koji su to ispraksirali do savršenstva a tier 2 i 3 jedinice nikad nisu ni vidjeli.
Za one koji imaju dosta mali APM mislim da je dosta korisno. Sad dok je beta dolje igram protiv kompa (Green Tea AI), da ne zaboravim kratice , kolko sam uspio primjetiti on vidi cijelu mapu non stop. Ako ideš na malo više Tech jedinice i ne napraviš niti jednu početnu (ili jednu, dvije), on odmah na početku partije šalje trupe da ti harassaju minerale ili zgrade. Vidi svaku "tajnu" eskpanziju koju si napraviš, tako da je skoro pa nemoguće ušuljati neku ekspanziju na drugu stranu mape (odmah njegove trupe dojure).Proxy pylon/gateway ili proxy barake skoro pa nemoguće. I skoro uvijek kontra moje jedinice...I što je najsmješnije još nisam vidio da je napravio neku scouting jedinicu.
Mene više smeta kod trenutnih "jakih" AI-ova što oni svi igraju samo na macro, tj. imaju savršen build-order i samo šalju sve veće i veće valove jedinica tebi u bazu. Ako igraš defanzivno onda definitivno pušiš jer AI savršeno balansira izgradnju, ali ako kreneš u ofenzivu ovaj je gotov. Pogotovo je glupo kad nađeš neku katastrofalnu grešku u njegovoj logici, npr. svaki AI koji sam testirao se totalno zbrejka kad mu zablokiraš mjesto za ekspanziju na neki užasno jeftin način (recimo staviš Overlorda da sere creep). Umjesto da on lijepo dovuče vojskicu, otjera Overlorda i napravi ekspanziju, on bleji kao tele sa svojim radnikom i nastavlja po starom, dok mu resursi ne presuše i bude "gg".
Mislim da taj visibility jest koristan, ali ako i sam scoutaš dođete na isto, jer to što vidi mapu samo ukida potrebu da te nadzire, što može i legalno.
Pa ne treba ti bolji hack od maphacka. To je jako velika prednost u starcraftu, jer je igra brza, ne dopušta ti da da pravis puno grešaka, vecinom završi kad napravis samo jednu gresku u matchu, a to se se vecinom desi kad si krivo procijenio situaciju, a s maphackom ne mozes krivo procijeniti situaciju, jer ti je sve servirano kao na pladnju, pa ne vidim gušt u tom igranju, ako se netko koristi maphack. Ovako ipak moras malo utegnuti mozdane vijuge i nikad ne znas sta te ceka s druge strane. Mozes tocno odrediti pravi trenutak za napad i kojim u kojem pravcu da ide napad, a da ne govorim kako ce se lagano nabiti na tvoju obranu, dropove moze komotno zaboraviti itd.
Mislim da to nije tako često, jer tijekom bete nisam u stotinjak partija, imao više od 1-2 sumnjive.
Mene više smeta kod trenutnih "jakih" AI-ova što oni svi igraju samo na macro, tj. imaju savršen build-order i samo šalju sve veće i veće valove jedinica tebi u bazu. Ako igraš defanzivno onda definitivno pušiš jer AI savršeno balansira izgradnju, ali ako kreneš u ofenzivu ovaj je gotov. Pogotovo je glupo kad nađeš neku katastrofalnu grešku u njegovoj logici, npr. svaki AI koji sam testirao se totalno zbrejka kad mu zablokiraš mjesto za ekspanziju na neki užasno jeftin način (recimo staviš Overlorda da sere creep). Umjesto da on lijepo dovuče vojskicu, otjera Overlorda i napravi ekspanziju, on bleji kao tele sa svojim radnikom i nastavlja po starom, dok mu resursi ne presuše i bude "gg".
Ovo se potpuno slažem. AI je definitivno jaki u macro igri, nakon 10 minuta ima već vojske ko blata. Inače ako umjesto overlorda staviš poveću vojsku (negdje u rangu sa njime ili malo manju), on će stalno slati radnika, a ti mu radnika ubiješ. I to traje tako dugo dok ima radnika ili dok ne nakupi veću vojsku od tebe (ako nakupi) onda te ide napadat na toj poziciji. Proxy gateway ili pylon (igram kao protoss) kod njega prolaze bez problema.. Ja se rađe zabunkiram, čekam da on napravi vojsku i da me napadne. Zabavnije je, nego da ga skršim s ranim napadom... Većinom napravi malo anti air jedinica (osim marinci kad je terran) pa mu snajpam ekspanzije sa void ray-ovima po mapi
Mislim da nije toliko bitno "što on može", već da znaš "što će on moći". Npr. ak igram protiv Zerga i vidim da je odma lupio dva Extractora, znam da će odma ić na Mutaliske i hitno se prebacujem na anti-air.
Mene više brinu ove tzv. cheese taktike. Ima nekih intervjua sa Platinum i Pro plejerima gdje oni kažu da se 95% pobjeda postiže u prve dvije minute ponavljanjem istih jeftinih trikova (protoss/terran koji gradi gateway/bunker u tvojoj bazi, rush sa 6 zerglinga/2 reapera itd.). Nisam igrao online betu pa ne znam, ali ako fakat za dobar plasman moram ponavljat jednu te istu jeftinu foru umjesto da svaku igru isprobavam nešto novo, onda hebeš Starcraft. Mislim, nije mi ni bitno da se penjem u toj nekakoj njihovoj ligi jer ionako ne mislim igrati SC po cijeli dan i noć, ali bilo bi lijepo da kad mi se malo ubija vrijeme na multiplayer da ne moram neprestano gutati jedne te iste rush fore od ljudi koji su to ispraksirali do savršenstva a tier 2 i 3 jedinice nikad nisu ni vidjeli.
mislim da od "sira" nećeš pobjeći sve dok se ne provučeš do gold/platinum lige, tamo su već itekako spremni na sve vrste "sireva". a dok dođeš do tamo, imaš pravo snalaziti se kako god znaš i umiješ.... a sirevi su jedan od najbržih načina pobjede kad upale
mislim da od "sira" nećeš pobjeći sve dok se ne provučeš do gold/platinum lige, tamo su već itekako spremni na sve vrste "sireva". a dok dođeš do tamo, imaš pravo snalaziti se kako god znaš i umiješ.... a sirevi su jedan od najbržih načina pobjede kad upale
Ma sve se to riješi sa dobrim scautingom. Ako vidiš da nema ništa u svojoj bazi ili ako vidiš da njegov radnik ide negdje, a ne pojavi se u tvojoj bazi, znaš što te čeka. Onda samo ideš na štancanje vojske (najbolji su za to stalkeri) i to je to... I treba svako malo obići svoju bazu sa dronom, a kad prestane ono početno vrijeme(kad je to aktualno), možeš dalje bez problema raditi na svojoj taktici....
Ma znam, samo mi nije jasno u čemu je gušt u igri ako ti po 753. put vrtiš jednu te istu foru i jedan te isti build order. A pogotovo mi nije fora kad igraš protiv nekog koji uopće nije zainteresiran za post-cheese igru; proba ti uvaljat foru, ak ne uspije, odma "gg".
Btw pitanje za Zergovce... je li stvarno fast-muta jedina isplativa strategija? Znam da će Blizz još balansirati stvari, ali mi se čini da osim ak igraš protiv nekog koji ide na sir ili se od nulte sekunde odluči na anti-air protiv mutaliskova nema obrane - dok se on snađe ti mu nepovratno izmasakriraš ekonomiju. Nijedna druga kombinacija nije ni blizu, pogotovo uz sav dodatni cirkus koji moraš kao Zerg radit (širenje creepa, larvanje itd.).
Ovisi. Mutalisci su trenutno ono na što ja najčešće idem. Ultralisci su beskorisni, zerglinzi samo za rani rush, a ostale jedinice ni ne gradim, jer nisu isplative. Hydre nisam nikad koristio.
Naravno, ne možeš ići samo na Mutaliske, već moraš sebi stvoriti uvjete za to: odbiti rush, zabaviti protivnika, raširiti bazu...
Btw pitanje za Zergovce... je li stvarno fast-muta jedina isplativa strategija? Znam da će Blizz još balansirati stvari, ali mi se čini da osim ak igraš protiv nekog koji ide na sir ili se od nulte sekunde odluči na anti-air protiv mutaliskova nema obrane - dok se on snađe ti mu nepovratno izmasakriraš ekonomiju. Nijedna druga kombinacija nije ni blizu, pogotovo uz sav dodatni cirkus koji moraš kao Zerg radit (širenje creepa, larvanje itd.).
A gdje si to citao da je fast muta jedina isplativa strategija!? Mislim bilo je u prvoj fazi brdo streamova, gdje si mogao vidjeti pro igrace da ne koriste bas cesto fast muta build, u biti ne koriste nista cesce no sto koriste ostale buildove, zavisi sve od protivnikove strategije.
Ovisi. Mutalisci su trenutno ono na što ja najčešće idem. Ultralisci su beskorisni, zerglinzi samo za rani rush, a ostale jedinice ni ne gradim, jer nisu isplative. Hydre nisam nikad koristio.
Naravno, ne možeš ići samo na Mutaliske, već moraš sebi stvoriti uvjete za to: odbiti rush, zabaviti protivnika, raširiti bazu...
fail fail i fail :)
Ultre su sad najlogicniji, lategame unit, znaci vise nego brood lord jer... kao prvo tech put do ultri je savrsen i mozes drzat hrpetine sa infestorima. Upgradeas ih od pocetka pa cim ih dobijes su vec zivotinje. Pojacani su i jednostavno kroz armored unite (jedini koji ih mogu ostetit) idu kao kroz sir. Zerlinzi nisu samo za rush, to je zapravo najlosija njihova svrha. S lingama kontroliras mapu, skautas... ako ih massas dok techas mozes harrasat strasno na mapama tipa blistering sands, desert oasis.
Roachovi i hydre u standardnom gameu uvijek trebaju biti vecina vojske... neznam zasto ih neradis kad tolko puno dmga jednostavno dilaju.
Neradis infestora... unit s kojim Zerg doslovno postaje imba, i ima tolkio prekrasnih svrha za njega.
Sto se muta tice, nijednog dobrog igraca neces s tim dobiti izravno... sluze za harras dok protivnik ne digne obranu ili neki tech switch pa ga probat uhvatit nespremnog (ali to ce ti doc s iskustvom, i ne, neznaci da znas ako je upalilo na nekom prosjecnom diamond igracu :) ).
Nisam ni rekao da "znam" - ja sam njubara i to je jasno. Samo kažem, da igram većinom s Mutaliscima i nisam naišao na nikoga tko se od njih obranio.
Pa fkors... svakim winom ti rating raste, naletavat ces na ljude kojima ce biti kao bozic ako vide da ides fast mute :) A pod vide mislim da je dovoljno da osjete snjof da nije sve na mjestu za ground game. To moze bit koja drona manje, agresivno skidanje skauta lingama, ako skonta dupli gas ili nedostatak expa je ocito... Isprobavaj sve jedinice, obavezno infestore. Savjetujem da, ako vec volis te mute, obavezno radi proxy spiru... jer nema razloga da to ne napravis.
fail fail i fail :)
Ultre su sad najlogicniji, lategame unit, znaci vise nego brood lord jer... kao prvo tech put do ultri je savrsen i mozes drzat hrpetine sa infestorima. Upgradeas ih od pocetka pa cim ih dobijes su vec zivotinje. Pojacani su i jednostavno kroz armored unite (jedini koji ih mogu ostetit) idu kao kroz sir. Zerlinzi nisu samo za rush, to je zapravo najlosija njihova svrha. S lingama kontroliras mapu, skautas... ako ih massas dok techas mozes harrasat strasno na mapama tipa blistering sands, desert oasis.
Roachovi i hydre u standardnom gameu uvijek trebaju biti vecina vojske... neznam zasto ih neradis kad tolko puno dmga jednostavno dilaju.
Neradis infestora... unit s kojim Zerg doslovno postaje imba, i ima tolkio prekrasnih svrha za njega.
Sto se muta tice, nijednog dobrog igraca neces s tim dobiti izravno... sluze za harras dok protivnik ne digne obranu ili neki tech switch pa ga probat uhvatit nespremnog (ali to ce ti doc s iskustvom, i ne, neznaci da znas ako je upalilo na nekom prosjecnom diamond igracu :) ).
Ne bih se složio da su Ultre najlogičniji late game unit. Terran-ov mech,uz pravilnu kompoziciju unit-a, jednostavno drobi Ultre. Da bi maksimalno iskoristio Ultre trebaš otvoren prostor bez uskih prolaza i drugih zapreka što trenutno nije slučaj.