- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
a nitko ne komentira datum u najavi?! :D
a nitko ne komentira datum u najavi?! :D
A što se ima tu komentirati kad je to odavno poznat datum i 15 minuta nakon najave objavljen na BUG Masteru?
nemam pojma, ocekivao sam da ce u regularnom stilu igra biti objavljena za novogodisnje praznike.
Nakon 30-tak partija bete nemam baš neki poriv da kupim konačnu verziju
Bojim se da bi se više živcirao i frustrirao nego uživao u igri (dobro, osim single player kampanja..) pa što ću to onda kupovati.
kad bi trebala završiti pauza... nedje oko 10.07. možda ? zna li tko
kad bi trebala završiti pauza... nedje oko 10.07. možda ? zna li tko
Ne zna se. Rekli su da nemaju vrijeme početka zadnje faze, ali mislim da ti je 10.07. dobra procjena, možda čak i prije toga.
Nego..
gdje mislite nabavljat igru (ako mislite)? Ne vidim nijedan sajt gdje bi se mogao preorderati po humanoj cijeni (kad se uključi shipping), o region locku da ne govorim. Blizzard će očigledno dilejati online verziju, a uopće nemam iskustva sa domaćim prodavačima...
GAME.co.uk ima i super cijenu i dostavlja u HR.
gdje mislite nabavljat igru (ako mislite)? Ne vidim nijedan sajt gdje bi se mogao preorderati po humanoj cijeni (kad se uključi shipping), o region locku da ne govorim. Blizzard će očigledno dilejati online verziju, a uopće nemam iskustva sa domaćim prodavačima...
Mislim da će kod nas biti 400 kuna, kao i MW2. Tako da ti je 320kn kolko sad dođe sa game.co.uk biti relativno povoljno.
Teško da će negdje drugdje u dogledno vrijeme biti značajno jeftinije.
EDIT: usput, ako je netko zainteresiran za Diablo 3, sad je vrijeme da prednaručite ako želite uštediti kojih 5 funti jer će najvjerojatnije i tamo kasnije dignuti cijenu.
Jest da će vam prednarudžba još stajati par godina al 5 funti je 5 funti ;)
Nakon 30-tak partija bete nemam baš neki poriv da kupim konačnu verziju
Bojim se da bi se više živcirao i frustrirao nego uživao u igri (dobro, osim single player kampanja..) pa što ću to onda kupovati.
Zašto? Čemu tolika frustracija?
Zašto? Čemu tolika frustracija?
Da ti pravo kažem ne znam ni sam.. ne volim gubiti po nekoliko partija u nizu vjerojatno
Da ti pravo kažem ne znam ni sam.. ne volim gubiti po nekoliko partija u nizu vjerojatno
Crybaby . Mene izludi AI mojih jedinica. Imam trupe postavljene kod ulaza u moju bazu, i on mi zabaci nydus worm kod drona. Vidim crveno gore u kutu, prebacim se s hotkey-om do nexusa, odaberem drugim hotkey-om dio vojske koja čeka na ulazu i kliknem na nydus i čekam. I vidim dođu samo 2 zealot-a, a gdje je ostatak (20 komada)??. Prebacim se na njih i vidim budale se zaglavile za cannon i vrte se samo naokolo i onda micro-am jednoga po jednoga da krenu na nydus, koji već pljuva zerglinge i hydre. I onda "dolete" ti zealot-i i naravno već sam izgubil 10 drona dok sam micro-al. I potučem to, na ulaz mi dolete marinci (od drugoga igrača), moj suigrač pomaže (i kolju ga polako), ja šaljem ove dole i idoti zaglave opet na istom cannon-u, samo sa druge strane. Nakon toga sam bacio "surrender" i otišao se umivati u hladnoj vodi da ne dobim živčani
Crybaby . Mene izludi AI mojih jedinica. Imam trupe postavljene kod ulaza u moju bazu, i on mi zabaci nydus worm kod drona. Vidim crveno gore u kutu, prebacim se s hotkey-om do nexusa, odaberem drugim hotkey-om dio vojske koja čeka na ulazu i kliknem na nydus i čekam. I vidim dođu samo 2 zealot-a, a gdje je ostatak (20 komada)??. Prebacim se na njih i vidim budale se zaglavile za cannon i vrte se samo naokolo i onda micro-am jednoga po jednoga da krenu na nydus, koji već pljuva zerglinge i hydre. I onda "dolete" ti zealot-i i naravno već sam izgubil 10 drona dok sam micro-al. I potučem to, na ulaz mi dolete marinci (od drugoga igrača), moj suigrač pomaže (i kolju ga polako), ja šaljem ove dole i idoti zaglave opet na istom cannon-u, samo sa druge strane. Nakon toga sam bacio "surrender" i otišao se umivati u hladnoj vodi da ne dobim živčani
Brijem da ce Adisuki reci da je to sve dio gameplaya ;-) (nhf)
Ali sjecam se takvih situacija iz jedinice, i izludio bi kad bi vidio da se jedinica ne moze odluciti kuda bi radije, pa sece lijevo desno... nema gore od loseg progresivnog pathfindinga u RTS-u.
No, ono sto me zesce cudi - pathfinding u SC2 je naveliko hvaljen kao fenomenalan, jer je swarm/squad-based, i neki articleovi po netu i youtube videoi pokazuju moc tog sustava. Stvarno mi je cudno da se jos uvijek ponasa tako tupavo.
Brijem da ce Adisuki reci da je to sve dio gameplaya ;-)
Pa je dio gameplaya, nažalost loše sproveden dio gameplaya :D
I meni se to gore događalo, ali nakon SupCom pathfindinga sve drugo ti se čini kao manje zlo xD
Glitchevi koje je kolega naveo znaju fakat frustrirati, i to je činjenica :)
Možda ja sad ispadam glup, al' ajde. Nisam fan strategija niti ih igram, zadnja strategija koju sam baš igrao bila je Red Alert 2, i u njoj se događalo to često. Nije li totalno sranje činjenica da se u deset godina nije uspio razviti sustav kod kojeg se takve gluposti neće događati? Što je to stvarno toliko teško za realizirati? (nije retoričko, baš pitam jer o tome ne znam ništa)
A jeb ga, što je tehnologija složenija, to i problemi i prepreke postaju veće. Pathfinding je teorija grafova u principu, dijkstra, a u računarskoj znanosti to nije mala stvar. Stvari koje su za mozak jednostavne i logične, za računalo je jako kompleksna stvar koju je teško nulama i jedinicama nekad interpretirati. U 3D okruženju sa svim elementima koji čine neki engine stvar samo postaje složenija.
Savršen pathfinding ne postoji, međutim dobro prilagođen sustavu se da napraviti. Ovo u SC2 je pathfinding glitch i nadajmo se da će se ispraviti. Ne javlja se uvijek, ali se dešava kad jako velika masa jedinica navali na određenu lokaciju, naročito kad su različitih veličina i oblika. Neke ekstremističke poteze ni ne treba raditi sa takvom skupinom jedinica, ali recimo reprezentativan je primjer kolege gore. Microaš na jednoj strani i malo macroaš na drugoj, i onda jedan cannon ti malo zapne. Zna se pojaviti i kad jedne jedinice idlaju i smetaju drugima, ali za to bi se igrač trebao pobrinuti.
EDIT:
Razer je predstavio SC2 opremu:
http://www2.razerzone.com/sc2/
Počinjem štediti za ovo :D
Ovo kupujem cim izađe, mislio sam da će biti skuplje s obzirom da je razer. Kad vide frendovi koju opremu imam za sc2, reci kakav sam ja freak :)
Ovo kupujem cim izađe, mislio sam da će biti skuplje s obzirom da je razer. Kad vide frendovi koju opremu imam za sc2, reci kakav sam ja freak :)
Ja sam se nadao da će doći u nekom bundleu jeftinije, ali očito ništa od toga. Trenutno trebam svaki cent pa mogu na ovo zaboraviti do daljnjeg.
Pored toga, sluške i miš bi rado isprobao prije slijepe kupnje. Možda baš od milijun ljudi meni ne odgovaraju :P
Brijem da ce Adisuki reci da je to sve dio gameplaya ;-)
Pa je dio gameplaya, nažalost loše sproveden dio gameplaya :D
I meni se to gore događalo, ali nakon SupCom pathfindinga sve drugo ti se čini kao manje zlo xD
Glitchevi koje je kolega naveo znaju fakat frustrirati, i to je činjenica :)
Ja upravo igram malo SC2, malo SC:BW i mislim da je pathfinding u SC2 za nekoliko redova veličine bolji od BW-a. Totalno popalim na živce u BW-u kad znam da sam naštancao hrpu tenkova koji nikako da stignu do bitke, onda prebacim pogled na bazu i skužim da moja eskadrila igra ringe-ringe-raja oko CC-a. Kad pušim u SC2, to je 95% zbog toga što sam noob, a ne zbog glupih jedinica. :)
Ja upravo igram malo SC2, malo SC:BW i mislim da je pathfinding u SC2 za nekoliko redova veličine bolji od BW-a. Totalno popalim na živce u BW-u kad znam da sam naštancao hrpu tenkova koji nikako da stignu do bitke, onda prebacim pogled na bazu i skužim da moja eskadrila igra ringe-ringe-raja oko CC-a. Kad pušim u SC2, to je 95% zbog toga što sam noob, a ne zbog glupih jedinica. :)
A sigurno. Nisam rekao da je loš pathfinding u SC2, dapače jako je dobar, ali ima svoje glitcheve. Jako se pomakao u odnosu na BW, i upravo zbog toga su rađene neke promjene u ekonomiji SC2.
Ma pathfinding algoritam je u RTS-ovima uvijek isti jos od doba Dune2. Jos uvijek nisam vidio nikoga tko se maknuo od A*-a (djikstra + heuristicki algoritam), eventualno s nekim polishem (graf nav-mesheva umjesto graf vektora).
Problem je "samo" u tome sto pathfinding mora biti brz, istovremeno za toliko puno jedinica, i mora se prilagodjavati promjenjivoj koliziji, tj. ostalim jedinicama. A hardware to ne moze progutati. Ima nekih tehnika koje to zaobilaze, preporucam radove Kena Perlina (da, to je tip koji je izmislio Perlin's noise) o progresivnom pathfindingu.
Sto se tice SC2, takve stvari se rijetko dogadjaju i imam dojam da je sistem zaglitchao jer je netko drugi dobio priority kalkuliranja patha... :-D
To se da istweakati, i siguran sam da je to samo majusni beta glitch.
Mislim, pogledajte ovo....
Pa to sistem za sliniti nad njime :-D
Cisto kao interesantni side-note - pathfinding u SC2 je tech koji je direktno uzet iz SupCom2 :-D :-D :-D
O da, pathfinding itekako je bolji od SC:BW. Neki dan sam igrao single player da se malo podsjetim i u jednoj protoss misiji sam jedva uspio natjerati jadnog dragoona da se popne uz neke malo uze (ali i dalje pristojno siroke za njega) stepenice. Podsjetilo me na onog ED 209 koji se nije znao spustiti niz stepenice u Robocopu. Goliath koji je inspiriran valjda tim ED209 se bi se isto mučio :)
Anyway, dok se čeka release, day9 (googlajte) je odličan, recimo http://blip.tv/file/3752216 - ako niste još fanovi njegovih castova slobodno preskočite prvih 10tak minuta gdje priča o sebi. Igre (TvP) objašnjavaju zanimljivu terran igru ruskog Brat_OK igrača.
Naxeem, jel si ti prešao na faster ili si igrao cijelo vrijeme normal speed? Pitam jer me zanima dali se dalo naći protivnika na normal, pošto bih ja to možda u početku probao.
A još jedna stvar je dostupna dok je beta u pauzi. Off line igranje protiv AI-a. Mislim da GreenTea AI nije toliko loš, bar ne za nekakvo zagrijavanje prije pravog meča. A možda netko uspije pobjediti i tim od 2 AI-a sam :)
Anyway, dok se čeka release, day9 (googlajte) je odličan, recimo http://blip.tv/file/3752216 - ako niste još fanovi njegovih castova slobodno preskočite prvih 10tak minuta gdje priča o sebi. Igre (TvP) objašnjavaju zanimljivu terran igru ruskog Brat_OK igrača.
Meni dečki na http://www.scaudios.com/ nisu loši. Ne znam baš koliki su profesionalci, ali meni kao ne pretjerano dobrom igraču (medium A.I. me još uvijek ubije u 50% slučajeva) su mečevi dosta interesantni.
Naxeem, jel si ti prešao na faster ili si igrao cijelo vrijeme normal speed? Pitam jer me zanima dali se dalo naći protivnika na normal, pošto bih ja to možda u početku probao.
Ja sam odigrao 10-tak partija na normal, dok nisam naučio jedinice i malo bolje igrati, a potom sam igrao stalno na max brzini. Kada digneš skill i APM - ja imam dosta nizak APM, iako sam iz Bronze lige do #1 pozicije u Silver ligi došao u 8 dana - možeš igrati i na max.
Nažalost, i dalje mislim da je prebrzo u kasnijim stadijima, ako imaš 5-6 baza (Zerg je zbog toga nešto teži za igranje).
I Blizzard se napokon opametio i stavlja chat kanale na b.net 2.0. :)
I Blizzard se napokon opametio i stavlja chat kanale na b.net 2.0. :)
Ne samo to, Bashiok je rekao i da će jednog dana, poslije releasa, doći i igranje između različitih regija.
Ili ce ti reci kako si za istu lovu mogao kupiti daleko bolju periferiju od ove....koja osim Starcraft loga nije nista posebno + mis izgleda uzasno i lose.
Radi samog imena ce nabit cijenu do nebesa, tako da vjerujem da ce ovo biti malo ipak precjenjeno.
Uz to izgleda kao da je tipkovnicu i sve ostalo radila ekipa koja inace radi Transformerse....i neka ciljana skupina su osobe od 14-16 god (bar meni tako izgleda...bez uvrede).
No vidjeti cemo sta kazu recenzije tj. krajnji useri...no jedino sto mi izgleda ok su slusalice, ali mislim da ce cijena biti "paprena".
Ako netko nije vidio a voli takve svaštarije, Blizzard je postavio unlockable promotivni materijal za SC2 na:
http://eu.starcraft2.com/dominion/
što se više ljudi igra s tom stranicom, rješava taj neki njihov ispit, fejsbuk-lajka i sl. to će se više stvari otključavat.
Eto, pa tko voli nek izvoli.