"Chat control": EU-ova ideja za zaštitu djece kora

poruka: 51
|
čitano: 15.163
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na ""Chat control": EU-ova ideja za zaštitu djece kora".
16 godina

Ovo ce biti pokolj i vracamo se opet na pisane poruke i golubove.

Moj PC  
14 0 hvala 0
9 godina
Re: "Chat control": EU-ova ideja za zaštitu djece
Ovo je izravno u suprotnosti s načelom presumpcije nevinosti. Upravo obrnuto: "svi ste sumnjivi, a kad sve proanaliziramo možda netko nije." 😱
Nadajmo se da neće proći u ovom obliku.
Life is jazz. Play it cool.
Moj PC  
29 0 hvala 0
10 mjeseci
Uz kršenja prava građana od strane EU bi bilo manje kršenja prava od strane sugrađana
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.8.2025 14:12 (Novice).
15 godina

Samo tako nastavite, serite protiv kine i njezinog rezima a vamo kroz mala vrata implementirajte njihove metode, nema problema, posli se pitajte zasto vam gradovi gore a vase glave se cekaju na kopljima

It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so

4 1 hvala 0
9 godina
Macumba kaže...
Ovo je izravno u suprotnosti s načelom presumpcije nevinosti. Upravo obrnuto: "svi ste sumnjivi, a kad sve proanaliziramo možda netko nije." 😱
Nadajmo se da neće proći u ovom obliku.

Sry stari, ako se glasalo da Ursulič ne pokazuje Whatsappove razmijenjene s Pfizerom, zasto ocekivati da ovaj prijedlog nece proci? Proci ce, i dobit cemo digitalnog Stevu Milicajca koji ce nas nadzirati.

Jer je to za nase dobro.

16 godina

.. kaže članak u podnaslovu;

Dobra ideja, loša provedba...

-ne, možda je dobra želja (uz prigodnu poslovicu..)

-no ideja je loša, tj ideju može imati osoba (ili tim, stručnjaci itd.) koja o problemu-cilju zna dovoljno da bi želju možda ostvarili, npr let .. bilo što.

-ili ok, loša ideja, jer ju ne donosi netko tko o tome dovoljno zna nego eu-birokracija i lobisti, sitni glasići koje se kupuje do cilja od cca 500 ručica.. za bilo koji cilj-projekt..

-imam dobru želju!! ili imam dobru ideju!! .. u čemu je razlika, značenja-čitanja? sadržaja.. ono o čemu članak piše, problemi.. može li se to nazvati dobrom idejom? što je značenje riječi ideja? pogodotovo kad nakon zareza već slijedi loša provedba...

jedna od definicija: ideja..

Ideja u hrvatskom jeziku ima značenje zamisli, koncepta, ili misaonog sadržaja koji se temelji na pojmu ili viziji. Može se odnositi na općenitu zamisao, ali i na dublje filozofske koncepte, poput esencije ili praslike stvari.

+

Ukratko, ideja je temeljni pojam koji obuhvaća razne razine značenja, od jednostavne zamisli do dubokih filozofskih koncepata, a u svakodnevnom govoru se najčešće koristi kao zamisao ili plan.

-zamisao-plan? ćorava koka ima bolji :)

-mada se dozvoljava i upotreba u 'plićem' značenju, onak, naprosto nekom na pamet padne nešto, ideja.. no treba li i tu klasu, palo mi na pamet.. imati eu, država, zakon-regulacija, kao kriterij-normalnog? upravo suprotno, treba ih lupati žlicom po čelu :))

-zamisao, koncept.. za imati koncept važno je znati, anticipirati, imati odgovore-iskustvo.. što ovakve ideje želje demantiraju. naprosto eu-birokracija nešto ispali-sprdne i tad ako zvuči dobro, gura.. daleko od dobre ideje, bliže gluposti ili ćoravoj koki koja ponekad nabode zrno no to je tad statistička slučajnost, ne pravilo.

-naprotiv, nemaju ideju, nemaju ni približno dobroj ideji kako riješiti razne probleme, želje, dobre želje.. ciljeve, no imaju ideje-planove kako gurati, lobirati, trošiti fondove na projekte.. u tome možda ima nešto, no opet manje dobrog..

-do kriterija da je dovoljno da nešto zvuči-izgleda dobro.. onak, više tužno nego što je primjereno upotrijebiti riječ dobro, ideja, u eu birokraciji i inače, vladama koje bauljaju dok svi na kraju priče žele neki novac, ne neku dobrobit društvu-građanima osim kao poneki izuzetak-altruizma..

..

imam želju, da novinari-mediji, članci-autori.. počnu kritički prenositi, komentirati, kritizirati.. ideje, dobre želje, .. 'moraju'.. tj mediji-novinari su ona glavna karika, veza, izvor, od naslova nadalje.. ne samo prodavati klikbajtove i reklamni prostor.. 'moraju' spasiti društvo od tavkih posljedica, kao što učitelji moraju od neznanja, vatrogasci od požara ili kuhari od gladi.. svatko 'mora' obaviti svoj dio posla, ono što zna-može.. tad će možda biti bolje, nećemo ovisiti o eu-birokratskim 'idejama' kojima je u većini osnovni cilj, novac.. ne dobro.

edit: .. i ispustim 'poantu'..

-novinari, mediji.. bi ovaj podnaslov 'morali' pisati ne kao 'dobra ideja,.' nego kao loša ideja!

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.8.2025 15:03 (ihush).

1 1 hvala 0
7 godina

Pozdravljam ovu inicijativu EU, da se zaštiti komunikacija djece.

Trebalo bi zaštititi svaku komunikaciju , a ne samo djece i omladine.

0 20 hvala 0
17 godina

Bitno da ja moram 245 puta dnevno stiskati na razne privole i kolačiće.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Moj PC  
10 0 hvala 0
16 godina

Ugasit djeci internet isključit sve nek se resetiraju i komuniciraju bez gpt-ija ai-ija i smartfona.Vratit ih nek se uče puzat.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
9 0 hvala 1
17 godina
moderator

Ovo se na prvi pogled može činiti kao "Put do Pakla popločan je dobrim namjerama". No, nije to - jer namjere zakonodavnca nisu dobre. Samo ih predstavljaju dobrima u pokušaju da lakše prodaju ideju građanima. Zadnjih godina svjedočimo polakom, postepenom desenzibiliziranju prema vlastitim pravima, privatnosti, vlasništvu i ovo je samo još jedan korak prema tome. Namjera je ograničiti slobodu govora, a time i slobodu misli, namjera je nadzor nad ljudima, namjera je "usmjerivanje" ljudi (jer ljudi krivo misle, jelte, misle različito od vlasti). Zaštita djece je samo izlika, jer svi smo mi za zaštitu djece pa će se onda one koji su protiv nadzora proglašavati ljudima koji ne žele zaštititi djecu, kao da jedno automatski znači drugo. Vrlo perfidna taktika.

Kad će ih se sve više javno optuživati da ono što žele napraviti je opći nadzor komunikacija populacije, reći da da nije tako. Drugim riječima, rade ili radit će upravo ono što tvrde da ne rade.

Te obadvije taktike su već viđene. Polako klizimo u totalitarno društvo (to "klizanje" je inače nešto što se naziva creeping normality - žele nas "naučiti" da je normalno da nadziru našu komunikaciju, a kad to prihvatimo kao normalno, lakše ćemo prihvatiti neke još daleko gore stvari). Toliko polako da kad ljudi shvate što se događa, možda će već biti prekasno.

34 0 hvala 11
15 godina
Smijesan koncept je taj sta se eu parlamentarce bira na principu da oni kazu svoje misljenje o par bitnih tema koje su trenutno aktualne i onda zastupaju drzavu iducih 5 godina, a u tih 5 godina se izglasavaju skroz desete teme di se onda vecina koja je glasala za njih ne slaze sa njihovim stavom. Kada se dovoljno razvijemo di dodemo do stadija da ne trebamo nekakve “predstavnike” vec da se glasa pojedinacno za svaku odluku online i di se onda ne moze potplatit par njih da glasaju u tvoju korist mozda budemo na putu demokracije, ovo trenutno uredenje je samo korupcija bez ikakvih naziva s kojima bi se okolisalo sta uistinu je
It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.8.2025 17:48 (stirko55).

8 0 hvala 0
15 godina

Najbitnija stavka je ipak da su političari izuzeti od ovog..

Zelenoidne aritmetičke metamorfoze zelenog konja u jednadžbi zelenojeda s travom zelenom.

17 0 hvala 0
17 godina

Mogu izglasat i zabranu persijani i zavjesa.

Što se ja unutar 4 zida imam enkriptirat zavjesama?

Jer.. postoji vjerojatnost da radim nekakve gadosti, a okolini lažem da mi smeta prejako sunce.

Jednom riječju zastrašujuće! I kako će stvari funkcionirati kod servisa koji nisu unutar zajednice? Blokirat će Signal, Seson, Threema, Proton?

Što će njemački servisi?

Tuta i Filen rade na principu enkript pa upload. Što će ljudi.. ugasit firme?  Kriptomator neće raditi?

Neviđeno zlo od ideje.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na Bol-u.. WindowsPhone die hard fanboy koji ne napušta brod.
Moj PC  
4 0 hvala 1
14 godina
ihush kaže...

.. kaže članak u podnaslovu;

Dobra ideja, loša provedba...

-mada se dozvoljava i upotreba u 'plićem' značenju, onak, naprosto nekom na pamet padne nešto, ideja.. no treba li i tu klasu, palo mi na pamet.. imati eu, država, zakon-regulacija, kao kriterij-normalnog? upravo suprotno, treba ih lupati žlicom po čelu :))

pae
7 godina
torrente kaže...

Mogu izglasat i zabranu persijani i zavjesa.

Što se ja unutar 4 zida imam enkriptirat zavjesama?

Jer.. postoji vjerojatnost da radim nekakve gadosti, a okolini lažem da mi smeta prejako sunce.

Jednom riječju zastrašujuće! I kako će stvari funkcionirati kod servisa koji nisu unutar zajednice? Blokirat će Signal, Seson, Threema, Proton?

Što će njemački servisi?

Tuta i Filen rade na principu enkript pa upload. Što će ljudi.. ugasit firme?  Kriptomator neće raditi?

Neviđeno zlo od ideje.

Zašto? pola ovih koji si nabrojao su "sneak oil" prodavači.

17 godina
moderator
torrente kaže...

Da. Prvo će im reći da vlastima moraju omogućiti backdoor, a ako ovi odbiju, onda će ih blokirati (zapravo, vjerojatnije će oni prestati davati uslugu ljudima iz EU, jer će im EU zaprijetiti kaznama - znači, neće ih blokirati, jer blokiranje je loše i oni bi bili zli da ih blokiraju, zbog čega će ih prisiliti da se sami "blokiraju", odnosno ispast će da su oni sami krivi zbog čega mi više ne možemo koristiti njihove usluge). Dobrodošli u "novo normalno". Bio sam zagovornik EU jer je smanjila korupciju u Hrvatskoj, ali čini se da nas gura u totalitarizam u kojem će nam način življenja života određivati elita iz vrha EU-a koju nismo birali na izborima.

16 godina

Nije to nikakva novost. Godinama se govori i piše o tome. To je nešto čemu se do nedavno izrugivalo i svrstavalo u "teorije zavjere ili urote". Idiotski tzv. COVID je dobro poslužio kao test i izvid kako će reagirati države i ljudi. A reagirali su mahom jednako ili jako slično. A svatko tko je sumnjao u "struku" i "znanost" (tj. u ono što nam se serviralo pod krinkom znanosti i zaštite zdravlja) je bio izvrgnut medijskom rešetanju i omalovažavanju.

Pravo i glavno pitanje je - kako to da postoje ljudi (spodobe) željni da kontroliraju velike mase svojih sugrađana? I zašto - što im to točno predstavlja? Možda je odgovor u želji da se očuva trenutni globalni poredak i svijet koji je krivo i loše postavljen, ali nekima odgovara. Poredak u smislu vlasništva nad materijalnim i raznim resursima. To su puno dublja pitanja i promišljanja koja vjerojatno nadilaze ovaj naš svijet i "prizemni" način razmišljanja.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.8.2025 19:35 (Izzy).
12 godina

Zar ovo već nije teški Alan Ford...

Dakle Ursula koja SKRIVA SMS-ove, sad odjednom za naše dobro želi čitati svačije sms i ostale poruke.

Pa gdje je nestao ikakav razum, moral... ne znam koju riječ upotrijebiti

Moj PC  
11 0 hvala 5
7 godina

Ne, ona želi da AI cita nase poruke te da nadlezni procesuiraju po vlastitom nahodenju. Imam ozbiljnih ne lijecenih mentalnih problema. Red flaggan sam odavno, kaj treba opet? 

AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
15 godina

Bumo na Telegram :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina

Ništa od ovoga. Neće proći glasanje u listopadu jer se neke države s pravom ne slažu oko implementacije. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Zadnji put kad sam komentirao tko stoji iza toga dobio sam "trajni" ban...

scientia est potentia

0 0 hvala 0
15 godina
Ova ursula je primjer politike kao takve u najboljem svijetlu. Dogovori se sa par vodecih za zakone koji vam odgovaraju, potplati par manjih drzava koje nije briga, javno omalozavaj par onih koje ne prihvacaju i na kraju ucjenjuj one koji ne popustaju sa izbacivanjem iz unije. Tako politika koja sadrzi “predstavnike” funkcionira jer su oni isto ljudi u vecini slucajeva ne pretjerano sposobni jer da jesu nebi isli u politiku, koji su se tu nasli radi vlastite koristi i cesto uopce ne vide posljedice svojih odluka jer su zaslijepljeni svojim mogucnostima na poziciji koju obnasaju a koja u samom startu nebi trebala postojat.

6 0 hvala 0
15 godina
alien kaže...

Zadnji put kad sam komentirao tko stoji iza toga dobio sam "trajni" ban...

Krajnje žalosno i degutantno.

Još jadnije je što ti čuvari ćudeređa neće imati nikakvih posljedica i proći će lišo skrivajući se iza lažnog morala i autošovinizma.

Al' eto, navikli smo već i bilo bi krajnje čudno da je drugačije ...

10 mjeseci
Kakav je to pravi moral?
12 godina

Da čak to i prođe, opet će se naći način kako će se to zaobilaziti i onda će stalno biti mrtva trka između njih koji će to pokušavati ugasiti i ostalih koji će smišljati nova domišljata riješenja kako zaobići.

0 0 hvala 0
16 godina

Mnogi su se smijali Dejvid Ajku, a polako se ostvaruje veči dio njegovih "bajki".

Ne vjerujem da če proč sada, ali..samo je pitanje vremena kad če to ili nešto slično postat novo normalno.

2 0 hvala 0
9 mjeseci
Ma ljudi moji oduvijek je bila želja vladara da imaju apsolutnu kontrolu samo sad je moguće uz moćne mašine i kad nema neke konkurencijskog režima. Dok je bilo komunizma na zapadu su morali dizati prava i standarde ljudima , sad kad nema te smetnje sad bi moćnici da se nam uskrate sva prava te ful nadzor postave da ih ništa ne može iznenaditi .
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
6 0 hvala 0
12 godina
elita iz vrha EU-a koju nismo birali na izborima.

Pa to je dobro, na izborima biramo hdz :)
17 godina
Ako lobisti dobro rade, do listopada će policija davati izvještaje o dramatičnim brojevima seksualnih zlostavljanja djece (bez navođenja što to zapravo uključuje), a kao zaključak će navesti kako je "velik dio tih delikata bio preko interneta".
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.8.2025 13:52 (Ovo je kraj).

2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice