Star Citizen izdvojena tema

poruka: 4.785
|
čitano: 878.968
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Star Citizen, Star Citizen - nickovi
17 godina
Star Citizen

Po tome što, uspoređujući recimo sa planetside, 100 djelova broda možemo po svemu, što si naveo usporediti sa zasebnim igračem - pojedini djelovi broda imaju svoje hitboxe, svoju fiziku, mogu se kvarit (umirat), pucat, explodirat, odvajat se od glavnog broda....

U teoriji možemo reći da je po broju dijelova koji se teoretski ponašaju kao zasebni dio, masivni brodovi mogu biti "veliki" kao cijela mapa igrača u planetside 2.

Recimo to laički.

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
Star Citizen

dobro da, a i svakako ce morati postojati poseban limit za velike brodove, tj da se veliki brodovi racunaju kao nekoliko manjih. Takodjer nemoraju se svi dijelovi brodova sinkronizirati, uglavnom oni koji su upravaljni od strane igraca, ostalo se moze simulirati na klijentu.

Uglavnom, morat ce se radit dosta kompromisa..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Star Citizen
Svinja kaže...

dobro da, a i svakako ce morati postojati poseban limit za velike brodove, tj da se veliki brodovi racunaju kao nekoliko manjih. Takodjer nemoraju se svi dijelovi brodova sinkronizirati, uglavnom oni koji su upravaljni od strane igraca, ostalo se moze simulirati na klijentu.

Uglavnom, morat ce se radit dosta kompromisa..

Uglavnom, razvili su posebni modularni sustav (i ukomponirali ga u engine) lokalnih fizikalnih gridova i instanci koji bi trebao biti univerzalan za čitav PU.

Recimo svaki brod je mini instanca za sebe - svaki manji brod jedna, kapitalni brodovi više njih - po segmentima. To se odnosi i na lokalne fizikalne gridove u kojima se simulira lokalna gravitacija (ili nedostatak iste).

Poanta je u tome da se iz jedne instance 'vidi' u sve susjedne instance dakle 3d svemir je kao Minecraft pun nevidljivih 'kocaka' koje su individualne instance i tako se u svakoj vrše posebne kalkulacije da se paralelizira stvar na serverima.

Mislim da su odlučili koristiti Google-ov compute engine za to, tj. dinamički se dodaju dodatni serveri u priču kako raste broj igrača u nekoj zoni (kada ih je manje onda radi s manje uključenih resursa, kada ih je puno onda se uključuju dodatni serveri). 

Sve je to u razvoju, treba vidjeti kako će to ispast uskoro na velikoj mapi koja dolazi sa multicrew patchem.

Lijep pozdrav ;)
13 godina
Tonči kaže...

Zašto u prvoj imamo zvuk? :D

Btw, da, odlično izgleda.

Taman i da zvuk "postoji", zasto ga čujemo instantno kod ekslopzije, trebao bi malo "putovati" do nas.

Ubi bene, ibi patria.
16 godina
odjavljen

Pa ne čini se tako daleko... zvuka u vakuumu nema, ali da uzmemo da je zrak, to je 1 mah... udaljenost nije tako velika od kamere do broda.

10 godina
neaktivan
Star Citizen

Prikaz eksplozije je prava drama a posvećenost detaljima neusporediva bilo čemu do sada. Samo se nadam da tako također bude i u igri dakle bez prerenderiranih filmića i sličnih zvizdarija koje služe za marketing.

Onaj pogled iznutra kad trčiš dok ti brod rešetaju izvana je za prepast se baš sam se stisal sav bio dok sam gledao. Onako mračno i klaustrofobično baš imaš dojam da si u "limenci" u hladnom svemiru i da nema pomoći osim ak si sam ne pomogneš a tak nekak sam uvijek i zamišljal da bi to trebalo biti .

Dakle atmosfera za 10 samo da to uspiju sve prevest u svijet igre i bilo bu to super. Sa nestrpljenjem bum pradil stream sutra navečer, kažu da će nešto specijalno da prikažu uz glavne stvari i tak.

1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Star Citizen

Da, sutra navečer iza 21h počinje zabava, a ja ne mogu gledat 

Budem si pogledao snimku u nedjelju. 

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sprema se neki stream i neke velike vijesti danas? Vidim na par mjesta da se spominje SC u tom kontekstu. Šta bi mogli pokazati? 

16 godina
Star Citizen

nešto konkretno ja se nadam.

Sreća je put, a ne odredište.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Star Citizen

Ako Derek ima pravo, pokazat će glumce za snimanje i najaviti prodaju još nekog broda. Ništa drugo.

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Ako Derek ima pravo, pokazat će glumce za snimanje i najaviti prodaju još nekog broda. Ništa drugo.

Haha tonček i ti svakog citiraš, pa nikad nisu najavljivali prodaju brodova na eventima nego samo veće tehničke stvari pokazuju.

Brodove regularno prodaju putem AtV-a odnosno stranice.

Ne vjerujem da baš nemaju što ponuditi na CitConu pa govore o tome već godinu dana, inače budu američani počeli napuštati brod ako to ne bude baš kako spada a znamo da oni bacaju lovu na sve i svašta.

Onda fakat bu sve išlo nizbrdo.

16 godina
odjavljen
Star Citizen

Navodno su za jedan ured kupili capuccino aparat od $20.000... :D 

Ne pokažu li nešto konkretno na Citizen Conu, i ja tražim refund...

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Tonči kaže...

Se to može?

17 godina
Tonči kaže...

kaj se to ne dobije besplatno i onda "samo" placas punjenje aparata? ko i s aparatima za vodu? :D

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
10 godina
neaktivan
nixass kaže...
Tonči kaže...

kaj se to ne dobije besplatno i onda "samo" placas punjenje aparata? ko i s aparatima za vodu? :D

Ista stvar i sa pivomatima !

17 godina
Star Citizen

Ako im je večeras Star Marine centar livestreama nek idu u 3 lipe PM.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Star Citizen

A što mislite da im je prvi korak u završetku igre, open world perzistentni svemir ili single player instancirana kampanja koja se vodi određenim scenarijem? Star Marine je logičan korak da daju "nešto" čime bi zadovoljili brojne ljude poput mene za stalno, ili dio vas koliko-toliko da barem nešto imate, makar to smatrali demom, dok ne dođu ostali dijelovi igre.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Star Citizen

We are under attack!

https://www.youtube.com/watch?t=2&v=8EC4WHPxnrk

Star map preglednik (kinda nice)

https://robertsspaceindustries.com/starmap

Squadron 42 cast lista (Scully!!!!)

http://www.pcgamer.com/star-citizen-features-gary-oldman-gillian-anderson-mark-hamill/

Malo PU gameplaya

Squadron 42 web

https://robertsspaceindustries.com/squadron42

Novi brod

https://i.imgur.com/tmFW62u.png

Album slideova

https://imgur.com/a/oaRNg

Eto, nije loše ovo što sam vidio.

Restream ako nekoga zanima:

Sajtek džojstik, kinda nice too

https://i.imgur.com/7JBQVdI.jpg

SQ42 preorder

https://robertsspaceindustries.com/pledge/Packages/Squadron-42-Preorder

Derek Smart prije citcona:

http://www.twitlonger.com/show/n_1snkkg2

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2015 0:39 (mislav_01).
Moj PC  
5 0 hvala 6
16 godina
odjavljen
Star Citizen

Sve točno od Dereka, riječ za riječ.

Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
Star Citizen

U tome i jest trenutno problem, što iako priča bedastoće u teoriji, nije neinformiran.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Star Citizen

"They are going to show multi-crew. Again. Problem now is that, as of the last report I got, it doesn't run smoothly at all. And so they are now running the demo on super computers with 16 cores, loads of memory etc. Again, not production release ready."

Niti demo nisu u stanju izvesti na high-end računalu, nego im treba računalo sa 16 jezgri, tonom memorije itd.... Strava.

arguing over the internet is like competing in the special olympics..even if you win you're still retarded.

1 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
Star Citizen

Sve u svemu ja zadovoljan prikazanim i jedva čekam patch 2.0

Izgleda da je masa ljudi zadovoljna, broj pledgera je znatno porastao zadnja 24 sata, kao i funding ;)))

Derek negdje čupa kosu što nije nanio značajnu štetu...

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
MegaMass 2000 kaže...

"They are going to show multi-crew. Again. Problem now is that, as of the last report I got, it doesn't run smoothly at all. And so they are now running the demo on super computers with 16 cores, loads of memory etc. Again, not production release ready."

Niti demo nisu u stanju izvesti na high-end računalu, nego im treba računalo sa 16 jezgri, tonom memorije itd.... Strava.

Molim te službeni navod konfiguracije na kojoj izvode demo, ovo su gluposti. 

Lijep pozdrav ;)
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...
MegaMass 2000 kaže...

Zašto bi ti ja to trebao davati kad sve što je Derek napisao je od riječi do riječi? Pratim malo ovu temu ad-hoc i vidim da su se neki ljudi jako ufurali u igru koje nema s glave. Da sam zao rekao bih da se radi o sekti sa sljedbenicima. Ono, ja tebi moram davati službenu konfiguraciju jer si se ti toliko seksualno uzbudio na SC, da svaka kritika je kao da uspaljenoj djevojčici kažeš da joj je dečko glup.

arguing over the internet is like competing in the special olympics..even if you win you're still retarded.
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2015 15:31 (MegaMass 2000).
17 godina
Dado_ZG78 kaže...
MegaMass 2000 kaže...

Pa i da se vrti na 16 jezgri znaci da ih zna iskoristavati :) A ne da je stuck u 2005. na dual core. Just sayin'...

17 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

U tome i jest trenutno problem, što iako priča bedastoće u teoriji, nije neinformiran.

Pa ako čovjek ima informacije, a po ovome što je napisao ima insajdereske informacije, onda on ne piše bedastoće. Ono što je on napisao i ono što je pokazano se podudara, a to više nisu bedastoće. Druga je stvar što su njegove igre govno, ali ovdje se ne govori o njegovim igrama, nego se govori u SC-u.

17 godina
neaktivan
MegaMass 2000 kaže...
Dado_ZG78 kaže...
MegaMass 2000 kaže...

Zašto bi ti ja to trebao davati kad sve što je Derek napisao je od riječi do riječi? Pratim malo ovu temu ad-hoc i vidim da su se neki ljudi jako ufurali u igru koje nema s glave. Da sam zao rekao bih da se radi o sekti sa sljedbenicima. Ono, ja tebi moram davati službenu konfiguraciju jer si se ti toliko seksualno uzbudio na SC, da svaka kritika je kao da uspaljenoj djevojčici kažeš da joj je dečko glup.

Vidim da si kao i gospon Smart jako nabrijan protiv ovog projekta, no ne moraš zato biti neugodan prema ljudima u ovoj temi.

Što se nabrijanih konfiguracija tiče - sasvim normalna stvar da se na svim živim demonstracijama nečega koriste overkill konfe koje onda stvari vrte u max rezoluciji i u max FPSu, što ti u praksi ne treba za 'po doma'. To nikako ne znači da stvar neće raditi glatko i na slabijim strojevima :) 

Lijep pozdrav ;)
10 godina
neaktivan

Čuj, možeš ti imati informacije ili poluinformacije ovakve ili onakve ali bitan je način na koji ih interpretiraš i plasiraš. Ono što je Smart do sada radio je sasvim u skladu sa nekakvim vlastitim problemima kaj ne?

Pa on ima povijest sa time da se svađa sa svim i svakima a pri tome se poziva ne nekakve svoje igre koje su u okviru industrije kojom se bavi teška smijurija.

Čovjek je nekakav poremećeni trol ali nije glup, ima ciljeve a oni se kolko vidim odnose u glavnom na to kako da se domogne nešto love da plati mjesečne račune jer sudeći po talentu u izradi video igri on ne bu imal ubrzo šta za ručak...kaj ne?

17 godina
MegaMass 2000 kaže...
Rhodin kaže...

Pa ako čovjek ima informacije, a po ovome što je napisao ima insajdereske informacije, onda on ne piše bedastoće. Ono što je on napisao i ono što je pokazano se podudara, a to više nisu bedastoće. Druga je stvar što su njegove igre govno, ali ovdje se ne govori o njegovim igrama, nego se govori u SC-u.

Cek stani malo. I da se vrti na najjacem mogucem setupu kojeg mozes trenutno kupiti svim novcem svijeta u cemu je problem? Kaj bi trebalo doci na prezentaciju s mid range racunalima da svima pokazu kak se alpha verzija igre (citaj: neoptimizirana) vrti glatko full extreme detalji 4K? Blizzard redovito na svim svojim prezentacijama koristi mini super racunala s nekoliko grafickinh kartica da bi pokazali ljudima cartoon grafiku. Witcher demo se vrtil na 4 titana.

Fuck logic. Just sayin'... again.

10 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Sve točno od Dereka, riječ za riječ.

Očigledno ima inside infomracije ali niti ne vjerujem da je to nešto preteško za doznati ako se krećeš u krugu ljudi koji se bave sa izradom igri... 

Također nisam bil zadovoljan sa tim što prodaju nove brodove direkt sa pozornice ali čujmo ljudi se ipak tak financiraju i kaj sad.. samo velim sad moraju kad imaju navodno tehnologiju savladanu, dobro zasuć rukave i počet radit tu igru kak spada jer ovo kaj sam vidil nije nešto ekstra novo...

Osim tih holywoodskih zvijezda koje je očigledno dovukal Chris na račun svojih veza od tamo mene više interesira da napokon krenu redovno dilati nove vijesti o većem napretku u igri a ne kao dao sada da se čeka po pol godine da prikažu neke stvari koje bi se trebale događati mjesečno kaj ne?

Sa druge strane prikazan početak SQ42  ima pravi gfeeling space opere koji mi se onak dopal iz prve tako da mislim da ima tu dobrog štofa koji bu nas dobro pripremil za PU i svijet koji bude tam... nije mi se preveć dopala star mapa jer je predetaljna.

Naime grafički je cool ali nekako mi interface planeta ima previše informacija kao da igram Civilization ili Enemy Unknown  ili tak nekaj, više očekujem par osnovnih informacija odnos jel planet topal, ladan i to je to ostalo me ne interesira jer očekujem da to sam istražim .

Jedino ak ne stave neki dodatni sistem u mape za neotkrivene planete gdje ne bumo imali nikakvih informacija odnosno neko neistraženo područje koje tek moramo otkriti pa se bilježi u mapu to kao nešto što smo sami istražili i tak..

Sve skupa ocjena Citizen Cona 2.5/5  moglo je to i bolej al nade još uvijek ima.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Star Citizen, Star Citizen - nickovi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice