Pogledaj samo EvE i trenutni razmjer cijena brodova.
Uzmi u obzir da je nedavno uvođenje direktne kupovine($$) neograničenih količina ISK-a za rezultat imalo žešću inflaciju.
Dok san ja još igra EvE za nekih 200-300mil ISK-a si mogao kupiti 90 dnevni PLEX, danas je 30 dnevni PLEX preko 1.1bil !!
Evo jedan chart iz 2010. http://i.imgur.com/HpFlvPm.png - trenutna vrijednost Titana je oko 3000-3500$
Od vremena kad san ja igrao <2010 nije se skoro ništa promijenilo po pitanju zarade (ISK/h) za bilo koju profesiju u igri.
I dalje sa relativno high end likom možeš zarađivati 30-80mil/h ovisno s čim se baviš, ovo vrijedi isključivo za solo (+alt eventualno) igranje.
Pa ipak da bi dostigao skillove potrebne za tih 30-80mil po satu triba ti otprilike pola godine ako ne i više dizanja razno raznih skillova.
Da ne spominjem koliko vremena je potrebno da dobiješ skillove koji ti omogućuju vožnju capital brodova, preko godinu dana sigurno.
Znači praktički za voziti Megathrona full zgiranog ti triba otprilike 3 mjeseca dizanja specifičnih skillova, i zarađivanje nekih 900mil ISK.
Računajući da startaš igru od nule i da nisi totalni nub u tih tri mjeseca bi čak i mogao imati ušteđevine >900mil, ako igraš >3-5h dnevno.
A sve to za kupiti i opremiti brod koji trenutno nije niti blizu nekoj "end game" klasi.
Tako da me ovih 900$ za Endeavor uopće ne čudi, a vi očigledno podcjenjujete RL vrijednost određenih ingame itema, neovisno o kojoj igri se radi.
HELOU (<3) pa na D3 AH san zaradija priko 500$ i to trgujući nekim mid game stvarima, znam likove koji su digli priko 10k$ na D3 AH!!
Op op epic sjekira s jebenim statsima i drop rate 0.09%, prodana za jebenih 700$ odmah sljedeći dan.
CS:GO skinovi koji nemaju nikakvu funkcionalnu vrijednost idu za >300$, o čemu mi uopće pričamo.
Ne znam niti zašto vas muči što će netko već od prvog dana imati sve brodove i biti jači od vas hurr durr kek ...
Kakvu vam to razliku čini ako ionako nećete biti u top 10% igrača koji ulažu abnormalne količine vremena u igru.
Koja je razlika između igrača koji je iskeširao 1000$ da kupi brod i onog koji je igrao tri tjedna da zaradi taj brod ingame ?
Po meni je tu glavna razlika šta će mi biti daleko slađe genkati ljude za koje znam da kupuju brodove dolaro$$ima a ne vremenom. :D
Uostalom u igri će postojati osiguranje za brod, pa nema razloga za preveliko kmečanje oko gubitka itema.
Vidio bih vas u EvE kada te netko spuca i dobijete natrag 90mil od 5bil vrijednosti broda/opreme. =) QQ
EVE ima ogroman problem. Vozio sam Titana prije puno godina i to effortom cijele korporacije. Danas je igra toliko poodmakla da je nemoguće novaku uopće igrati s iskusnim igračima, jer je netko tko igra deset godina u ogromnoj prednosti sa skillovima. I to je problem EVE-a: nema plafona odnosno plafon je nevjerojatno visok, a dno daleko, ovisi o perspektivi. Godina dana ti treba da treniraš set skillova za nešto smisleno, a do tada netko drugi već ima fore...
D3 je drugo, ja sam na D3 pokupio cifre koje se ne smiju spominjati, ali to neće biti moguće u SC...
Dakle cijena tu ne bi trebala predstavljati realnu vrijednost nekog broda ili dodatka, nego samo stupanj pledge-anja za projekt (tko želi više, tko želi manje..).
To nije istina. Da je tako, mogao bi pledgati koliko želiš i uzeti brod koji želiš. Ovo je cijena broda i u tim omjerima će cijene biti i u igri.