Objasnit ću ti kako znam da će do kraja godine ziher probit 100 milja $$$.
1) za Star Marine modul koji mora izaći u 10. mjesecu (iz više razloga MORA) se plaćaju module pass-ovi po 5 dolara komad. Dakle na tom modulu će svi postojeći i svi novi backeri dati dodatnih 5$ (uz sve ostale cifre) - to je već oko 2,5 milijuna $ samo za postojeće backere. Dakle nalazimo se na 92,5 milijuna $. SM će kao FPS modul privuči još barem nekoliko tisuća novih igrača (koji se pale na FPS MP igre..) - to je još nekoliko milja $. Idemo reči da smo sada na nekih 94 milje $.
2) nedugo nakon Star Marine-a (nedugo jer je već sve spremno i SM je u biti kočnica) dolazi i Multicrew ogromna mapa sa hrpetinom novih feature-a za isprobavati - u biti PU sandbox gdje će se sve žive mehanike isprobavati prije uključenja u igru. To će dodatno privuči na desetke tisuća novih backera - dakle barem nekoliko milja $. Ajmo reči da smo sada na 98 milja.
3) nakon svih tih novotarija i polakog stapanja modula u jednu veliku cjelinu dolazi i Božićno razdoblje kad će sigurno biti dodatnih popusta, akcija i ponovnih ekskluzivnih prodaja ovoga i onoga, što uvijek zaradi po 2-3 milijuna dolara u SC svijetu - dakle premašili smo 100 milja :)
Naravno, ovo je isključivo moja projekcija, ali s obzirom da pobliže pratim projekt od samoga početka (čak sam si napravio aplikaciju u Java-i koja u realnom vremenu statistički obrađuje crowdfunding podatke iz kampanje), mislim da mogu prilično dobro predvidjeti koliko će skupiti $red$tava u nekom periodu.
Uostalom pogledajmo strukturu zadnjih nekoliko mjeseci - slika niže. U ljetnim mjesecima je bila suša, no ako će biti samo približna situacija kao u proljeće mjesečno će se skupiti između 2,5 i 3,5 milje dolara i to je to :)