Star Citizen izdvojena tema

poruka: 4.785
|
čitano: 882.025
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Star Citizen, Star Citizen - nickovi
17 godina
neaktivan
Star Citizen

BTW, prisjetimo se malo originalne kampanje i Pledge-a koji nam je svima originalnim backerima Chris dao još tada.

Koliko vidim ničim nisu prekršili taj pledge. 

Ljudi su samo nestrpljivi (uključujući i mene..).

And now we wait... 

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Star Citizen
Berko kaže...
Dado_ZG78 kaže...

Evo i službenog thread-a na forumu koji svima 'zabrinutima' može poslužiti kao izvor informacija i sredstvo za smirenje ;) 

" I will say that we are talking about a delay of weeks and not months/years/decades."

Tko bude ovaj put štopal vrijeme? :)

Znamo kako to završi: 

17 godina
neaktivan

TL:DR najnovijeg frfljanja Lesnika je: "Evo sam što nije, majke mi. All hail CR our lord an saviour." Umjesto da napravi 10min video di pokaze malo trckaranje, pucanje neki gameply BILO ŠTA, on je napisao Ilijadu i odiseju PR trkeljanja koje smislim u snu za 5 minuta. Ništa tehnicko i sve opcenito. Ali zivce izgubim kad pročitam dupelizacke komentare usera na RSI forumu kao da im je zivotna vrijednost drektno proporcionana sa percepcijom Star Citizena u široj javnosti. To su fucking fanatici. Zato i ne pratim osim ovako kada netko linka nešto tu na forumu.

Gledajuci te ljude što se pojavljuju u videima. Ona Sandi je neke teška kuraba i arogantna i umisljena alapača, a ben je šonjavi šonjo na kvadrat. Nisu mogli dvoje gorih ljudi stavit da budu lice kompanije. Around the Verse je na razini vrtićke C produkcije.

Gromadusina Ben izjavi ovako nešto, a mi bi valjda trebali reci hvala?! Događa se da ono što ja smatram normalnim oni smatraju ekstra posebnim i benevolentnim. Jebote o cemu lik prica?! Pa kad prodaju brod prodaju concept art u zadnje vrijeme. Moja zena napravi takav concept art u jedan vikend. Neš ti posla. A ocito je da ne razmisljaju detaljno jer su neke brodove vec 10 puta mjenjali. On se usudi usred razvoja igre koji mu igraci placaju za 0% equity pricati o povecanju revenua i o tome da su ipak odlucili radit igru, a ne mlatit pare?! Salo mu pojelo mozdane stanice. Kako ga nije sramota pricati o revenueu dok troši TUĐE novce i dok igra nije izasla. 

"...Ships that will be used in Squadron 42 are a priority. (I know this is taken many different ways, and I even have a point to address for it below… but for me, it shows our dedication to the game above increasing revenue. The artists who are building UEE battleships and Vanduul dreadnaughts could instead churn out ships and variants that we could sell… and we don’t do that.)..."

Sve u svemu idalje meni 5 godina za AAA igru nije uopce puno. Uvijek se vratim na prijmjer Diabla 3 koji je najavljen 2008, a izasao 2012 (mozemo reci da se minimalno radi od 2006 - dakle ukupno skoro 7 godina a igra jednostavnija i od studija sa neusporedivo više iskustva i sredstava). ne sjecam se da se pisalo da blizzard propada, ne stize, ne zna. Cak ni nakon bijedne bete do Skeleton Kinga. Ne znam u kakvom su stanju zaista ali ako rade 3, a imaju jos 2 god ne djeluje mi to ni loše šta ja znam??

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.7.2015 12:44 (mislav_01).
13 godina
mislav_01 kaže...

Sve u svemu idalje meni 5 godina za AAA igru nije uopce puno. Uvijek se vratim na prijmjer Diabla 3 koji je najavljen 2008, a izasao 2012 (mozemo reci da se minimalno radi od 2006 - dakle ukupno skoro 7 godina a igra jednostavnija i od studija sa neusporedivo više iskustva i sredstava). ne sjecam se da se pisalo da blizzard propada, ne stize, ne zna. Cak ni nakon bijedne bete do Skeleton Kinga. Ne znam u kakvom su stanju zaista ali ako rade 3, a imaju jos 2 god ne djeluje mi to ni loše šta ja znam??

nije dobar primjer, bilo je dosta problema oko developmenta te igre (ako se ne varam, u jednom trenutku su stali sa razvojem jer nisu bili zadovoljni u kojem smjeru ide i odlucili rebootat sve) i odlazaka kljucnih ljudi (na razvoj torchlighta)

uostalom, radili su svoj vlastiti engine dok kod star citizena to nije slucaj i dobili su sve vec zrele tehnologije (to sto su oni sad odlucili rewriteatat netcode je druga stvar..)

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.7.2015 14:13 (Fanu).
16 godina
odjavljen
mislav_01 kaže...

TL:DR najnovijeg frfljanja Lesnika je: "Evo sam što nije, majke mi. All hail CR our lord an saviour." Umjesto da napravi 10min video di pokaze malo trckaranje, pucanje neki gameply BILO ŠTA, on je napisao Ilijadu i odiseju PR trkeljanja koje smislim u snu za 5 minuta. Ništa tehnicko i sve opcenito. Ali zivce izgubim kad pročitam dupelizacke komentare usera na RSI forumu kao da im je zivotna vrijednost drektno proporcionana sa percepcijom Star Citizena u široj javnosti. To su fucking fanatici. Zato i ne pratim osim ovako kada netko linka nešto tu na forumu.

Gledajuci te ljude što se pojavljuju u videima. Ona Sandi je neke teška kuraba i arogantna i umisljena alapača, a ben je šonjavi šonjo na kvadrat. Nisu mogli dvoje gorih ljudi stavit da budu lice kompanije. Around the Verse je na razini vrtićke C produkcije.

Gromadusina Ben izjavi ovako nešto, a mi bi valjda trebali reci hvala?! Događa se da ono što ja smatram normalnim oni smatraju ekstra posebnim i benevolentnim. Jebote o cemu lik prica?! Pa kad prodaju brod prodaju concept art u zadnje vrijeme. Moja zena napravi takav concept art u jedan vikend. Neš ti posla. A ocito je da ne razmisljaju detaljno jer su neke brodove vec 10 puta mjenjali. On se usudi usred razvoja igre koji mu igraci placaju za 0% equity pricati o povecanju revenua i o tome da su ipak odlucili radit igru, a ne mlatit pare?! Salo mu pojelo mozdane stanice. Kako ga nije sramota pricati o revenueu dok troši TUĐE novce i dok igra nije izasla. 

"...Ships that will be used in Squadron 42 are a priority. (I know this is taken many different ways, and I even have a point to address for it below… but for me, it shows our dedication to the game above increasing revenue. The artists who are building UEE battleships and Vanduul dreadnaughts could instead churn out ships and variants that we could sell… and we don’t do that.)..."

5 godina je već dosta za razvoj. Nemoj brkati resetirane razvoje i razvoj. 2-3 godine se razvijaju igre, a kad potraje 5 to je nešto van reda. U 3 godine, ako probiješ, imaš problem s tehnologijom, već si na prastarom techu i moraš u reset. Ovisi i što računaš u razvoj; produkcija može trajati dosta vremena ukupno. Diablo 3 je potpuno resetiran dizajnerski i sadržajno najmanje jednom. To nema veze s razvojem kao takvim, već možeš zamisliti da Chris sutra odluči potpuno sve resetirati i raditi iznova. To je D3. Nitko nije pisao da Blizzard propada, to je suluda i besmislena ideja, pogotovo jer je i tada, a i sada WoW živ. Dok je te igre, ne mogu propasti ni da se trude. MMO igre mogu živjeti sa 100k pretplatnika prilično dobro, gdje neće s 6-12 milijuna. "Bijedne bete"? Huh? Misliš na trajanje? Pa to je namjerno... Nije ni Blizzard iznova pisao engine (sve je to isto, D3, SC2, WoW...), ali dorada je bilo. No, od njih čovjek očekuje ne samo vrhunsku kvalitetu, nego i zna da će dobiti nešto kad već dobije. Diablo 3 se nije baš "radio" tako dugo... http://www.diablowiki.net/Diablo_III:_Blizzard_North_version

Problem Star Citizena je što mi ne vidimo ništa osim modela i concept arta. Tu ima posla, to je glavni dio posla, ali oni nisu prezentirali ništa što već nemaju kao dio CE-a.

Što se jednostavnosti tiče, nije to baš tako jednostavno jednostavno. Nije SC inherentno kompleksniji osim kao cjelina, no kao cjelinu ga ni ne proizvode, a nismo dobili ništa od modula.

Chrisovci su sad odlučili napisati novi mrežni kod za što? Više od 1-3k igrača koliko podržava CE3/4? Nisu u stanju ponuditi 8v8 igrača za Arenu kako treba... Ili misliš da će oni napraviti bolji netcode odjednom? Vidjeli su u DICE-a kako se radi? :)

17 godina
Star Citizen

ma najveci problem su njihova obecanja i konstantno krsenje istih. Ja bi bio zadovoljan da su na pocetku rekli da pokusavaju napravit najbolji space sim ikad i da ce bit gotovo kad bude gotovo, dao bi im pare i polako sa uzitkom pratio sve sto se dogadja oko projekta. Ovako sami sebi kopaju grob...a to je iskljucivo krivica CRa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Svinja kaže...

ma najveci problem su njihova obecanja i konstantno krsenje istih. Ja bi bio zadovoljan da su na pocetku rekli da pokusavaju napravit najbolji space sim ikad i da ce bit gotovo kad bude gotovo, dao bi im pare i polako sa uzitkom pratio sve sto se dogadja oko projekta.

Aha, sad kad su to najavili naknadno (nakon što su vidjeli da im financija dopuštaju) sad ti to više nije to?  ;)

Lijep pozdrav ;)
16 godina
odjavljen
Dado_ZG78 kaže...
Svinja kaže...

ma najveci problem su njihova obecanja i konstantno krsenje istih. Ja bi bio zadovoljan da su na pocetku rekli da pokusavaju napravit najbolji space sim ikad i da ce bit gotovo kad bude gotovo, dao bi im pare i polako sa uzitkom pratio sve sto se dogadja oko projekta.

Aha, sad kad su to najavili naknadno (nakon što su vidjeli da im financija dopuštaju) sad ti to više nije to?  ;)

To nitko nigdje nije najavio. :) Osim toga, "bit će gotovo kad bude gotovo" sebi može priuštiti samo netko tko ima svoju lovu. Ja im za takav rok sigurno ne bih dao svoju.

17 godina
neaktivan
Star Citizen

https://robertsspaceindustries.com/comm-link/transmission/14829-Star-Marine-Status-Update

Bome, grafički, izgleda dobro u ovom kratkom videu na dnu posta.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.7.2015 15:14 (mislav_01).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
mislav_01 kaže...

https://robertsspaceindustries.com/comm-link/transmission/14829-Star-Marine-Status-Update

Bome, grafički, izgleda dobro u ovom kratkom videu na dnu posta.

Problem je što ništa od toga nisu napravili oni. To sve već postoji. Ono što je veći problem je što baš ništa tu nema, a da već ne postoji u CE-u. 3D UI kao na kacigi? Sve što pokazuju postoji i pitanje je samo sadržaja, zidova, objekata...

Inače UI dio postoji, zove se Scaleform, košta oko 10k eura i ja imam licencu na svom projektu, dio je CE enginea besplatno:

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.7.2015 15:27 (Tonči).
13 godina
Star Citizen

Ne preuzimam nikakve strane... Znam da se SC radi u "gotovom" enginu...

Samo slika na koju sam naletio.

Ubi bene, ibi patria.

0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
Et_Tu_Brute? kaže...

Da, i recimo WoW je tehnološko čudo i danas, cijeli novi engine, fenomenalan netcode, sve od nule. Sve. :)

13 godina
Et_Tu_Brute? kaže...

Dok ovi nisu nista obecavali i radili su svojom lovom... ovi pomuzli, traze jos i nista nisu napravili. 

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
17 godina
protjeran
Et_Tu_Brute? kaže...

samo sto su na listi MMO-i ,SC je SP igra sa MP !

13 godina
Van_Blaster kaže...
Et_Tu_Brute? kaže...

samo sto su na listi MMO-i ,SC je SP igra sa MP !

Zar je bitno? Ima iste feature kao i vecina MMO-a.

Ubi bene, ibi patria.
17 godina
Tonči kaže...

To nitko nigdje nije najavio. :) Osim toga, "bit će gotovo kad bude gotovo" sebi može priuštiti samo netko tko ima svoju lovu. Ja im za takav rok sigurno ne bih dao svoju.

"bit će gotovo kad bude gotovo" si moze priustiti bilo tko dovoljno vjest da prenese svoju vjeru u projekt na druge. A CR sa masom fanova zanra, kojeg su vec zaboravili, i sa reputacijom koju je imao(iako diskutabilna), nije imao tezak posao. Nakupili bi oni para i bez spominjanja rokova i nepotrebnih obecanja...

14 godina
neaktivan
Star Citizen

Šteta što nema neki demo da mogu isprobat. Pogledao sam hrpu gameplay videa i pročitao masu članaka, ali sam još neodlučan za kupnju.

"Bolje izdati knjigu nego prijatelja!"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
windir_zg kaže...

Šteta što nema neki demo da mogu isprobat. Pogledao sam hrpu gameplay videa i pročitao masu članaka, ali sam još neodlučan za kupnju.

Ne bi ništa više vidio u demu nego što možeš vidjet u clipovima na YT. Možeš se šetati po hangaru i razgledavati brodove i isprobati eventualno dogfight modul koji je u li-la stanju i koji će ti dosadit sa sat-dva. Tak da ako do sad još nisi odlučio dati novce Chrisu i ekipi, jer ti je glavni motiv za to sama igra, a ne slijepo vjerovanje u obečanja i priće, onda rađe pričekaj da izađe gotova igra, pa onda odluči (ako se to ikad dogodi).

http://dejankober.com/, http://dd3d.hr/
17 godina
neaktivan
Star Citizen

Najveća miskoncepcija u pogledu ovog projekta je da ga CIG radi u gotovom CryEngine-u, što nije slučaj.

Oni koriste bazu CE-a, ali zajedno sa grupom bivših CryTek-ovaca prerađuju veči dio za svoje potrebe (nije u pitanju samo netcode nego i fizika - zasebni fizikalni gridovi unutar vozila i građevina, 64 bitna preciznost mapa za ogromne udaljenosti, 'grabby hands' itd, itd..).

Ljudi, pročitajte malo monthly reporte pa da vidite na čemu se sve radi u paraleli :) 

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
1 2 hvala 0
16 godina
odjavljen
Dado_ZG78 kaže...

Najveća miskoncepcija u pogledu ovog projekta je da ga CIG radi u gotovom CryEngine-u, što nije slučaj.

Oni koriste bazu CE-a, ali zajedno sa grupom bivših CryTek-ovaca prerađuju veči dio za svoje potrebe (nije u pitanju samo netcode nego i fizika - zasebni fizikalni gridovi unutar vozila i građevina, 64 bitna preciznost mapa za ogromne udaljenosti, 'grabby hands' itd, itd..).

Ljudi, pročitajte malo monthly reporte pa da vidite na čemu se sve radi u paraleli :) 

Nemoj pričati gluposti... 

17 godina

Hahahaha

○Lijepog li djeteta! Koliko je star?○ -Trideset i pet godina!
13 godina
Dado_ZG78 kaže...

lol, ima li smisla citati te reporte? mogu pisati sto god im odgovara radi maksimalnog i kontinuiranog izvlacenja novaca od igrace zajednice

vjerojatno ce kad tad releasati igru, ali ne u opsegu u kojem ju najavljuju - brdo prikupljene love ce jednostavno propasti (zbog neefikasnog nadzora), dio ce si ljudi iz vrha pospremiti u dzep a ostatak biti ulupan u poluproizvod koji ce na kraju sve razocarati i napraviti smijuriju od PC gejminga (sto vec i radi)..

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.7.2015 15:38 (Fanu).
16 godina
neaktivan
Tonči kaže...
Dado_ZG78 kaže...

Na ovo je mislio:

http://www.markjawad.com/thoughts-on-video-games--the-industry-at-large/star-citizens-switch-to-double-precision

I possess a skill to google.
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...
Dado_ZG78 kaže...

Sad sam na poslu pa ne mogu, ali pošaljem ti linkove da vidiš što rade od engine-a... 

Ovo za 64-bitnu preciznost je stara vijest - to već i ptice na grani znaju :P 

Recimo tu ima u članku nešto, a znam da imaju i u intervjuima s developerima govora o tome ali mi se sad ne da tražit među svim silnim epizodama gdje je sve bilo spomena teme..  

Također je činjenica da je dio inženjera iz CryTeka prešao u CIG ove godine :)

Lijep pozdrav ;)
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.7.2015 17:37 (Dado_ZG78).
17 godina
neaktivan
Star Citizen

https://www.reddit.com/r/starcitizen/comments/3d7po1/goodbye_derek_smart_how_cig_pulled_the_rug_out/

ghahahah

CIG mu je otkazao pledge prema nekom EULA Kickstartera. Caka je što nije trazio to, nego napisao onaj post od prije par stranica.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.7.2015 16:30 (mislav_01).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pa Derek je klaun u industriji više, tako da... ne znam baš kakve to veze ima i što znači.

17 godina
neaktivan
Star Citizen

Ja samo jedva čekam reakcije na Star Marine (i ostale module) kad stvari napokon profunkcioniraju.. 

Odjednom će biti preko milju citizena (UEE fleet) i preko 100 milja $$$ na računu  :)

Možda napokon i ovaj thread malo živne. 

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Pa Derek je klaun u industriji više, tako da... ne znam baš kakve to veze ima i što znači.

Pa fino su ga odje*ali :D Niš drugo.

https://forums.robertsspaceindustries.com/discussion/comment/5304637/#Comment_5304637

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.7.2015 21:06 (mislav_01).
10 godina
protjeran

Neznam što je derek krivo rekao... isto što i mi ovdje pričamo da je igra sami jad uz hrpu obečanja.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.7.2015 22:21 (Kresimir4).
17 godina
protjeran
mislav_01 kaže...
Tonči kaže...

Pa fino su ga odje*ali :D Niš drugo.

https://forums.robertsspaceindustries.com/discussion/comment/5304637/#Comment_5304637

reagovali su bas kao da je showman Derek  u pravu !

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Star Citizen, Star Citizen - nickovi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice