Star Citizen izdvojena tema

poruka: 4.785
|
čitano: 881.048
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Star Citizen, Star Citizen - nickovi
16 godina
odjavljen
Re: Star Citizen

Čuj, ja još uvijek čekam space operu poput Wing Commandera -- zadnji je bio 5 koji sam kupio čim je ujutro otvorio Algoritam i to za bijesnih 420 kuna koje sam skupio kroz mjesece kao četrnaestogodišnjak. Nakon toga valjao je jedino Freespace 2 i tada je space sim umro.

Star Citizen bih volio vidjeti... zapravo, imamo EVE Online, ali nema dogfight i nije first-person iskustvo.

No, kao developer i game developer (doduše moji apetiti su super-mali kad je gamedev u pitanju) jako sam skeptičan. Radio sam i s CE3 i UE4 i Unityjem od većih enginea, pisao svoj i davno i sada i znam kako te stvari rade. Ne kažem da se ne može napraviti dobar dogfight, svemirski MMO može također, ali - imajmo na umu da je za 3rd person igru s daleko manje preciznosti fizike, mehanike bilo kakve, EVE igra s jednom od najboljih klasterskih tehnologija na svijetu i dalje igra s problemima kad je masovnost u pitanju. Star Citizenovi zahtjevi samo prema serverima otprilike su red veličine iznad toga, iznad najmodernijeg gaming clustera na svijetu. Sve ostalo... uh.

Mene jako brine što nisu izbacili FPS modul. Zabrinutiji sam nego sam ikad bio za Star Citizen. Cry Engine je za praktički gotovo FPS onog trenutka kad ga upališ. Za FPS trebaš ubaciti svoj level, modele, podesiti par desetaka varijabli i to je to. Svi elementi enginea su toliko dobri i gotovi da nema te igre iz prvog lica koju se ne može napraviti praktički instantno jer nema tog featurea koji već nije napravljen. 

17 godina
Star Citizen

Hehe povodom danasnje vijesti dana sam dosao posjetiti ovu temu da vidim je li Dadek konacno priznao poraz. 

Hebiga Dadek, nabrijo si se na igru, znam tocno kako je to. Bolje ti je da budes skeptik i pesimist jer ces se mnogo manje razocarati.

Ovakvih slucajeva kao SC ima koliko hoces, devovi obecaju brda i doline, pa skuze da su nesposobni, pa obmanjuju ljude sve do datuma izlaska kada i ako uopce izade, drek.

Ako vec nisi naucio, ovo ce ti vrlo vjerojatno biti prvo takvo iskustvo s igrama, pa ce ti biti lakse to identificirati ubuduce. (nadam se da nisi previse investirao u SC)

- Psiho246
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Tračak nade postoji ako bilo što izbace do kraja godine, bilo što novo... a tu ne spada hrpa virtualnih brodova.

17 godina
neaktivan

http://www.pcinvasion.com/star-citizen-executive-producer-alex-mayberry-departure-confirmed

:)

"Global Head of Production Erin Roberts will now be taking over “a lot” of Alex’ duties on the project."

Power has been consolidated :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.7.2015 21:16 (mislav_01).
10 godina
Star Citizen

Kad će naivčine skužit da je to još jedna tipična navlakuša "A la Mamić" na djelu hahahhahhaha

Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
mislav_01 kaže...

http://www.pcinvasion.com/star-citizen-executive-producer-alex-mayberry-departure-confirmed

:)

"Global Head of Production Erin Roberts will now be taking over “a lot” of Alex’ duties on the project."

Power has been consolidated :D

Tračak nade je sad stvaaaarno tračak...

12 godina
Star Citizen

Kad staviš 50ak$ na Kickstarter i pomisliš da si ih bacio u vjetar, onda ćeš najvjerovatnije biti ljut. Možda ćeš ih i prijavit (https://ia601506.us.archive.org/9/items/StarCitizenComplaint/StarCitizen_complaint.pdf).

Kad potrošiš 20.000$ i popušiš brak i djecu kao ovaj krele (ako je istina: http://imgur.com/a/xhT0c , a nažalost imam osjećaj da jest istina), onda nećeš biti ljut jer si očito "psihobolesnička osoba", kako ih kulturno naziva moj omiljeni burekdžija. :D Jednostavno, Star Citizen je igra koju podupire masa fanatika. Mislim da nisam nikad vidio takvu grupaciju, simptomatično mi je npr. što bez obzira koju stranicu/forum posjetim, SC zealoti uglavnom pljuju po E:D i No Man's Sky i ostalim SF igrama u pokušaju opravdavanja (?) SC-a... očito to niti nisu SF fanovi. Ono, ja uživam u ED (dovoljno dobra igra); uživat ću i u NMS (ako bude dovoljno dobra), a kad (ako) izađe SC, i u njemu (ako bude dobra igra). Pa super je što se vraća SF (specifično - starship sim) žanr i sve dobre ću podržat. Ono, dok/ako SC izađe, ja ću (od)igrati sve ostale naslove.

Ima još hrpetina manje ambicioznih naslova, i tu ima par zanimljivih koje ću bar isprobati, iako ih se većina vozi na "hype trainu" prijespomenutih. No da ću pljuvati i po jednoj igri zato što je "moja" nepostojeća igra "bolja"... mi je moment za češkanje po glavi. Ok, dobar dio fanbaze jest klinčadija, ali ima tu i (ne)odraslih i (ne)zrelih...

Doduše, ja nisam nikad dizao niti jednu igru u nebesa prije nego što bi je isprobao, a čak i nakon što bih poneki "hit" naslov i isprobao mi je znao biti sasvim ok ali ne i drugi dolazak Krista. Naprimjer overhypeani Fallouti, Witcheri ili Batmani... to su sve dobre igre, ali imaju masu problema i nisu remek djela nikako (isto kao i npr. Skyrim, za kojeg priznam da mi je oduzeo više vremena od svih navedenih AAA naslova).

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.7.2015 8:43 (Moloch).
Moj PC  
7 0 hvala 0
11 godina
Star Citizen

Sve se slazem sto si napisao,ali Witcher nikada ama bas nikada nisu bile hajpane igre,i kvaliteta ih je uvijek prodavala.
Iskreno imam osjecaj da si Witcher igre igrao mozda sat vremena,i dosao do zakljucka nekoga koji je potpuno pogresan.
Ili naprosto nemas pojma sta je dobar RPG,nhf.

0 7 hvala 0
12 godina
Star Citizen

;)

Ma samo ti uživaj, što te briga što itko misli o igri ako je tebi super (a i offtopic je o njoj razglabati ovdje).

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.7.2015 11:26 (Moloch).
Moj PC  
4 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Moloch kaže...

Kad potrošiš 20.000$ i popušiš brak i djecu kao ovaj krele (ako je istina: http://imgur.com/a/xhT0c , a nažalost imam osjećaj da jest istina), onda nećeš biti ljut jer si očito "psihobolesnička osoba", kako ih kulturno naziva moj omiljeni burekdžija. :D Jednostavno, Star Citizen je igra koju podupire masa fanatika. Mislim da nisam nikad vidio takvu grupaciju, simptomatično mi je npr. što bez obzira koju stranicu/forum posjetim, SC zealoti uglavnom pljuju po E:D i No Man's Sky i ostalim SF igrama u pokušaju opravdavanja (?) SC-a... očito to niti nisu SF fanovi. Ono, ja uživam u ED (dovoljno dobra igra); uživat ću i u NMS (ako bude dovoljno dobra), a kad (ako) izađe SC, i u njemu (ako bude dobra igra). Pa super je što se vraća SF (specifično - starship sim) žanr i sve dobre ću podržat. Ono, dok/ako SC izađe, ja ću (od)igrati sve ostale naslove.

Taj što je dao 20,000$ zaslužuje to što ga je našlo i neka kmeči sada. Mislim da dam 20,000$ za igru morao bi biti tezak 20,000,000$. Ja sam uzeo 315p paket za 70$ i to je to? Cak i da su brodovi puno puno jeftiniji koji ce mi vrag?! Šta cu uc u igru i imam sve brodove i šta onda? Ne razumijem to iz gameplay perspektive više nego iz financijske.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.7.2015 16:50 (mislav_01).
17 godina
Star Citizen

glupa vrucina, u ovo vruce vrijeme Robert sigurno ima dugonoge i topless pomocnice koje ga hlade palminim listovima i kockicama leda, one elegantnijeg hoda donose pice svakih pola sata prateci paljivo da su uvijek prepreka na putu Robertovog pogleda..treba to placat.

○Lijepog li djeteta! Koliko je star?○ -Trideset i pet godina!

1 0 hvala 0
12 godina

Chris Roberts zaposlio brata i svoju žen(sk)u na projektu.

Taj mora da je porijeklom iz naših krajeva.

Novi strech goal: farbanje tunela svemirskih brodova. 

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.7.2015 21:28 (DeniZg).
10 godina
protjeran

What did you do before you started working on Star Citizen?
Before Star Citizen, I was working full-time modeling and acting. My other jobs in marketing have been in Fashion and Entertainment.

What do you do for Cloud Imperium?
VP of Marketing

Idem se popišat!

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.7.2015 21:46 (Kresimir4).
16 godina
odjavljen
Star Citizen

https://robertsspaceindustries.com/comm-link/transmission/12913-Meet-Sandi-Gardiner

"The Hangar module is going to be really cool" - I ja sam isto uzbuđen. Imat ćemo zidove, plafon, ribice u akvariju, pod i skale do broda. YEEAAA!

Moj PC  
4 0 hvala 0
10 godina
Kresimir4 kaže...

What did you do before you started working on Star Citizen?
Before Star Citizen, I was working full-time modeling and acting. My other jobs in marketing have been in Fashion and Entertainment.

What do you do for Cloud Imperium?
VP of Marketing

Idem se popišat!

Hahahahah evo pišam nekontrolirano! hahhahahahah, i opet će bit naivčina koji i dalje vjeruju u ovu prevaru od "igre" :D :D :D 

17 godina
mislav_01 kaže...
Moloch kaže...

Taj što je dao 20,000$ zaslužuje to što ga je našlo i neka kmeči sada. Mislim da dam 20,000$ za igru morao bi biti tezak 20,000,000$. Ja sam uzeo 315p paket za 70$ i to je to? Cak i da su brodovi puno puno jeftiniji koji ce mi vrag?! Šta cu uc u igru i imam sve brodove i šta onda? Ne razumijem to iz gameplay perspektive više nego iz financijske.

Ja sam pledge-al na samom početku za 35$ i to čisto radi igre, a ne radi broda. Nema mi logike kupovati brodove radi brodova, a još nemam pojma dal mi bude taj brod zabavan, upotrebljiv, igriv i koristan. Mogu oni napisati ne znam kaj u "specifikacijama" za neki brod, ali to apsolutno ništa ne znaći, tak da imati više brodova definitivno nema smisla.

Nego, sad su na 84 milijuna dolara... Izgleda kao fina cifra... I definitivno je. Ali isto tako, to može biti jako mala cifra, ako se krene megalomanski i projekt se previše oduži...
Prosječna plača game developera u SAD-u je oko 80 000 godišnje (brutto). Ako se ne varam, trenutno ih kod Robertsa ima zaposleno oko 300 (to sam našao negdje online). Znači, samo za plače radnika, godišnje im treba 24 milijuna dolara; tj. ova 84 milijuna bi im trajala neke 3 i pol godine, da danas krenu raditi sa ta 84 milijuna u banci... Ali onda već sad rade više od 2 godine i od tih 84 milijuna, potrošili su ziher 30 milijuna do sad (porezi, troškovi, plače, oprema, it), a možda i više... Dakle, u najboljem slučaju imaju za još cca 2 godine razvoja.
Naravno, priljev novca sigurno neće stati, ali bude sigurno pao ako se nešto konačno ne pokrene i ne naprave nešto opipljivo, te se počnu držati vlastitih rokova. A pitanje je onda da li će smanjeni priljev novca biti dovoljan da pokrije troškove izrade projekta koji se očito oteo kontroli i čiji opseg svakim danom samo raste... Ako nebude taj priljev dovoljan, onda će usljediti otkazi, dodatno produljenje i probijanje rokova radi smanjenjog broja radnika, pa ponovno nezadovoljstvo fanova koje bude rezultiralo još dodatnim smanjenjem priljeva... I za čas projekt sa takvim ogromnim buđetom završi sa ključem u bravi.
Naravno, ovo je samo najcrnija moguća situacija; ali nije baš i nemoguća...

http://dejankober.com/, http://dd3d.hr/
12 godina

Svaka sličnost je slučajna.

Pogledajte do kraja filmić. I cijeli film je odličan.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.7.2015 22:53 (DeniZg).
10 godina
protjeran
Tonči kaže...

https://robertsspaceindustries.com/comm-link/transmission/12913-Meet-Sandi-Gardiner

"The Hangar module is going to be really cool" - I ja sam isto uzbuđen. Imat ćemo zidove, plafon, ribice u akvariju, pod i skale do broda. YEEAAA!

Ne zaboravi na "auto" koji će ti potrošiti više vremena da uđeš u njega nego da potrcis 5 metara da određenog broda :)

17 godina
DeniZg kaže...

Svaka sličnost je slučajna.

Pogledajte do kraja filmić. I cijeli film je odličan.

Malo OT; Znaš kaj je najsmješnije? To kaj su napravili taj M2A3 Bradley i kaj se pokazao kao jako dobro vozilo (ne odma u startu, ali nakon par modifikacija, da) :D U zaljevskom ratu su ti tenkići uništili više protivničkih vozila nego M1 Abrams tenkovi a samo 3 su bila uništena od strane protivnika (ali zato 17 od prijateljske vatre ) I još dan danas su u upotrebi :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.7.2015 0:45 (Berko).
17 godina
neaktivan

Tako je Bradley se pokazao kao iznimno efikasno i potrebno vozilo.

17 godina
protjeran
DeniZg kaže...

Chris Roberts zaposlio brata i svoju žen(sk)u na projektu.

Taj mora da je porijeklom iz naših krajeva.

Novi strech goal: farbanje tunela svemirskih brodova. 

vjerovatno malo omrvila prodaja pixela , sad je vrijeme upotrijebiti sise i guzove  za oteti jos par milijuncica od Jesus Chris Robertsovih sljedbenika  !

17 godina
Star Citizen

Evo jedan osvrt na situaciju sa SCom od dugogodišnjeg game developera, dosta dugo štivo za čitat ali se isplati.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Vakaka kaže...

Evo jedan osvrt na situaciju sa SCom od dugogodišnjeg game developera, dosta dugo štivo za čitat ali se isplati.

sve je to izreceno i na forumu samo sta taj lik ima kredibilitet pa izgleda ozbiljnije.

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Mene jako brine što nisu izbacili FPS modul. Zabrinutiji sam nego sam ikad bio za Star Citizen. Cry Engine je za praktički gotovo FPS onog trenutka kad ga upališ. Za FPS trebaš ubaciti svoj level, modele, podesiti par desetaka varijabli i to je to. Svi elementi enginea su toliko dobri i gotovi da nema te igre iz prvog lica koju se ne može napraviti praktički instantno jer nema tog featurea koji već nije napravljen. 

Uopće se ne radi o levelu, animacijama i modelima - to je sve gotovo i sada samo poliraju stvari dok se ne rješe problemi s net code-om.

Radi se o tome da su (u suradnji s osobljem Cryteka) išli napraviti čitav novi mrežni kod kako bi se omogučilo igranje što više (do 64 mislim za sada..) igrača u istim instancama.

Problemi su multiplayer prirode a kako se radi o online igri bilo bi blesavo pustiti u Alpha testiranje SP mapu sa botovima (doduše to bi vjerojatno malo smirilo zle duhove..).

Ovo za producenta (koji je btw bivši Blizzard-ovac) i Travis Day-a (koji je sa ženom otišao u Blizzard sada) su sasvim normalne stvari na projektima ove vrste - to je posao i ljudi dolaze i odlaze.

Neko se zasiti, umori, neko dobije bolju ponudu negdje drugdje i sl. (služba je služba, družba je družba.. ništa osobno..)

Za sada se još ne brinem (samo sam nestrpljiv), no kako i sam kažeš ukoliko do kraja ove godine ne bude ništa od Star Marine-a i Planetside modula, onda bih se mogao malo zabrinuti jer krajem 2016. častim ćevapima hehehe  ;)

Lijep pozdrav ;)
17 godina
Dado_ZG78 kaže...
Tonči kaže...

Uopće se ne radi o levelu, animacijama i modelima - to je sve gotovo i sada samo poliraju stvari dok se ne rješe problemi s net code-om.

Radi se o tome da su (u suradnji s osobljem Cryteka) išli napraviti čitav novi mrežni kod kako bi se omogučilo igranje što više (do 64 mislim za sada..) igrača u istim instancama.

Problemi su multiplayer prirode a kako se radi o online igri bilo bi blesavo pustiti u Alpha testiranje SP mapu sa botovima (doduše to bi vjerojatno malo smirilo zle duhove..).

Ovo za producenta (koji je btw bivši Blizzard-ovac) i Travis Day-a (koji je sa ženom otišao u Blizzard sada) su sasvim normalne stvari na projektima ove vrste - to je posao i ljudi dolaze i odlaze.

Neko se zasiti, umori, neko dobije bolju ponudu negdje drugdje i sl. (služba je služba, družba je družba.. ništa osobno..)

Za sada se još ne brinem (samo sam nestrpljiv), no kako i sam kažeš ukoliko do kraja ove godine ne bude ništa od Star Marine-a i Planetside modula, onda bih se mogao malo zabrinuti jer krajem 2016. častim ćevapima hehehe  ;)

A dobro, reci koji će im vrag više od 32 igraća kolko je defult za Cryengine (max limit je 1000, ako ti server to može progutat) na mapama koje budu većinom u zatvorenim prostorijama?? Za 64 igraća moraš ogromnu mapu da bi to imalo smisla. A ako im je tolki problem složit da radi sa 64 igraća, zakaj onda nisu pustili sa samo 32 (16 vs 16), na nekoj manjoj mapi, pa usput to koristili ko test da vide kak se sve skupa ponaša i kaj bi trebalo popravit/promjenit, pa onda na temelju toga raditi upgrade na 64 ili 128 igraća?? 

17 godina
neaktivan
Star Citizen

Evo i službenog thread-a na forumu koji svima 'zabrinutima' može poslužiti kao izvor informacija i sredstvo za smirenje ;) 

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Inače Chris i ova priča sa Star Citizenom djeluju kao svaki scammer: zezne stvar po milijunti put, a onda slijedi ogromni wall of text isprike u obliku njegovog pisma.

12 godina
neaktivan
Star Citizen

vec vas mjesecima ovdje pratim u tisini. volio sam wing comander dok sam imao 14, pa valjda zbog toga. uglavnom, dado bojim se da je kris zajebo.

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jedva čekam kad će izaći SC da mogu zaigrat sa svojim sinom, sad je taman navršio 6 mjeseci.

17 godina
Dado_ZG78 kaže...

Evo i službenog thread-a na forumu koji svima 'zabrinutima' može poslužiti kao izvor informacija i sredstvo za smirenje ;) 

" I will say that we are talking about a delay of weeks and not months/years/decades."

Tko bude ovaj put štopal vrijeme? :)

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Star Citizen, Star Citizen - nickovi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice