- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Derek Smart poziva Chris Robertsa i ženu da podnesu ostavke.
Isto tako, nudi milju svojih dolara, da se provede revizija financijskog poslovanja RSI.
LOL-čina..
Malo licemjerno od njega nakon vlastitih 'postignuća'..
Bilo kako bilo, neka on samo trkelja svoje, mi ćemo već doći na svoje sa SC-om - samo da zgotove idućih nekoliko modula pa će to ušutkati ovakve trolčine.
Ljudi jednostavno još nisu spremni za crowd funded open development gdje se na proizvod čeka godinama.
Zato ni nema više ovakvih projekata.
Isto tako, nudi milju svojih dolara, da se provede revizija financijskog poslovanja RSI.
LOL-čina..
Bilo kako bilo, neka on samo trkelja svoje, mi ćemo već doći na svoje sa SC-om - samo da zgotove idućih nekoliko modula pa će to ušutkati ovakve trolčine.
Ljudi jednostavno još nisu spremni za crowd funded open development gdje se na proizvod čeka godinama.
WTF?! kad će te ti i tebi slični izvući glave iz pijeska i priznati fail? Zar ti je tako teško priznati da ste bacili novac uludo umjesto da branite ovo smeće do groba?
LOL-čina..
project CARS...elite dangerous?
Chrisu i obitelji nazalost nitko legalno ne moze nista jer uopce nisu duzni ,pravno gledano, isporuciti obecao ,cak ne moraju ni centa potrositi na crowdfounded projekt
Star Citizena mozda spasi ako Chrisa najure iz kompanije i zacrtaju si realne ciljeve kao sto su ga otjerali iz anvila,da je kojim slucajem ostao jos bi cekali na Freelancera !
Chrisu i obitelji nazalost nitko legalno ne moze nista jer uopce nisu duzni ,pravno gledano, isporuciti obecao ,cak ne moraju ni centa potrositi na crowdfounded projekt
Itekako ga država može nagaziti. Pročitaj u članku o ovlastima Federalne Trgovinske Komisije.
Stigao mi je danas newsletter sa linkom na update vezano za Star Marine... Pa sam malo pročitao tekst koji tamo piše... https://robertsspaceindustries.com/comm-link/transmission/14838-Star-Marine-Status-Update
Normalno da nisu izdali Star Marine kad su trebali, jer je igra očito u totalno neigrivom stanju i krcata sa hrpom bugova, a to se može fino isčitat iz tog teksta; npr.
Paragraf "Engineering & Code:
- igra je/ima očito problema sa clipping-om. Probajte pročitati ovo i ako netko shvati što oni tu pišu, prevedite mi:
Issues with passing/clipping through objects have been significantly de creased with a pair of fixes by Paul J. He’s updated the game to use the living entity’s orientation rather than the articulated entity for intersection tests and also fixed a frame behind issue with the living entity’s bounding box calculation.
- neki nedefinirani bug vezano za leaderboards
- bug kod kojeg je lik bacao granatu dok ste "holster-ali" oružje
- bug radi kojeg je osobni štit bio neuništiv
- trenutno istražuju bugove "teleportacije" igraća i ne detektiranja pogodaka (vjerojatno issue vezano za lag; ali vodite računa da su napomenuli da je to utvrđeno INTERNIM playtestingom, znaći na lokalnoj mreži su imali takav lag...)
Paragraf "Player locomotion/Animations"
- glavni animation director je tek sad "eksperimentirao" sa ragdoll animacijama... feature-om koji je build-in u Cryengine koji koriste... I to je morao glavni direktor za animacije raditi?! Btw, video sa tim "ragdoll-om" je na gornjem linku i ekipa u komentarima svršava na to...
- animacije koje su "u izradi": weapon holsering animacije za igraća dok je na ljestvama, dok hoda, dok trči ili sprinta (znaći skoro sve), te animacije mjenjanja oružja. I još uvijek testiraju da li to radi OK u 1. i 3. licu...
- animacije ulaska i silaska na ljestve "rade" ali su bugovite i trenutno rade da ih poprave
- crouch i prone animacje moraju "popraviti", ali to je navodno samo stvar davanja tih animacija na popravak "pravim ljudima" da ih izanimiraju kak spada (kaj je sa onim mocap studiom kojim su se hvalili)
Paragraf "Level Design"
- na levelu "Gold Horizon" imaju nekih problema sa LOD-ovima, pa su performanse bile loše; to su navodno sad popravili
- imali su nekih problema sa uništivim svjetlima koje su prije morali isključiti i sad ih vračaju natrag da budu uništiva. To će im navodno oduzeti sljedeći tjedan dana rada na levelu
- traceri od metaka su navodno ostajali na nekim površinama (nisu se micali nakon nekog vremena), što je imalo negativnog efekta na FPS kad se nakupilo tih tracera
Paragraf "Game design"
- glavna stvar u ovom paragrafu je da oni TEK SAD gledaju kak da naprave gameplay "sporiji i više taktički", tako da čim bolje simulira "Persisten Univers's First Person gameplay". Prvo, nije li takva stvar PRVA STVAR koju radiš, jer tip gameplaya diktira i layout mapa, ponašanje oružja i alata, te više-manje sve vezano za igrivost?! Jer nemreš imat istu mapu za brzi "twitch" based shooter i za sporu taktičku pucačinu, jer iste stvari ne funkcioniraju jednako u oba slučaja. A ako sam dobro skužio, oni već imaju napravljene levele, oružja, animacije (neke) i sl. Ali tek sad razmatraju kakav bude gameplay?!
Drugo; koji "Persisten Univers's First Person gameplay"?? To ne postoji! Ali i ako zanemarimo da ne postoji, na temelju čega su onda bazirali gampley Star Marine-a do sad?!
- dalje, tu je par nekih tweekova i sl.
- i za kraj; nemaju ni scoreboard na kraju meča (možda je to razlog "bug-a" sa leaderboards iz prvog paragrafa?)
Paragraf "Weapons & Gadgets"
-WE'VE GOT GUNS!
- oružja opčenito trebaju rebalans, jer prema navodu, puška "ATT-4" je ispala "predobra" pa sad moraju sva ostala oružja "pojačati" da budu u balansu
- fale neki VFX efekti na snajperskoj pušci
Paragraf "User interface/HUD"
- generalno rade nove ikone za sve; tj. ikone za UI su ili nepostojeće ili očito neki placeholderi i sad ih moraju sve napravit iznova
- slična stvar je sa message/chat window-om i health/injury widgetom
Paragraf "Blockers"
- tu navode još neke dodatne bugove i ponavljaju neke spomenute ranije u članku; osim ovih već postojećih, većina tih dodatnih bugova bi spadala u kategoriju "manji bug"
Uglavnom, ako se razluči što su popravili od tih bugova, a što nisu (te što su prešutili), dolazi se do zaključka da je igra prije toga bila u stanju u kojem ju ni Ubisoft ni Warner Brothers ne bi izdali :D
Također, tu ima još par stvari koje su kontradiktorne ili koje nemaju smisla ili koje tjeraju čovjeka da se zapita "a tko je tu lud"... Ponajviše se čovjek može zapitati na temelju čega su oni predviđali prijašnji datum izlaska Star Marine-a, ako je prema ovome sad vidljivo da i u trenutnoj fazi, taj modul nije ni blizu igrivog ili iole završenog...
Da citiram Bena Lesnicka:
We spent several weeks expecting that resolving a then-current crop of blockers would allow a PTU publish. When this didn’t happen, we conducted a full review of the module lead by our top technical folks from around the company. What they determined was what you read in Chris’ letter two weeks ago: we need to rebuild several ‘boring’ backend pieces and we need to fix serious animation issues before there would be any benefit to a release.
Ova gore lista bugova mi djeluje kao nešto više od "several ‘boring’ backend pieces and we need to fix serious animation issues".
Sve u svemu, stvari idu uobičajnim tokom
Glavno da rade na novim ikonama :) Ova igra će se raditi kao Cabal 2, 8 godina te će onda biti u zaostatku s enginom i svim tehnologijama. Oni sve rade odjednom i to je velika greška, uradi 1 dio kako treba pa idi na drugi, ovako će se odužit skroz ionako se odužilo.
Cudno kako nisu izbacili FPS module gdje mozes samo setati i gledati mapu bez icega onako kao spectator mode....
iako vidim da nije ni nista drasticnije od toga i napravljeno...
64 bitne mape su navodno unutra, čini mi se da je to jedna od većih prepreka koje su sada savladane i jako bitna stvar za daljni razvoj "ogromnog svemira" koji reklamiraju... ipak se kreće!
64 bitne mape su navodno unutra, čini mi se da je to jedna od većih prepreka koje su sada savladane i jako bitna stvar za daljni razvoj "ogromnog svemira" koji reklamiraju... ipak se kreće!
Ajde mi objasni kaj su to "64 bitne mape" koje su "stavili unutra".
Znači ili Roberts nema pojma kaj mu se događa u igri ili ljudi koji su napisali gore spomenuti status Star Marine-a nemaju pojma kaj se događa u igri ili sam ja halucinirao ono što sam napisao u prijašnjem postu? Jer prema Robertsu iz tog intevjua, glavni problem su te animacije, dok onaj gore status report navodi hrpetinu puno kritičnijih bugova i problema.
Kaj? Pa kaj kaj? Budući da si dobil ta pisma i svašta nešto, zar ne bi trebal znat pročitat sa nekoga SC portala kaj je to šta pitaš, gde bude sve lepo objašnjeno ak ti se ne svidjaju moja tehnička objašnjenja molim lepo. Ja povedat više nigdar ne bu jer sam napadnut na mojom jedinom personom!
Čudi me kaj si to preskočil od svega tog kaj si nasr... napisal gore ali navek bu lakše nekaj lošega povedat od dobrega kaj ne?
Ja opet velim ipak se kreće!
Kritičnost bugova je relativan pojam... Jedan SW koji koristim radi samo uz kombinaciju voodoo magije i prinošenja žrtava opskurnim bogovima afričkih religija ali se redovno prodaje pod potpuno funkcionalno rješenje
Kaj? Pa kaj kaj? Budući da si dobil ta pisma i svašta nešto, zar ne bi trebal znat pročitat sa nekoga SC portala kaj je to šta pitaš, gde bude sve lepo objašnjeno ak ti se ne svidjaju moja tehnička objašnjenja molim lepo. Ja povedat više nigdar ne bu jer sam napadnut na mojom jedinom personom!
Čudi me kaj si to preskočil od svega tog kaj si nasr... napisal gore ali navek bu lakše nekaj lošega povedat od dobrega kaj ne?
Ja opet velim ipak se kreće!
Prvo; to kaj sam ja gore "nasr... napisal" nisam JA izmislilo, nego sam prenio ono što piše u tom status reportu, pa se onda javi ekipi iz CIG-a i pitaj njih zašto u tom status reportu nisu spomenuli 64bitni upgrade Cryengine-a koji opće nema nikakve veze sa Star Marine-om, jer im za to 64bitna arhitektura uopće ne treba (trebat će im za izradu velikih svemirskih prostranstava, kod kojih je 64 bitna preciznost neophodna ako hoćeš imati realne veličine i udaljenosti)
Drugo; zanima me da li TI znaš što je to što si nasr... napisao.
Strpite se pa ćete sve vidjeti na djelu...
Ozbiljno. Koja je spika s tim 64-bit prelaskom i jel to stvarno tehnicki big deal za napraviti?
Ozbiljno. Koja je spika s tim 64-bit prelaskom i jel to stvarno tehnicki big deal za napraviti?
Evo najnoviji Letter from the Chairman na službenim stranicama (ne mogu sad linkat, na poslu sam..), kao i intervju sa CR-om od preko sat vremena.
Ljudi su sve lijepo objasnili i izložili.
Piše i o stvarima o kojima sam ja ranije govorio - novom studiju u Njemačkoj sa CryTekovim inženjerima i preradama CryEngine-a.
Dakle najnoviji Letter From the Chairman i 10 for the Chairman intervju u Comm Link-u na službenom webu :)
pa tih letter of chairmana ima ko govana
mislim da je puno lakse izbaciti wall of text nego obecane module igre..
vec ima stotine stranice tih lettera i desetke sati videa vezanih uz module koji se konstantno odgadaju
http://www.dallasobserver.com/news/stormy-weather-6427649
Kako Roberts podsjeća na Romera iz 1999...
http://www.dallasobserver.com/news/stormy-weather-6427649
Kako Roberts podsjeća na Romera iz 1999...
Čista nagađanja... ti kažeš: dajte dokaz da stvari napreduju, isto tako ja kažem: daj dokaz da lažu u svim ovim postovima i intervjuima o napretku razvoja i problemima s kojima se susreću.
Za sada same špekulacije. Daj im vremena samo da izbace koji od ovih modula sa svime što tvrde da je unutra pa ćemo onda razgovarati.
Net bruji o SC-u - podizanje još više prašine i besplatna reklama ;)))
star-citizens-chris-roberts-defends-ambitious-85m-crowdfunded-game-feature-creep-accusations
star-citizen-creator-responds-to-delay-concerns
star-citizen-defended-by-chris-roberts-anew-but-backers-are-feeling-burnout
star-citizen-creator-responds-to-feature-creep
star-citizen-creator-calls-bullshit-on-feature-creep-and-over-ambition
ovo oko SC ce prije zavrsiti kao Jonestown,Chrisovih fanboyza, nego sto ce ispasti obecano od igre !
Istina , sklepace oni nesto od igre ali nece to bito ono sto je megaloman obecao !
Joj kad si uletim u vlastitog idrisa od par soma dolara pa sa bridža odapnem par torpeda u pravcu vandulske gmadi. Naravno prvo ću obavijestiti endžinirig rum da upumpa maksimum neutrona u štit a ako bude problema mogu pojačati subatomski partikulizator da sve bude fajn.
Oće neko da bude moj prvi unteroffizir pače kormilar Mikula Mali?
Net bruji o SC-u - podizanje još više prašine i besplatna reklama ;)))
star-citizens-chris-roberts-defends-ambitious-85m-crowdfunded-game-feature-creep-accusations
star-citizen-creator-responds-to-delay-concerns
star-citizen-defended-by-chris-roberts-anew-but-backers-are-feeling-burnout
star-citizen-creator-responds-to-feature-creep
star-citizen-creator-calls-bullshit-on-feature-creep-and-over-ambition
Net "bruji" a svaki članak je ili neki demant ili izvlačenje ili diskusija o tome kak stvari ne štimaju...Yey
Evo još jedna slična stvar o kojoj je jedno vrijeme "brujao" net: LINK
Ragovor sa Benom Lesnikom, transkript..
Dosta materijala..
https://forums.robertsspaceindustries.com/discussion/272956/transcript-for-ben-for-the-chairman-10-for-the-chairman-episode-60
U biti to sve je samo znak uspjeha projekta, jer u Americi znaš da postaješ uspješan (i relevantan) tek kad počnu pljuštati tužbe i kad te konkurencija pokuša sabotirati niskim udarcima i prljavom štampom
U biti to sve je samo znak uspjeha projekta, jer u Americi znaš da postaješ uspješan (i relevantan) tek kad počnu pljuštati tužbe i kad te konkurencija pokuša sabotirati niskim udarcima i prljavom štampom
Da imam kad i ja bih napisao skeptičan članak. Jel' bi i mene platila konkurencija? :D
Ali bi taj tvoj članak puno bolji bio kada bi ti ga netko platio.....
Stari ljudi kažu:
"Para buši, gdje burgija neće."
Ali bi taj tvoj članak puno bolji bio kada bi ti ga netko platio.....
Stari ljudi kažu:
"Para buši, gdje burgija neće."
Ne bi. :) Ne živim od pisanja pa je šansa da me netko plati za pisanje gotovo nikakva. Što se pare tiče, da, vjerojatno imam cijenu za koju bih napisao prvi i zadnji plaćeni članak, ali tako velik novac ne daju za pisanje. :)
No, čujem da razni renomirani novinari doslovno imaju cjenike za ocjene igara...