Star Citizen izdvojena tema

poruka: 4.785
|
čitano: 907.214
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Star Citizen, Star Citizen - nickovi
11 godina
Star Citizen

Kao što sam rekao, neki vjeruju sada, ja ću im vjerovat kad dostave.

Želim igrat igru koju oni (i sad Dado) opisuju, ali se bojim da će ispast eye candy sa prosječnim gameplayom. Ako flight model bude dobar, i ako fight bude zabavan, to će biti igretina.

Ako ne, srećom za koji mjesec izlazi IL2:BOS s dovoljno fizike na expert serverima I za najzagriženije simere. 

Ne očekujem od SC-a takvu razinu i tako steep learning curve jer bi onda umjesto pustih milijuna skupili jedva parsto tisuća dolara, SC svakako treba bit pristupačniji prosječnom igraču (pa čak i vrsti zvanoj vječiti njub) koji ni nezna što je HOTAS, ali taj isti SC mora nuditi nki advanced/hardcore/realisam/whatever mod.

Nešto slično ko WarThunder ali da smo svi na istom serveru, nek igra arkadno ko želi ili ne zna drugačije, meni ne smeta što je njemu lakše i može letiti mišem i gamepadom s 10 botuna dok god ja mogu igrat ko pravu simulaciju, sve na manual control.

Cy
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.4.2014 9:04 (Cynical).

1 0 hvala 0
13 godina
Re: Star Citizen
mislav_01 kaže...

Meni tih, ne znam, 70ak eura ne znaci ništa. I da od igre ne bude ništa dao bi i 100€ da je to bila minimalna para za upad, ovjde je ona bila oko 40$ što je zaista zanemariva oklada za potancijalni rezultat. 

cuj, imam jednu dobru priliku za zaradu, 100% sigurnjak, sve sto moras napraviti jest uplatiti 1000€ na jedan racun

nakon toga mozes ocekivati min peterostruku zaradu ^^

i da, sad naplacuju alpha pristup novim korisnicima

https://robertsspaceindustries.com/store/403-arena-commander-pass

koji klosari - pa koliko im para treba? zali boze svih tih ljudi koji ce platiti alpha pristup i onda jedno 2mj nece moci posteno igrati tu alphu posto ce im serveri vjerojatno biti optereceni do jaja + bit ce puno bugova tako da ce biti neigrivo

sto je previse, previse je sa muznjom para na svakom koraku

mislim da tehnologija jos nije toliko napredovala za sve sto si je roberts zamislio..

13 godina
Star Citizen

Toliko me privlaci shema cijele igre da uzmem osnovu za 40$ i bok... 

ALi kad vidim da imaju budget jedne AAA igre a ne rade nista pod milim bogom... nedam lipe.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Uzevši u obzir da igru platiš 1 i voziš bez mjesečne pretplate, 35$ koliko sam platio nije previše.

Ukoliko igru završe i stvarno bude dobra...

Dakle Chris treba višak love u banku i oročiti pa da može održavat servere i raditi/polirati novi sadržaj kada igra izađe. (uz plus novih prodanih igara kojih s obzirom da svi backaju neće bit puno).

Ali tražiti 250$+ za nekve điđe u igri koja nije ni blizu kompletnosti za prosječnog Hrvata je glupost. (neka se neki ne uvrijede, ali vi ni niste prosječni ´rvati.)

Očekivao sam neki EvE ala starlancer/freelancer, u hangaru bio 2-put, čekam DFM koji ću isto tako vjerojatno par puta pokrenuti i čekam GOTOVU IGRU. Nemoraju sve odjednom, nek prvo izdaju fajt module, pa trade, pa exploring...

Zasada moram priznati da sam razočaran pokazanim, ide se previše u širinu, troši se lova na razne gluposti (koji f*akin MOCAP studio?), neće bit svi na 1 serveru... navodno dodatno naplaćuju alpha pristup?!
No svejedno polažem neke nade u ovo i Robertsa, čisto na dosadašnjem uradcima ako ništa drugo...

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.4.2014 12:45 (Dala).
15 godina
neaktivan
Cynical kaže...
Realistično, mislim da će ispast jedna solidna igra ako je ikad dovrše, očito fali AAA naslov napucan akcijom i grafikom u tom žanru. Ali onaj 'sim' iz spacesim me dosta brine. Toliko priča o toj fizici, a sve do sada viđeno djeluje jako arkadno.

Trebao bi upucat lovu u prave matematičare i fizičare da u sprezi s developerima odrade "sim" dio kako spada, pa da gameplay zaista bude dubok ko što je pokušao natuknut u video par postova iznad

Nema potrebe za nekakvim matematičarima i fizičarima. To je prilično jednostavno za izvesti, Allegiance je taj dio skinuo IMO kako treba već davno (taman pravi balans između arkade i simulacije IMO, i prilično strma krivulja učenja).

A ako ćemo pričati o nekakvoj visoko realističnoj simulaciji, onda jednostavno ništa od toga ne prolazi. Jer bi se borbe u svemiru završavale puno brže i ne bi bile ni izbliza toliko napete (da ne spominjem potpuni nedostatak potrebe za malim letjelicama koje bi imale ulogu "lovaca"). Ukratko uopće ne bi izgledale onako kako ih mi zamišljamo.

Potreban je neki balans između dovoljne razine simulacije da bude uvjerljivo (nama, prljavim seljacima, koji svemira nikada nećemo izbliza vidjeti), i nekih arkadnih koncepata čija je jedina svrha igru učiniti zabavnom. Nažalost tu postoji jedan nezgodan problem, to je prilično individualna stvar i svatko ima svoju viziju koliko bi točno stvari trebalo biti realno odsimulirano.

To understand what recursion is, you must first understand recursion.
17 godina
neaktivan
Star Citizen

Navodno bi trebali danas do kraja (njihovog) dana izbaciti nekakav dodatni filmić kao promo Arena Commandera (DFM-a) - ako bude ko prijašnji uradci, čeka nas vizualna poslastica, no vidjet ćemo..

(tak sam pročitao na njihovom forumu da kruži priča, ali nakon malo pretrage po njihovim stranicama nisam vidio službenu najavu tako da uzimam to sa zrnom soli..)

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
Star Citizen

OK, dakle zadnjih 15tak minuta videa je novi materijal i malo pokazuju mogućnosti decoupling-a tj. free flight-a, te zero G lebdenja s pilotom. Jako dobro napravljeno. 

Zanimljiv dio je i kad demonstriraju kako se može 'sakriti' iza neke krhotine asteroida ili strukture i ugasiti svijetla/brodske sustave napravivši nekom zasjedu i onda u pravom trenutku napasti {#}

Sada kad malo bolje gledam detalje i grafiku, te animacije i sam let brodova sve mi se više sviđa što su napravili. Dinamično osvjetljenje isto jako doprinosi ugođaju i realističnosti scena (kod platformi za slijetanje i asteroida pogotovo).

Ajmo sad komentari kak ekipa ništa ne radi i kako je ovo samo vapourware/scam i sl.  {#}

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
2 3 hvala 0
17 godina
neaktivan

Prvo, sretan Uskrs svima!

A sad na igru. Mogu komentirati samo ono što vidim. Grafički je ovo prekrasno, stvarno je odličan vizualni dojam, ne znam što je tehnicki taj PBR ali izgleda jako dobro. Što se tice DF-a letni model mi se isto dopada jer kolko mi se čini moći ce se razni trikovi izvoditi. Ja si to u glavi zamišljam kao što je serija Battlestar Galactica napravila, brod se moze okretati oko svih osi, ici u rikverc, okrenuti se naopako i sl. To ce bit brutalnih forica kada dodje prava bitka, pa kada krenu djelovi broda letit okolo uf bit ce kaos :D. 

Samo mi se čini da ce mi trebati puno jače računalo za ovo pa cim dodju 8xx karte morat cu nešto smislit i zamijeniti kompletno računalo. {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.4.2014 12:48 (mislav_01).
17 godina
neaktivan
Star Citizen

PBR = Physicaly Based Rendering. Nova fora u game engine-ima, specijalno i novom Cryengine-u na kojem se temelji i SC  {#}

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Star Citizen

zna li itko kolike ce biti cijene brodova u cash shopu za igrace koji nisu backeri?

Jer ako su sad cijene kao povoljne za donatore ,mogu samo predpostaviti  da ce novi igraci  morati pljunuti bruku novca.(i nemojte mi spominjati da ce biti moguce kupovati u ingame valuti jer svi smo shvatili kuda ova igra ide,nismo bas toliko naivni)

1 7 hvala 0
17 godina
neaktivan

LOL, cijene brodova? 

Brodovi neće imati cijenu jednom kad igra izađe. To je samo dok se daju donacije za razvoj.

Molim te prouči malo materiju prije nego komentiraš. Igra NIJE p2w! 

Lijep pozdrav ;)
14 godina
Dado_ZG78 kaže...

LOL, cijene brodova? 

Brodovi neće imati cijenu jednom kad igra izađe. To je samo dok se daju donacije za razvoj.

Ti stvarno misliš da neće tako staviti u finalnoj verziji igre...posebno nakon što su se toliko oparili već u fazi razvoja?

Ajd živli bili pa vidjeli, osobno se nadam da neće ali.....nekako sumnjam da će promijeniti stil poslovanja čak i ako/KAD igra izađe.

Battlelog: [G] pijana_carapa
17 godina
protjeran
Dado_ZG78 kaže...

LOL, cijene brodova? 

zato i pitam jer sam proucio materiju dok je igra bila na kickstarteru , i nije bilo govora o ovom cash grabu koji se trenutno desava.Zato ne mogu da vjerujem da nece biti brodovi u cash shopu za RL novac kad igra izadje sljedece godine.

Da su na pocetku najavili da ce nastaviti cijediti donatore zar bi itko podrzao ovo?

17 godina
neaktivan
Van_Blaster kaže...
Da su na pocetku najavili da ce nastaviti cijediti donatore zar bi itko podrzao ovo?

Hm...   

tko koga cijedi? 

Zar itko ikoga sili da donira preko 40tak dolara (koliko dođe kompletna igra s početnim brodom i pristupom Alphi i Beti)? 

Ljudi ovo podržavaju jer to sami žele a ne jer moraju.

Ako ti se sviđa igra doniraj odmah, ako ne pričekaj dok izađe, pročitaj kritike i plati punu cifru od kakvih 60tak dolara i peglaj.

Lijep pozdrav ;)
13 godina
Dado_ZG78 kaže...
Van_Blaster kaže...

Hm...   

tko koga cijedi? 

Zar itko ikoga sili da donira preko 40tak dolara (koliko dođe kompletna igra s početnim brodom i pristupom Alphi i Beti)? 

Ako ti se sviđa igra doniraj odmah, ako ne pričekaj dok izađe, pročitaj kritike i plati punu cifru od kakvih 60tak dolara i peglaj.

Za te pare sta su oni dobili rjesis pitanje gladi i pitke vode u Africi, ocistis pola planeta od smeca i jos ti ostane za AAA igru. 

17 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...

Za te pare sta su oni dobili rjesis pitanje gladi i pitke vode u Africi, ocistis pola planeta od smeca i jos ti ostane za AAA igru. 

Šališ se, jelda?  {#}

Evo ti pa stavi stvari u perspektivu...

Lijep pozdrav ;)
17 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...
Dado_ZG78 kaže...
Van_Blaster kaže...

Hm...   

tko koga cijedi? 

Za 40 milijuna? To ne možeš ni za 40 milijardi.. Ajmo ne pretjerivati. Dado je dobro rekao, nitko nikoga ne tjera da išta kupi.

17 godina
Star Citizen

Malo googlam pa vidim da je prosjecna placa developera u US oko 100 000$ godisnje(bruto), designeri su vjerovatno nesto manje placeni, menadzeri i ostala gamad nesto vise. Ako uzmes da na projektu radi nekih 50 ljudi(nemam pojma koliko ih radi ovo nagadjam) dodjes do:

100 000 * 50 = 5 000 000 $ godisnje samo na place

i tako 3-4 godine... ok dosta ljudi vjerovatno radi i za manje pare jer nisu iz US itd. Uglavnom, radna snaga potrebna za ovakav projekt i njen cost nisu mali...

a di je najam ureda, marketing, mocap, kurve itd..

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Za one kojima se neda gledati cijeli video ili žele više informacija..

Analiza nekih mogućnosti.

13 godina
Dado_ZG78 kaže...
SimeKZ kaže...

Šališ se, jelda?  {#}

Evo ti pa stavi stvari u perspektivu...

Bog te fanbojski ranio, pa karikiram.... muzu lovu iz naroda za hebenom pricom... Puno zuje a malo meda daju. Koji ce uopce koncept igre bit nigdje ne pise... Skoro sam i ja uzeo za 40$ paket i onda se hoces malo bolje informirat i nemas nista... 

17 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...
 Koji ce uopce koncept igre bit nigdje ne pise... Skoro sam i ja uzeo za 40$ paket i onda se hoces malo bolje informirat i nemas nista... 

LOL  {#}   {#}   {#}

Joj, joj, joj, joj...   ova je dobra!   Nema informacija o konceptu...  tu završava svaka rasprava jer očito samo pišeš bedastoće.

Lijep pozdrav ;)
16 godina
neaktivan

Ovo je moje razmišljanje o SC..

Ja ću ga usporediti sa Skyrimom.

Skyrim je odlična igra. Međutim da bi u potpunosti iskusili Skyrim, morate ga modati. Tu nema rasprave.

Nevjerojatno je što su sve fanovi napravili sa tom igrom.

Spellovi koji levelaju i razvijaju se u bolje verzije, armor koji to radi, posve rebalansirani skillovi, hrpetina oružja i opreme čak i potpuno novi svjetovi stvoreni od nule..

Recite mi da Bethesda i Todd nisu mogli to sve napraviti. Naravno da jesu.

Stvar je u tome što studio nema vremena usavršiti igru.

Studio dobije rok u kojem igra treba biti gotova i rade najbolju igru koju mogu unutar toga roka.

I nekad je od toga ispadne Oblivion, a nekad Skyrim.

U većini slučajeva smo kao igrači zapravo sretni ako ispadne Oblivion, a uz puno sreće i strpljenja i godina čekanja od Morrowinda dobijemo Skyrim.

Star Citizen nije obična igra.

Star Citizen nije Skyrim.

Star Citizen je modani Skyrim.

Chrisa ne pritišće studio. Chrisa pritišće samo njegova vizija savršenstva.

Koji studio i koji izdavač bi u igru ubacio zamrzavanje stakla kada isključiš sustave na brodu?!

Niti jedan jedini.

U odličnom Skyrimu prekrivenom snijegom, znate što daje otiske u snijegu?!

Mod. User mod. Neki fanatik koji je rekao da nemre igrati igru sa snijegom bez otisaka u snijegu.

I napisao par linija koda koje nisu mogli Todd i Bethesda i milijuni investitora.

To je Chris.

Fanatik.

I to je Star Citizen.

Tko ne razumije niti neće i ne mora.

Na kraju krajeva što vas briga što muzu novac.

Neka ga muzu od onih od kojih ga mogu izmusti.

Ako će izmusti dodatni milijun na 5 dolara za slot ili 10 dolara za poster ili ručnik ili wc koji pjeva tko sam ja da se bunim.

Ja sam kupio Freelancer.

I podržao Chrisa i Star Citizen.

I nije me briga ako moram čekati godinu dana dulje da bih umjesto Obliviona dobio ne Skyrim nego modani Skyrim.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.4.2014 17:57 (NightShadow).
13 godina
Dado_ZG78 kaže...
SimeKZ kaže...
 Koji ce uopce koncept igre bit nigdje ne pise... Skoro sam i ja uzeo za 40$ paket i onda se hoces malo bolje informirat i nemas nista... 

LOL  {#}   {#}   {#}

Joj, joj, joj, joj...   ova je dobra!   Nema informacija o konceptu...  tu završava svaka rasprava jer očito samo pišeš bedastoće.

Pa odgovori mi, koji je koncept igre... 

Podrzat nesto sta postoji... bez problema... 

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.4.2014 17:51 (SimeKZ).
17 godina
neaktivan
Star Citizen
Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Star Citizen

Overall development monthly report   - hrpa dobrih vijesti {#}

(sad će skeptici navalit kako su sve to samo prazna obećanja, ali eto..)

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Dado_ZG78 kaže...

Ne moraju skeptici... Pa očito je da ništa ne postoji. Osim MOCAP studija, kurvi, kokaina i keša naravno.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
15 godina
Tonči kaže...
Dado_ZG78 kaže...

Ne moraju skeptici... Pa očito je da ništa ne postoji. Osim MOCAP studija, kurvi, kokaina i keša naravno.

whatever happens in vegas stays in vegas?

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Naravno {#}

Lijep pozdrav ;)
16 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

1. Da li će raditi port na konzole? (mada ne bi trebali jer je igra od početka najavljivana kao 'PC game' i dokaz da PC igre nisu mrtve..)

2. Ovisi o više faktora - najograničavajući faktor će biti dosta česti patchevi koji na PC-u nisu problem ali na konzolama bi mogli biti.

Možda naprave samo Squadron 42 ili Arena Commander za konzole, a PU bude samo na PC-u.

Također na PC-u će biti podržana hrpa periferije, rezolucija 4k.. itd. itd.

3. Sve u svemu inače se rade portovi s konzole na PC i uglavnom su igre sj* radi toga, a ovo je primarno za PC a ako žele portat neku 'lite' verziju za konzole fućka mi se, znam da je PC verzija prva i THE verzija {#}

Akhem, ako smijem...

1. Kako navuci ljude for dummies, tip #1- "Prodaj im religiju" Ron Hubbard.

2. 16K$ po exe patchu, resursi su besplatni. Ove podrske za hardware - *yawn* - obecanja, obecanja, obecanja... vidis, kad se zamislim, prisjetim se malo Dai Katane... vidis, vidis...

3. Mhm. Naravno. Kad portas s PC-a na konzolu, u biti imas u visual studiu meni "Automagically convert source for console..." i sve se samo od sebe rijesi i popravi.

U stvarnosti, ako planiras cross-platform software, moras planirati od pocetka, inace zaboravi... tako da ako nekim slucajem spomenu konzole, mozes biti siguran da ces dobiti tu 'lite' verziju na pisiju - jer ce ta verzija jedina postojati. Nes ti posla exportati vece teksture, ali nije to to, prava slasticarnica lezi u shaderima - a ako ih konzola ne moze prozvakati...

Pored toga, CryTek ima automacki deploy na sve bitnije platforme.

Meh, meni se cini da su te parole s PC-em samo lukavi marketing, sto mi definitivno ne ozivljava postenje za ove bitange {#} (cekam mjesec dana da upotrijebim rijec 'bitanga')....

Olso - u cemu je frka s xbox controllerom? Avionski joystick ili xbox controller, razlike nema, dugme je dugme, axis je axis. Na xbox controlleru ima dovoljno tipki za upravljanje cijelim eskadronom, kamoli za jedan avioncic, a za simulacije - uzimam analognu gljivu ispred misa svaki dan...

So all hail the new flesh - 'cause it suits me fine...
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.5.2014 23:05 (Deus ex machina).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Star Citizen, Star Citizen - nickovi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice