Star Citizen izdvojena tema

poruka: 4.785
|
čitano: 907.112
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Star Citizen, Star Citizen - nickovi
17 godina
neaktivan
Star Citizen

Vidim da se u ovoj temi ne da konstruktivno raspravljati o nečem pozitivnom vezanom za CIG ili raztvoj SC-a.

KDA, KDA..  sve je to scam, najfinanciraniji projekt od strane zajednice na svijetu ikada je samo mazanje očiju, ne može se napraviti tako dobra igra, ambicije su prevelike, yada, yada, yada...

Zanimaju me reakcije kad Arena Commander bude vani {#}

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Star Citizen
Dado_ZG78 kaže...

Vidim da se u ovoj temi ne da konstruktivno raspravljati o nečem pozitivnom vezanom za CIG ili raztvoj SC-a.

KDA, KDA..  sve je to scam, najfinanciraniji projekt od strane zajednice na svijetu ikada je samo mazanje očiju, ne može se napraviti tako dobra igra, ambicije su prevelike, yada, yada, yada...

Zanimaju me reakcije kad Arena Commander bude vani{#}

Pa otud i dolazi sav skepticizam, skupili su više nego dosta love, obećavaju brda i doline a ništa opipljivo nisu napravili (hangar nije vrijedan spomena).

Ja sam podržao SC još dok su se skupljeni milijuni mogli nabrojati na prste jedne ruke i onda sam vjerovao da će nešto bit od tog, sad mi to sve više sliči na top shop prodaju.

Još ja vjerujem u SC i nadam se da će je uspjet zgotovit, i da je izdaju s 10% sadržaja od onog što su obećali bila bi ludilo igra.

Zdravi i veseli bili :)
16 godina
Dado_ZG78 kaže...

nemoj se prijatelju ljutit... moramo nesto radit dok ne izadje igra... nemozemo hvalit slike i "gameplay" videa tako da jedino sta nam ostaje je negativan sarkazam...

Zamisli kako je CR-u sa 40 milja u djepu i obecanjima da ce ih dobro potrosit, pa covik bez malo KDA nemoze izdrzat...vidis i sam da je uvjek opusten na snimanju...

17 godina
neaktivan
Star Citizen

I sam sam podržao projekt u najranijoj fazi (prije Kickstartera) pa svejedno ne gubim živce (ni vjeru) da ekipa radi fenomenalnu igru.

Da, bilo mi je žao jer sam se nabrijao za Božić da ću pikat DFM, ali bože moj, rokovi su tu da se pomiću, treba biti fleksibilan kad je game development u pitanju.

Bio bih skeptičan da nema sveg tog feedback-a (status reporti na mjesečnoj i tjednoj bazi, intervjui, sneak peek-ovi, odgovaranje na pitanja zajednice itd.) koji nam svakih nekoliko dana stiže na službenim stranicama igre. Točno se zna na čemu sve rade i što su do sada napravili.

Ovih dana među ostalim završavaju zapošljavanje ljudi u nekim studijima i fine-tuning organizacijske strukture potrebne za glatku suradnju dislociranih studija (trenutačno na igri radi oko 225 ljudi - duplo nego su mislili na početku, a brojka i dalje raste).

Vjerujem da će već kroz 2-3 tjedna (od danas) biti rezultata i to zanimljivih, no vidjet ćemo {#}

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Dado_ZG78 kaže...

U onom stogodišnjem trezoru neke banke, ostavit ću broj mobitela (SIM) za svoje unuke da se jave tvojim unucima s dojmovima. :)

Dado_ZG78 kaže...

Da, bilo mi je žao jer sam se nabrijao za Božić da ću pikat DFM, ali bože moj, rokovi su tu da se pomiću, treba biti fleksibilan kad je game development u pitanju.

vidjet ćemo {#}

A nisi se nabrijao za ljeto 2013.? Ili veljaču ove godine? Ili "nakon PAX-a"? Ili ovaj sad zadnji rok...

@podebljano: nisu kad proizvodom odgovaraš dioničarima, jesu kad ti svijet pokloni $50M. :)

Star Citizen mora početi postojati zbog crowdfundinga, ne više samo SC-a. Propadne li zaista, to će biti jak udarac cijeloj niši... ideji... Kickstarteru, Indiegogou...

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Star Citizen mora početi postojati zbog crowdfundinga, ne više samo SC-a. Propadne li zaista, to će biti jak udarac cijeloj niši... ideji... Kickstarteru, Indiegogou...

Naravno, no tu nema straha ni sumnje..  samo nestrpljenje zajednice, što je razumljivo {#}

Lijep pozdrav ;)
17 godina
protjeran
Abomb kaže...
Dado_ZG78 kaže...

Blizzard-ov veteran manager prelazi u CIG jer je oduševljen Star Citizenom {#}

Unaprijed za zlobnike - navodno je on bio jedan od glavnih protivnika mikrotransakcija u WoW-u i Diablu III.

Nadajmo se da će pomoći projektu i omogućiti bolju sinergiju među rastućim studijima koji rade na igri..

WoW je "mrtva igra" (sto se novog contenta tice ne igraca), D3 se vadi iz jame odlaskom na konzole... sta ce covik nego pobiec dok je vrime....Po stare dane ce zahebavat mladost sta rade i provat dobit dio onog Toncijevog KDA kolaca (kurve, droga, alkohol)....

{#}

doveli covjeka(koliko li je njegovih milijuna od onih 50?) da megalomana i nerealnog Chrisa spusti na zemlju i da napokon pocnu nesto funkcionalno  praviti od SC, a naravno tu su KDA i nema nikakve pravne odgovornosti prema financijerima igre.

12 godina

Meni se to ni malo ne svida. Jos uvijek se znam usred noci probuditi zbog nocnih mora iz Diablo 3, najgore mi je dok sanjam RMAH ili onaj pony level, u biti cijela igra je jedan veliki pony level. 

Ja sam uvjeren da je Bobby Kotick poslao tog lika da unisti Star Citizen.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.5.2014 15:53 (steelman).
17 godina
Star Citizen

Ima koja dobra duša da mi malo objasni kako ovdje (link) staviti i prodadti SC acc, bio bih zahvalan.

http://www.reddit.com/r/Starcitizen_trades/

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Point-X kaže...

Ima koja dobra duša da mi malo objasni kako ovdje (link) staviti i prodadti SC acc, bio bih zahvalan.

Pa kud baš sada prodaješ acc? 

Mislim, ak si čekao do sada onda još tih 2,3 tjedna ti je sve isto.. pa vidiš kako to izgleda i onda ako ti se ne svidi prodaš{#}

Lijep pozdrav ;)
13 godina
Point-X kaže...

http://www.reddit.com/r/Starcitizen_trades/

Isto ti je ko forum... regaj se, otvori topic i stavi WTS i to je to.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
17 godina
Dado_ZG78 kaže...
Point-X kaže...

Pa kud baš sada prodaješ acc? 

Mislim, ak si čekao do sada onda još tih 2,3 tjedna mjeseca ti je sve isto.. pa vidiš kako to izgleda i onda ako ti se ne svidi prodaš{#}

there, i fixed it!

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.5.2014 17:10 (nixass).
17 godina
neaktivan
Star Citizen

Kako ljudi reagiraju na duži development, nije ni čudo da se igre uglavnom razvijaju 'iza zatvorenih vrata'.

Što mislite koliko je trebalo da nastane jedan Skyrim ili (da budemo bliži tematici) Elite Dangerous?

Braben je na ED-u počeo raditi bar 2 godine prije nego Roberts na SC-u i mada je Elite bila najavljena za proljeće ove godine, još je u Alpha fazi - bit će super ako do ljeta bude u Beti i negdje na jesen izađe.

Star Citizen je originalno zamišljen kao glavna SP igra (Squadron 42) sa mogućnosti MP-a u relativno malom PU svemiru (Star Citizen) i CIG su imali ulagače koji su htjeli vidjeti postoji li IKAKAV interes na tržištu, na što je bila dogovorena crowdfunding kampanja da se skupi oko 2 milje dolara (500k na Kickstarteru, ostatak na CIG-ovoj stranici), a potreban ostatak bi uložili oni (ulagači).

Kako se pokazalo s vremenom, ne samo da su probijeni svi rekordi u crowdfundingu, nego je i zajednica oko projekta narasla na skoro pola milijuna ljudi pa više nije bilo potrebe za financiranjem sastrane i CIG je krenuo u širenje, zapošljavanje talentiranih ljudi i restrukturiranje/outsourcing kako bi mogli stvoriti što su obećali.

Među ostalim, svi asseti - kojih je sve više i više svakim danom, su ove godine prebačeni u najnoviju verziju CryEngine-a (trenutno 3.6.1), napravljen je vlastiti podsustav za fiziku, net kod, hrpa dorada i optimizacija, ispeglana je masa bug-ova itd.

S obzirom da je početna ideja bila puno skromnija od ovoga u što se projekt pretvorio (i super što je tako), nekakvi rokovi postavljeni na početku više ne vrijede - logično.

Mene bi osobno brinulo da se rokovi samo odgađaju a nema nikakvih informacija što se zbiva unutar kompanije, što hvala bogu nije slučaj jer imamo dosta materijala svakih nekoliko dana iz kojih se jasno vidi na čemu koji dio CIG-a (i ostalih studija) radi.

Ono što me iznenađuje su ljudi (koji očito ne prate relevantne novosti i izvješća) koji apriori pljuju po igri i tvrde kako je sve to vapourware, scam i što ja znam što..  ili da CIG troše na KDA.. 

Otkuda toliki skepticizam prema fenomenalnom projektu? Jel je to nešto jadno u ljudima pa podsvjesno žele da nešto s ogromnim potencijalom propadne ili što?

Po ko zna koji puta - jedva čekam rasprave kad izađe Arena Commander.

Tko zna s kolikim kriticizmom će biti dočekan i pod kakvim povećalom seciran kad ga se već unaprijed toliko razapinje i osuđuje, no onda ćemo barem moći napraviti objektivnu usporedbu s drugim igrama tog tipa pa vidjeti što je što.

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
2 5 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Kako ljudi reagiraju na duži development, nije ni čudo da se igre uglavnom razvijaju 'iza zatvorenih vrata'.

Siguran sam da znaš i sam da reakcije nisu na duži development nego na probijanje rokova koje su sami sebi postavili nakon što su već zaključili manje više što će napraviti.

Nećemo sada to pripisivati "dužem developmentu", da nisu dali rokove bilo bi puno manje grintanja

17 godina
neaktivan
Dr. Zoidberg kaže...
Siguran sam da znaš i sam da reakcije nisu na duži development nego na probijanje rokova koje su sami sebi postavili nakon što su već zaključili manje više što će napraviti.

Dakle oni bi trebali biti nepogrešivi i točniji od svih ostalih game developera? Zašto?

I oni su samo ljudi. Imaju viziju, misiju i ciljeve pred sobom, a bome su prikupili i sredstava da sve to realiziraju.

Po meni, upravo jer rade revolucionarni projekt bi trebali imat veći prag tolerancije od strane zajednice..  naravno, dokle god daju dovoljno informacija i razloga zašto rade tako i tako.

Ustvari, velik broj gamera širom svijeta djeli moje mišljenje - što se vidi po konstantno rastučem broju citizena i uloženih $red$tava.

Da ljudi razmišljaju kao neki ovdje ne bi projekt ni bio financiran, a kamoli premašio sve rekorde.

Lijep pozdrav ;)
17 godina
Star Citizen

Sami su si krivi, obecavaju rokove za koje i sami znaju da ne mogu odrzati, stoga je reakcija ljudi normalna. Ne bih se zalio nimalo da su recimo u 11. mjesecu rekli, ok sjebali smo u procjeni, moramo pravit novi netcode, trebat ce nam cca 8-12 mjeseci. A sto su oni radili? sutili su do zadnje sekunde, i onda opet obecali nerealan rok(travanj) koji naravno nisu odrzali. 

Mislim da nije problem u nesposobnosti/neradu vec u neiskrenoj komunikaciji sa zajednicom. Barem se nadam da je to slucaj, jer ako su bili iskreni i stvarno mislili napisat novi netcode i dovrsit arena commander u 3 mjeseca i ocekivat da ce sve biti spremno za release onda su budale.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Dado_ZG78 kaže...
Dr. Zoidberg kaže...

Dakle oni bi trebali biti nepogrešivi i točniji od svih ostalih game developera? Zašto?

I oni su samo ljudi. Imaju viziju, misiju i ciljeve pred sobom, a bome su prikupili i sredstava da sve to realiziraju.

Po meni, upravo jer rade revolucionarni projekt bi trebali imat veći prag tolerancije od strane zajednice..  naravno, dokle god daju dovoljno informacija i razloga zašto rade tako i tako.

Ustvari, velik broj gamera širom svijeta djeli moje mišljenje - što se vidi po konstantno rastučem broju citizena i uloženih $red$tava.

Da ljudi razmišljaju kao neki ovdje ne bi projekt ni bio financiran, a kamoli premašio sve rekorde.

Da ljudi razmisljaju nebi djelili novce sakom i kapom na in-game gluposti tipa brodova i ostaloga. Nego bi studio najavio igru, davao kvalitetne informacije a ne mazanje ociju i na kraju izbacio dovrsen proizvod ko u stara dobra vremena. A ne danas pre-oder pa dobijes ekskluzivnu Super Mega Closed Beta u kojoj hodas hangarom i trkeljas po zbuganom monitoru. Imas naparkirane brodove i traget practice u rangu COD 2 sa boljim efektima. 

Izbaci igru pa naplacuj, nemoj davati nacrte buducih brodova za 200$. Ovo se ne tice samo SC.a vec svih Pre-Order bonus DLC kvazi gluposti...

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Jer si sami postavljaju rokove za razliku od onih kojima izdavač postavlja rokove.

17 godina
neaktivan
Dr. Zoidberg kaže...

Jer si sami postavljaju rokove za razliku od onih kojima izdavač postavlja rokove.

Pa ne valja ti logika..  baš zato su fleksibilniji jer nemaju krute rokove, nitko im ne dahće za vratom i imaju potpunu slobodu raditi kako im najbolje odgovara da projekt ispadne što bolje, a ne žuriti izdati poluproizvod zbog rokova za zadovoljit izdavače i dioničare.

Ako si sam postaviš rok možeš ga u bilo kojem trenutku i korigirati uz objašnjenje.

Lijep pozdrav ;)
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Pa ne valja ti logika..  baš zato su fleksibilniji jer nemaju krute rokove, nitko im ne dahće za vratom i imaju potpunu slobodu raditi kako im najbolje odgovara da projekt ispadne što bolje, a ne žuriti izdati poluproizvod zbog rokova za zadovoljit izdavače i dioničare.

Ako si sam postaviš rok možeš ga u bilo kojem trenutku i korigirati uz objašnjenje.

Zato kažeš "When it's done" i kaplješ informacije i nitko se ne osjeća razočarano. Samo grintaju da je sporo.

Kao da nikada nisu čuli za onu, procjeni koliko će ti trebati vremena i onda pomnoži sa 3.

Ako se trebaš naći sa prijateljem na predavanju u 8 (termin je nefleksibilan jer je postavio faks) i prijatelj ti ne dođe na vrijeme vjerojatno nećeš biti ekstra sretan.

Ali ako ga pitaš kad mu paše, i pojaviš se u to vrijeme i njega nema, i onda ti još tri puta pomakne rok poslati ćeš ga u 3... :)

Uglavnom siguran sam da bi ljudi punom manje grintali da se okane termina i kažu doći će kada dođe, u međuvremenu pratite kako napredujemo na našim stranicama. Čemu davati termine koji nisu ni okvirni više.

17 godina
neaktivan
Star Citizen

To za ne davanje konkretnih termina se slažem.

No nije CIG jedini koji ih se ne drži, 90% developera ih se nedrži u gaming industriji (evo danas su javili da je i Tom Clancy's The Division pomaknut na 2015. - a trebao je do kraja ove godine..).

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

No nije CIG jedini koji ih se ne drži, 90% developera ih se nedrži u gaming industriji (evo danas su javili da je i Tom Clancy's The Division pomaknut na 2015. - a trebao je do kraja ove godine..).

Upravo zato kada imaš priliku (kao npr blizzard, i oni sada) onda je najbolje reći "It will be done when it's done". :)

13 godina
Star Citizen

likovima ocito treba sposobni management koji ce natjerati da se realizira neki realan rok i onda ispostuje umjesto da chris roberts se pojavi u youtube videu i pocne kakat kako ce DFM izaci samo sto nije izasao evo izasao je ali necemo da jos izadje nego za 2 tjedna da izadje kad se ispolira dovoljno da izadje, a tih 2 tjedna zapravo sam mislio na travanj iduce godine da izadje a i to nije sigurno da ce onda izaci

u medjuvremenu prodaju maglu 

cijeli development odise totalnom nesposobnoscu i pokusavanjem ubacivanja svega i svacega nepotrebnog u igru sto samo odugovlaci development - u ovakvim scenarijim je dobro imati publishera koji bi to sve skresao u korijenu

likovi navode useless rucnik (boli me kita sta je on iz vodica kroz galaxiju) kao in game bonus

pa daj me mojne batje

kako je krenulo ta igra nece izaci ni iduce godine

DFM mozda izadje krajem ove godine i to uz velike probleme (predvidjam mnostvo bugova i connection dropoutova - isto kao i sa hangar modulom)

mozda bi im pomoglo da izbacuju episodic content kao i valve sa half lifeom 

nek prvo izbace squadron 42 (tj singleplayer dio igre) i onda kasnije multiplayer..

blah, drago mi je da sam prodao svoj account kad vidim koliko kakaju/zavlace

Dado_ZG78 kaže...

To za ne davanje konkretnih termina se slažem.

s tom razlikom sto developeri the divisiona ne milkaju pare od usera vec od publishera tako da mi je to totalno OK

nisam platio nikome 200kn na osnovu jednog obecanja koje su onda prekrsili jedno 10 puta

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.5.2014 11:14 (Fanu).
Moj PC  
2 3 hvala 0
17 godina
neaktivan
Star Citizen

Ne znam, ja sam isto dao (i to puno više love nego ti) za SC krajem 2012 i kroz 2013. (sad više ne dajem jer smatram da sam dao dovoljno) ali nisam im to dao za nekakve rokove nego za ono što rade i za ideju koju imaju.

Skroz podržavam gosp. Robertsa i ono što radi, kao i projekt općenito.

Uostalom, kad jedan Crytek surađuje sa CIG-om i za SC razvija nove feature svog CryEngine-a (vezano uz to SC se paralelno nadograđuje na najnoviju verziju) - to ipak govori o kakvom projektu se radi i kakva će to igretina biti {#}

Usput, evo novi weekly report{#}

I potvrđen je službeno datum izlaska DFM-a (Arena Commandera) - 29.05.2014.  {#}

Lijep pozdrav ;)
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.5.2014 8:16 (Dado_ZG78).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Dado_ZG78 kaže...

I potvrđen je službeno datum izlaska DFM-a (Arena Commandera) - 29.05.2014.  {#}

We shall see... Da se kladim, kladio bih se u odgodu, ali se nadam da će poštovati rok. Jedva čekam konačno to zaigrati, oduševiti se i vratiti vjeru u projekt. ;)

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
12 godina
Star Citizen

.The goal is that every backer will have access to the single player “Free Flight” and “Vanduul Swarm” games modes on this day, and the very first batch of multiplayer testers will get access to the game’s multiplayer game modes. We will scale up the multiplayer as quickly as possible starting on that date, increasing the number of players as it is stable and stopping to fix bugs where needed.

jel to znači da će taj DFM koji će sada 29. 05. valjda izać biti bez MP?

MPLAB C18
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zhUPer_C18 kaže...

To znači da od početka svi imaju SP free flight i Vanduul swarm dio, a MP dio se 'otključava' backerima po broju građana, dakle tko je prije pledge-ao, prije će dobiti pristup MP dijelu.

(vidjet ćemo kojom dinamikom će prispajati nove igrače - može biti 10k na tjedan ili 100k na mjesec, tko zna.. ali pri tom će peglati sustav i gaziti bugove za buduće online komponente igre)

Ja sam #37201 - računam da ću upast u MP dio nekih tjedan dana nakon izlaska.

Lijep pozdrav ;)
16 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...
zhUPer_C18 kaže...

To znači da od početka svi imaju SP free flight i Vanduul swarm dio, a MP dio se 'otključava' backerima po broju građana, dakle tko je prije pledge-ao, prije će dobiti pristup MP dijelu.

(vidjet ćemo kojom dinamikom će prispajati nove igrače - može biti 10k na tjedan ili 100k na mjesec, tko zna.. ali pri tom će peglati sustav i gaziti bugove za buduće online komponente igre)

Ja sam #37201 - računam da ću upast u MP dio nekih tjedan dana nakon izlaska.

di pise broj? ja bas gledam i nasao sam samo "Original backer".

EDIT: ok, malo sam provjerio, izgleda da upadam sa prvom grupom + "gold ticket", valjda nece biti problema. :D

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.5.2014 0:29 (Zmalamuth).
17 godina
Star Citizen

Odeš na My RSI i klikneš na svoj nick.

4 0 hvala 2
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Star Citizen, Star Citizen - nickovi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice