Guild Wars 2

poruka: 8.363
|
čitano: 1.305.073
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Guild Wars 2!
WItcher kaže...
Ashelor kaže...
WItcher kaže...

Za razliku od klasičnih RPGMMOa gdje je svaka klasa imala specifično oružje ... ovdje tipa Elementalsit može imati i druga oružja osim staffa?

U čemu je fora?

Fora je u tome sta ovo nije "klasicni" MMORPG.

Svaka klasa moze vecinu weapona koristit i sukladno tome im se mjenjaju dostupni spellovi.

Jel to znaci da nema krivog builda ...je u Perfect Worldu i ostaloj ekipi ako nesto malo fulas ili moras iz pocetka ili te pozovu nubom?

Pa nemas krivog builda,mislim da igru mozes prelazit s onim sta ti najvise pase.

Iako ne sumnjam da ce na max levelu bit optimalnih buildova za izvuc max od svog lika u PvE-u i PvP-u.

Isto tako mislim da ce bit npr situacija gdje ce bit ekipe koja ce imat "out of the box" buildove i rasturat,jer kako je kolega smigl vec spomenia igra ima jako visok skill cap.

Znaci da je vrlo lako moguce da ce odlicni bez problema nac neki gimick build i bit uspjesni s istim.

17 godina

svaki weapon ima svoje prednosti i mane.

neki skill iz jednog seta pridonosi drugom tako da nema nista lose u mijenjanju weapona. igras sa dva seta koji su kompaktibilni (najcesce je to ranged-melee set), a ovo ostalo kako dode koja situacija (npr shortbow u thiefa je odlican za aoe dmg zato ga samo koristis za takve situacije)

It's not who u are, it's who u know.
15 godina
Guild Wars 2!

U koliko tocno pocinje beta? Jel se zna tocno vrjeme?

http://tragumjetnosti.net/
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
thechosenfreak kaže...

U koliko tocno pocinje beta? Jel se zna tocno vrjeme?

kod nas u 21... bar kak tu pise http://gw2status.com/

ali valjda ce se i malo prije moc login

League of Legends EU West: Allrad
17 godina
WItcher kaže...
Ashelor kaže...
WItcher kaže...

...

...

Jel to znaci da nema krivog builda ...je u Perfect Worldu i ostaloj ekipi ako nesto malo fulas ili moras iz pocetka ili te pozovu nubom?

Ovakva ti je situacija:

imas vise vrsta oruzja, 2h, 1h, offhand

2h weaponi ti daju 5 skilova - oni su fixni (kod maga je fora da ima 4 attunementa pa ce jedno 2h oruzje u stvari davati 4*5 odnosno 20 skilova ako ces swapati izmedju atunementa, sto bi trebao jer daje ogromnu prednost ako to cinis dobro)

1h weapon daje 3 skila + offhand daje 2 dodatna skila (opet 5, odnosno magu 20 odnosno rogue kod kombinacije 1h + offhand 3. skill je kombinacija oruzja u main i offhandu)

Drugim rijecima combat skillove definira oruzje/a koje/a koristis. Zatim imas 1 heal skill - biras izmedju 3 za svaku klasu ovisno o stilu igre, zatim imas 3 utility skilla, koje biras, ali moras ih otkljucavati. Njih uvijek mozes mijenjat, tako da ne mozes pogrijesti. Na kraju imas elite skill koji opet moras otkljucat, imas nekoliko class skilova, nekoliko racial skillova (svaka rasa neovisno o klasi koju igras nudi svoje elite skilove, kao i nekoliko utility skillova) , te eventualno ako si uzimao digital deluxe verziju igre ili collectors edition, dobijas pristu jos jednom dodatnom elite skillu koji moze koristit bilo koja rasa/klasa.

Uz spomenute stvari svaka klasa ima 5 traitova koji imaju 3 slota za dodatne bonuse, otkljucavas ih levelanjem, imas 80 pointova na lvl 80 za stavit u njih, bonuse koje biras dobijas sa ulozenih 10, 20, 30 bodova u svakom traitu, na 2, 15 i 25 dobijas neke manje bonuse, a i sa svakim ulozenim bodm si dizes neke minorne bonuse.

Drugim rijecima tu se takodjer razlikuju likovi, ovisno o bonusima sa oruzjima/skillovima ili sto vec sto otkljucas putem traitova.

Ovo sve mozda zvuci dosta zbunjujuce, ali kad udjes u igru bit ce ti ubrzo sve jasno. Bitno je spomenut da sve ovo sto sam naveo mozes uvijek promijenit. SKillove mijenjas gdjegod si na mapi ako si izvan borbe, traitove moras otic do trenera i platit nesto sitno da ti promijeni. Ovo nije ni priblizno skupo kao sto je bilo u WoW-u, a i pretpostavka je da neces to morat stalno raditi.

Oruzje i armori se ne "kvare" u borbi, odnosno neces ih morati popravljati. Ako si porazen u borbi, tj. bas padnes na nacin da te netko mora ressurectat odnosno da se moras portat na neki waypoint, onda ti se na random osteti neki dio opreme, ako pak padnes u downed stat, i uspijes se rallyat, sam ili uz neciju pomoc, tada ti se takodjer ne ostecuje oprema.

Ostecivanje opreme znaci da ce ti prije ili kasnije, ako nastavis igrati neoprezno i cesto padati, puknut, tj. postat ce crven taj komad geara. Koliko sam vidio u beti popravak nije skup, ali je nezgodno ako stalno padas u instanci, moze ti se desit da ces prije ili kasnije biti gol. Ako nosis 2 seta geara to i nije toliki problem :D , ali mozda boje da pazis da ti se to ne desava cesto

17 godina
Guild Wars 2!

Da bas ne pisem roman u istoj poruci, umjesto edita nova poruka:

Da dokraja objasnim combat skillove. Naime kako koristite koje oruzje, tako cete postepeno uciti skilove koje to oruzje daje. Kod 1h oruzja koje mogu ici u main i offhand, morat cete nauciti skilove dok ga drzite u main handu i dodatna 2 kad ih koristite u offhandu.

Magovi moraju nauciti skillove od svakog oruzja u svakom attunementu, odnosno kako naucite sve skilove u fire attunementu, ne znaci da cete znati i sve skillove koje to oruzje daje u water attunementu. Dakle u svakom attunementu cete morati nauciti skillove od svakog oruzja i to traje neko vrijeme i korisno je, jer kad dobijete novi weapon istog tipa znati cete vec sve skilove koje on nudi.

Skillovi su isti od lvl 1 do lvl 80 (teoretski, ne mozete na lvl 1 nauiciti sve skillove). Vecina klasa ima "swap" funkciju odnosno mozete imati 2 seta oruzja i onda swapati izmedju njih i tako mijenjati u real timeu combat skilove (5 skilova sa lijeve strane, 5 desnih skilova - heal, 3*utility i elite) ostaju isti.

Utility i elite skilove cete dugo trebat da sve naucite, postoje nekoliko razina, kako potrosite dosta bodova u nizoj razini, otvore vam se skilove u visim razinama (tearovima).

Magovi nemaju mogucnost swapa oruzja, vec swapanje izmedju atunementa, ali mogu summonati elemental weapone koji svaki, ovisno o atunementu, nude 5 novih skillova. Mislim da ni engineer nema tu mogucnost zbog brojnih dodatnih utilitya i oruzja poput flamethrovera koji nude svoje skilove.

Postoje odvojena underwater oruzja za sve klase - svaka klasa, koliko ja znam, ima 2 tipa/kombinacije underwater weapona. Ovi weaponi se koriste samo ispod vode i nude zasebne setove skilova koji se koriste samo ispod vode. Podvnodni svijet u igri zauzima izmedju 20 i 30% igre, tako se barem prica, tako da cete i to dosta koristiti.

Ne znam... da ne trabunjam sad bezveze, hrpa je vece recena na prijasnjim stranicama, ali pitajte i odgovorit cu vam sto znam.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.7.2012 12:30 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 2
15 godina
Guild Wars 2!

Znam samo da cu se drzati podalje od vode... vecinom zbog srot iskustva borbi u vodi iz prijasnjih mmo igara a i ponesto u tome da ne volim levitirati :)

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Smiglon3][img]http://g.bf3stats.com/pc/zxIFH9im/Smiglon3.png[/img][/url]
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Guild Wars 2!

Uf... tu je u vodi takodjer grdo.

Mislim slike su predivne, ali mobovi te mogu napadati iz svih smjerova. Ti takodjer mozes bjezat u svim smjerovima ali nemas, barem ja, toliki pregled gdje se spawnao mob i osjecaj da ulazis drugom mobu u aggro range, pa sam cesto zaagrao vise nego sam mogao podnijeti.

Takodjer mobovi pod vodom su mi se cinili posebno teski tamo gdje sam levelao u prvoj beti - ridgebacki (valjda sam dobro napisao) koji se helaju i neke meduze koje te poisonaju. Ovi koji se helaju, pogotovo bossevi, su mi bili nemoguci za ubit u 1v1 (morao sam izlazit na povrsinu i ubit ih tamo - ne znam dal mi je podvodno oruzje bilo toliko slabije ili sto, ali na povrsini mi ih je bilo dosta lakse ubit), s time da oni prate i van, nemos im samo tako pobjec. Dok meduze, toliko ih je bilo, poison se stacka, u jednom trenu (bilo je rijec o 2 meduze) su me toliko izpoisonale da mi je pola hp-a otislo maltene u sekundi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.7.2012 13:16 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Guild Wars 2!
[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Smiglon3][img]http://g.bf3stats.com/pc/zxIFH9im/Smiglon3.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Rhodin kaže...

Uf... tu je u vodi takodjer grdo.

Mislim slike su predivne, ali mobovi te mogu napadati iz svih smjerova. Ti takodjer mozes bjezat u svim smjerovima ali nemas, barem ja, toliki pregled gdje se spawnao mob i osjecaj da ulazis drugom mobu u aggro range, pa sam cesto zaagrao vise nego sam mogao podnijeti.

Takodjer mobovi pod vodom su mi se cinili posebno teski tamo gdje sam levelao u prvoj beti - ridgebacki (valjda sam dobro napisao) koji se helaju i neke meduze koje te poisonaju. Ovi koji se helaju, pogotovo bossevi, su mi bili nemoguci za ubit u 1v1 (morao sam izlazit na povrsinu i ubit ih tamo - ne znam dal mi je podvodno oruzje bilo toliko slabije ili sto, ali na povrsini mi ih je bilo dosta lakse ubit), s time da oni prate i van, nemos im samo tako pobjec. Dok meduze, toliko ih je bilo, poison se stacka, u jednom trenu (bilo je rijec o 2 meduze) su me toliko izpoisonale da mi je pola hp-a otislo maltene u sekundi.

to je onaj tamo skill challenge u charr zoni u onom jezeru... nemos pobit da si gospa kad se sam heala...

It's not who u are, it's who u know.
17 godina
Guild Wars 2!

Ma da, vjecito taj problem sa populacijom, a mislim da se Anet malo preracunao jer je ocekivao da ce svi iz BWE1 igrati u BWE2, a nisu racunali da ce dosta ljudi, popute mene, koji su vidjeli sve sto ih je zanimalo u BWE1 preskociti BWE2 odnosno igrati samo mali dio vremena da eventualno isprobam sto mi je jos ostala nepoznanica.

Ne znam kako vi, ali ne zelim igrati puno sati nesto sto ce biti obrisano, a uskoro je release.

Sad si samo zelim napraviti asuran i sylvarilika cisto da malo vidim rata sum i grove od sylvaria, cisto da si olaksam konacnu odluku rase/klase koju cu igrat na releaseu.

Ne planiram igrati vise od nekoliko sati pve, mozda se malo zabavljati u PvP.

Sa druge strane, Anet nece dobiti odgovor o opterecenju servera i konacnom rasporedu servera i populaciji istih, prije releasea (i ovdje ne mislim na prerelease kojeg ce igrati puno ljudi).

Ipak, dobro je znati da su koncno spremni za sve scenarije :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Rhodin kaže...
...
Sa druge strane, Anet nece dobiti odgovor o opterecenju servera i konacnom rasporedu servera i populaciji istih, prije releasea (i ovdje ne mislim na prerelease kojeg ce igrati puno ljudi).
...

Zato je i bilo toliko giveaway-eva beta kljuceva...

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
17 godina
1domagoj1 kaže...
Rhodin kaže...
...
...

Zato je i bilo toliko giveaway-eva beta kljuceva...

Istina, da, ali stvari se mijenjaju. Ipak, mislim da ce se tocno znati tek kad igra izadje u release.

15 godina
Guild Wars 2!

ova je beta trebala ustvari biti otvorena beta, barem mi se tako cini po onome sto rade, ali su je ipak stavili kao zatvorenu betu cist da se osiguraju od moguce pretrpanosti. iako ne vidim razlog za to pa imaju jos mjesec dana do release.a, ako im serveri sada nisu spremni za najezdu igraca nece ni biti na dan release.a

betu igram prvi puta i koristim ju zato da vidim s kojom cu klasom igrati. imam par nedoumica i ova beta ce mi to definitivno razrijesiti :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja testiram novu konfiguraciju u WvW..

17 godina
neaktivan

Ne da mi se sada traziti client jel ima neko link neki gdje da downloadam?

14 godina
drocketman kaže...

Ne da mi se sada traziti client jel ima neko link neki gdje da downloadam?

na njihovoj stranici?

https://account.guildwars2.com/download

Nema tog pitanja na kojeg ja imam pametan odgovor.
13 godina
neaktivan

Jel ima još tko problema danas s otvaranjem cdkeyhouse-a? Šta im je stranica pala??

14 godina
Guild Wars 2!

Meni će ovo biti prva beta GW2, ali jedva čekam. Igrao sam WoW jako dugo i jednostavno mi dosadio, pa ću probat GW2 betu prije nego odlučim o kupnji.

Što mislite, jel ima GW2 potencijala za igranje na duže staze, poput WoW-a nekoliko godina?

Paragon
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.7.2012 19:38 (Putn1k).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Putn1k kaže...

Meni će ovo biti prva beta GW2, ali jedva čekam. Igrao sam WoW jako dugo i jednostavno mi dosadio, pa ću probat GW2 betu prije nego odlučim o kupnji.

Što mislite, jel ima GW2 potencijala za igranje na duže staze, poput WoW-a nekoliko godina?

Najbolje da nema...

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
15 godina
neaktivan
Putn1k kaže...

a, ne

League of Legends EU West: Allrad
17 godina
Putn1k kaže...

Ne, svi to kupujemo kao kratkotrajnu zabavu, mjesec, dva najvise, da nam olaksa docekat Mists of Pandaria... {#}

Salim se... GW se igrao godinama i jos uvijek se igra. Racunaj da je to igra koja je izisla 2005.

GW2 ocekuje brojne DLC-ove ili sto vec, minimisije, dodatne instance, end game podrucja (tako su dodavali u GW pa pretpostavljam da ce i ovdje), a s vremenom i ekspanzije. Ja ocekujem barem 4-5 godina uzitka. Barem.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.7.2012 20:44 (Rhodin).
14 godina
Guild Wars 2!

Ok, jel ima kakva informacije gdje će se smjestiti većina ekipe s naših prostora na sljedećem (današnjem) beta eventu?

Paragon

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Putn1k kaže...

Ok, jel ima kakva informacije gdje će se smjestiti većina ekipe s naših prostora na sljedećem (današnjem) beta eventu?

Da. CM će biti na Riversideu

Slažem jelovnike,planove treninga,suplementaciju,uvod u sportsku farmakologiju i sve ostalo vezano uz BB----> cijena ovisi o kompleksnosti pitanja. Za više informacija javite se Privatnom Poruk
16 godina
Guild Wars 2!

Ima jos negdje preorder?

Pitao sam u Algoritmu al nemaju vise.

The_God_Of_The_Gods
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mihi999 kaže...

Ima jos negdje preorder?

Pitao sam u Algoritmu al nemaju vise.

Infomark.hr

Slažem jelovnike,planove treninga,suplementaciju,uvod u sportsku farmakologiju i sve ostalo vezano uz BB----> cijena ovisi o kompleksnosti pitanja. Za više informacija javite se Privatnom Poruk
14 godina
hrvoje_zg91 kaže...
Putn1k kaže...

Gledam malo po arena.net blogu i Riverside je službeno njemački server, a ja ipak preferiram engleske.

Paragon
17 godina
Guild Wars 2!

Beta počinje u 21.00h koliko sam vidio? Jeste spremili client-ove? {#}

totus mundus agit histrionem
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Putn1k kaže...
hrvoje_zg91 kaže...
Putn1k kaže...

Gledam malo po arena.net blogu i Riverside je službeno njemački server, a ja ipak preferiram engleske.

CM je na Riverside samo za vrijeme bete, nako ntoga se selimo na drugi server

Primam donacije u ectima i zkeyevima...
15 godina
Putn1k kaže...

Sve zavisi koliko ce cesto i kvalitetno izbacivati dodatni sadrzaj. Replay value je po meni daleko veci nego u wow.u. Jednostavno kada lupis 80lv nisi ogranicen na ta 2-3 podrucja na kojima provodis vrijeme. GW2 sa downscale sistemom ti omogucuje da istrazujes cijeli svijet nebitno o tvom levelu i da ti to sve predstavlja izazov, ako u pricu ubacimo eventove koji imaju po x stadija sasvim je moguce da se nakon 40lv.a vratis u neko podrucje koje si prosao na lv 15 i dozivis potpuno drukcije izazove.

Nije mi uopce bitno hoce li wow umrijeti kada gw2 izadje niti sto ce biti s njima, bitno mi je samo da mi gw2 pruzi isti onaj osjecaj zabave kao sto sam imao u vanillili wow.a.

/edit

Beta počinje u 21h ali budem već oko 20h počeo klikati po login buttonu :)

http://www.timeanddate.com/worldclock/fixedtime.html?iso=20120720T1200&p1=234&msg=Guild%20Wars%202%20BWE3

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 8:28 (smiglcro).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice