Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.970
|
čitano: 1.007.857
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Gitare i sve vezano uz njih
R4zOR229 kaže...

splita hum?

Stvarno blage veze nemam :-(

Set as I am in my ways and my arrogance, burden of proof tossed upon non-believers... You were my witness, my eyes, my evidence, Judith Marie, unconditional one...
15 godina
odjavljen
Deus ex machina kaže...
R4zOR229 kaže...

splita hum?

Stvarno blage veze nemam :-(

Ima li gitara bateriju? Možda je active passive switch. Ako ti se bude dalo uslikaj iznutra pa ćemo vidjet.

Bistar sam kao katran.
16 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Ima li gitara bateriju? Možda je active passive switch. Ako ti se bude dalo uslikaj iznutra pa ćemo vidjet.

Nope, pasiva. Jucer sam otvorio da ustimam opruge za 0.12.

Ma, znam efekt koji switch prouzrokuje, ali ne znma sto tocno radi - dakle, kad ga 'dignem', ton se promjeni. Radi kao tone-pot u obje pozicije, ali na ovoj gornjoj je 'mutniji'... cek, probat cu pregledat njihov site da vidim.

Edit:
nasao stranicu gitare i potpunu listu hardwarea - http://www.spearguitarstexas.com/product-detailsgladius-sw-blue.html

Pise i da je tonepot push/pull... ali ne i sta radi...

Tip na videu je... rofl :-D 

Set as I am in my ways and my arrogance, burden of proof tossed upon non-believers... You were my witness, my eyes, my evidence, Judith Marie, unconditional one...
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.2.2012 20:14 (Deus ex machina).
15 godina
odjavljen
Gitare i sve vezano uz njih

Vjerojatno promijeni kondenzator. Pogledaj jesu li unutra dva kondenzatora.

Bistar sam kao katran.
16 godina
neaktivan

Evo slikica napokon. A uselio se i novi efekt :-D

Evo i slike Genza koju sam davno obecao a nikako slikao

Spear Gladius Spear Gladius
G-Force G-Force
Genz Genz
17 godina

Lijepo lijepo...kako te služe slušalice na trećoj slici?

Men aren't fat, only fat women are fat.
16 godina
neaktivan
peraja kaže...

Lijepo lijepo...kako te služe slušalice na trećoj slici?

Poprilicno dobro... njih ustekam drito u BOSS-a (slike na nekoj od prethodnih stranica) kad sviram kasno navecer. Pedala ima opciju da EQ-ira zvuk za slusalice, pa se cuje sasvim solidno. Ni blizu pojacalu, ali sasvim dobro za nocne provode...

17 godina

Imam isti model, štekam ih direkt u pojačalo, dobro zvuk prenose, za kasnonoćne svirke i vježbanje dušu dale...jel imaš onaj elastični kabel ili si promijenio, ja razmišljam o promjeni da se mogu malko odmaknut od pojačala, al neznam šta uzet, mora biti bar iste ili bolje kvalitete?

Men aren't fat, only fat women are fat.
17 godina
Deus ex machina kaže...

Ma, znam efekt koji switch prouzrokuje, ali ne znma sto tocno radi - dakle, kad ga 'dignem', ton se promjeni. Radi kao tone-pot u obje pozicije, ali na ovoj gornjoj je 'mutniji'... cek, probat cu pregledat njihov site da vidim.

Splita humbuckere (pa imas single coil kombinacije dok je pot izvucen).

Never before have I encountered such corrupt and foul minded perversity. Have you ever considered a career in the Church?--The Bishop of Bath and Wells, Blackadder II
17 godina

Imam jedno pitanje, ovog puta ozbiljno {#}.

Evo već je prošlo točno godinu dana od kako sam počeo svirat.

Znam većinu osnovnih tehnika (vibrato, hammer on, pull off, thrillovi, bendanje, palm muting, tapping, pinch harmonic (ako uspije), natural harmonic itd.),

osnovne akorde (koji su mi trebali za pjesme koje sam učio) i dijelove ljestvica (pentatonika i blues).

Sve sam učio sam, iz video lekcija i tabova pjesama.

Osjetio sam dosta neko poboljšanje u brzini u zadnjih 2-3 mjeseca.

"Najteže" što znam odsvirat je drugi solo iz Comfortably Numb.

E sad, moje pitanje je što mi treba biti idući korak, da nastavim učiti pjesme ili nešto drugo?

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
14 godina
neaktivan
Xbox360 Modder kaže...

Imam jedno pitanje, ovog puta ozbiljno {#}.

Znam većinu osnovnih tehnika (vibrato, hammer on, pull off, thrillovi, bendanje, palm muting, tapping, pinch harmonic (ako uspije), natural harmonic itd.),

E sad, moje pitanje je što mi treba biti idući korak, da nastavim učiti pjesme ili nešto drugo?

Šta je to?
I za što služi onaj glissando za koji sam pitao prije par tjedana? Kako znati kad ga koristit? 

Znam, samo početnička pitanja.
BTW još se borim sa vibratom... {#} 

17 godina
neaktivan

Ovo ti je trill.

Pa ti to malo brze izgleda ovako:

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2012 19:35 (1domagoj1).
17 godina
neaktivan
Xbox360 Modder kaže...
[...]

Po mom mišljenju, kad shvatiš teoriju i stekneš sigurnost u sviranju, spreman si da sam odlučuješ što i kako dalje. Trebaš preispitati svoje ciljeve, što ti želiš dalje i što očekuješ od gitare. Znanje imaš, na tebi je da ga primjeniš kako misliš da je najbolje za tebe.

Kad sam ja smatrao da sam većinu toga savladao, krenuo sam pisati tabove za 2akorde, što je ispalo kao vrlo dobra vježba za sluh.

~~~ You know, half these gook whores are serving officers in the Vietcong. The other half have got TB. Be sure you only fuck the ones that cough. ~~~
16 godina
neaktivan
peraja kaže...

Imam isti model, štekam ih direkt u pojačalo, dobro zvuk prenose, za kasnonoćne svirke i vježbanje dušu dale...jel imaš onaj elastični kabel ili si promijenio, ja razmišljam o promjeni da se mogu malko odmaknut od pojačala, al neznam šta uzet, mora biti bar iste ili bolje kvalitete?

Jos uvijek imam isti kabel.

Kako sam pred nedavno (3 mjeseca) uselio sam curom, moja soba za svirku je istovremeno i 'spa soba' tako da imam doslovce jedan korak unatrag od pojacala, i po jedan korak u svaku stranu :-D

Jedino mogu skakati u mjestu -D

Jucer sam si priustio capo. Odlucio sam probati dohvatiti Db tuning sa capoom na DropC gitari. Zasad sam odusevljen! Mislio sam da ce me pomak u poljima zbunjivati do kraja i da ce mi se gitara rastimavati - ma kakvi!

Nemam pojma sta sam toliko dugo cekao i zaj*bavao se sa pitch shifterom. Trebao sam lijepo uzet capo pred sto godina i svirat ovako ko gospodin.

Najtoplije savjetujem svakome tko mora mijenjati keyeve cesto! Znam da dolazi ovako kao "Doh-uh" savjet, ali ja sam bio bas protiv capoa, i sad sam se navukao ko zadnji.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.2.2012 4:40 (Deus ex machina).
15 godina
odjavljen
Deus ex machina kaže...

Kako sam pred nedavno (3 mjeseca) uselio sam curom, moja soba za svirku je istovremeno i 'spa soba' tako da imam doslovce jedan korak unatrag od pojacala, i po jedan korak u svaku stranu :-D

Jucer sam si priustio capo. Odlucio sam probati dohvatiti Db tuning sa capoom na DropC gitari. Zasad sam odusevljen! Mislio sam da ce me pomak u poljima zbunjivati do kraja i da ce mi se gitara rastimavati - ma kakvi!

Nemam pojma sta sam toliko dugo cekao i zaj*bavao se sa pitch shifterom. Trebao sam lijepo uzet capo pred sto godina i svirat ovako ko gospodin.

Najtoplije savjetujem svakome tko mora mijenjati keyeve cesto! Znam da dolazi ovako kao "Doh-uh" savjet, ali ja sam bio bas protiv capoa, i sad sam se navukao ko zadnji.

Stavi svaku gitaru u svoj tuning, to bi ti bilo puno lakše :)

Bistar sam kao katran.
17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
...

Bravo majstore, braaaavooo! Kapodasteri su inace toliko skuuuuupi, mislim da sam svojega platio cak 30-ak kn (~5$) lol. {#}

Sviram ko gospodin xD
He*bali te pitch shifteri :P

Jakovp kaže...

Ili to. ;)

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
16 godina
neaktivan
Jakovp kaže...
Deus ex machina kaže...

Imam tri gitare zasad: Standard tuning seven stringer, i dva 6stringera, jedan u DropC, drugi u DropD.

Tuninzi koje moram dobiti su: Standard, Eb, DropC, DropD, DropDb (ilitiga DropC#), ponekad DropB a ponekad i DropBb...

Pa se ti misli.... :-D

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.2.2012 16:53 (Deus ex machina).
17 godina

smo ti mi krvi kaj imas premalo gitara :D?

You got to lose to know how to win
16 godina
neaktivan

Premalo gitara!

9 godina sviram na jednoj jedinoj gitari u standard tuningu!!! Ovo je prvi put u zivotu da se moram prilagodjavati od benda do benda... idiocki!

15 godina
odjavljen
Deus ex machina kaže...

Premalo gitara!

9 godina sviram na jednoj jedinoj gitari u standard tuningu!!! Ovo je prvi put u zivotu da se moram prilagodjavati od benda do benda... idiocki!

Pa zašto toliko mijenjate štim? Zbog vokala ili?

Ili sviraj samo na 7ici pa imaš sve note hehe...

Bistar sam kao katran.
16 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Pa zašto toliko mijenjate štim? Zbog vokala ili?

Ili sviraj samo na 7ici pa imaš sve note hehe...

Sve sviramo u original tuningu.

Vokal je odlican, pjeva "Show me how to live" od Audioslave i "Heroes" od Shinedown bez vecih problema...

Razmisljao sam i o tome, sve prilagoditi na 7stringera - ali vecina riffova zvuci bezvezno do daske... primjerice otvoreni powerchord u Db je drugo polje na sedmoj zici. "Stupify" kao jedan od jednostavnijih primjera ide 6 stupanj ljestvice, pa onda prima. Na seven stringeru, to nije jednostavno izvesti a da jos uvijek zvuci dobro. Ili se cuje slide, ili se cuje kratki prekid dok spustis prste na donju zicu.

Nekad ni nemam izbora, primjerice "Judith" od A Perfect Circle sam morao prilagoditi na seven stringera jer u originalu sviraju na 6stringeru u dropB. "Breath" od Breaking Benjamin je takodjer u dropB, ali ima arpeggio sa otvorenim zicama koji je nemoguce postici na seven stringeru - sam prilagodio tabove za dropC gitaru. "Sad but True" se svira u phrygian D-u, ali ne u dropD tuningu. Trebao bi odvrnuti sve zice na gitari, ali sam prilagodio za DropD.

Za vecinu pjesama hvala bogu koriste se "normalni" stimovi, ali tu i tamo naleti nesto blentavo sto se nazalost svidja svima u bendu, pa imam pun kufer posla ako zelim da zvuci kao original....

Za toliko tuninga - s tri gitare i pitch shifter stignem dohvatiti sve. Sad s capoom je jos bolje - ali se pitam kako dohvatiti pjesme u Eb ("Blurry" od Puddle of Mud i "Man in the box" od Alice in Chains).

Razmisljam capoati dropC gitaru i onda ignorirati 6 zicu ili je svirati dva polja naprijed ako bas moram...

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.2.2012 18:30 (Deus ex machina).
17 godina
neaktivan

Ti ko da je to sah, a ne sviranje {#}

15 godina
odjavljen

E pa ne bi uopće bilo problema da svirate autorske stvari {#}

Bistar sam kao katran.
16 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Ti ko da je to sah, a ne sviranje {#}

Jako sam analan oko toga da sve zvuci kao original :-D

"Judith" se primjerice svira sa dvije gitare... prilagodio sam riff na refrenu tako da ga mogu svirati s dvije ruke (lagani tapping i slide s desnom rukom) tako da 'emuliram' dvije gitare - sustainer pomaze da slide ne ugusi ton.

Zvuci odlicno, a varka je.

Takodjer, nemoguce za postici sa njihovim original tuningom ;-)

Poslusaj od 1:20

@Jakov

Tell me about it :-D

Ali "originals" je prosta rijec u ovom bendu :-D Tako ti je to kad sviras sa >40 godisnjacima :-D Svi su vrhunski profesionalni, ali nitko ne zeli "gubiti vrijeme" na originale :-D

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.2.2012 18:33 (Deus ex machina).
15 godina
odjavljen
Deus ex machina kaže...

@Jakov

Tell me about it :-D

Ali "originals" je prosta rijec u ovom bendu :-D Tako ti je to kad sviras sa >40 godisnjacima :-D Svi su vrhunski profesionalni, ali nitko ne zeli "gubiti vrijeme" na originale :-D

Haha, sve jasno :)

Bistar sam kao katran.
16 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

To je to ;-)

Ali iskreno - preporucujem svima da probaju ovaj stil benda!

Stvar je u tome da tek s ovakvim bendom, kad trebam emulirati zvuk pedeset drugih bendova, naucio sam se koristiti svoj rig do maksimuma. Imam valjda 25 presetova na triaxisu, od toga 6 razlicitih cleanova... a na sound processoru da ni ne spominjem.

Bas te nauci biti kreativan, na drugaciji nacin. Sa svojim bivsim bendoma, gdje smo radili autorske stvari... palio bi kompresor, delay i solo boost, dva preseta (clean i overdrive) i to je vise manje to....

Da ne moram svirati sve te stvari, i jos u originalnom tuningu... valjda nikad u zivotu ne bi ucio svirati sa capoom, ili se ucio biti brz improvizator u drop tuningu, ili se pilio oko toga kako da izvucem zvuk sitre iz sound processora, ubijao feedback, pojacavao feedback, podesavao clean2distortion volume swell, trazio feedback sa wahom....

Gomila tehnika koje mi nikad prije ne bi ni pale na pamet.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.2.2012 18:40 (Deus ex machina).
15 godina
odjavljen
Deus ex machina kaže...
Jakovp kaže...

To je to ;-)

Ali iskreno - preporucujem svima da probaju ovaj stil benda!

Stvar je u tome da tek s ovakvim bendom, kad trebam emulirati zvuk pedeset drugih bendova, naucio sam se koristiti svoj rig do maksimuma. Imam valjda 25 presetova na triaxisu, od toga 6 razlicitih cleanova... a na sound processoru da ni ne spominjem.

Bas te nauci biti kreativan, na drugaciji nacin. Sa svojim bivsim bendoma, gdje smo radili autorske stvari... palio bi kompresor, delay i solo boost, dva preseta (clean i overdrive) i to je vise manje to....

Da ne moram svirati sve te stvari, i jos u originalnom tuningu... valjda nikad u zivotu ne bi ucio svirati sa capoom, ili se ucio biti brz improvizator u drop tuningu, ili se pilio oko toga kako da izvucem zvuk sitre iz sound processora, ubijao feedback, pojacavao feedback, podesavao clean2distortion volume swell, trazio feedback sa wahom....

Gomila tehnika koje mi nikad prije ne bi ni pale na pamet.

Tebi bi dobro legao AxeFx, sve što imaš samo u jednom uređaju. Možeš i direktno u razglas, čak se i preporuča.

Bistar sam kao katran.
16 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Tebi bi dobro legao AxeFx, sve što imaš samo u jednom uređaju. Možeš i direktno u razglas, čak se i preporuča.

Gledao sam taj AxeFx, izgleda jako mocna stvar. Ali nekako sam se navikao na TC Electronics, i ne trebaju mi sve te ostale dzide-midze. Triaxis je fenomenalan za ispolirat bilo kakav ton mi treba, Simulclass moze napojiti cetiri cabineta bez problema, a GMajor je vrlo jednostavno rijesavao sve ostalo.

Igrao sam se ovaj vikend malo sa GForceom - pre-bijesna stvar. Doslovce savrsenstvo DSP-a.

Jedinu zamjerku koju imam je slijedece ogranicenje - kad slazes effect pipeline, mozes to pospajati kako ti pukne - ali svaki efekt mozes dodati samo jednom. Dakle, ne mogu npr. razdvojiti signal u dvije linije, pa na jednoj staviti delay od 1 sekunde i poslati to u lijevi kanal, a na drugoj na 200ms i poslati u desni...

Sve ostalo je prebijesno. Evo par primjera:

Kad modificiras kako se efekt ponasa, pored normalnih external pedala, imas na raspolaganju pitch detector, 2 LFO-a (low frequency oscillator) i 2 ASRD bloka, i mozes ih pridjeliti doslovce kojem god parametru hoces.

Cisto da se igram, napravio sam automatski volume swell attachajuci ASRD na ulazni volume.

Ili sitar koji radi samo na tri donje zice. Ili distorziju koja se aktivira samo ako okinem po zicama jace - ovo funkcionira fenomenalno ako amp stavis na samo lagani overdrive, jer onda kad sviras polako, zvuci bas toplo, kad oprdis po zici - sve se trese od cruncha.

Jako sam odusevljen GForceom, stvarno vrijedi svoje novce.

Eh da - skuzio sam u subotu da u trgovini imaju za prodati JamMana kojeg si mi savjetovao. Otkako si mi pisao o njemu, procitao sam manual i pregledao malo youtube filmica, ali jos uvijek se ne mogu odluciti da li mogu to koristiti jednostavno. Danas sutra idem do trgovine malo se igrati s njime i prouciti ozbiljno kako to radi.

Edit:

sad gledam MFC-101! Razmisljam se vec neko vrijeme 'umiroviti' FCB1010 i uzeti nesto drugo uz expression pedalu, i gledao sam Ground Control Pro koji izgleda odlicno i jako izdrzljivo. No ovaj MFC izgleda fenomenalno... vjerojatno kosta ko svetog petra kajgana...

Edit 2:

750$ HAHAHAHAHAHAHHHAHAHAHAH! Ma naravno... dovidjenja... brrrrrr.... 750$ baksa za foot controller...

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.2.2012 19:30 (Deus ex machina).
17 godina

Jel mi može netko reć' u kojem je ovo tonalitetu ?

EDIT: Na 0:20 počinje

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.2.2012 18:17 (Xbox360 Modder).
17 godina
neaktivan

Mislim da je tu najdominantniji E mol.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice