Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.970
|
čitano: 1.007.680
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Gitare i sve vezano uz njih

Evo ovako pošto imam momački jaku želju da naučim svirati gitaru..zanima me koju gittaru uzeti za sirovog početnika i koja je razlika između Akustićne i Klasične gitare..nije mi se dalo prelistavat sve stranice nadam se da ću dobiti odgovor...{#}

Hvala unaprijed...{#}

Ivan
15 godina
odjavljen
Re: Gitare i sve vezano uz njih
Ivan..ATI kaže...

Evo ovako pošto imam momački jaku želju da naučim svirati gitaru..zanima me koju gittaru uzeti za sirovog početnika i koja je razlika između Akustićne i Klasične gitare..nije mi se dalo prelistavat sve stranice nadam se da ću dobiti odgovor...{#}

Hvala unaprijed...{#}

Nećeš dobiti odgovor, isto pitanje je netko nedavno postavio, prelistaj.

A razlika je jednostavna, s klasičnom možeš svirati samo klasiku, a s akustičnom samo akustične verzije pjesama.

Bistar sam kao katran.
16 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

A razlika je jednostavna, s klasičnom možeš svirati samo klasiku, a s akustičnom samo akustične verzije pjesama.

Set as I am in my ways and my arrogance, burden of proof tossed upon non-believers... You were my witness, my eyes, my evidence, Judith Marie, unconditional one...
16 godina
neaktivan

Ebay je bolest :-(((((

300$, shipping ukljucen - Spear Gladius, ganc novi.

100$, shipping ukljucen - Furman M-8L

Jedva cekam da GForce stigne, da stavim GMajor na prodaju i vidim da da li ce se prodati i po kojoj cijeni!

Set as I am in my ways and my arrogance, burden of proof tossed upon non-believers... You were my witness, my eyes, my evidence, Judith Marie, unconditional one...
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2012 21:59 (Deus ex machina).
17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Ebay je bolest :-(((((

300$, shipping ukljucen - Spear Gladius, ganc novi.

100$, shipping ukljucen - Furman M-8L

Jedva cekam da GForce stigne, da stavim GMajor na prodaju i vidim da da li ce se prodati i po kojoj cijeni!

Lucky bastard. Eh, lako tebi kad si tamo, mene bi shipping vise dosel nego sama gitara xD

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
16 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Lucky bastard. Eh, lako tebi kad si tamo, mene bi shipping vise dosel nego sama gitara xD

Da bas sam pricao s prijateljicom da su postarine prebolesne!

Ali koliko ja znam, ima ebay i u italiji i u UK, a neke bas zgodne stvarcice ima u UK! :-D

Doduse ovaj luthier koji radi Spear-ove je u Texasu :-) Koja komedija, svaki mail koji mi napise potpisuje s "God bless!" :-D

Yes here it is:  xxxxxxxxxxx...that's UPS.  Thanks angain and let us know if there is anything else we can do for you.  God bless.

17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Ali koliko ja znam, ima ebay i u italiji i u UK, a neke bas zgodne stvarcice ima u UK! :-D

Doduse ovaj luthier koji radi Spear-ove je u Texasu :-) Koja komedija, svaki mail koji mi napise potpisuje s "God bless!" :-D

Yes here it is:  xxxxxxxxxxx...that's UPS.  Thanks angain and let us know if there is anything else we can do for you.  God bless.

Ima jako dobrih luthiera i kod nas ;)

Ovaj covjek je relativno blizu mene, specijalizirao se za LP-jeve (netko je vec stavio cini mi se link na temu na Glazbenom forumu), covjek radi cisti seks od LP-jeva:

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

A la Joe Perry

1, 2, 3, 4, 5

Ovaj explorer mi je fap fap :D

1, 2

Sve si mislim, a izgleda da ce tako i biti, kad se skupi koja kinta vise, da cu se ja malo porazgovarati s njim :)

Erm, odgovori mu: "Blah blah, poruka. Blah. America" {#}

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2012 23:04 (1domagoj1).
15 godina
odjavljen
1domagoj1 kaže...
Deus ex machina kaže...

Ima jako dobrih luthiera i kod nas ;)

Ovaj covjek je relativno blizu mene, specijalizirao se za LP-jeve (netko je vec stavio cini mi se link na temu na Glazbenom forumu), covjek radi cisti seks od LP-jeva:

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

A la Joe Perry

1, 2, 3, 4, 5

Ovaj explorer mi je fap fap :D

1, 2

Sve si mislim, a izgleda da ce tako i biti, kad se skupi koja kinta vise, da cu se ja malo porazgovarati s njim :)

Erm, odgovori mu: "Blah blah, poruka. Blah. America" {#}

Da, to je Robies guitars, majstor za LP gitare!

Bistar sam kao katran.
16 godina
neaktivan

Moram mamu nagovoriti da mi dopusti da si kupim gitaru{#}

Kaže da šta će mi gitara kad neznam svirati(pitam se kako ću naučiti ako je nemam).

Nemam neki budžet, uzeo bi neku jeftinu, a da nije tolko šrot. Prijatelj mi je imao onaj "Konzumcaster" i kaže da za početak nije loša. Ili recimo ova? Na oglasu ne piše ništa, ali nadam se da vi znate nešto o njoj.

Najbolji broj je 73.73 je 21. prosti broj.Njegov zrcalni par, 37, je 12.,a njegov zrcalni par, 21,je nastao množenjem brojeva sedam i tri.U binarnom sustavu, 73 je palindrom: 1-0-0-1-0-0-1.
15 godina
neaktivan
Tomislav95 kaže...

Kaže da šta će mi gitara kad neznam svirati(pitam se kako ću naučiti ako je nemam).

Nemam neki budžet, uzeo bi neku jeftinu, a da nije tolko šrot. Prijatelj mi je imao onaj "Konzumcaster" i kaže da za početak nije loša. Ili recimo ova? Na oglasu ne piše ništa, ali nadam se da vi znate nešto o njoj.

mislim da bi ti bilo bolje i jeftinije počet na akustičnoj.

http://www.pecalica.hr/users/add/3cb0b321e3e8d77d2544dd607b4cbfe6
16 godina
neaktivan
luka94 kaže...
Tomislav95 kaže...

Ma ne, ne zanima me akustična{#}

Najbolji broj je 73.73 je 21. prosti broj.Njegov zrcalni par, 37, je 12.,a njegov zrcalni par, 21,je nastao množenjem brojeva sedam i tri.U binarnom sustavu, 73 je palindrom: 1-0-0-1-0-0-1.
15 godina
neaktivan
Tomislav95 kaže...
luka94 kaže...
Tomislav95 kaže...

Ma ne, ne zanima me akustična{#}

lakše bi ti bilo na njoj naučit svirat,al do tebe je oš sa akustičnom ili sa električnom,nemoj zaboravit da za električnu trebaš još i pojačalo.

16 godina
neaktivan
Znam, mislim si kupit neko polovno pojačalo ako uzmem električnu.
16 godina

Nemoj ti sad gledati na čemu je lakše naučiti svirati!

Neka kupi onu kakvu on želi, bila to električna, akustična, degenska, koja god...

Ja sam počeo sa električnom zapravo, pa opet kad uzmem akustičnu u ruke mogu neku klasiku (koju naš kolega Mentalist svira) odsvirati bez po' muke.

Ja slušam (i sviram naravno) death metal, grindcore, heavy metal, thrash metal, hard rock itd. pa sam si stoga kupio električnu. A pošto znam da Tomislav sluša pretežito metal (Am I right?) neka kupi električnu. Moj savjet je štednja dok ne bude imao dovoljno novca za električnu i pojačalo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.1.2012 11:51 (4ucker).
14 godina
neaktivan

Daj im do znanja da voliš slušat električnu gitaru, puštanje solaža da te cijelo susjedstvo čuje i onda kažeš kako bi volio svirati.

Ili ako znaš da ti stari ili stara vole neke bandove, a sigurno vole Parni valjak ili neki takav hrvatski stariji band njihove mladosti i iskoristiš to kao da bi/ćeš naučit svirat te stvari a.k.a ulizivanje... :D

16 godina
neaktivan
Naravno, slušam metal :D
Vjerujem da me sviranje akustične nebi toliko zabavilo kao sviranje Black Sabbatha ili Iron Maidena(to znam da nije teško).
Ako imam volje(a imam) lako naučim osnove, šta ne? Ima lessona na yt-u, gitare.info, ima vas tu koji ste pro :P
Sad mi je rekla mama da je bolo briga šta ću kupovat, a kad dođe do toga sigurno će mi kenjat.Jel i vama tako kad misle da vađ nešto nije potrebno?
15 godina
neaktivan
Tomislav95 kaže...
Naravno, slušam metal :D
Vjerujem da me sviranje akustične nebi toliko zabavilo kao sviranje Black Sabbatha ili Iron Maidena(to znam da nije teško).
Ako imam volje(a imam) lako naučim osnove, šta ne? Ima lessona na yt-u, gitare.info, ima vas tu koji ste pro :P
Sad mi je rekla mama da je bolo briga šta ću kupovat, a kad dođe do toga sigurno će mi kenjat.Jel i vama tako kad misle da vađ nešto nije potrebno?

blago tebi što ti starcima boli ku*ac štaš kupit^^

inače ona yamaha ti je dobra početnička gitara {#}

16 godina

Hmm...

Ljudi po forumima kažu da je solidna za početnika, no ja ne bih znao iz prve ruke. Moj je savjet ipak da štediš pa kad skupiš, kupiš nešto more j3b4čkije!

EDIT: Zanemari, kupi slobodno!

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.1.2012 13:19 (4ucker).
16 godina
neaktivan
Ne boli ih briga šta ću kupit. Valjda misle da se zezam il nešto, neki dan sam čak okršaj imao s mamom zbog toga lol.
Sviđa mi se ona Yamaha i izgledom, ima metal look ;)
15 godina
odjavljen
Tomislav95 kaže...
Ne boli ih briga šta ću kupit. Valjda misle da se zezam il nešto, neki dan sam čak okršaj imao s mamom zbog toga lol.
Sviđa mi se ona Yamaha i izgledom, ima metal look ;)

Skupi 400 kuna , uzmi ju i zajebi starce. Tvoje su pare.

Bistar sam kao katran.
16 godina
neaktivan
Imam 700 kn za sad, ako mi još šta kažu protestirat ću. Štrajk glađu, znam da će mi mami bit teško što odbijam njenu hranu :D
16 godina
Tomislav95 kaže...
Imam 700 kn za sad, ako mi još šta kažu protestirat ću. Štrajk glađu, znam da će mi mami bit teško što odbijam njenu hranu :D

Pokušaj napraviti neki dogovor s njima, hehe. Pa nemoguće da ti ne daju da kupiš gitaru, a imaš i novce i sve. Možda se boje da neće zbog glasnoće policija morati dolaziti, muahahahhahaha.{#}

16 godina
neaktivan
Lol da :)
Ma oni misle da ima stvari koje su mi potrebnije. A što je potrebnije(komp mi savršeno radi :P )? Poslao sam mail liku za yamahu sad, vidit ćemo što kaže. Jel bio netko u dodiru s njom, kakva je?
16 godina
neaktivan

Meni je kum posudio svoju staru akustičnu gitaru da se učim polagano,s tim da sam 2 mjeseca samo bezveze "nabijal" onda sam počeo kužit akorde i malo osnove hvatat.Isto sam imao okršaja sa starcima oko kupnje električne tj.svoje gitare,ali vidjeli su da mi ide sviranje,da me zanima pa smo se uspjeli dogovorit,i evo sad već sviram 2 i pol godine električnu i razvaljujem. {#} Samo budi uporan i shvatit će oni...

Znam ono što treba da znam,moja snaga je u tome što sam to što jesam!
16 godina
neaktivan
Sad mi je javio na mail da je još prodaje. Znači gitara je Yamaha tg121u. Oće biti to dobro za sviranje rocka, metala?
Kolko bi poštarina koštala od Karlovca do Ogulina? I sad kakvo bi mi pojačalo preporučili?
16 godina
Tomislav95 kaže...
Sad mi je javio na mail da je još prodaje. Znači gitara je Yamaha tg121u. Oće biti to dobro za sviranje rocka, metala?
Kolko bi poštarina koštala od Karlovca do Ogulina? I sad kakvo bi mi pojačalo preporučili?

Biti će. Znaš i sam da za te novce ne možeš očekivati nešto bogovsko - ali pročitaj po forumima i kažu ljudi da je za te novce jako dobra!

Raspitaj se kod onih iz HP Expressa i Overseeasa.

Pojačalo - pitaj jakovp.

17 godina
neaktivan
Tomislav95 kaže...

Koliko sam ja čuo Yamaha proizvodi dobre gitare. Nažalost, jedini model od Yamahe za koji sam siguran da je kvalitetan je Pacifica. No pošto Jakovp kaže da je gitara dobra, onda znaš da je dobra :)

Što se tiče pojačala, mišljenja sam da je bolje da uzmeš neki tranzistorac, zato što su a) jefitiniji b) lampaši obično zahtjevaju pedale za postizanje metal sounda. Vox VT serija je meni jedna od najboljih serija tranzistoraca (s lampom u predpojačalu).

No pričekaj još prijedloga za pojačalo.

~~~ You know, half these gook whores are serving officers in the Vietcong. The other half have got TB. Be sure you only fuck the ones that cough. ~~~
16 godina
i_rambo_plache kaže...
Tomislav95 kaže...

Koliko sam ja čuo Yamaha proizvodi dobre gitare. Nažalost, jedini model od Yamahe za koji sam siguran da je kvalitetan je Pacifica. No pošto Jakovp kaže da je gitara dobra, onda znaš da je dobra :)

Što se tiče pojačala, mišljenja sam da je bolje da uzmeš neki tranzistorac, zato što su a) jefitiniji b) lampaši obično zahtjevaju pedale za postizanje metal sounda. Vox VT serija je meni jedna od najboljih serija tranzistoraca (s lampom u predpojačalu).

No pričekaj još prijedloga za pojačalo.

Da. Većina lampaša su skupi + papučica = sigurno preko 1500KN.

Tranzistorac će ga izaći možda oko 500KN koje je solidno i s potrebnim efektima. Nisam baš siguran, ali čini mi se da Laney Spider III nije loš.

16 godina
neaktivan
Hvala svima. Naravno, ne mora niti pojačalo biti novo, ako netko ima vremena može pogledati na njuškalu.
15 godina
odjavljen

Yamahe imaju odličnu izradu bez iznimke, što mislim da je početniku bitnije od zvuka. Samo treba biti dobar setup jel. A pošto je HSH imat ćeš raznolik zvuk.

Što se tiše pojačala nek potraži kustom 12 na njuškalu, za 400 neće naći bolje (vjerojatno ni za više) a bolje mu neko vrijeme neće ni trebati.

Nek pusti efekte za sada, treba čuti greške.

Bistar sam kao katran.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice