Ima li netko ili možda zna nekog tko bi volio poklonit francuskog bulldoga? Bio bih jako zahvalan....
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne kužim se previše u to ali vidim da im se cijene kreću do par tisuća kuna, tako da sumnjam da će ti ga netko samo tako "pokloniti".
u pravu si što se cijene tiče, znalo se naći da ljudi poklanjaju, al eto sad kad ga napokon mogu uzet nemogu naći nijednog...
Hm..jako teško da će netko pokljanati pasminu koja inače vrijedi oko 2000kn bez papira,i to je minimalna cijena. A i da ti ga netko pokloni moraš bit spreman na svakave dodatne troškove. Većina čistokrvnih pasmina je dosta osjetljiva na brdo stvari. Npr. Ja sam prije nekih 2-3 mjeseca kupio mopsa,platio sam ga 1800 kn bez papira. Sa papirima je duplo skuplji. Uglavnom,prije nekih 3 tjedna smo skužili da ima nekakve fleke po tijelu i veterinar je rekao da je alergičan na neku hranu,te nam je dao neku hranu koja u sebi ima neki ljek pa bi to trebalo proći za tjedan dana. Ništa nije prošlo,samo je još gore. Pas je premlad da bi se tretirao sa nekim jakim ljekovima,a i moramo skužit na šta je točno alergičan. Sada smo mu kupili neku hranu koja je isključivo od janjetine jer postoji vjerovatnost da je alergičan na piletinu ili puretinu koja se nalazi u većini pasje hrane.
Ne treba značit da bi i tvoj francuski buldog imao iste probleme ali moraš bit spreman na dodatne troškove svaki mjesec. Zato dobro prouči pasminu koju želiš nabavti,te s kakvim problemima bi se mogao susresti.
Papiri nisu samo pitanje prestiza ili mogucnosti da ga vodis na izlozbe i slicno, nego i potvrda da pas dolazi od roditelja koji nemaju ovakve i onakve mane, u jednu ruku - da je pas zdrav.
Sto se tice poklanjanja takvog psa - tesko. Uzgajivaci znaju lijepu paru dobit na prodaji cistokrvnih pasa.
jep, ja imam boxera i za sada nekih zescih problema nisam imao.. bilo je upale mjehura pa se znala popisat u snu. jedino joj non stop suze oci, je8iga boxeri imaju spustene kapke pa im svasta smeta. ali to nije nis opasno
ocu reci, cistokrvna pseta su podosta osjetljivija od ovih mjesanih ali trazit na forumu jednog na poklon je smjesno..
jedino joj non stop suze oci, je8iga boxeri imaju spustene kapke pa im svasta smeta. ali to nije nis opasno
Moj shihtzu je imao problema sa ocima - uvrnuti kapci. Trepavice su joj grebale po roznici oka pa je postojala mogucnost da oslijepi. Operirana i sada je stanje puno bolje.
Takodjer provjeri nazalne kanalice (kanali koji idu iz oka prema nosu i kroz koje bi suze trebale otjecat). Ako su zacepljeni to zna psu dosta smetat.
hocu, hvala ali i ima treci kapak. i to joj smeta ali se to neda trajno rijesit. za one koji ne znaju to je nesto kao kapak unutar kapka direktno "vezan" uz oko..
hocu, hvala ali i ima treci kapak. i to joj smeta ali se to neda trajno rijesit. za one koji ne znaju to je nesto kao kapak unutar kapka direktno "vezan" uz oko..
Si siguran da se to neda operirati?
da se ali se opet vrati... zato i kazem da nema bas trajnog rjesenja. dok nema problema bolje je da se ne dira
edit:
evo ti boxeri na poklon http://www.svijet-boxera.com/forum/viewtopic.php?t=1096
ma tog bulldoga sam mislio uzet curi za božić, a nemam love trenutno... razlog je taj što imam dogo argentino koji je morao operirat crijeva, tu su bili veliki troškovi operacije, liječenja i dijetne prehrane, te sad poslije nove godine ima još jednu operaciju gdje će morat operirat testise, jer mu nisu izašli van... sve to me bacilo u veliki minus i na koljena tako da mi je teško sad izdvojit tako veliku lovu za bulldoga....