Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.253.018
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
protjeran
AMD Zen CPU

Ma koja ekipa bi taj drek od boje odabrala, pa pun net je prituzbi samo na to, jedino ovi kaj im je svejedno kak komp izgleda i imaju spektar duginih boja u njemu i neprozirnu stranicu.

17 godina
odjavljen
Re: AMD Zen CPU
Lucidius kaže...

Ma koja ekipa bi taj drek od boje odabrala, pa pun net je prituzbi samo na to, jedino ovi kaj im je svejedno kak komp izgleda i imaju spektar duginih boja u njemu i neprozirnu stranicu.

Ti si sigurno uvijek bio popularan na LAN partijima sa svojom sarenom kantom. Kak bi Kanai u Diablu rekao "Small minds, small goals. I won't judge"

Freak Show Inc.
12 godina
Friday kaže...
Lucidius kaže...

Ti si sigurno uvijek bio popularan na LAN partijima sa svojom sarenom kantom. Kak bi Kanai u Diablu rekao "Small minds, small goals. I won't judge"

da imamo više cura na forumu koja od njih bi dodala još štogod malenog

9 godina
protjeran
Friday kaže...
Lucidius kaže...

Kakvi LAN partiji, nisam ti ja štreber koji se bavi tim stvarima. Jbg neko ima ukusa neko nema, sve shvacam 

16 godina
neaktivan
Lucidius kaže...
....

Kakvi LAN partiji, nisam ti ja štreber koji se bavi tim stvarima. Jbg neko ima ukusa neko nema, sve shvacam 

lan partiji nemaju veze sa inteligencijom već sa godinom proizvodnje.

17 godina
odjavljen
Lucidius kaže...
Friday kaže...
Lucidius kaže...

I won't judge...

Freak Show Inc.
17 godina
AMD Zen CPU

Hm Windowsi obično pročitaju stock CPU frekvenciju,a tu je i brojčana oznaka navedenog Ryzen test proca pa ono na kraju F3_39/36_N.

To je vjerojatno onako konačna revizija, sa kojom se ide u masovnu prodaju ili lansiranje Ryzen 8/16 procesora.F3 označava reviziju procesora, 36=3.6hgz stock frekvencija, pa onda 39 to je vjerojatno TurboCore CPU frekvencija.

https://twitter.com/aschilling/status/817014750018056194

https://pbs.twimg.com/media/C1aelJ4UUAEG0za.jpg:large

Izgleda da je AMD fakat dogural Ryzen na 3.6ghz, ili do one famozne radne stock frekvencije ofucanog Bulldozer proca FX-8150.Suma sumarum dakle 3.6ghz stock, realno to če vjerojatno bit najskuplji model za udaranje ili šamaranje i7 6900K.

Ova fotka je očito uslikana sa dozvolom, ciljano jel eto nek se vidi da se još malo zagrije situacija oko novih Ryzen procova.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2017 20:28 (rambox).
12 godina
rambox kaže...

Hm Windowsi obično pročitaju stock CPU frekvenciju,a tu je i brojčana oznaka navedenog Ryzen test proca pa ono na kraju F3_39/36_N.

To je vjerojatno onako konačna revizija, sa kojom se ide u masovnu prodaju ili lansiranje Ryzen 8/16 procesora.F3 označava reviziju procesora, 36=3.6hgz stock frekvencija, pa onda 39 to je vjerojatno TurboCore CPU frekvencija.

https://twitter.com/aschilling/status/817014750018056194

https://pbs.twimg.com/media/C1aelJ4UUAEG0za.jpg:large

Izgleda da je AMD fakat dogural Ryzen na 3.6ghz, ili do one famozne radne stock frekvencije ofucanog Bulldozer proca FX-8150.Suma sumarum dakle 3.6ghz stock, realno to če vjerojatno bit najskuplji model za udaranje ili šamaranje i7 6900K.

Ova fotka je očito uslikana sa dozvolom, ciljano jel eto nek se vidi da se još malo zagrije situacija oko novih Ryzen procova.

Ima i ovo F4 na 3.6/4ghz

https://twitter.com/CPCHardware/status/817044837358780416

http://wccftech.com/ryzen-ces-2017-3-6-ghz-base-clock-f4-stepping-4-0-ghz/

"The good folks over at Canard PC Hardware also revealed that the Ryzen F4 stepping has already been finalized and has a turbo clock of 4.0 GHz. This is absolutely great news, because the higher Ryzen is able to overclock, the more competitive it will be. In fact, at these clock rates it already has a higher clock than Intel’s 6900k which can turbo to 3.7 GHz. It is even a fair bet that if you were to put the two side by side in a gaming comparison, the Intel counterpart would loose out considering gaming applications usually rely almost completely on clock rates."

http://hwbot.org/signature/u135800.png
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2017 23:23 (mirzet1976).
16 godina
neaktivan

ovo sad prelazi sve mjere. pa oni sad mogu tražit koliko oće para za ovo. da zatraže samo pola od intela to je već 4500 kuna... nedam im toliko. čekat ću neki slabiji model... :P

12 godina
ranko091 kaže...

ovo sad prelazi sve mjere. pa oni sad mogu tražit koliko oće para za ovo. da zatraže samo pola od intela to je već 4500 kuna... nedam im toliko. čekat ću neki slabiji model... :P

Netko će dati toliko novaca , meni isto paše slabiji model tj. jeftiniji.

http://hwbot.org/signature/u135800.png
13 godina
AMD Zen CPU

Ako se obistini, realno hexa core model ce baciti i7 u zaborav, 6 jakih jezgri i ht a bice ispod i7 po cijeni 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...
ansha kaže...
Tonči kaže...

Cijena AIO vodenog je danas sasvim prihvatljiva. Najbolji H115i koji solidno drži 8-core s ~300W je ~150 eura. To nije strašna cifra.

Isto je 3x vise od dobrog zracnog coolera...

Hladi bolje i značajno tiše, tako da... Govorimo o najboljem ili drugom najboljem AIO. Ima ih i za bitno manje novca.

Ajme majko, ti ocito neke stvari ne pratis, glavna mana aio-a je sta su u pravilu dosta bucniji od zracnih hladnjaka, barem sa stock ventovima, a pogotovo corsair koji je poznat po ultra bucnim smecima od ventova na svojim aio-ima...

Nije to nista bolje od D15-ice kad im izjednacis buku...

Tko ti brani staviti druge fanove na AIO? LOL. Daj molim te, eto Lucidius kaže fino: imaš i Siwftech ako ti se gnjavi s otvorenim sustavom, još bolje. Da zrak... 79kg žive vage u hladnjaku i lošije performanse.

chaselol kaže...

Ako se obistini, realno hexa core model ce baciti i7 u zaborav, 6 jakih jezgri i ht a bice ispod i7 po cijeni 

8-jezgreni je već upola cijene istog takvog i7.

prodajem jednu od mašina
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2017 23:47 (Tonči).
17 godina
mirzet1976 kaže...

Ima i ovo F4 na 3.6/4ghz

https://twitter.com/CPCHardware/status/817044837358780416

http://wccftech.com/ryzen-ces-2017-3-6-ghz-base-clock-f4-stepping-4-0-ghz/

"The good folks over at Canard PC Hardware also revealed that the Ryzen F4 stepping has already been finalized and has a turbo clock of 4.0 GHz. This is absolutely great news, because the higher Ryzen is able to overclock, the more competitive it will be. In fact, at these clock rates it already has a higher clock than Intel’s 6900k which can turbo to 3.7 GHz. It is even a fair bet that if you were to put the two side by side in a gaming comparison, the Intel counterpart would loose out considering gaming applications usually rely almost completely on clock rates."

Očito ima svašta da, F3 verziju smo videli na Windowsima a ova F4 varijanta je pa gotovo sigurno Retail model 3.6 stock/4ghz TurboCore.Suma sumarum gotovo identične varijante, ali 4ghz Turbocore izgleda puno bolje onak zaokružena brojka jel.Kad se sve zbroji i oduzme, eto nakon puno godina AMD napokon ima odličan CPU proizveden na isto tak dobrom i uhodanom proizvodnom procesu.

Treba se sjetit prvih Bulldozera, koji su bez visokih CPU frekvencija običan piš na kvadrat.Kad je izašo prvi FX-8150, dobili su samo 3.6ghz a to je ništa preniska CPU frekvencija. AMD je htio 4ghz+ stock na FX-8150, ali Globalfoundries 32nm je u tom tenutku bio u prilično šepavom stanju.

Ryzen ne treba vrlo visoke CPU frekvencije, zato jer je to High IPC CPU dizajn ali eto sad AMD ima High IPC+visoke CPU frekvencije.

Eto tak ti to ide, zato je AMD "skrival sitnice" pa eto sad su očito odlučili malo propustit udarne brojke.Kak se god uzme ili uračuna, 99% prognoza je išlo da je 3.6ghz stock onako nema nikakve šanse na Samsung fejk 14nm proizvodnom procesu.Na kraju je ispalo upravo suprotno, Samsung fejk 14nm je ispao znatno bolji od prognoza=pregazil vrlo skupi Intel 14nm i 3.2ghz stock na 8/16 Intel procesoru.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-zen-cpu/224306.aspx?page=17&jumpto=5247183&sort=asc&view=flat

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2017 23:52 (rambox).
14 godina
AMD Zen CPU

Veliki preokret, tako izgleda.

Bolje, neka konkurencije, neka se crveni malo forum :))

15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Haha. Crveni se kod grafičkih ali procesori su zeleni.

17 godina
neaktivan
Crank1d kaže...
zoharbizo kaže...

Haha. Crveni se kod grafičkih ali procesori su zeleni.

Plavi -

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
15 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...
Tonči kaže...
ansha kaže...
Tonči kaže...

Cijena AIO vodenog je danas sasvim prihvatljiva. Najbolji H115i koji solidno drži 8-core s ~300W je ~150 eura. To nije strašna cifra.

Isto je 3x vise od dobrog zracnog coolera...

Hladi bolje i značajno tiše, tako da... Govorimo o najboljem ili drugom najboljem AIO. Ima ih i za bitno manje novca.

Ajme majko, ti ocito neke stvari ne pratis, glavna mana aio-a je sta su u pravilu dosta bucniji od zracnih hladnjaka, barem sa stock ventovima, a pogotovo corsair koji je poznat po ultra bucnim smecima od ventova na svojim aio-ima...

Nije to nista bolje od D15-ice kad im izjednacis buku...

Tko ti brani staviti druge fanove na AIO? LOL. Daj molim te, eto Lucidius kaže fino: imaš i Siwftech ako ti se gnjavi s otvorenim sustavom, još bolje. Da zrak... 79kg žive vage u hladnjaku i lošije performanse.

Pa onda je tek tvoja izjava da su zracni glasniji besmislena, ne? Ja sam rekao da su aio-i na stock postavkama u pravilu glasniji od zracnih i to je cinjenica. Druge usporedbe nemaju smisla jer i na jedno i drugo idu isti fanovi..

12 godina
odjavljen
ansha kaže...

Pa onda je tek tvoja izjava da su zracni glasniji besmislena, ne? Ja sam rekao da su aio-i na stock postavkama u pravilu glasniji od zracnih i to je cinjenica. Druge usporedbe nemaju smisla jer i na jedno i drugo idu isti fanovi..

Stoji da su na AIO uglavnom bučni SP orijentirani fanovi, međutim, sjećam se da sam sa stock SP140 fanovima na 600tinjak okretaja imao bolje performanse od noctuinog flagshipa, a na tim okretajima se fakat fanovi ne čuju. Sa Venturi fanovima od fractala sam granicu buke premjestio na nekih 800 rpm. Uglavnom, stock-stock zrak jest tiši, ali sa vodenjakom možeš smanjit okretaje a opet imat top performanse. Jedino, da, pumpa pridonosi povećanju buke i to je sr*nje al, kompromis je bolja temp u konačnici.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
15 godina
neaktivan
AMD Zen CPU

Dugo već imam vodeno i ne mogu ga riječima dovoljno nahvaliti, ali ovi AIO sistemi su po meni drek od proizvoda. Il si složit normalan loop s barem 360 radijatorom il si stavit hrgu od kile na proc. I po meni najbolja solucija za max temperature/oc/cijenu solidan zračni na proc i univerzalni vga na grafu.

[img]http://www.pohrani.com/f/3P/LZ/2VcjQeoa/katana.jpg[/img]
17 godina
A sta fali gotovom aio, pogotovo dok pogledas cijenu aio va custom loopa, ispadne te barem duplo jeftinije a dovoljno za 24/7 oc.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
12 godina
odjavljen
del4nec kaže...

Dugo već imam vodeno i ne mogu ga riječima dovoljno nahvaliti, ali ovi AIO sistemi su po meni drek od proizvoda. Il si složit normalan loop s barem 360 radijatorom il si stavit hrgu od kile na proc. I po meni najbolja solucija za max temperature/oc/cijenu solidan zračni na proc i univerzalni vga na grafu.

Naravno da su ti drek nakon custom loopa, no za puno manje zahebancije i puno manje novaca možeš imati vrhunske temperature bez da ti dva kila metala strši sa matične... Upravo je to segment tržišta kojeg popunjava AIO hlađenje. 

ps. zašto bi danas, pored vrhunskih custom air hladnjaka na grafama, stavljao aftermarket? Eventualno na referentne turbine, no na jedan g1 gaming, msi-ev, pheonixov... nema smisla stavljat aftermarket zračni. Ili vodeno ili tvorničko.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina
AMD Zen CPU
12 godina
ford eleanor kaže...

Sada se možemo samo nadati da će i cijena biti ok.

Vjerujem da će najviše ljudi uzimati one 4c/8t procesore.

Kao i uvijek sve se svodi na cijenu i da dobijemo izbalansirani proizvod.

Nadam se da će AMD u tome uspjeti.

uh, zamisli 4c/8t zen po cijeni sadašnjeg i3/fx i perfomansama haswell/skylake i7

kome treba više za idućih 4-5 godina, osim entuzijasta i poslovnjaka

15 godina
AMD Zen CPU

Ma ja jedva cekam, imam 3570k i neckao se uzet polovnu z77 plocu i puknut jos rama ali mislim da ce ssd i ekstra ram za sad bit dovoljno i cekat da se stabilizira cijene zen-a. Osobno ako je ovaj intelov bio cca 1800-1900 kn koji je meni osobno i lagani overkill bio kad sam ga uzimao., onda se nadam da bi amd mogao ponudit nesto slabije (4/8) za nadam se makar 200-300 kn manju cijenu tamo pred ljeto i bio bi jako zadovoljan sa time. Ali vrijeme ce pokazat jer naravno da nece spustat cijenu ako dobe konkurentan proizvod.

14 godina
picajzla0707 kaže...

uh, zamisli 4c/8t zen po cijeni sadašnjeg i3/fx i perfomansama haswell/skylake i7

kome treba više za idućih 4-5 godina, osim entuzijasta i poslovnjaka

Bilo bi savršeno, čekamo da vidimo.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
17 godina
odjavljen
eywa33 kaže...
del4nec kaže...

Naravno da su ti drek nakon custom loopa, no za puno manje zahebancije i puno manje novaca možeš imati vrhunske temperature bez da ti dva kila metala strši sa matične... Upravo je to segment tržišta kojeg popunjava AIO hlađenje. 

ps. zašto bi danas, pored vrhunskih custom air hladnjaka na grafama, stavljao aftermarket? Eventualno na referentne turbine, no na jedan g1 gaming, msi-ev, pheonixov... nema smisla stavljat aftermarket zračni. Ili vodeno ili tvorničko.

Imao sam vodeno prije 15 godina, imam ga sada, imam i AIO. Najbolji zrak je uvijek lošiji od najboljeg AIO-a i najboljeg custom loopa, a razlika između AIO i custom loopa nije velika, radi se o par stupnjeva razlike i nekih 30% manje RPM-a, ali i znatno višoj cijeni.

AIO je fantastično i jeftino rješenje koje ima većinu karakteristika custom loopa. Ako hladiš AIO-om na 5960X na 4.6GHz imat ćeš nekih 85°C na 100% opterećenja uz RPM od ~1400 na PPC Industrialima što je oko 200€. Ventovi se ne čuju, kao ni pumpa, ali se čuje protok zraka. EKWB "složenac" je rješenje koje će omogućiti ~1100 RPM za ~380€ i nekih 85°C. Uz malo bolji odabir komponenti smo na 800 RPM, 85°C i 500€.

E sad. Biraš što ti je važnije... možda 4.8GHz, možda 70°C i isti RPM... manji RPM... manje love. AIO je i dalje dobra zlatna sredina.

prodajem jednu od mašina
13 godina
protjeran
AMD Zen CPU

jel to otkljucana (skuplja/500€) verzija s vecim taktovima ili?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2017 13:57 (Stjepanj).
11 godina
neaktivan
AMD Zen CPU

Kako znate da ce cijena biti prihvatljiva ? Sjetite se Fury X releasea, a i do nedavno... Koštao je kao i 980ti

Battlelog: D3lBoy-00
15 godina
protjeran
Tonči kaže...
eywa33 kaže...
del4nec kaže...

Imao sam vodeno prije 15 godina, imam ga sada, imam i AIO. Najbolji zrak je uvijek lošiji od najboljeg AIO-a i najboljeg custom loopa, a razlika između AIO i custom loopa nije velika, radi se o par stupnjeva razlike i nekih 30% manje RPM-a, ali i znatno višoj cijeni.

AIO je fantastično i jeftino rješenje koje ima većinu karakteristika custom loopa. Ako hladiš AIO-om na 5960X na 4.6GHz imat ćeš nekih 85°C na 100% opterećenja uz RPM od ~1400 na PPC Industrialima što je oko 200€. Ventovi se ne čuju, kao ni pumpa, ali se čuje protok zraka. EKWB "složenac" je rješenje koje će omogućiti ~1100 RPM za ~380€ i nekih 85°C. Uz malo bolji odabir komponenti smo na 800 RPM, 85°C i 500€.

E sad. Biraš što ti je važnije... možda 4.8GHz, možda 70°C i isti RPM... manji RPM... manje love. AIO je i dalje dobra zlatna sredina.

Zaboravljas bitnu prednost zraka, a to je da nema pumpe, a svaka pumpa se cuje, i to cesto vrlo iritantno. 

A ako sa najboljim AIO imas 85°C, s noctuom (ili phanteks, cryorig itd) ces imat 2-3°C vise, uz to nema spomenutog zujanja pumpe ni mogucnosti leak-a ili crkavanja pumpe..

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice