Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.252.718
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: AMD Zen CPU

Nešto mi malo faza na high end ploči. Da nije AMD napravio intelovu pogrešku pa stavio regulaciju na čip...

edit: tek sad vidim da ih ima još i gore, ne samo na lijevoj strani

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2017 17:12 (_mark0_69).
13 godina
protjeran
AMD Zen CPU

gle napajanje za cpu, 1x8pin, pa jedan od 4x, pa dolje jos jedan od 6, netrebaju ti uopce faze ide "drito" u cpu

ova titanium izgleda odlicno! kaj se tice overklokanja Zen-a bit ce zalemljen dakle ici ce to visoko sigurno!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
9 godina
protjeran
AMD Zen CPU

Samokaj bu ta ploca kostala skoro kao i procesor.

13 godina
protjeran
Lucidius kaže...

a jos nis neznamo, ja s najeftinijom z170 plocom sibam na 5ghz, kod amd-a mislim da to nebu tako funkcioniralo!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
9 godina
protjeran
AMD Zen CPU

Titanium ploce su inace njihovi flagship modeli, ispod 2500kn tesko da ces to kupiti...

EDIT:

Samo se nadam da nece ko i na AM3+ platformi samo Giga i Asus imat dobre ploce 

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2017 17:26 (Lucidius).
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Lucidius kaže...

a jos nis neznamo, ja s najeftinijom z170 plocom sibam na 5ghz, kod amd-a mislim da to nebu tako funkcioniralo!

Ti 5ghz sa 6700K? Cekaj, koga ti lazes? Jesi ti sebe uvjerio u to? Pa imas tesku kramu koju benchas na max 4.6ghz, smijesan si.

Pa ja sa 6-coreom vrtim cinebench na 4.8ghz bez problema a ti ne mozes preko 4.6 sa quad skylake-om 

17 godina
Crank1d kaže...

Kao i sa svakim proizvodom, bio on elektronika ili automobil, prva serija Ryzena i AM4 platforme će pokazati sve prednosti i nedostatke kad se nađe izvan sterilnih proizvodnih laboratorija tj. u "divljem" okruženju - računalima kupaca. Sve u svemu, biti će zanimljivo pratiti prva 2-3 mjeseca i iskustva kupaca, da li će opravdati (visoka) očekivanja od AMD-a.

Pa inžinjerski mušičavi procovi nisu za masovnu upotrebu, a pogotovo nikako ne spadaju u gotovo ili finalan proizvod za masovnu prodaju.

_mark0_69 kaže...

Nešto mi malo faza na high end ploči. Da nije AMD napravio intelovu pogrešku pa stavio regulaciju na čip...

edit: tek sad vidim da ih ima još i gore, ne samo na lijevoj strani

Ništa tu ne fali, jedna matična ima osrednjih 6 faza a druga 10 dakle ta je recimo za ozbiljno klokanje.Imaju u vidu da su to 14nm procovi, dakle puno manje potrošnja i zagrijavanje kaj drugo.

Po tome moja matična je Asrock smeče, 4+1 faza i realno nije za nikakvo ozbiljno klokanje pogotovo ne 45nm X6 proca od 125W TDP-a.Ali eto 500mhz klok ide bez frke i to na defolt CPU naponu, ipak može i više ali to izlazi iz zelene sigurne zone a dalje je sve jasno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2017 17:39 (rambox).
16 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

zanimljiva je ova B serija ali kratka sa SATA portovima. ipak ću morat X seriju ploča uzet.

15 godina
neaktivan
rambox kaže...
Crank1d kaže...

Kao i sa svakim proizvodom...

Pa inžinjerski mušičavi procovi nisu za masovnu upotrebu, a pogotovo nikako ne spadaju u gotovo ili finalan proizvod za masovnu prodaju.

Nisam ni rekao da je inženjerski primjerak odraz finalnog proizvoda. Kupac je najbolji tester, zato sam i napisao da će prvi procesori koji siđu za proizvodne linije, pokazati što Ryzen može i kako se ponaša. Zato još sve informacije koje dobivamo od AMD-a na kapaljku, treba uzeti sa dozom opreza.

9 godina
protjeran
AMD Zen CPU

Previse je nahajpan taj Zen, jbte oni su pucali odma u glavu i isli se takmicitim sa i7 6900k, kasnije kad se ne obistine ocekivanja ce biti pljuvanja i razocarenja umjesto da su isli umjereno.

9 godina
Stjepanj kaže...

gle napajanje za cpu, 1x8pin, pa jedan od 4x, pa dolje jos jedan od 6, netrebaju ti uopce faze ide "drito" u cpu

ova titanium izgleda odlicno! kaj se tice overklokanja Zen-a bit ce zalemljen dakle ici ce to visoko sigurno!

ovi 6 pin dole je vjerovatno pcie napajanje. nema šanse da su rutali high power vodove s druge strane ploće. jednostavno je nemoguće .

17 godina
odjavljen
ansha kaže...

S tim da gtx 1080 na 2.1ghz sa 67° nije nikakav problem, cak ni founders-u...

Naravno da nije. Tj. moguće je, prvih par minuta.

"And unfortunately, real-world temperatures after three minutes of warm-up look a lot different than what we saw during Nvidia's press day. It doesn't take long for the card to hit its temperature target and hover around 83 to 84 degrees Celsius. That number rises to 85 degrees during the stress test."

prodajem jednu od mašina
15 godina
neaktivan
AMD Zen CPU

Želim žarko da AMD uspije jer sam fan, ali ako su stvarno uspjeli napravit ovako dobar procesor bojim se da soma baksa za intel bude nam jeftino.

How cool is that?

[img]http://www.pohrani.com/f/3P/LZ/2VcjQeoa/katana.jpg[/img]
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2017 21:15 (del4nec).
17 godina
Lucidius kaže...

Previse je nahajpan taj Zen, jbte oni su pucali odma u glavu i isli se takmicitim sa i7 6900k, kasnije kad se ne obistine ocekivanja ce biti pljuvanja i razocarenja umjesto da su isli umjereno.

Nema tu nikakvog hajpanja, ponavljam opet i ponovo Zen je CPU arhitekturom vrlo sličan današnjim Intel procersorima.

Dalje je sve vrlo jasno i čisto, uloženo-dobiveno performansama 8/16 Ryzen udara direktno na 8/16 Intel proc. Pa to je sasvim logično i več odavno očekivano, zato je AMD odma u startu na nišan stavio Jastreba i7 6900K.

15 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...

S tim da gtx 1080 na 2.1ghz sa 67° nije nikakav problem, cak ni founders-u...

Naravno da nije. Tj. moguće je, prvih par minuta.

"And unfortunately, real-world temperatures after three minutes of warm-up look a lot different than what we saw during Nvidia's press day. It doesn't take long for the card to hit its temperature target and hover around 83 to 84 degrees Celsius. That number rises to 85 degrees during the stress test."

Nonsense, to je na stock krivulji venta, svi review-i potvrdjuju da je na 100% venta founders ispod 70C...

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2017 22:29 (ansha).
9 godina
protjeran
rambox kaže...
Lucidius kaže...

Nema tu nikakvog hajpanja, ponavljam opet i ponovo Zen je CPU arhitekturom vrlo sličan današnjim Intel procersorima.

Dalje je sve vrlo jasno i čisto, uloženo-dobiveno performansama 8/16 Ryzen udara direktno na 8/16 Intel proc. Pa to je sasvim logično i več odavno očekivano, zato je AMD odma u startu na nišan stavio Jastreba i7 6900K.

Da, sve je jasno zbog dva cherry pickana testa 

13 godina
Lucidius kaže...

Ahahahahhaa lolololololol  

Luciju se tresu gatje zbog Rajzena koji jos nije ni izasao, sta ce biti kad dodje na police xD

Salu na stranu, si ti normalan? Ona dva testa cherrypicked? Odi igrati nesto, ostavi ljude koji se razumiju da pricaju.

Rambox, izvol'te 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
odjavljen
rambox kaže...

Niti znas koje su to performanse niti znas koliko ce kostati. Ali bitno da znas koji je omjer ulozeno/dobiveno. Majko mila rasiri noge da se vratim unutra na sigurno od ovakvih...

Koja je ovo jebena lobotomija

Freak Show Inc.
9 godina
AMD Zen CPU

http://www.ocaholic.it/uploads/extgallery/public-photo/medium/MSI_CES_AMD_05_642_44980.JPG

wow shieldani ram slotovi?! ovo prvi put vidim,vjerovatno dobar znak tj znak da ce se memorija moc klokat visoko u krugu 2.4ghz(4.8ghz efektivno tj 2.4ghz na kojima pleše i usb3 i wifi i usb i svakakva sranja pa zato i shield) je da je trenutno najbrzi ddr4 2133 ali opet.
brljam napamet nemojte me uzet previse ozbiljno ali nemogu se sitit iz kojeg drugog razloga bi stavili shield na ram utore. a i vide se signal tragovi od rama na top layeru bez shielda nista od toga.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2017 22:58 (dabar_solta_V2).
17 godina
Friday kaže...

Niti znas koje su to performanse niti znas koliko ce kostati. Ali bitno da znas koji je omjer ulozeno/dobiveno. Majko mila rasiri noge da se vratim unutra na sigurno od ovakvih...

Vrati se u nazad Hrvatsku, jer ovako iz Irske baš i nisi na čisto s postovima što dalje to sipaš veče gluposti na kubik.Logika ti nije jača strana, pa sve je več odavno jasno a ti dalje nastavi hodat okolo očiju širom zatvorenih.

- Ryzen logično i očekivano bit če jeftiniji od Intela ponude

- o performansama nemamo više kaj raspravljat sve jasno ko dan

12 godina
odjavljen
dabar_solta_V2 kaže...

http://www.ocaholic.it/uploads/extgallery/public-photo/medium/MSI_CES_AMD_05_642_44980.JPG

wow shieldani ram slotovi?! ovo prvi put vidim,vjerovatno dobar znak tj znak da ce se memorija moc klokat visoko u krugu 2.4ghz(4.8ghz efektivno tj 2.4ghz na kojima pleše i usb3 i wifi i usb i svakakva sranja pa zato i shield) je da je trenutno najbrzi ddr4 2133 ali opet.
brljam napamet nemojte me uzet previse ozbiljno ali nemogu se sitit iz kojeg drugog razloga bi stavili shield na ram utore. a i vide se signal tragovi od rama na top layeru bez shielda nista od toga.

Ne vidim način kako shieldani ram slotovi mogu pridonijeti ičemu?!

Mene više zanima što je onaj 6-pinski power konektor dolje. Zna tko?

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
12 godina

Može bit za PCI-E slotove kad se ide na više grafa.

A koliko će cuclat taj Zen kad gori za cpu ima 8 i 4 pinski

neda mi se
9 godina
eywa33 kaže...
...

1- Ne vidim način kako shieldani ram slotovi mogu pridonijeti ičemu?!

2-Mene više zanima što je onaj 6-pinski power konektor dolje. Zna tko?

1- mogli bi radi šporke 2.4ghz frekvencije na kojoj ima svega,i da nisu signal vodovi s rama na top layeru nego u sendviću između dva ground šta ovde nije slucaj.
2-pcie 12v power za donja dva slota, po specifikaciji je 150w 6 pinski pcie 12v a dva slota po 75 to je to.
@nicky mislim da su 8+4 tu samo radi manjeg vdropa jer vrm ne izgleda toliko brutalan , al ko zna sta je tocno ispod haube treba cekat da se vide koji su cipovi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2017 23:14 (dabar_solta_V2).
14 godina
Friday kaže...
rambox kaže...

Nemoj tako...Sviđa mu se nacrt proca, tj ovaj "ne smrdi"

9 godina
neaktivan
AMD Zen CPU

Shield na slotovima su samo zbog zastite plastike od pucanja nista vise

12 godina

Ja bi prije reka da je obična šminka u pitanju

neda mi se
9 godina
protjeran
chaselol kaže...
Lucidius kaže...

Ahahahahhaa lolololololol  

Luciju se tresu gatje zbog Rajzena koji jos nije ni izasao, sta ce biti kad dodje na police xD

Salu na stranu, si ti normalan? Ona dva testa cherrypicked? Odi igrati nesto, ostavi ljude koji se razumiju da pricaju.

Rambox, izvol'te 

Šta se meni imaju trest gace, ja imam para da ga kupim ako ce bit dobar a ti ga nebudes kupio kakav god da ispadne  i ja bo volio da ZEN odlicno ispadne ali netreba se odvajati od zdrave pameti i letiti grlom u jagode.

Pa svaki put do sada kada je netko koristio neki test za svoje proizvode uvijek je imao neki razlog zasto je bas taj test odabran i određene instrukcije i alati koji dobro leze određenoj arhitekturi/procesoru, a kasnije su prave performanse osjetno odskakale.

Isto kao i ove fore oko overkloka, apsolutno je nemoguce da ce se to klokat preko 4.4GHz u najboljem slucaju zato jer ako se prvo obistini (jak IPC i rang Broadwella) treba te sve jezgre nahranit strujom i ohladit, plus sta je jos nezrela platforma i nedovoljno ispolirana a niti AMD ima tako mocne tvornice niti barata tehnologijom i parama kao intel da bi mogao tako jak tehnoloski proizvod(po pitanju OC-a prvotno) izbacit kad nemoze ni intel.

Malo previse mastate i ocekujete a kasnije ce biti hladan tuš (kojeg ni ja ne prizeljkujem)

14 godina
AMD Zen CPU

Oboje ste u pravu...

Što se tiče onog 6 pinskog, ujeo vuk magare ako to nisam već negdje vidio na nekom starijem strojčeku

Možda griješim, ali mi stalno u glavi šeta misao

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2017 23:47 (DarthMarkus).
15 godina
neaktivan
DarthMarkus kaže...

Oboje ste u pravu...

Što se tiče onog 6 pinskog, ujeo vuk magare ako to nisam već negdje vidio na nekom starijem stojčeku

Možda griješim, ali mi stalno u glavi šeta misao

Struja za dodatne grafičke je to (PCIe utore). Većinom se nalazi na skupljim matičnim pločama za "entuzijaste" sa viškom para:

14 godina
AMD Zen CPU

Da, na nekom ASrock Deluxe verziji sam to imao

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice