Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.253.315
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: AMD Zen CPU
DarthMarkus kaže...

Da, na nekom ASrock Deluxe verziji sam to imao

Moja x99 AsŠrotica to ima ali u molex izdanju

neda mi se
17 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...
DarthMarkus kaže...

Da, na nekom ASrock Deluxe verziji sam to imao

Moja x99 AsŠrotica to ima ali u molex izdanju

I moja Biostar 790GX, također molex

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
14 godina
AMD Zen CPU

Nećete vjerovat, ja s Asrockom nikad ni jednog problema nisam imao ...

A imao sam "ih" od najeftinijih do najskupljih.

Onda kupim Asusa, preplatim dodatne đinđe i odma reklamacija

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2017 0:56 (DarthMarkus).
14 godina
AMD Zen CPU

Meni dvi  Sabertoothice otišle do sad!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2017 1:04 (volegradele).
13 godina
protjeran
AMD Zen CPU

vam dvojici je to sve otislo s intel procesorom?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina
Stjepanj kaže...

vam dvojici je to sve otislo s intel procesorom?

Jep, dok procesor nikad...

A skupljam ih od prvog Cyrixa

14 godina
AMD Zen CPU

Nisam nikad imao AMD procesor

AUDIOFIL
13 godina
protjeran
Eto prilike da uzmete amd😎
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
15 godina
neaktivan
AMD Zen CPU

Prevedeni dio članka s PCWorld-a:

Ryzen i svi ostali novi AMD-ovi APU-ovi će koristiti isti AM4 socket ali sve matične neće koristiti isti čipset. Jeftiniji APU-ovi bi trebali koristiti matične koje imaju manje mogućnosti, dok bi Ryzeni trebali koristiti matične s više mogućnosti tj featuresa nabacanih na matičnu zbog toga jer se radi o jačem procesoru od APU-a (i zbog overclockinga). Trenutno AMD planira objaviti X300 i X370 čipsete za Ryzene. Sve navedeno bi trebalo koristiti dual-channel DDR4 memoriju, M.2 SSD-e, USB3.1 itd. itd.

Što se tiče hladnjaka, AMD surađuje sa proizvođačima no samo će Noctua trenutno ponuditi aftermarket cooler za AM4. Dostojna zamjena će biti i tihi tvornički "Wraith" hladnjak.

Datum izlaska bi trebao biti tijekom prvog kvartala 2017, između siječnja-ožujka. Pretpostavljam početkom veljače jer će vjerojatno još cijeli siječanj objavljivati informacije o nadolazećim procesorima.

LINK: AMD reveals an army of Ryzen PCs and AM4 motherboards

14 godina
neaktivan
AMD Zen CPU

Ja cu ga uzet kakav god bio.zelim se rjesiti intela i nevidije na duzi period.jednostavno sam protiv kocenja napredka i monopola.

xfact
9 godina
nije niko namjerno zaustavia napredak, zna se vec odavna da manji/noviji procesi ne nude puno više u odnosu na starije,,mooreov zakon je gotov i daljnje smanjivanje je upitno jeli uopce moguce.. sljedecih par generacija sva poboljšanja bit će ili od novih arhitektura bolje optimiziranih ili od novih materijala koji će recimo omogućit višu frekvenciju ili višu radnu temperaturu itd.. uglavnom ko sad kupi komp nacekat ce se do upgradea
17 godina
moderator
AMD Zen CPU

Ova lijeva MSI ploča ima 8+4 CPU konektor.

Hoće li to omogućiti veći OC od ostalih?

http://core0.staticworld.net/images/article/2017/01/msi-amd-am4-boards-100702155-large.jpg

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2017 10:19 (DrNasty).
14 godina
neaktivan
volegradele kaže...

Nisam nikad imao AMD procesor

Ni ja, a volio bih da sam imao barem jedan.

17 godina
neaktivan
AMD Zen CPU

Ne znam da li je gdje objavljeno, pa evo možda je novost.

Oni koji prate bi mogli nešto više reći ima li napretka i koliki je  u odnosu na današnje Intelove I Nvidijine pulene u SW:BF

Ryzen + Vega SW:BF 4K @60 fps

https://www.overclock3d.net/news/cpu_mainboard/amd_demos_their_ryzen_cpus_and_vega_gpus_at_ces/1

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2017 10:50 (boxer).
17 godina
odjavljen
dabar_solta_V2 kaže...
nije niko namjerno zaustavia napredak, zna se vec odavna da manji/noviji procesi ne nude puno više u odnosu na starije,,mooreov zakon je gotov i daljnje smanjivanje je upitno jeli uopce moguce.. sljedecih par generacija sva poboljšanja bit će ili od novih arhitektura bolje optimiziranih ili od novih materijala koji će recimo omogućit višu frekvenciju ili višu radnu temperaturu itd.. uglavnom ko sad kupi komp nacekat ce se do upgradea

Pa ne bih se složio. Niži proces nudi više tranzistora i povećanje performansi. To što oni žele zadržati strujni/termalni/cjenovni okvir, to je druga priča. Yieldovi su lošiji, toplina je problem, taktovi su nezgodni, ali i dalje je činjenica da više toga stane... doduše, treba imati na umu da 14/16nm NISU zapravo 14/16nm, nego oko 20-22nm u praksi, a marketing igra ostalo...

prodajem jednu od mašina
15 godina
protjeran
DrNasty kaže...

Ova lijeva MSI ploča ima 8+4 CPU konektor.

Hoće li to omogućiti veći OC od ostalih?

http://core0.staticworld.net/images/article/2017/01/msi-amd-am4-boards-100702155-large.jpg

Na zraku i vodi sigurno ne...

9 godina
Tonči kaže...
dabar_solta_V2 kaže...
..,,..i daljnje smanjivanje je upitno jeli uopce moguce.. ...

... doduše, treba imati na umu da 14/16nm NISU zapravo 14/16nm, nego oko 20-22nm u praksi, a marketing igra ostalo...

cini mi se da se ipak slažemo, naravno da bi bilo više tranzistora na pravom manjem procesu bez obzira koliko negativnih gluposti to još povlaći za sobom, ali nema više pravog smanjenja procesa i više dodatnih tranzistora su izvukli na optimizaciji layouta nego tim upitnim "smanjivanjem" procesa.a novije sve manje(površinski) ćipove plaćamo sve više dok tdp ide neproporcionalno manji pa postaje problem uz ostale probleme i sami termalni otpor ćipa jer isti ili samo malo manji tdp prolazi kroz dosta manju površinu.

tu ulaze u igru ćipovi s integriranim kanalima za vodu, novi materijali koji mogu aktivno radit na 120+ stupnjeva bez negativnih posljedica,novi materijali koji mogu prekidat na višoj frekvenciji itd..  mislim da je ovo sve šta će izać u par sljedečih godina samo forsirano dok se ne usavrši neka nova tehnologija..

17 godina
odjavljen

FinFET ima dosta problema s toplinskim žarištima, inače bi rezultati bili i bolji. No, načekat ćemo se do novih materijala. Sada idu sve veći čipovi, a nadam se uskoro više čipova na istoj podlozi (interposer kao za čip+HBM, samo veći za više čipova).

Idemo na jezgre i paralelizaciju što se može neke 2 godine. A onda ćemo vidjeti. Intel navodno priprema novu x86 arhitekturu...

prodajem jednu od mašina
15 godina
AMD Zen CPU

MSI AM4 X370 XPOWER & B350 Tomahawk Motherboards

13 godina
Tonči kaže...

FinFET ima dosta problema s toplinskim žarištima, inače bi rezultati bili i bolji. No, načekat ćemo se do novih materijala. Sada idu sve veći čipovi, a nadam se uskoro više čipova na istoj podlozi (interposer kao za čip+HBM, samo veći za više čipova).

Idemo na jezgre i paralelizaciju što se može neke 2 godine. A onda ćemo vidjeti. Intel navodno priprema novu x86 arhitekturu...

U prevodu, u buducnosti za neki mid i high end ce vodeno hladjenje biti mandatory ako nastave ovim putem.

Dobro, vazdusno hladjenje se dugo vuklo

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
odjavljen

Cijena AIO vodenog je danas sasvim prihvatljiva. Najbolji H115i koji solidno drži 8-core s ~300W je ~150 eura. To nije strašna cifra.

prodajem jednu od mašina
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Cijena AIO vodenog je danas sasvim prihvatljiva. Najbolji H115i koji solidno drži 8-core s ~300W je ~150 eura. To nije strašna cifra.

Isto je 3x vise od dobrog zracnog coolera...

17 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...

Hladi bolje i značajno tiše, tako da... Govorimo o najboljem ili drugom najboljem AIO. Ima ih i za bitno manje novca.

prodajem jednu od mašina
12 godina
Tonči kaže...
ansha kaže...
Tonči kaže...

Hladi bolje i značajno tiše, tako da... Govorimo o najboljem ili drugom najboljem AIO. Ima ih i za bitno manje novca.

to artic razguzi za duplo manje novaca 

15 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...
Tonči kaže...

Ajme majko, ti ocito neke stvari ne pratis, glavna mana aio-a je sta su u pravilu dosta bucniji od zracnih hladnjaka, barem sa stock ventovima, a pogotovo corsair koji je poznat po ultra bucnim smecima od ventova na svojim aio-ima...

Nije to nista bolje od D15-ice kad im izjednacis buku...

9 godina
protjeran
AMD Zen CPU

Meni je fascinantno kako ekipa svake godine daje 100-200kn vise za novi hladnjak od Corsaira a zapravo jos od 2014te samo rebrandaju H110i koji je apsolutno jednak u performansama sa H110GTX i H115i zato jer u vidu performansi se nista nije ni moglo promjeniti kada imaju jednako jaku pumpu, isti radijator, iste cijevi (zadnja dva samo jeftino prevucene tekstilom debljine papira i mrvicu drukaciji oklop CPU bloka, uglavnom kozmeticke izmjene).

I sve to za cca 1200kn, a za 1500kn uzmes Swiftecha ili neki drugi open loop AIO na kojem dobijes minimalno 5 puta jacu pumpu i vecu cirkulaciju vode, mogucnost mijenja i doljevanja tekucine, spajanje do dvije grafe na njega, mijenjanje cijevi itd itd...

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2017 16:07 (Lucidius).
17 godina
odjavljen
AMD Zen CPU

Noctua je ljubav 

Freak Show Inc.
9 godina
protjeran
AMD Zen CPU

Ti se isto u svaki gabor zaljubis 

17 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Ti se isto u svaki gabor zaljubis 

Ljepota je u oku promatraca...

Uostalom, mislim da bi vecina ekipe odabrala blage noctua tonove ispred onih bljestecih led ventilatora i slicnih sranja. Barem ekipa koja je starija od 12 godina.

Freak Show Inc.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice