Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.253.079
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: AMD Zen CPU
ansha kaže...

Zaboravljas bitnu prednost zraka, a to je da nema pumpe, a svaka pumpa se cuje, i to cesto vrlo iritantno. 

A ako sa najboljim AIO imas 85°C, s noctuom (ili phanteks, cryorig itd) ces imat 2-3°C vise, uz to nema spomenutog zujanja pumpe ni mogucnosti leak-a ili crkavanja pumpe..

Top zračni hladnjaci su svakako super ali se nemogu usporediti sa custom vodom kada se radi o 8/16 i 10/20 monstrumima od procesora koji su unlockani pa im zvizneš napon malo, razlika je sigurno dosta veća od 3c kako tvrdiš...

Custom loop jest skup ali i potreban za 6900K/6950X kad mu daš 1.35V i opališ ga na 4.4GHZ 24/7 HT on, bolje opcije nema.

Radi se o daleko većem cooling potencijalu, ovisno o pumpi, količini vode i broju i veličini radijatora.

Noctua je svakako po meni bolja opcija od vodenoga hlađenja koje kupiš u shopu, Cors modeli i slično.

Pritom mislim tiša i relativno sitno lošija jer je voda ipak voda...

17 godina
odjavljen

Ma kakvi, pumpa se uopće ne čuje u zatvorenom kućištu. Imao sam NH-14 ili tako nekako. NE hladi bolje od AIO-a, ne traži manji nego veći RPM ventova i ne čuje se pumpa. Nekidan sam složio h115i i ista priča - superiorno zraku. Naravno, NE govorimo o stock ventovima.

prodajem jednu od mašina
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2017 15:10 (Tonči).
16 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

jel to otkljucana (skuplja/500€) verzija s vecim taktovima ili?

a trebala bi biti. BE serija. mislim bilo bi logično da je to onaj od 500$ model SR7, s one liste šta je bila prije. pa bi nekom sredinom naspram 6900k od 1000$, kod nas 9000kuna. bilo vjerovano uzmeđu 4k i 5k kuna.

9 godina
Tonči kaže...

Ma kakvi, pumpa se uopće ne čuje u zatvorenom kućištu. Imao sam NH-14 ili tako nekako. NE hladi bolje od AIO-a, ne traži manji nego veći RPM ventova i ne čuje se pumpa. Nekidan sam složio h115i i ista priča - superiorno zraku. Naravno, NE govorimo o stock ventovima.

voda 100% vrućeg zraka ispuhuje van kućišta,dok svako zracno cirkulira bar dio ,tako da voda je uvik bolja u dugim benchmarcima jer ne grije sama sebe i sve ostalo u kućištu.
meni u antec p100 se zujanje pumpe ne cuje a ventilatori su isti svejedno koji bi mi bili i na zracnom.

17 godina
odjavljen
AMD Zen CPU

Voda je za fegete 

Freak Show Inc.
13 godina
D3lBoy kaže...

Kako znate da ce cijena biti prihvatljiva ? Sjetite se Fury X releasea, a i do nedavno... Koštao je kao i 980ti

Gledas pogresno.

Ryzen je tu da zamjeni FX seriju, 4 core entry(tipa athlon), 6 core kao FX 63xx/83xx osnovni modeli i 8 core ryzen kao FX 9000 serija.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
9 godina
Friday kaže...

Voda je za fegete 

kako kad si ti na zraku

13 godina
dabar_solta_V2 kaže...
Friday kaže...

Voda je za fegete 

kako kad si ti na zraku

apply WATER to the burned area

Živim luksuzno! Jedem luk i lijem suze... :)
17 godina
odjavljen
dabar_solta_V2 kaže...
Tonči kaže...

voda 100% vrućeg zraka ispuhuje van kućišta,dok svako zracno cirkulira bar dio ,tako da voda je uvik bolja u dugim benchmarcima jer ne grije sama sebe i sve ostalo u kućištu.
meni u antec p100 se zujanje pumpe ne cuje a ventilatori su isti svejedno koji bi mi bili i na zracnom.

kolika je težina tog antec p100 kućišta,jesi zadovoljan sa njim? kakav je lim?

za procesor je najvažnije kad imaš zračni hladnjak da imaš najmanje jedan ventilator koji baca toplinu van,najbolje još jedan na krovu kućišta

grafička kartica ti najviše zagrijava okolne komponente,tj. procesor najviše,zato sam ja nabavio rx480 referentnu koja sav topli zrak baca van kućišta,spustila mi se temperatura procesora za 2-5 stupnjeva nego kad je unutra bila hd7950 grafička sa dva ventilatora...problem je da referentne namjerno naprave slabe kvalitete a time je i buka veća

9 godina
pre zadovoljan ,lim je dobar i težak ,ima spužve za buku okolo,filteri za prašinu ,odlicno strujanje zraka je s stražnje strane maticne zato san i uze p100.
13 godina
Friday kaže...

Voda je za fegete 

Dok ne izmisle hladjenje (komponenti) sa pivom, drzimo se vode 

12 godina
chaselol kaže...
Friday kaže...

Voda je za fegete 

Dok ne izmisle hladjenje (komponenti) sa pivom, drzimo se vode 

a mineralno ulje... ono, podmazivanje i tako...

17 godina
odjavljen
Tonči kaže...

jel ryzen dolazi sa vodenim?

imal sam jedno vodeno,corsair h50,pumpa se je čula,i to ne glasno ali iritantan zvuk,isto se čulo i strujanje vode...na kraju odustao od vodenih,zrak je bolji......nevjerujem da se ne čuje pumpa ali ovisi kakvo je kućište

17 godina
odjavljen
M4X kaže...
zrak je bolji

prodajem jednu od mašina
17 godina
M4X kaže...
Tonči kaže...

jel ryzen dolazi sa vodenim?

imal sam jedno vodeno,corsair h50,pumpa se je čula,i to ne glasno ali iritantan zvuk,isto se čulo i strujanje vode...na kraju odustao od vodenih,zrak je bolji......nevjerujem da se ne čuje pumpa ali ovisi kakvo je kućište

Meni je H80i na max brzini pumpa, sa drugim ventovima jer mi se smrdao kontrolni bios preko usb-a (to mi je jedina zamjerka) i to se sad sa drugim ventovima kojima rpm ne ovisi o biosu hladnjaka nego o temperaturi, praktički ne čuje.
Možda si i ti imao imao smrdan firmware biosa pumpe/kontrolni softver pa su ventovi divljali, ili si imao grešku u pumpi. Dosta ljudi imalo je na Corsairu grešku, i koliko znam, Corsair je to mijenjao bez pitanja.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2017 22:00 (overhaul).
17 godina
neaktivan
AMD Zen CPU

Zna li se već hoće li se na AM4 moći koristiti "stari" cooleri koji idu na AM3+?

Lumia 520, 640, 830, 930, 950
17 godina
odjavljen
dark_wizz kaže...

Zna li se već hoće li se na AM4 moći koristiti "stari" cooleri koji idu na AM3+?

Samo ako imas noctuu.

Jer noctua je ljubav

Freak Show Inc.
17 godina
dark_wizz kaže...

Navodno ne štimaju dimenzije iako su izgledom vrlo slični.

Neki proizvođači hladnjaka već spominju da će besplatno korisnicima slati adaptere za postojeće hladnjake.

Twitter: @191x7
17 godina
neaktivan
Friday kaže...
dark_wizz kaže...

Samo ako imas noctuu.

Jer noctua je ljubav

Nadam se da će Corsair izdat neki AM4 bracket za H105, nije baš da mi se sad kupuje novo zračno hlađenje pored ovog.

17 godina
odjavljen
AMD Zen CPU

Zato sam ja uzeo noctuu, da mogu prijeci na zen sto bezbolnije...

Freak Show Inc.
14 godina

I zbog ljubavi 

A census taker once tried to test me. I ate his liver with some fava beans and a nice Chianti.
14 godina
AMD Zen CPU

Ništa bez ljubavi ljudi moji,Friday je to davno shvatio!!

AUDIOFIL
16 godina
neaktivan

nadajmo se da je ovo neki 1.april... u suprotnom...

17 godina
neaktivan
ranko091 kaže...

Isto kao i kod Skylake-a. Z170 za overclock, sve ostalo kifla (ako ne brojimo ono na početku dok si i na H170 pločama mogao clockat pa ih je Intel natjerao da to pokrpaju novim BIOS-om). Za veliku većinu ljudi koji će uzet Ryzen je i tako dovoljan B350.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.1.2017 9:36 (dark_wizz).
17 godina
odjavljen
AMD Zen CPU

"A bio si mlad, prirodno je, hoćeš da jedeš, hoćeš da jebeš, a to košta brate..."

Ljudi, to ako je dobro - to ce i kostati. Pa zar bi si AMD nakon silnih gubitaka treba dopustiti prodaju napokon dobrih procesora ispod cijene da bi rambox i njemu slicni bili sretniji?

Freak Show Inc.
17 godina
odjavljen
AMD Zen CPU

Pričekaš par godina da cjene legnu pa ubodeš.

13 godina

Nisu rekli nista novo, svaki proc ce se moci clockati a ako hoces clockati kupi bolju plocu - posteno. Koliko para toliko muzike, stara prica.

17 godina
odjavljen
ranko091 kaže...

Što točno tu tebi smeta? Pa nije to ništa novo. 

prodajem jednu od mašina
15 godina
protjeran
AMD Zen CPU

Kako nije novo ako se FX mogao clockat na svim plocama?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice