Nije se klokao uspjesno, na nekima je bilo problema i na stock frekvencijama.
Vecinom Asrock u to doba...
coffe,coffe,coffe.....
Nije se klokao uspjesno, na nekima je bilo problema i na stock frekvencijama.
Vecinom Asrock u to doba...
coffe,coffe,coffe.....
To je urbana legenda, pogotovo ako želiš imati takav klokani sistem više godina. Za FX ako se kloka preko 4.5 treba vrlo dobra do vrhunska ploča.
To je urbana legenda, pogotovo ako želiš imati takav klokani sistem više godina. Za FX ako se kloka preko 4.5 treba vrlo dobra do vrhunska ploča.
Koliko dobra ? S cjenovnog aspekta ?
To sta su neke ploce bile smece je skroz druga stvar, sve su one sluzbeno podrzavale clockanje. Mogao si na ploci od 600kn clockat fx 8300 na 4ghz bez problema.
To sta su neke ploce bile smece je skroz druga stvar, sve su one sluzbeno podrzavale clockanje. Mogao si na ploci od 600kn clockat fx 8300 na 4ghz bez problema.
Giga 970 ud3p i asus m5a97 su bile u tom cjenovnom rangu i gurali su 4.5ghz bez ikakvih problema 
AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Dok sam ja kupovao ovaj proc bilo je 700-1000 kn, sad nešto više.
Dok sam ja kupovao ovaj proc bilo je 700-1000 kn, sad nešto više.
Pa to nije ništa...Ja mislio 1,5 som +
Giga 970 ud3p i asus m5a97 su bile u tom cjenovnom rangu i gurali su 4.5ghz bez ikakvih problema 
Da, al sad toga nece biti, pitanje je dal ce bit 370 ploca ispod 1k kn..
Toliko nebi dao ni da ima zlatne vodove.
Ali nije isto imat plocu od 700-800kuna kojoj postižes slabiji klok od 200 do 500 Mhz u odnosu na one od 1500-2000 kuna i ove situacije u kojoj je pitanje dal ce se moci naci ploca ispod 1000 kuna za klokanje Zen procesora.
Sad se isplati prodati (ko treba jaci single core) ove 8xxx i cekati 4/6 seriju i nesto upiknuti uz minimalnu doplatu (bar za quad) jer ce biti isto ko i sa RX serijom, dok se 390/970 nisu rasprodale nije bilo ni pada cijena.
Brijem da buš lakše prodao FX-a nakon izlaska Zena kad se ljudi vide cijene, možda čak i dobiješ više love.
Da to je pametno,iako ja za svoj procesor i maticnu i nebi dobija nesto tako da me prodaja nesto ne privlaci jako....al meni naprimjer ce ipc procesora sve bit ,a on se jos tocno nezna,ako bude slabiji od skylake nekih10-15% bit ce dobra procesor za mene plus oc priko 4ghz(ponajvise za emulatore i gaming) ali što ako se ostvare moji strahovi pa bude ipc slabiji 30 i vise posto od skylaka,tada zen jednostavno meni nedolazi u obzir(cak bi mi bilo isplativije uzet haswell otkljucan polovni i oc kolko ide jer ne moran novu memoriju uzimat)..nadam se da se zavravam i da ce ipc bit kakv treba bit u 2017 el mislim ove godine minjat procesor na nesto sto daje pravi napredak u brzini po jezgri.
Najveci problem amd procesora sto ih nitko nece pa bas moras obarati cijenu da ih prodas nadam se da je sad amd za rayzen napravio dobar posao.
Brijem da buš lakše prodao FX-a nakon izlaska Zena kad se ljudi vide cijene, možda čak i dobiješ više love.
Nije mi hitno, niti mi je zurba apsolutno.
Proc mi ima jos 2 godine, maticna 2 i po pa sam miran, ali kad bi prodavao sve bi zajedno cpu/mobo/ram jedno bez drugoga ne bih prodavao realno.
Alj ono nije mi zurba. Kontam da ce quad biti cjenovno ko 6350/8300 nece vise.
Ne vjerujem. Zen 4/8 + MBO+ DDR 4 računaj 3000+ kn a za FX-a, DDR3 i trenutnu MBO ak izvučeš 1200 kn dobro si izvukao.
Nije mi hitno, niti mi je zurba apsolutno.
Proc mi ima jos 2 godine, maticna 2 i po pa sam miran, ali kad bi prodavao sve bi zajedno cpu/mobo/ram jedno bez drugoga ne bih prodavao realno.
Alj ono nije mi zurba. Kontam da ce quad biti cjenovno ko 6350/8300 nece vise.
Djaba garancija da sve danas stavis na oglas uvjek ces dobiti u pola cijene ono koliko si platio
Ovo rangiranje cipseta mi se uopce ne svida, tolike godine su iza intela da ako ce jos nabijat cijenu za te oc ploce nebu dobro a ni konkurentno jer i dalje kaskaju za taktom i ipc-om, sve mi to smrdi na vec videno konstantno vodstvo nvidie naspram radeona...lp
Stjepko ako ti se nesvidja nemoj ni kupovati ja neznam sto ti razbijas stim glavu.Na kraju krajeva sigurno nisi lud kupiti ga dok ne izadju prvi testovi i vidi se stvarnost ovog proca.
Ne vjerujem. Zen 4/8 + MBO+ DDR 4 računaj 3000+ kn a za FX-a, DDR3 i trenutnu MBO ak izvučeš 1200 kn dobro si izvukao.
Hexa core ce biti u rangu i5 po cijeni, quad ce biti ispod 8)
Octa core 350$ dok najbrzi octa core 500$ to su prve cifre koje imaju smisla a i sami su rekli da ce ponuditi vise jezgri u odnosu na konkurenciju za istu cijenu.
i3 ~ quad zen
i5 ~ hexa zen
Octa core blizu i7 itd (cjenovno)
Pa tako je bilo oduvijek, ne?
Što točno tu tebi smeta? Pa nije to ništa novo.
šta bi meni tu smetalo. meni je ovo još i bolje. moću ću za manje para dobit isto. kod intela moraš ima K seriju i Z ploču. a to košta. i još ako naprave 4/8 i 6/12 BE edicije... to je onda to.
Da bilo je ali ako su stvarno napravili posao mozda se predomisle heheh pa kazu bili smo u gubitku zadnjih 10 god morat cemo zapapriti cijene da dodjemo na svoje.
Toliko nebi dao ni da ima zlatne vodove.
Inače su ploče prije imale pozlaćena pera, pitam se zašto nisu nastavili sa tom praksom....khmkhm
Hexa core ce biti u rangu i5 po cijeni, quad ce biti ispod 8)
Octa core 350$ dok najbrzi octa core 500$ to su prve cifre koje imaju smisla a i sami su rekli da ce ponuditi vise jezgri u odnosu na konkurenciju za istu cijenu.
i3 ~ quad zen
i5 ~ hexa zen
Octa core blizu i7 itd (cjenovno)
Daj mi link na taj cjenik molim te....
Vrti temu 15-20 dana nazad, naci ces sve.
Da ali to nisu službene cijene, još se neznaju.
Da ali to nisu službene cijene, još se neznaju.
Naravno da nisu, buba sve u 16...
"A bio si mlad, prirodno je, hoćeš da jedeš, hoćeš da jebeš, a to košta brate..."
Ljudi, to ako je dobro - to ce i kostati. Pa zar bi si AMD nakon silnih gubitaka treba dopustiti prodaju napokon dobrih procesora ispod cijene da bi rambox i njemu slicni bili sretniji?
Več sam ti rekel fučkaj ga, vrati se u Hrvatsku tu si bio pametniji, iz Irske zvučiš skroz potpuno izgubljeno i šepavo.
Nije ti ovo 2006 godina, kad je AMD imal para skoro pa viška i onda su imali FX X2 proc od 1000dolara koji je bio najbrži desktop proc.Današnja AMD taktika je potpuno drukčija, i to zato jer su premašili ili prebacili očekivanja sa Ryzen procovima.
i7 6900K/1000dolara je precjenjen na kvadrat, a najači Ryzen bit če performansama isti ili čak malo bolji od njega ali neče bit skuplji od 600dolara.Šta ti tu dalje nije jasno, provjeri si matematiku jer nekaj ti se gadno pošalamerilo.Ponavljam provjeri si matematiku prvo za mjerenje performansi pa onda uloženo-dobiveno, a sve ostalo je na dolnjim linkovima onako crno na bijelo.
nadajmo se da je ovo neki 1.april... u suprotnom...
Što točno tu tebi smeta? Pa nije to ništa novo.
Kolko vidim pa niko nije istaknul najbitnije,
odma nakon predstavljanja bit če dostupni i svi ostali slabiji Ryzen procovi.Dakle tu se misli na 4/8 varijante i 6/12 verzije.Ranije se šuškalo da prvo na tržište/u masovnu prodaju ide samo 8/16 varijanta, ali to baš i nije imalo previše smisla pa eto sad je valjda ok.
As ti gospe gluposti na kvadrat, svi bi kupovali okvirno jeftinije matične ploče, i onda na njima do daske klokali bilo koji Ryzen proc a pogotov 8/16 model.Zna se kak to ide u praksi, za ozbiljno klokanje tu su skuplje/kvalitetnije matične ploče to je odavno zlatno pravilo.Spavamo zmiski san pa zaboravljamo, da na vrlo jeftinim AM3 matičnim pločama nije bilo opcije da dignut CPU napon.Ista priča je i na vrlo jeftinim FM2/FM2+ matičnim pločama, dakle kolko izgura defolt CPU napon to je to kraj priče.
stara skola amd daju jeftin procesor ali zato te maticna ploca izuje iz cipela i opet na kraju nemas nista.Nisu nista bolji od intela