- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Cinebench R15 rezultati AMD Zen-a
http://www.tweaktown.com/news/55544/amds-next-gen-ryzen-benched-against-7700k-6900k/index.html
Ne kužim kako ovdje neki s FX-evima postignu ispod 1:50 na 150 samepleova u Blenderu.
Clockao sam svog 8300 na 4.3GHz (ide puno više, ali ga ne dižem preko zbog temperatura) i najbolje što sam uspio je 1:57.0
Kod mene je 1:52.
Na 4 GHz?
Ne kužim kako ovdje neki s FX-evima postignu ispod 1:50 na 150 samepleova u Blenderu.
Clockao sam svog 8300 na 4.3GHz (ide puno više, ali ga ne dižem preko zbog temperatura) i najbolje što sam uspio je 1:57.0
Kod mene je 1:52.
Na 4 GHz?
Misliš vako nešto na 150 samplova
Točno, na to.
Uh, sada vidim 5.4 GHz. Ajme. XD
kaj vise vrtite taj test
?, imate gore rezultat u cinebenchu r15, sve je jasno, Intel mora spustati cijene za 50% zeli li ostati konkurentan! osim ak se AMD nije "dogovorio" s Intelom da im cijene budu konkurentne! onda smo svi najebali
tj barem oni koji si ionako nemogu/nemoraju priustiti skuplje patit ce i dalje
!lp
http://www.tweaktown.com/news/55544/amds-next-gen-ryzen-benched-against-7700k-6900k/index.html
Zanimljivo kako nije ni blizu i7 6900 u cinebenchu i u fritzu, ako se ne varam moj e5 2670 turbo 3150mhz ide na 1077cb.
CineBench R15 score je impresivan, ako nije lažan.
Točno, na to.
Ma gdje vidiš 5.4ghz kad je CPU na 4.8ghz
Impresivan je sta se tice cijene, ali ni blizu 6900 kako su najavljivali
Točno, na to.
Ma gdje vidiš 5.4ghz kad je CPU na 4.8ghz
Validacija pod tvojim profilom linka na CPU-Z s 5.4.
Ne piše ti stvarni takt na kojem držiš CPU.
Ako je "samo" 4.8 GHz, kako ostvariš tako dobar vremenski rezultat?
Kod mene je na 4,5ghz.
Na 100 samplova 1.24
Impresivan je sta se tice cijene, ali ni blizu 6900 kako su najavljivali
pa polako, trebamo sad cekati finalni turbo takt!
Ma turbo ce ici vjerojatno gore, ali po ovome ipc nije na razini 6900 kako su prezentirali u testu. Bilo bi dobro da netko tko ima 5960x odvrti na 3.4ghz da vidimo stvaran ipc, po ovome ispada razina sandy ili ivy arhitekture
Povratak u realnost.
100% više jezgri/threadova daje 22% više performanse. Sada sve ovisi o cijeni a AMD ima nezavidnu poziciju. Opet imaju procesor koji je "ni tu ni tamo". Za multithread rendering bolja opcija od 4/8 Intela ali profesionalci će izabrati 8/16 ili 10/20 Intela jer razliku u cijeni amortiziraju relativno brzo. Kućni korisnici kojima procesorska snaga treba isključivo za igre u slučaju iste cijene 7700K i Ryzena biraju 7700Kjer će single thread performanse kod njih prevagnuti.
Ostaju ovakvi kao što sam ja za koje je Ryzen čak i po 20-30% višoj cijeni od 7700K zanimljiv izbor.
Svaka čast na TDP-u.
Po svemu sudeći taj Ryzen će biti jedan jako fini i nadasve poželjan procesorćić ako ga ne useru sa cijenom.
neda mi se
Sve pet, svatko realan je očekivao ovo...
Samo hype na forumu je prešišao sve razine...
Sad dolazi blago spuštanje i sa Vegom, čim vidim da im je Doom jedini katalizator arhitekture...
A gdje je dokaz za testiran Zen CPU,
dakle barem CPU-Z naziv modela, može i neke smislene inžinirske oznake ali realno nema ničega.Nema nikakvih detalja u tom Cinenench žbrkljužu, dakle nemaš poima koja je radna CPU frekvencija niti bilo šta drugo. Bez obzira na rezultat testa, izgleda da su svi zaboravili da je Cinebench ipak vrlo lako lažirat eto dva primjera.To nisam ja složil jel, dakle prva fotka tak to izgleda kad se službeno okači Cinebench čitaba.Sve tri fotke su kao original, ali samo jedna fotka drži vodu a ostale dvije su fejk bljuzga.
Druga fotka je kao od kineza, ali je ubačena još pokoja brojka pa to ispada preko 10 000 itd.
To je klasičan Clickbait na kvadrat, neki kinez u strahu od NDA ugovora okači samo neke test brojke i ljudi se koprcaju kao kokoši jezuš kristuš.
Povratak u realnost.
100% više jezgri/threadova daje 22% više performanse. Sada sve ovisi o cijeni a AMD ima nezavidnu poziciju. Opet imaju procesor koji je "ni tu ni tamo". Za multithread rendering bolja opcija od 4/8 Intela ali profesionalci će izabrati 8/16 ili 10/20 Intela jer razliku u cijeni amortiziraju relativno brzo. Kućni korisnici kojima procesorska snaga treba isključivo za igre u slučaju iste cijene 7700K i Ryzena biraju 7700Kjer će single thread performanse kod njih prevagnuti.
Ostaju ovakvi kao što sam ja za koje je Ryzen čak i po 20-30% višoj cijeni od 7700K zanimljiv izbor.
Svaka čast na TDP-u.
A koju to realnost jel,
zar je bedasti "Intel compiler Powered" Cinebench najvažniji ili najbitniji pokazatelj CPU MUltithreading performansi?
Da ja to malo preformuliram, vratimo se iz smrdljive pečine na sunce i onda je sve puno bistrije.Ko da gledam dječiji vrtič, pa ljudi skaču na Cinebench ko klokani to je gadna test ovisnost očito puno gora od od alkohola i duvana zajedno.
http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-zen-cpu/224306.aspx?page=26&jumpto=5248264&sort=asc&view=flat
Jel mi se isplati uzeti Zen ili da skupim novce od Bozica pa da si kupim neki posten procesor?
Isplati se nego što.
Samo ćeš meni prodati tog svog otkljucanog i7 i stvar rijesena. ;-)
"AMD doesn't need to market their highest-end Ryzen CPU against Intel's enthusiast range of processors that cost $1000 - unless it can reach $1000+ of equivalent Intel performance."
Bumo vidli krajnji rezultat uz uključen turbo takt i uz konačnu cijenu. Ovo za sada izgleda odlično.
Bumo vidli krajnji rezultat uz uključen turbo takt i uz konačnu cijenu. Ovo za sada izgleda odlično.
Pa izgleda super, da. Nego, nije mi nitko odgovorio (ili sam previdio) - jel Zen podrzava multi cpu konfiguracije?
Zen podržava sve što vole mladi!
Povratak u realnost.
Svaka čast na TDP-u.
Nešto ne vjerujem TT-u baš, dosta toga su failali dosad. Pričekao bih neki ozbiljan portal poput Anandtecha za stvarni sud.
Nemoguće je da je Zen renderirao Blender scenu jednako kao 6900K, a da na Cinebenchu koji radi vrlo sličnu stvar, ima tako loš rezultat. 100% više jezgri dat će 95-99% više performanski na istom procesoru, tako da je ovo vrlo sumnjivo.
Gornji test bi značio da je Zen po jezgri više nego 30% sporiji od Intela, što nema apsolutno nikakvog smisla.
Pa izgleda super, da. Nego, nije mi nitko odgovorio (ili sam previdio) - jel Zen podrzava multi cpu konfiguracije?
Vjerojatno ne, jer bi onda za istu lovu 6900K dobio 40% više performansi čak i da je Zen ovih 30% sporiji. :P
Ako i jest ovako sporiji, onda imamo ili veliku prednost u Cinebenchu zbog nekih instrukcija koje ima Intel, a CB koristi ili imamo per-core fail AMD-a... u vrijeme kad su performanse po jezgri jako bitne (kritične za igre npr.) to im i nije neka sreća.
Stvarno ne kuzim logiku kod pojedinaca. Ovi novi testovi su pokazali da ipak nije blizu 6900K kao sta je Blender dao naslutiti, meni je ovo razocaranje...
Stvarno ne kuzim logiku kod pojedinaca. Ovi novi testovi su pokazali da ipak nije blizu 6900K kao sta je Blender dao naslutiti, meni je ovo razocaranje...
pa zato što je cinebench vise privažen intelu u glavnom saznat cemo za 15-20 dana
Logika je kao i do sada...nije mi bitno da sam najjači na svijetu nego da dobijem koliko uložim ili više od toga. Ako bude duplo manje od 1100$ a negdje je 50% slabiji dok je drugdje podjedanka u mojoj knjizi to je najbolji procesor. Znači sve ovisi o cijeni kao i do sada.
Logika je kao i do sada...nije mi bitno da sam najjači na svijetu nego da dobijem koliko uložim ili više od toga. Ako bude duplo manje od 1100$ a negdje je 50% slabiji dok je drugdje podjedanka u mojoj knjizi to je najbolji procesor. Znači sve ovisi o cijeni kao i do sada.
Pa stvar je da ga u svim ovim testovima gadno oderem sa clockanim 5820K od kojeg ce ovaj 8/16 Ryzen biti skuplji....
Pa stvar je da ga u svim ovim testovima gadno oderem sa clockanim 5820K od kojeg ce ovaj 8/16 Ryzen biti skuplji....
Tjesi se jos koji dan mozda su ti to zadnje rijeci