Meni je dosta važan za forum i Facebook.
Ja sam cuo da za svakih 100 prijatelja na facebooku je dobro imat jednu jezgru, inace moze doci do zacepljenja printera..
Ja sam cuo da za svakih 100 prijatelja na facebooku je dobro imat jednu jezgru, inace moze doci do zacepljenja printera..
Znaci i7 6700k performance-like za 150$
4core+8ht
me gusta 
stavio si sliku nemogu citirat, uglavnom, koja je razlika tih 150$ black editiona od 500$ i ovoga od 350$
4core+8ht
me gusta 
stavio si sliku nemogu citirat, uglavnom, koja je razlika tih 150$ black editiona od 500$ i ovoga od 350$
black edicije su ti tipa intel K edicije. imaju otključani množitelj.
Ne kazem da treba kupiti bilo koji quad core i rec amen. Ako si zainteresiran za to kupuj sto bolje mozes, ali me zanima sto toliko kompleksno i CPU heavy svi rade ? Vidim da se to cesto spominje
jeli to opravdanje da zen bude loš? jer ne treba nikome bolji?virujem i ovi koji koriste pc profesionalno mogu s lošijim hardverom napravit isto samo da više čekaju,nego jednostavno ne žele pc im je alat i mora bit dobar. nebi ni ja uzea lemilicu kojoj treba dva dana da se zagrije a amaterski se s tim bavim. ne vjerujem da itko u hrv postoji kome je hardver na 100% 100% vremena osim ekipe šta koristi boinc ali to opet nije za osobnu upotrebu.
Ne, neka netko kupi 6950X i igra Minecraft, samo neka ne govori da on radi "malo ozbiljnije stvari, ne samo igrice kao ostali". To je poanta, što svi vole kitit kako im treba za ovo/ono a nista od toga ne koriste u tolikom omjeru da bi covjek rekao "pa da viš' stvarno radi zahtjevne stvari sa tim CPUom"... Govorim o vecini, koja bencha i igra igre - i sve 5, ali nemojte govorit za nekog da samo igra igre i ne treba mu recimo XY proc...
Alckako je los single core? Ne kuzim, objasni? Jel onda i broadwell ima los single core?
4core+8ht
me gusta 
Black edition kod AMD-a je u principu bio otkljucan proc za clockanje, svi u FX seriji su bili black edition pa su se odlicno clockali. Ali sve je to rekla kazala, sljedeci event gdje ce AMD predstaviti svoju tehnologiju je za 20 dana.
Haha ma nije Zen uopce bio u kontekstu vec raniji komentari o kako kome treba šta. Naravno da ne koristi svako sve max. vec to da sve više ljudi dijeli određene CPUove na Gaming i "ozbiljne", iako je istina da ce i7 Quad sa HT bolje odraditi neku operaciju nego i5 bez HT-a, ne znaci da se jednako dobro ne moze raditi ista stvar na i5, razlike su u sekundama, ako recimo unzipamo vise GB onda moze bit razlike i u minutama. No koliko je to bitno ako se radi tako rijetko ? I ne baš, a tu se slicne povremene operacije objašnjavaju pod "ozbiljnije korištenje CPUa".
Kako god nebitno i off topic...
CPU ti treba baš za sve, no za igre je ovo sasvim dovoljno:
Dovoljno je i za većinu poslova. Naravno, tko ima, priuštit će sebi više, ali pitanje je samo koliko želiš potrošiti na igre ili koliko posao može isplatiti.
Većina igara će raditi apsolutno jednako na i5 i na i7, (osim X99 platforme koja ima stvarno više jezgara i par igara koje to koriste) to smo već dokazali više puta, tako da je taj dio rasprave bespredmetan.
CPU ti treba baš za sve, no za igre je ovo sasvim dovoljno: Dovoljno je i za većinu poslova. Naravno, tko ima, priuštit će sebi više, ali pitanje je samo koliko želiš potrošiti na igre ili koliko posao može isplatiti.
Većina igara će raditi apsolutno jednako na i5 i na i7, (osim X99 platforme koja ima stvarno više jezgara i par igara koje to koriste) to smo već dokazali više puta, tako da je taj dio rasprave bespredmetan.
Summoning Stjepanj in 3.............2..............1........... 
p.s. evo nesto o tom "neural networku" ovdje
Ja kad sam presao sa AMD-a na intel - dosao sam do 5 zvjezdica. Molim lijepo, ako laze koza - ne laze rog.
Gle nikada ne znas,ako nas Putin pregazi mozda ce drugovi iz centralnog komiteta BUG-a podnositi mu izvjestaj koliko je tko bio uporan u skupljanu "zvijezdica".
Ajmo sad svi lijepo ohladiti diskusiju o zenu, ipc-u, clocku, intelu, jezgrama i itd.
Ajmo sad svi lijepo ohladiti diskusiju o zenu
A o cemu cemo onda pricati u Zen temi? 
pa kad amd ponudi cpu koji ide prek 4.5ghz da
lp
Prodam ti ja fx 9370 za 100 kuna kad izađe ryzen, nije problem.
A gle, i A*x=B je neuralna mreža. Koriste fancy nazive za vrlo jednostavne stvari.
Možda mu je tema bolna. Kupio je 10-core Intel za 1800 eura i sad dolazi 550€ procesor koji ga matchira... 
Sve zavisi kako se budu clockali, zen nema sanse protiv mog 6950X, ima skoro duplo manji render time, ali moj je na 4.4 i ima quad chanell memorija.
Uglavnom sve cemo znaci kad prve recenzije izadju.
Previdio si samo jednu stvar, tvoj procesor kosta fucking 2000 eura
BTW - sretan rodjendan 
Fala! Umjesto da se opijam tu u Bruxellesu meni samo tema o Zenu na pameti na nigdje wifi za ulovit :D
Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
A gle, i A*x=B je neuralna mreža. Koriste fancy nazive za vrlo jednostavne stvari.
Možda mu je tema bolna. Kupio je 10-core Intel za 1800 eura i sad dolazi 550€ procesor koji ga matchira... 
Ispravka, 2000 eura je.
Ne pogadja me ovo ni najmanje, ako intel izda brzi cpu, kupit cu ga.
Ispravka, 2000 eura je.
Ma nadam se da hoće (AMD) pa da će cijene dolje...
Ispravka, 2000 eura je.
Ma nadam se da hoće (AMD) pa da će cijene dolje...
Ma samo neka padaju to je ono najbitnije od sve ove price za amd napokon moguca konkurencija intelu.
To se može dogoditi samo ako ti nije defragmentiran disk prije logina na Facebook.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moze li mi netko reci kako da pokrenem novu raspravu na ovom forumu?
Moze li mi netko reci kako da pokrenem novu raspravu na ovom forumu?
Sve smo vec raspravili
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
mozda je ovo covjek poslan iz amd-a da razrijesi nedoreceno a vi tako s njim...
Ili netko iz Intela da ti uruci nagradu za supportera godine 
...
evo covjek posten daje 100kn za neki i7+maticna+rami!
probij led..
Kome treba Zen uz DX 12 
Zasto nije testirano sa nekim AMD karticama, nvidia se pogubi cim je DX12 u pitanju...
1080 sli, kaj se tu ima za pogubiti? Evntualno ako nema podršku za SLI u DX 12