Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.253.253
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD Zen CPU
Jel i fritz chess benchmark powered by intel?
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
15 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...

Ma pusti redikula, ko uopce cita njegove izljeve...

17 godina
rambox kaže...
Mladen kaže...
Nije fer za sam test i nekakvu generalnu ocjenu proca, ali za konkretnu namjenu je ok, render-engine će se tako ponašati i na konkretnim zadacima.

To ti se zove benchmarketing, Powered by Intel complier u alatu koji za prave profesionalce košta koš eura.

Ne kužim poantu citata mog posta ... većinu stvari koje sam napisao u postovima prije su primjeri iz prakse, cijene Cineme znam (bar kad plaćam novu verziju :)), tako da kad stigneš malo pojasni što je tu benchmarketing ... jer sam napisao da će se Cinemin render-engine u praksi, na konkretnim zadacima, ponašati kao i u Cinebenchu ? :)

Nemoj se samo upuštati u usporedbe 3D alata ... po onom što pišeš, čini mi se da ne znaš ni u grubo koliko workflow u 3D-u može biti kompleksan i kolika je muka mijenjati glavni alat.

9 godina
Mladen kaže...
Tonči kaže...

AVX instrukcije služe ubrzavanju vektorskih operacija, dakle nešto što je izrazito korisno za ray tracing. Ako Intel to koristi na testu, a AMD ne, usporedba nije fer. 

Nije fer za sam test i nekakvu generalnu ocjenu proca, ali za konkretnu namjenu je ok, render-engine će se tako ponašati i na konkretnim zadacima.

ansha kaže...
Patrick_cro kaže...

mozda covik nije u pravu ali nemos opet tako. pogotovo jer ima istine u tome sta govori, a kolega Mladen je napisa i zašto i kako i kad.

15 godina
DrNasty kaže...

Ja čekam da Cyrix izbaci novi model, da podere te i7 Zenove.

Ma jok, pojest će ih ruski Elbrus

11 godina
neaktivan
AMD Zen CPU

Ne treba se bazirati na jedan, dva testa, pogotovo ako su od strane onog kome ide u korist... jer onda bude suza

Battlelog: D3lBoy-00
9 godina
leobugi kaže...
DrNasty kaže...

Ja čekam da Cyrix izbaci novi model, da podere te i7 Zenove.

Ma jok, pojest će ih ruski Elbrus

i oce po mogucnostima, performanse su ocekivano "niske"

13 godina
protjeran
AMD Zen CPU

ak neko oce i7 6700k za 999kn nek se javi na pm;)!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.12.2016 19:12 (Stjepanj).
17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

ak neko oce i7 6700k za 999kn nek se javi na pm!lp

Taj tvoj drlog kojeg moras nabit na 1.3V da bi radio na 4.6? LOL, pa to ne vrijedi serpu ribe...

Freak Show Inc.
12 godina
Friday kaže...
Stjepanj kaže...

ak neko oce i7 6700k za 999kn nek se javi na pm!lp

Taj tvoj drlog kojeg moras nabit na 1.3V da bi radio na 4.6? LOL, pa to ne vrijedi serpu ribe...

Ovisi koje ribe a ovisi i kolika je serpa

neda mi se
14 godina
neaktivan
Tonči kaže...

AVX instrukcije služe ubrzavanju vektorskih operacija, dakle nešto što je izrazito korisno za ray tracing. Ako Intel to koristi na testu, a AMD ne, usporedba nije fer. 

Pa ne vjerujem da je netko isključio određene instrukcije na AMD-u. No ako ih AMD nema a Intel ima onda ne možemo govoriti što je fer a što ne, nego koji je procesor bolje opremljen za rad u nekoj aplikaciji. Bez obtira na manju učinkovitost po jezgri Ryzen je bolji (za moje poterebe) procesor od 7700K i vrijedi više novca. Pa da je sad u njemu 100 jezgri a u Intelu samo jedna. Pogotovo kad imaju isti TDP.  Onima koji gone FPS u igricama biti će gori i skuplji (nagađam).

Samo još fali cijena (s pripadajućim pločama) za definirati matematiku.

17 godina
odjavljen
mirzet1976 kaže...

This

Ovo gore pokazuje da je cijela rasprava besmislena (jer i nema smisla).

dabar_solta_V2 kaže...
Mladen kaže...
Tonči kaže...

ansha kaže...
Patrick_cro kaže...

mozda covik nije u pravu ali nemos opet tako. pogotovo jer ima istine u tome sta govori, a kolega Mladen je napisa i zašto i kako i kad.

Mislim da ne govori o meni nego rambox u s obzirom da sve što sam napisao nije da ima istine nego je i posve točno.

BlueMax kaže...
Tonči kaže...

Pa ne vjerujem da je netko isključio određene instrukcije na AMD-u. No ako ih AMD nema a Intel ima onda ne možemo govoriti što je fer a što ne, nego koji je procesor bolje opremljen za rad u nekoj aplikaciji. Bez obtira na manju učinkovitost po jezgri Ryzen je bolji (za moje poterebe) procesor od 7700K i vrijedi više novca. Pa da je sad u njemu 100 jezgri a u Intelu samo jedna. Pogotovo kad imaju isti TDP.  Onima koji gone FPS u igricama biti će gori i skuplji (nagađam).

Samo još fali cijena (s pripadajućim pločama) za definirati matematiku.

Naravno, takva ideja jest suluda. Nego, ako koristimo jedan test  za usporedbu, ne možemo rezultate aplicirati van tog testa. Ako je Cycles pokazao da su Zen i 6900 jednaki, kako sam gore napisao, nema šanse da će u drugom testu biti tako velika razlika. Uostalom, i dalje je upola jeftiniji.

prodajem jednu od mašina
13 godina
protjeran
AMD Zen CPU

sad je upola jeftiniji(barem po najavama 500$ za otkljucani 8c/16t), no intel jos nista nenajavljuje sto se tice spustanja cijena! predpostavljam da ni nece jer u gaming segmentu i dalje razaraju zbog veceg ipc-a i takta koji je najvazniji kod doticnog, a oko toga se i vrti lova ne?!

17 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

sad je upola jeftiniji(barem po najavama 500$ za otkljucani 8c/16t), no intel jos nista nenajavljuje sto se tice spustanja cijena! predpostavljam da ni nece jer u gaming segmentu i dalje razaraju zbog veceg ipc-a i takta koji je najvazniji kod doticnog, a oko toga se i vrti lova ne?!

Pa nebih ni ja spuštao cijene dok ne izađe Ryzen, udri dok može. Kada izađu službene recenzije i kada se vidi omjer snaga/cijene onda će  se razmatrati kojem procesoru će se kresati cijene.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
17 godina
Mladen kaže...
rambox kaže...
Mladen kaže...

To ti se zove benchmarketing, Powered by Intel complier u alatu koji za prave profesionalce košta koš eura.

Ne kužim poantu citata mog posta ... većinu stvari koje sam napisao u postovima prije su primjeri iz prakse, cijene Cineme znam (bar kad plaćam novu verziju :)), tako da kad stigneš malo pojasni što je tu benchmarketing ... jer sam napisao da će se Cinemin render-engine u praksi, na konkretnim zadacima, ponašati kao i u Cinebenchu ? :)

Nemoj se samo upuštati u usporedbe 3D alata ... po onom što pišeš, čini mi se da ne znaš ni u grubo koliko workflow u 3D-u može biti kompleksan i kolika je muka mijenjati glavni alat.

Pa ne moram ja koristit niti jedan alat, da bi znao šta je navika na određeni alat pa onda posel ide svojim uhodanim tokom.

Uostalom koga sad briga navika na određeni alat, pa ko te uopče sad tjera da sa skupog Cinema4D na potpuno besplatni Blender.Kupio si određeni alat i sad to koristiš, a sve ostalo je bezveze za raspravu u ovoj temi o Ryzen procesorima.

Benchmarketing je standardna praksa, i preko toga se danas ljudima iz đepova izbije koš nepotrebne love za software raznih namjena.

Patrick_cro kaže...

Jel ti čitaš ovaj forum, ili možda forum za poljoprivredu i ribolov kao recimo "Pijani Tvor"?Ako čitaš ova forum ili neki drugi sličan na internetu, onda buš videl da fritz chess nije Powered by Intel compiler.

Vratimo se na temu, dakle ekipa se masovno upecala na fejk Zen Cinebench benč bez ikakvih detaljnih informacija.Šta sad dakle popili su Clickbait, ali to je danas česta praksa ljudi brzo popiju Clickbait jer eto nervoza i dosada je jednostavno prevelika.

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
14 godina
AMD Zen CPU

Taman za uloviti jedan i7 na socketu 2011 ako padnu cijene.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.12.2016 21:42 (Valentin17).
9 godina
pa i ja sam mislia da govori o ramboksu.
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Zaboli intel za gamere, jedna serverska farma im napravi vise profita od svih gamerskih procesora skupa....

17 godina
neaktivan
ansha kaže...
Stjepanj kaže...

Zaboli intel za gamere, jedna serverska farma im napravi vise profita od svih gamerskih procesora skupa....

Sad si razočarao Stjepka time što si mu objasnio da je nevažan Intelu. Nemoj biti tako brutalno grub.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

Pa da, kako gore kaže Anshs igre su manje bitne. Zarada je na Xeonima, na X99 platformi i to flagshipovima, na procesorima u laptopima se zaradi više nego na klasičnim desktopima. A po ovome što vidimo Zen nije sporiji od Intela po jezgri.

prodajem jednu od mašina
9 godina
neaktivan
ansha kaže...
Stjepanj kaže...

za sada ga jos nije bas briga za "desktop" korisnike, u koje i spadaju gameri, ali plan je da se odmake od toga, gdje se "gaming" vise koristi u marketing svrhe za promociju svega vezanog za "kucne korisnike", s toga gledista su "gameri" bitni

da ti objasnim sa "dionicarske strane"

ovo je iz zadnjeg financijskoj reporta iz 2015, siguran sa da se i na netu mogu pronaci podaci

poslovanje nam je podjeljeno na sljedece grupe:

1. Client Computing Group (CCG) - notebooks, 2-in-1 systems, desktops, tablets, and smartphones, wired and wireless connectivity products and mobile communication components.
2. Data Center Group (DCG) - server, network, and storage platforms.
3. Internet of Things Group (IOTG) - platforms designed for embedded market segments.
4. Software and Services Group (SSG) - security related products from McAfee business and software and services that promote Intel architecture as the platform for choice for software development.
5. All Other - includes Non-Volatile Memory Solutions Group (NSG) and New Devices Group.

$32.2 billion revenues, 58.2% of the total, from the client computing group.
$16.0 billion revenues, 28.9% of the total, from the data center group.
$2.3 billion revenues, 4.2% of the total, from the Internet of things group.
$2.2 billion revenues, 3.9% of the total, from the software and services group.
$2.7 billion revenues, 4.9% of the total, from all other.

isto iz tog reporta:

Intel strategy is about transforming Intel from a PC company to a company that powers the cloud and billions of smart, connected devices

posljedice te strategije mozete vidjeti od nedavno, prvo sa zatvaranjem svih Intel ureda u Europi, osim UK, i otpustanjem oko 11% zaposlenika globalno

net profit i net margina su u padu 2014. vs 2015, vidjet cemo kakva ce biti 2016, progonoza je do max 1% pad

cost of sales je skocio za 16% i troskovi marketinga i R&D odjela su skocili za 17%, i sad se sve to "konsolidira" zatvaranjem ureda i otpustanjem

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.12.2016 22:35 (X3M).
17 godina
rambox kaže...

Pa ne moram ja koristit niti jedan alat, da bi znao šta je navika na određeni alat pa onda posel ide svojim uhodanim tokom.

Uostalom koga sad briga navika na određeni alat, pa ko te uopče sad tjera da sa skupog Cinema4D na potpuno besplatni Blender.Kupio si određeni alat i sad to koristiš, a sve ostalo je bezveze za raspravu u ovoj temi o Ryzen procesorima.

Benchmarketing je standardna praksa, i preko toga se danas ljudima iz đepova izbije koš nepotrebne love za software raznih namjena.

Ne moraš, ali kad već ne znaš ništa o tome, možeš i preskočiti ... citiraš moj redak da će se Cinemin render-engine jednako ponašati u Cinebenchu i konkretnim zadacima i onda odgovaraš da je to benchmarketing :))).

Cinemu si sam uvukao u priču spominjući Cinebench i onda još ispališ ovo žuto ... odjednom je nebitno, koga briga :). Bitno je onoliko koliko i fps u igrama ili performanse u nekoj trećoj namjeni za koju ljude zanima kakav će se Ryzen pokazati.

A što se tiče usporedbe Cineme i Blendera ... ako je već dovoljno da je neki softver besplatan zašto onda već svi nisu prešli na Linux ?

13 godina
protjeran
ansha kaže...
Stjepanj kaže...

je zato je na tim "tvojim" kokosjim farmama najprodavaniji cpu u 2015g bio i7 4790k a u 2016 i7 6700k, 6700k je bio 4x prodavaniji od i5(ovo nikad nebi pomislio), jedna serverska farma velis napravi vise profita od svega ovoga?, previse nakupljenog izmeta imas u tim svojim farmama, morat ces preci na "Zena" sto prije ako si imalo ozbiljan! a znamo da nisi posto jedan setup imas po 10g!

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.12.2016 23:05 (Stjepanj).
17 godina
Stjepanj kaže...
ansha kaže...
Stjepanj kaže...

je zato je na tim "tvojim" kokosjim farmama najprodavaniji cpu u 2015g bio i7 4790k a u 2016 i7 6700k, 6700k je bio 4x prodavaniji od i5(ovo nikad nebi pomislio), jedna serverska farma velis napravi vise profita od svega ovoga?, previse nakupljenog izmeta imas u tim svojim farmama, morat ces preci na "Zena" sto prije ako si imalo ozbiljan! a znamo da nisi posto jedan setup imas po 10g!

Stevanj, birtijas!

bez argumenta, bez poante, bez rasprave..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
Stjepanj kaže...

Zanimljivi podaci, kod nas bi lista išla vjerojatno nešto drukčije :)

Glede farmi ... razni cloud servisi su sve popularniji, Google i Facebook nikad veći, nisu ni to više beznačajne količine a najjači Xeoni koštaju preko 7k $ komad, pa obzirom na utrošak silicija, nije baš loš profit :)

U AMD-u će se dobro namučiti da smisle cjenovnu taktiku ... veći profit po komadu ili masovna prodaja.

17 godina

serverske farme su itekako velike i rastu ne bas eksponencijalno al nije ni "puno manje".

a kad vidis da google i facebook nisu ni blizu vrha po kolicini servera (svejedno ih imaju puno) onda se covjek zapita..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Stevane to su podaci prodaje od newegg-a, a oni naravno ne prodaju velikima nego im prodaje direktno intel. Da imas barem kokosji mozak ne bi se ovako sramotio, al ti u tintari ocito imas slame i par brukava...

13 godina
protjeran
Ma tebi direktor intela donosi procesor osobno doma , pogotovo kad si uzimao tu starudiju od 50$, to je ekskluziva ide poseban tretman za takve forumaske render magove poput tebe!lp
15 godina
protjeran
AMD Zen CPU

Ispricavam se Stevane, upravo sam saznao da su kinezi upravo sa newegg-a narucili 32,000 Xeona i 48,000 Xeon Phi-a za njihov Tianhe-2...

Mogo si Stevo okacit statistiku prodaje od Linksa, cujem da im slabo xeoni idu 

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.12.2016 10:13 (ansha).
17 godina
odjavljen
AMD Zen CPU

Stjepanj svi ti procesori, ovisno o yieldu, koštaju slično. Masa prodaje je jedan oblik zarade, a visoke margine profita drugi. Apple je kompanija koja s malenim udjelom na tržištu višestruko nadmašuje zaradu cijelog ostatka tržišta baš zbog margina koje su ogromne. Premium telefon košta otprilike kao i jeftini telefon, samo je zarada bitno veća. Tako je i s procesorima, grafičkim karticama i sl. Zaradu na Pascali Nvidija velikim dijelom ostvaruje na Quadro i TESLA karticama te cijelim GPGPU mašinama i čipovi koji im dobro ispadnu idu tu, a ne u GeForce.

prodajem jednu od mašina
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice