Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Televizore da, ali 4k monitor za gaming se jos ne isplati. I to na Tvu gledaju par showova sa netfilxa, jer nema jos toliko 4k sadrzaja, pogotovo ne kod nas, kod nas se tek izborio digitalni signal...
4k kao neka normalna rezolucija nece bit jos skoro, jer solidni 4k monitori su jos uvijek jako skupi i ne isplativi kad se uzme u obzir kakav ti PC treba za guranje sveg tog... A i da uzmes GPU koji može tjerati 4k uredno, za godinu dana vjerojatno nece moc, pogledaj koliko dugo Full HD traje. 4k je za entuzijaste i one koje bas svrbe pare. I 1440 ekrani jos nisu toliko u uporabi
Ja sam specijalac koji ima procesor od pet tisuća kuna i ful hd monitor i nemam namjeru u bližoj budućnosti uzimat drugu dok me naprotiv nadolazeća AMD grafa itekako golica po novčaniku.
neda mi se
Ja se igram na mointoru i TV-u. Sve što ide sa gamepadom selim na TV, monitor za surfanje, WOT i poneki RTS. Sve konzolaške portove na TV. Idući komp i TV definitivno 4K a monitor može ostati full HD još hrpu godina.
Daj šuti. Od kuda tebi inormacija da se neće masovnije prelziti na 4K ekrane? Daj to obrazloži sa dvije tri suvisle rečenice pa onda možemo diskutirati. Praktički jedino i možeš danas kupiti 4K TV...pa nebu netko valjda bio tak glup i išao na proc od 3500+ kn i na grafu koja bu koštala i više od toga i onda tjerao igre na full HD ekranu...za to fakat moraš biti specijalac.
A ja sam baš mislio ići na kombinaciju i7 6700k i gtx 1070 za full HD tako da budem miran bar nekoliko godina...
Međutim, ne mislim da sam glup već sam zbunjen... žao mi je strošiti tolike pare na igre, ali ako kupim slabije možda neće biti to to kroz duže razdoblje... isto tako više ne znam da li čekati nove cpu-e, nove grafičke - ili jednostavno kupiti sad pa tko ih šiša...
Mislim da se tako osjeća i svaki drugi prosječni korisnik koji razmišlja o kupovini kompa na duge staze, a ima veći budžet na raspolaganju.
Dakle, što napraviti? Već sam nekoliko puta bio blizu da kliknem "Naruči"...
A ja sam baš mislio ići na kombinaciju i7 6700k i gtx 1070
Ja planiram upravo to. Slozio sam si cijeli stroj, samo grafu jos nisam uzeo (privremeno je u pogonu 670-ka, igram samo diablo, pa ono...).
Cekam da AMD napokon nesto izbaci ili da naleti neka luda akcija pa da ubodem 1070. Imam 1440p monitor, radit ce ko metak...
Zašto ljudi pod igranje podrazumijevaju samo najbolje postavke i grafiku? Pa valjda mi je bitna igrivost, na bilo kojim postavkama. U multiplayeru odigram kadkad samo AA 2.5 staru 15 g., jedinu fps simulaciju
Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
jel itko vidio, ili pročitao di malo detaljnije o hlađenju ryzena. ono, bolje hlađenje, bolji boost.
zanima me svezi kupovine dobrog vodenog hlađenja. naravno ako je investicija u tako nešto opravdana.
ma naravno da neću barem mjesec dana nakon izlaska išta kupovat. dok se ne vidi šta i kako.
nego imam big tower za trostruki vodeni blok. pa reko možda netko zna kakvu informaciju. jer ionako moram prodat ovo svoje (cpu+mbo+ram) i hladnjak jer neće pasat na am4 matičnu. pa moram kupit drugi hladnjak pod obavezno. e sad zrak ili voda... pitanje je.
Daj šuti. Od kuda tebi inormacija da se neće masovnije prelziti na 4K ekrane? Daj to obrazloži sa dvije tri suvisle rečenice pa onda možemo diskutirati. Praktički jedino i možeš danas kupiti 4K TV...pa nebu netko valjda bio tak glup i išao na proc od 3500+ kn i na grafu koja bu koštala i više od toga i onda tjerao igre na full HD ekranu...za to fakat moraš biti specijalac.
A ja sam baš mislio ići na kombinaciju i7 6700k i gtx 1070 za full HD tako da budem miran bar nekoliko godina...
Međutim, ne mislim da sam glup već sam zbunjen... žao mi je strošiti tolike pare na igre, ali ako kupim slabije možda neće biti to to kroz duže razdoblje... isto tako više ne znam da li čekati nove cpu-e, nove grafičke - ili jednostavno kupiti sad pa tko ih šiša...
Mislim da se tako osjeća i svaki drugi prosječni korisnik koji razmišlja o kupovini kompa na duge staze, a ima veći budžet na raspolaganju.
Dakle, što napraviti? Već sam nekoliko puta bio blizu da kliknem "Naruči"...
pa baš sad je ok strpiti se još malo
uskoro izlazi zen, nove grafe i mogao bi dobro uštedjeti za koji mjesec
strpi se, ali na koncu da uzmeš i gtx 1060 ili rx480, nećeš se ništa puno lošije naigrati na full hd monitoru idućih par godina
jebeš ultra, razlika u odnosu na high ili very high postavke nije vrijedna toliko love
ostatak stavi na stranu i za godinu i pol ili dvije prodaš gtx 1060 i uzmeš 1260 za taj višak love koji ti ostane (ili kako će se već zvati ista klasa novija dvije generacije) i opet za istu lovu prođeš bolje, jer će 1260 biti bolja od sadašnje 1070 i ganc nova s novom garancijom - ista lova (otprilike), ali daleko bolja kombinacija na duže staze
osim ako ne patiš baš na max sve, ali onda ti nema pomoći - driješi kesu
jel itko vidio, ili pročitao di malo detaljnije o hlađenju ryzena. ono, bolje hlađenje, bolji boost.
zanima me svezi kupovine dobrog vodenog hlađenja. naravno ako je investicija u tako nešto opravdana.
nasao sam ovo, "wall of text":
As you can imagine this has all led to Zen incorporating countless improvements in the power efficiency front. Actually I misspoke; AMD isn’t actually trying to make their next generation processors consume less power. Rather it’s all about allowing them to achieve maximum performance while minimizing power.
In order to achieve these goals the aforementioned adaptive power and clock gating technologies have been combined under two umbrella terms: Pure Power and Precision Boost. Very much like the older AMD initiatives like PowerTune and Enduro, Pure Power monitors core operations in real time with hundreds of sensors which log temperature, speed and voltage
While the Pure Power algorithm adaptively manages and logs various core functions it works hand in hand with Precision Boost to maximize operational frequencies. The “precision” part of this equation is due to the Boost algorithm’s ability to accomplish extremely fine-grain 25MHz clock speed adjustments in an effort to squeeze every last ounce of attainable performance out of the silicon.
By this point it should be obvious that every Zen-based processor will feature an effective frequency range denoted by a Base and Boost clock. However, AMD didn’t stop there and have implemented something of an ode to enthusiasts with XFR. This so-called Extended Frequency Range is supposed to scale clock speeds depending upon core temperatures and thus will reward cooler running systems with clock speed that could extend above the chip’s stated maximum Precision Boost limit.
There has been a lot of talk about machine intelligence and deep learning in the last year as scientists from all over the world over attempt to build computer networks that can think for themselves. For their part AMD has taken some of those highbrow concepts and have built an artificial network -albeit a simple one that isn’t Terminator-level smart- inside the Zen microarchitecture.
Called Neural Net Prediction, it builds a model of the decisions driven by software code execution and anticipates future needs, can pre-loads instructions and then choose the best path through the CPU for workloads. In plain English this means a Zen processor could get faster over time as it “learns” your usage habits.
koliko mogu skuziti postoji taj Precision Boost limit do koje frekvencije moze proc ic, s obzirom na odredeni temperaturni limit jezgre, a onda ako imas odlicno hladenje, na scenu stupa XFR koji, s obzirom na temperature dozvoljava da frekvencije prelaze taj limit, opet do neke odredene temperaturne granice.
na primjer bacam brojke bezveze, recimo da je base clock 3.4 a boost clock 3.7 a temp limit je 60 stupnjeva.
korisnik sad stavi neko bolje hladenje, i onda automatika gura boost clock do 3.7 i skuzi da je temp pri tome 40 stupnjeva, pa na scenu stupa XFR i gura frekvenciju na 4.0 i dolazi do povecanja temp na 60 i onda tu stane i ne dozvoljava da proc ide jos vise sa frekvencijom
pretpostavljam da ce K verzije imati mogucnost da se moze sve rucno namjestiti, a ovi normalni modeli ce biti sve automatika
naravno ovo bubam sve napamet, ne morao uopce biti tako, ali iz gore teksta mi tako nekak to sve zvuci
....
Called Neural Net Prediction, it builds a model of the decisions driven by software code execution and anticipates future needs, can pre-loads instructions and then choose the best path through the CPU for workloads. In plain English this means a Zen processor could get faster over time as it “learns” your usage habits.
hahaha nema sanse da ce se ubrzat ovo je laž samo takva
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Long story short - gpu boost na cpu. Zašto je gpu boost bolja usporedba od intelovog turbo boosta? Zato što omogućava [u teoriji, (još treba vidjeti kako će to sve raditi ali ne vidim razlog zašto ne bi radilo ok ako radi na grafama)] veći raspon i manje korake odnosno više kontrole.
Kako god ti ces ga kupiti ja u to vjerujem
....
hahaha nema sanse da ce se ubrzat ovo je laž samo takva
Nisi ti ni poslušao ni jednu prezentaciju od AMD-a kako treba pa tako pišeš de malo poslušaj Radeon Instinct o čemu se radi i ovo o Ryzen CPU
So what do they all do? Pure Power uses more than 100 sensors to track voltage, wattage, and temperature to allow the CPU to operate optimally while keeping energy consumption as low as possible. Precision Boost, on the other hand, monitors those sensors and optimizes clock speeds on the fly – AMD says it’s capable of making adjustments as low as 25MHz up to 1,000 times per second.
Extended Frequency Range essentially expands the capabilities of Precision Boost, detecting when extra cooling is available and increasing Precision Boost’s frequency in reply. Neural Net Prediction is, as you may have guessed based on the name, an AI neural network that “learns to predict what future pathway an application will take based on past runs.”
Finally, Smart Prefetch will employ “sophisticated learning algorithms” to predict the needs of your applications in advance. AMD is targeting its Ryzen series at the VR, 3D modeling, eSports, and – of course – enthusiast gamer markets, and is hoping that SenseMI helps to draw folks from those crowds to the platform when it launches for desktops next quarter. Beyond that, we can expect laptop versions of Ryzen CPUs to arrive sometime in the second half of 2017
Koja se rječi koriste sofiisticiran.šta to znači ispred Intela koliko Stjepko 3Gen
Nisi ti ni poslušao ni jednu prezentaciju od AMD-a kako treba pa tako pišeš de malo poslušaj Radeon Instinct o čemu se radi i ovo o Ryzen CPU
...jesan ali ovo da se procesor sam moze ubrzat je laž,i to glupa marketinška i vjerovatno se radi o fancy nazivu za branch predictor. 36 sekundi mu treba sad za onaj blender i uvjek ce mu trebat isto.
uostalom vi šta tvrdite da se procesor može sam poboljšavat ,dajte neke informacije koje potvrđuju tu tvrdnju u stvarnom svjetu a da nisu rekla lisa su, stacu ja vama se opravdavat i lipit linkove nisan ja taj koji vjeruje u bajke nego vi.
Vrlo čudno. Ako Zen CPU-i neće imati dodatan CPU odmah do sebe da im se igra neuralnih mreža (na jednom procesoru, lol) onda dabar_solta_V2 ima pravo. Netko im piše gluposti na reklame.
Učenje, to valjda misle na ovaj njihov cpu boost kolko jezgri upaljenih na kojem taktu da bi bile unutar nekog tdp-a i da ti aplikacija idealno radi.
P.S. može neko objasnit ovo guranje za gaming, proc je dobar za 4k, ali nije dobar za 1080?
Vrlo čudno. Ako Zen CPU-i neće imati dodatan CPU odmah do sebe da im se igra neuralnih mreža (na jednom procesoru, lol) onda dabar_solta_V2 ima pravo. Netko im piše gluposti na reklame.
"There has been a lot of talk about machine intelligence and deep learning in the last year as scientists from all over
the world over attempt to build computer networks that can think for themselves.
For their part AMD has taken some of those highbrow concepts and have built an artificial network
-albeit a simple one that isn’t Terminator-level smart- inside the Zen microarchitecture.
Called Neural Net Prediction, it builds a model of the decisions driven by software code execution and anticipates future needs,
can pre-loads instructions and then choose the best path through the CPU for workloads.
In plain English this means a Zen processor could get faster over time as it “learns” your usage habits."
Nešto takvo je i Lisa govorila na prezentaciji. U laži su kratke noge i za mjesec dana će se sve znati.
Gledaj od 28:06min.
Hvala patriče, ali to sam znao. I takvu računicu vrtim po glavi i nije mi jasno. Odnosi se na koga? 200+ fps ninja/foce user igrače?
Pa nije dobar za fhd jer ima premali takt, za fhd ti treba barem 4.2-4.5ghz da iskoristi grafu do kraja, a 3.4ghz je stvarno premalo pri cpu intesive igrama na fhd.
Ne odnosi se na 200+ fps nego na 60fps pri max postavkama. Kako u kojoj igri, 60je po meni minimum za ugodno igranje na pc.
Znači taj procesor na 3.4 nebu dovoljan za 60+ fpsa na full hd?
ali kako pa lisa su je rekla da je to gaming procesor ?
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
ali kako pa lisa su je rekla da je to gaming procesor ?
A tko kaže da nije?
Ti