Mislim da se sad tema treba preimenovati u AMD RYZEN
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Znači taj procesor na 3.4 nebu dovoljan za 60+ fpsa na full hd?
Ti
Vidiš li upitnik na kraju rečenice? Znači ja to ne kažem, negu kažem upravo suprotno, a pitam ove što to tvrde da mi to nekako dokažu.
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Pa po ovim testovima se da zakljucit da je ipc nesto bolji od broadwella, to bi znacilo da je na razini skylake-a...
Sve zavisi kako se budu clockali, zen nema sanse protiv mog 6950X, ima skoro duplo manji render time, ali moj je na 4.4 i ima quad chanell memorija.
Uglavnom sve cemo znaci kad prve recenzije izadju.
Sve zavisi kako se budu clockali, zen nema sanse protiv mog 6950X, ima skoro duplo manji render time, ali moj je na 4.4 i ima quad chanell memorija.
Previdio si samo jednu stvar, tvoj procesor kosta fucking 2000 eura
Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
Trenutni best-buy 
Mozda je vec negdje pisalo - jel zen podrzava multi-cpu konfiguracije?
a ti si previdio da je ta cijena iz "proslosti", vidjet cemo koliko ce intel korigirati cijene i koliko ce kostati novi procesori onda kad i amd napravi svoje!
ajmo sad cijeli svijet nazvati debilima a oni koji si taj cpu nemogu priustiti pametnima jer zamisli odjednom ce im amd mozda isti takav nuditi za đabe, kaj velis na to?
BTW - sretan rodjendan 
Konkurentski Intel sa prezentacije i vjerovatno duplo skuplji koji radi na 3.2-3.7 zakuca 200 fpsa na full HD?
Konkurentski Intel sa prezentacije i vjerovatno duplo skuplji koji radi na 3.2-3.7 zakuca 200 fpsa na full HD?
a ti si se sad uhvatio tih 200fps-a ko pijan plota, skylake i5 6600k na 4.6ghz u gta5 na Fullhd-u i ultra postavkama (mislim da je bez AA, nisam vise siguran) ima 120+fps-a, dok je sandy bridge i7 2700k bio limitiran na 90 bez obzira na postavke( s gtx 1070)
kao sto vidis razlika je ogromna...procesori s malim taktom danas u dx11/dx12 nemaju kaj traziti u gamingu jer kao sto rekoh intelov visok ipc i takt ce to pojesti, pogotovo ne ti 6+ jezgrasi od intela!
ali ako te bas zanima ja skoro(90% vremena) imam zakucanih 200fps-a u bf3 kanalima(6700k+gtx970)
lp
a ti si se sad uhvatio tih 200fps-a ko pijan plota, skylake i5 6600k na 4.6ghz u gta5 na Fullhd-u i ultra postavkama (mislim da je bez AA, nisam vise siguran) ima 120+fps-a, dok je sandy bridge i7 2700k bio limitiran na 90 bez obzira na postavke( s gtx 1070)
kao sto vidis razlika je ogromna...procesori s malim taktom danas u dx11/dx12 nemaju kaj traziti u gamingu jer kao sto rekoh intelov visok ipc i takt ce to pojesti, pogotovo ne ti 6+ jezgrasi od intela!
ali ako te bas zanima ja skoro(90% vremena) imam zakucanih 200fps-a u bf3 kanalima(6700k+gtx970)
lp
90% hm......... bottleneck trebas nesto jace stjepko si razmisljao nadogradnju, mozda Ryzen? 
pa kad amd ponudi cpu koji ide prek 4.5ghz da
lp
lp
Htel si reč nemaju kaj tražiti u TVOJEM gamingu. Mene ne zanima više od 60 fpsa i prvenstveno me zanimaju SP igre. Daleko mi je napetije 4K igranje. BF napucavanje mi nije tak napeto. I kaj bu mo sad? Ti ga nebuš kupil, ja za koju godinu budem i svi sretni i zadovoljni. Svaka budala ima svoje veselje.
mojem?
da samo ja igram igre
ti si kupujes cpu za zaradivanje i ozbiljne poslove
Tebi očito treba nacrtati post 
pa kad amd ponudi cpu koji ide prek 4.5ghz da
lp
A zasto mislis da nece ponuditi ja mislim da bas hoce ako gledamo na sadsnje fx pa navedimo fx 8320 on ima base klok na 3.5ghz boost 4.0ghz.Evo na forumu imamo kolegu Mirzeta koji je imao primjerak pa je isao do 5.4Ghz sa vodenim hladjenjem.Intelova politika je usrana izbace 4-5 modela istog naziva a samo se jedan ili dva modela mogu klokati a ovo ostalo sve zakljucano.
kakve veze stara nanometrija i arhitektura ima s novom, nekuzite vi neke stvari oko toga...neda mi se vise!lp
Malo me protera kenjat kad cujem to "meni ne treba CPU samo za igranje, vec za ozbiljnije stvari"... OK koje ? Neki ovdje da, koriste ozbiljnije CPU za razne poslove, ali ne vjerujem da vecini treba za išta ozbiljnije, barem ne na tolikoj razini da bi pravilo neku razliku od nešto slabijeg CPUa. Obrađujem i renderam brdo videa mjesecno, prije putem OpenCLa, sad preko CUDA, ne pada mi napamet koristiti CPU za to uz jak GPU. Više radim u Cryengineu nego sto igram u zadnje vrijeme, extractam nešto 2 put mjesecno itd... U nicem od tog me CPU nikada nije usporavao, ako bi me negdje usporavao to bi bile upravo igre.
Pa me zanima sto vi koji "koristite CPU za ozbiljnije stvari" radite ? Mislim na gotovo dnevnoj bazi, a ne extract 50gb jednom u 3mj. Ili u Autocadu jednom godišnje...
Znam jednog starijeg tipa koji ima Phenom II 965 i vise mu je nego dovoljan, a radi sa obradom videa i produkciji glazbe, a filteri i razni efekti ce zatrpati cpu vise nego ne znam kakav photoshop i video edit
Meni je dosta važan za forum i Facebook.
Mozda im treba za 3D modeliranje, pogotovo sada za video igre koje zahtjevaju konstantno rendanje raznih textura sa hpoly na lpoly.
Malo me protera kenjat kad cujem to "meni ne treba CPU samo za igranje, vec za ozbiljnije stvari"... OK koje ? Neki ovdje da, koriste ozbiljnije CPU za razne poslove, ali ne vjerujem da vecini treba za išta ozbiljnije, barem ne na tolikoj razini da bi pravilo neku razliku od nešto slabijeg CPUa. Obrađujem i renderam brdo videa mjesecno, prije putem OpenCLa, sad preko CUDA, ne pada mi napamet koristiti CPU za to uz jak GPU. Više radim u Cryengineu nego sto igram u zadnje vrijeme, extractam nešto 2 put mjesecno itd... U nicem od tog me CPU nikada nije usporavao, ako bi me negdje usporavao to bi bile upravo igre.
Pa me zanima sto vi koji "koristite CPU za ozbiljnije stvari" radite ? Mislim na gotovo dnevnoj bazi, a ne extract 50gb jednom u 3mj.
Isto tako se čude oni sa laptopima i pentiumima kojima nije jasno zašto netko plaća samo procesor 2500kn kada za te novce dobije cijeli laptop spreman za uredski rad.
Ne kazem da treba kupiti bilo koji quad core i rec amen. Ako si zainteresiran za to kupuj sto bolje mozes, ali me zanima sto toliko kompleksno i CPU heavy svi rade ? Vidim da se to cesto spominje
Vrlo čudno. Ako Zen CPU-i neće imati dodatan CPU odmah do sebe da im se igra neuralnih mreža (na jednom procesoru, lol) onda dabar_solta_V2 ima pravo. Netko im piše gluposti na reklame.
Znaš kaj je glupost na kvadrat,
to kaj se ljudi opterečuju bezveznim marketinškim lila sitnicama.Držte se samo okvirnih testova, a to smo videli pa onda je sve ostalo potpuno nebitno.Ryzeničko ima dodatni CPU, i to je več odavno poznata ARM TrustZone tehnikalija kaj drugo.
Meni je dosta važan za forum i Facebook.
Ja kad sam presao sa AMD-a na intel - dosao sam do 5 zvjezdica. Molim lijepo, ako laze koza - ne laze rog.
Ne kazem da treba kupiti bilo koji quad core i rec amen. Ako si zainteresiran za to kupuj sto bolje mozes, ali me zanima sto toliko kompleksno i CPU heavy svi rade ? Vidim da se to cesto spominje
jeli to opravdanje da zen bude loš? jer ne treba nikome bolji?virujem i ovi koji koriste pc profesionalno mogu s lošijim hardverom napravit isto samo da više čekaju,nego jednostavno ne žele pc im je alat i mora bit dobar. nebi ni ja uzea lemilicu kojoj treba dva dana da se zagrije a amaterski se s tim bavim. ne vjerujem da itko u hrv postoji kome je hardver na 100% 100% vremena osim ekipe šta koristi boinc ali to opet nije za osobnu upotrebu.
Znaš kaj je glupost na kvadrat,
to kaj se ljudi opterečuju bezveznim marketinškim lila sitnicama.Držte se samo okvirnih testova, a to smo videli pa onda je sve ostalo potpuno nebitno.Ryzeničko ima dodatni CPU, i to je več odavno poznata ARM TrustZone tehnikalija kaj drugo.
stvarno zanimljivo iako mala zamjerka ne vidim navedeno nigdi da su napravili T-1000 tj u praksi funkcionalan ai koji sam mjenja svoj hardver i sam sebe usavršava, sta se dalo naslutit da su napravili iz one vjesti da procesor sam ući i postaje bolji ,nije sitnica.